Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Philips Series 7000 BT7201

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Philips Hårklippare & hårtrimmers (109)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.48)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Ganska bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  Inga problem att tala om. Den gamla modellen jag hade var smidigare att tömma, men det är inte jättebesvärligt att tömma den här.

  Den klipper inte allt hundraprocentigt, men det kan ju lika gärna bero på min skäggväxt. Distanskammen har också lite bekymmer med en del partier när skallen/ansiktet inte är helt slätt, ex mellan mun och haka, där man kan bli tvungen att ställa in lite lägre än man annars använder.

  Man blir tvungen att passera områden flera gånger, då den inte får med allt på första draget, men det antar jag gäller de flesta trimrar.

  Redigerat 1/4/19. Nu gick en plastbit av även för mig, men det var inga problem att byta till en annan modell hos Netonnet. Hoppas att den nya är lika bra, men håller bättre. (BT7500).
 • Ganska dålig
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Skitbra ända tills plastbitarna gick av.
 • Acceptabel
  1 år sedan
  Fungerade riktigt bra tills plastbitarna som håller rakhuvudet på plats (vilket fler personer nedan kan vittna om) gick sönder efter mindre än ett år.

  Tycker inte den är så högljudd jämfört med andra rakapparater. Dammsugarfunktionen tar kanske 80% så man behöver fortfarande hålla sig över handfatet.
 • Usel
  1 år sedan
  Den funkade fint tills dess att små viktiga plastbitar lossnade när jag skulle göra rent den. Hur sköra som helst. Nu kan jag inte längre använda den. Köp en annan maskin!
 • Bra
  1 år sedan
  Precis som föregångarna känns den väldigt skör. Den har inte gått sönder ännu men att jag ens har köpt denna modell beror på att föregående modeller gått sönder med jämna mellanrum. Man behöver inte ens tappa dem i golvet, det räcker att råka slå till handfatet, så går den berömda plasten sönder (läs övriga recensioner).

  I övrigt så tycker jag att trimmern gör sitt jobb ganska bra. Jämfört med tidigare modeller så krävs inte lika många försök innan skägget är borta. Den känns kraftigare och vassare helt enkelt. Ett plus är att man kommer åt lättare under näsan medan ett minus är att den känns lite för rigid vilket gör att man måste vinkla handleden ganska rejält för att ta halsen.

  En annan skillnad som jag tycker är sämre jämfört med tidigare modell är att hela trimmerdelen måste lyftas av när skäggbehållaren ska tömmas. Tidigare modeller har haft en liten lucka och det upplevde jag som bättre. Nu måste jag hålla mig en bit ifrån toan när trimmerdelen ska tas av så att jag inte råkar tappa den i toan, vilket medför att en hel del skäggstrån alltid hamnar på golvet.

  För att avsluta med något positivt så håller den laddningen sjukt, sjukt, sjukt länge! Jag laddade den i samband med att jag köpte den i april och har använt den ca 2 gånger i veckan sedan dess. Har inte behövt ladda den än! Ett skäl är säkert att den tar skägget så snabbt att jag inte behöver använda den särskilt länge per gång.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Har nu haft denna skäggtrimmer i ett år. Och fram till för ett par veckor sedan så har den fungerar helt okej.

  Det har tagit relativt många drag fram och tillbaka för att få till ett jämt resultat, men det beror troligen även på hur skäggväxten ser ut och önskad längd på skägget.

  Uppsugningsfunktionen fungerar troligen UPP till 90 %, som angivet. Det stora problemet med funktionen är att det inte är särskilt enkelt att tömma/rengöra uppsamlingsbehållaren.

  Den största anledningen till det relativt låga betyget är att en plastbit på själva trimsaxen (huvudet) har gått av, och denna plastbit är en av två som ska hålla den på plats i själva apparaten. Nu när den gått av så hålls trimsaxen inte kvar och produkten går inte att använda alls längre. Jag har läst recensioner på Philips hemsida nu och inser att det är fler som drabbats av detta. Enligt de som drabbats före mig täcks inte detta av den två år långa garantin - men vi får väl se.

  Jag rekommenderar inte denna produkt!
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Funkar kanon!
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  + Klipper mycket bra och är relativt tyst.
  + Fångar minst 90% av klippet, mycket lättare att städa efter sig.
  + Laddas snabbt och räcker länge.
  + Många steg i längdinställningen.
  - Saknar påse/etui att samla alla delarna i.
  - Den avsmalnande formen gör den lite hal att hålla.
  - Hårkam och precisionstrimmer huvudena är lite pilliga att montera, styrpinnarna känns ömtåliga.
  - Externa strömadaptern gör det klumpigare att ta med på resa t.ex.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Grym lätt värt 499:- kr.
  Tycker inte den är alls svår att rengöra. Riktigt gött att slippa massa små hår över hela handfatet!
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Känns som man trimmar åt fel håll. Omvänt och konstigt. Bra tanke med vacuumsug men byggkvalitén i plastdetaljerna är riktigt dålig. Distanskammarna går av efter bara några gånger. Hur svårt ska det vara att bygga gedigna distanskammar? Byggkvalitén i övrigt är bra. Nä, köp någon annan.
 • Usel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Tappade rakhuvudet/saxen ner i handfatet när jag skulle tömma den på hår. Den landade såklart på den ena lilla plastbiten som håller fast rakhuvudet. Plastbiten går inte att köpa löst utan ett helt nytt rakhuvud måste köpas. Typ 350:-
  Tycker också att det är lite knöligt att plocka loss rakhuvud och distanskammen vid rengöringen. Man får inte dit delarna på första försöket om man säger så. Korkad och klen konstruktion. Gillar heller inte vinkeln på klippdelen. Resten är ok. Skulle inte köpa den igen, (vilket jag heller inte gör). Kan fortfarande använda det andra medföljande rakhuvudet men till det kan man inte använda distanskammen.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Bytte upp mig från en snarlik äldre skäggtrimmer (Philips QT4045) till denna.

  *Denna väger mindre och är smidigare att hantera.
  *Motorn är riktigt pigg och det finns viss oro att skära sig på lägsta inställningen, som klipper mycket kort. Har dock klarat mig från detta hittills.
  *Uppsugningsfunktionen fungerar bra.
  *Kan användas både med och utan sladd.
  *Har inte använt precisionsmunstycket och kan inte uttala mig om denna.
  *Angående kommentaren nedan om felvinklat munstycke så antar jag att det handlar om en vanesak. För mig känns det naturligt att använda den på detta sätt. Håller dock med om att den känns lite plastig och pillig att montera. Återstår att se hur länge den håller.

  Överlag är jag mycket nöjd och jag rekommenderar denna produkten.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fantastikt produkt för en skäggig typ!
  Lätt att ställa in vilken längd man vill ha på skägget och levererar vid varje tillfälle.
  Vacum-systemet fångar lätt upp 90 procent av allt hår vilket är mer än godkänt för mig.
  Lätt att rengöra dock lite pilligt om man vill få bort allt hår i behållaren.
  Kraftfullt baterri och stilren design. Riktigt snygg trimmer.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Den bästa trimmern jag testat, både stark och enkelt att använda. Vakumfunktionen fungerar bra, nästan alla skäggstrån sugs upp och endast några få hamnar i handfatet vilket är väldigt uppskattat!
  Batteritiden har varit riktigt bra, vid användning 2ggr/vecka i tre veckor behövde den inte laddas alls.

  Dock är rengöringen av "vakumbehållaren" omständig och svår att få helt ren, dock var det inget som störde mig allt för mycket.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  En riktigt häftig innovation med vacuum-systemet som gör att de flesta hårstråna sugs upp. Det är ännu inte helt perfekt, men en väldigt bra start på utvecklingen.

  Trimmern är snygg, men ganska stor, vilket gör det svårt att få till precisionsarbete. Dessutom saknar den flat undersida, vilket gör att den inte kan ställas i exempelvis ett skåp då den inte används.

  Sammanfattningsvis, en toppenprodukt!
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  En Bra produkt för den som är trött på att smutsa ner handfatet med hår!

  Fördelar:
  Snygg design.
  Smutsar ner mkt mindre än andra maskiner.
  Bra klipp-inställningar, 0.5mm mellan varje intervall och max 10mm.
  Bra batteritid

  Nackdelar:
  Dammsugningsfunktion låter lite.
  Inte lättrengörlig/vattentålig.
  Saknar fodral
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  En bra maskin som både har för och nackdelar.

  Fördelarna är att det blir otroligt mycket mindre att städa undan, på grund av att maskinen fångar allt avklippt hår.

  En annan fördel är även att man på ett enkelt sätt kan justera hur mycket av skägget man vill raka av.

  Nackdelarna är att den först och främst inte är vattentålig. Detta gör det mycket svårare att få maskinen helt ren jämfört med att bara skölja av den under vatten. däremot medföljer små reningsverktyg men de är inget märkvärdigt.

  En annan nackdel är att alla delar är av plast, vilket gör att den kan kännas lite billig. Jag tror att om man hade valt att ha huvudstycket i metall istället för ganska böjbar plast hade det blivit en mycket bättre maskin, men det är väl en kostnadsfråga.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Snyggt och väl förpackad.
  Enkel att montera och börja använda direkt.
  Laddar upp mycket fort.
  Otroligt stark motor och bra skär, suger upp det mesta av håret.
  Enkel att använda.

  - Saknar förvaringsväska
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  En av de bästa skäggtrimmrarna jag använt. Dammsugarfunktionen är grym och man slipper hålla på och torka bort hår från vasken! Älskar den!
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Gick fort att ladda upp den helt, första användningen var fantastisk och nästan allt skägg hamnade i vacuum-systemet vilket var underbart. Den blev mer högljudd efter andra användningen men den fungerar fortfarande precis som den ska.
 • Ganska dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Oerhört omständlig apparat. Att rengöra efter rakning är nu både pilligare och svårare. "Dammsugarfunktionen" kräver en liten borste och mycket tålamod för att få ren.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Fungerar utan problem och suger upp 90-95% av alla stubb. Har stått i vit skjorta och trimmas ner 10 dagars skägg och det fungerade perfekt.