Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Marshall Major II Bluetooth

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Marshall Hörlurar (15)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.40)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Bra

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Ibland undrar jag vad folk har för referenser om man tycker att ljudet är fantastiskt i dessa lurar. Missförstå mig inte, det är helt okej ljud, men jämfört med vilket ljud man kan få i 1000-kronors-klassen så är detta absolut ingenting märkvärdigt alls. Det hela handlar om hur mycket man anser att man betalar för den trådlösa funktionaliteten, men nästan oavsett så får man nog konstatera att själva ljudet är aningen platt, men då sitter jag i princip alltid med studio-lurar eller liknande hemma.

  Förutom ljudet är det dock toppklass på dessa lurar. Batteritiden är ofattbart bra och navigeringsknappen fungerar smidigt. Själva parningen med enheter är också smidig, även om "power"-knappen ibland är lite velig jämfört med vad manualen säger.

  Skapligt bekväma, design är väl upp till var och en, för mig är de relativt snygga. Men som sagt, dessa köper man inte för att få fantastiskt ljud utan snarare bra, funktionella lurar, med halv-skapligt ljud.

  EDIT:

  Ska tilläggas att främsta anledningen till att jag köpte dessa var för att jag sökte ett par lurar med minimalt ljudläckage utåt. Jag bryr mig ingenting om läckage inåt, vilket är vad de flesta recensioner täcker, utan jag vill bara inte övriga i kontorslandskapet ska tvingas lyssna på min dynga, och på den aspekten är de, by far, de bästa lurarna jag testat. Bättre än alla slutna hörlurar jag provat, ur den aspekten.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Mycket bra ljud och fruktansvärt bra batteritid på dessa lurar, jag köpte dem i slutet av februari och laddade fullt när jag fick hem dem och jag laddade dem igår. Jag har då använt dem kanske 1-2h i veckan ungefär lite mindre ibland. Men det ger ju ett litet hum om hur bra batteritiden är på dessa. Jag är ingen audiofil men tycker ljudet är riktigt bra, kör mycket elektro m.m. och då presterar dessa mycket väl.

  Lägger väl till lite mer info när jag använt dem lite mer.
 • Usel

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Ger ifrån sig en hemskt high-pitch ton när man använder via bluetooth. Dock hör man den endast om man lyssnar på låg volym utan ljud i bakgrunden samt när man byter spår eller pausar. Har redan returnerat dom en gång, på mitt andra par just nu och det är precis samma fel på dom. Jag kommer alltså behöva byta dom en gång till. Mycket missnöjd med ett så stort företag.
 • Alla omdömen

 • Bra
  8 mån sedan
  Har haft dessa i mer än tre år och måste säga att de uppfyllt dess funktion fenomenalt. Innan dessa hade jag ett par JBL e55 BT som tyvärr gick sönder då jag tappade de.

  Dessa marshall hörlurarna är kring den aspekten väldigt tåliga vilket även är pågrund av hur fast de sitter på huvudet.

  Ljudet är helt okej, just det man får för 649 kronor från CDON. Nära till inget läckage av ljudet vilket även är en ledande faktor till varför jag valde dessa hörlurar. Jag har även testat studiohörlurar som sennheiser och APLs som helt klart slår marshalls ljud.

  En funktion som är väldigt användbar vid lyssning på högre nivå är att man kan höja volymen till max på både hörlurarna samt mobilen vilket tillsammans blir storverk och som får dessa att tävla med andra studiohörlurar.

  Ljudet är krispigt och nyanserat med en bas som slår hörlurar vid 3000kr. Bose QC35 samt Sony WH-1000 MX3 är såklart inte kända för deras bas utan för komforten de framhäver till lyssnaren men med de sagt så slår marshalls Major II BT de kring basen.

  Efter tre års användning står de kvar idag med fåtal skador men har bara nu efter dessa tre år av konstant användning börjat strula med ljudet där det kommer som små störningar vid lyssnande på hög volym.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Gav ungefär 700kr för dessa lurar och har brukat dom i ett och ett halvt år. De bästa lurarna jag äger ljudmässigt är ett par Audio-Technica ATH-M50, dom har jag haft lika länge. Jämför man ljud så vinner inte Major II. Men jämför man kvalité på produkten så vinner de däremot. Det är usel kvalité på lädret i ATH-M50 som spruckit och fallit i bitar, och de använder jag bara någon gång i månaden. Dessa använder jag nästan varje dag och materialet håller sig otroligt bra, dessutom är de sköna att ha på sig.

  Batteriet räcker i en evighet, enkla att koppla upp via bluetooth. Dessutom har lurarna stöd för aptX vilket min Huawei Mate 20 Pro också har. Så det låter tydligt mycket bättre än när de var kopplade till min tidigare Samsung Galaxy S8 Plus. Guldknoppen är riktigt smidig att byta låt, höja volym och pausa med. Får även passa på och säga att lurarna är snygga, och passar till vad man än kan tänkas klä sig i.

  Lyssnar själv på många olika genrer, de går bra till det mesta men är nog allra bäst till hiphop, rap & pop. Är du audiofil så sitter du nog inte ens och kollar på dom här lurarna till att börja med. Men är du ute efter ett par schyssta lurar med bra funktioner och utseende till ett rimligt pris så har du hittat rätt!
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Jag lägger mig kring medel vad gäller betyget här. Vi pratar om en bra, stabil och snygg konstruktion. Designmässigt svårmatchade vilket kompletteras med bra passform, imponerande batteritid och en smidig "kontrollknapp" (volym, start/paus och låtval i en och samma knap). Lurarna är lätta att parkoppla med bluetooth och därefter vansinnigt smidigt att bara plocka fram och starta för fortsatt användning.

  Jag uppskattar ljudet när jag använder dem trådlöst med min telefon. Mestadels lyssnar jag på musik eller en dokumentär. Emellanåt använder jag dem vid telefonsamtal. Det senare ger en skaplig ljudbild, men jag är inte imponerad. Motparten har även nämnt lite avlägset ljud, men det är kanske inte så konstigt sett till var mikrofonen då är placeras (vid örat).

  När det verkligen gäller aktivt lyssnande däremot, som när jag sitter vid datorn, då sviker de. Med besked. Ett burkigt och bastyngt ljud erbjuds. Det krävs åtskilliga justeringar av ljudet i mediaspelaren för att de ska göra musiken rättvisa. Här går jag alltid tillbaka till mina AKG240 som inte är i närheten av en imponerande bas, men med ett så otroligt mycket bättre register. Jag har inte provat dem med bluetooth till datorn, men som jag nämnde använder jag dem alltid trådlöst med mobilen och där är ljudet mycket, mycket bättre. Detta är något jag läst på andra forum också. Att ljudet är bättre med bluetooth än med kabel. Något intressant.

  Jag är nöjd med lurarna sett till att jag betalade 499:- och ljudet gör mig nöjd vid ovan nämnda casual användande med telefonen. Priset är svårmatchat. Är ni ute efter ett mer aktivt lyssnande och önskar en bra ljudbild tycker jag att det är värt att se sig om efter andra märken/modeller.
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Bra bas och mid-range, högre frekvenser har lite sämre ryck vilket märks vid t.ex sång och akustiska instrument. Batteritiden är väldigt bra och de ser och känns sjukt bra. Däremot har jag ett stort problem, så fort jag spelar något ljud till hörlurarna från min telefon så hörs ett svagt men ändå hörbart brusande ljud i bakgrunden. När man pausar t.ex musiken så fortsätter ljudet i några sekunder och sedan slutar det. Kan vara pågrund av att jag fått ett trasigt par eller något med mobilen. Ska gå och fråga i affären imorgon, uppdatering kommer.

  Köptes för 825Kr på mediamarkt

  +Komfort för att vara on-ear + lätta
  +Snygga
  +Batteritid

  -Ljudet är verkligen ingenting att skryta om. Finns mycket bättre alternativ i den här prisklassen
  -Brusandet
  -Sämre vid högre frekvenser
 • Mycket bra
  1 år sedan
  För 499 kr så känns dessa väldigt prisvärda, fungerar som förväntat.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Väldigt positiva bluetooth hörlurar, man får vad man önskar under 1k. Rekommenderas stort om man inte vill lägga ner allt för mycket pengar på hörlurar
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Riktigt bra ljud i lurarna, speciellt för rockmusik.
  Tung bas och lagom diskant.
  Batteritiden är helt otrolig, spelar ganska mycket musik, 1-2 timmar varje dag och behöver bara ladda varannan vecka ungefär.
  Räckvidden på bluetoothen är betydligt bättre än flera andra hörlurar som jag har testat.

  Samtal i lurarna fungerar mycket bra, den jag pratar med hör mig väldigt tydligt.

  Det enda negativa jag har att säga är att knappen för ljud och att byta låtar med tar ett tag att vänja sig vid, det blir lätt fel i början.
 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  I detta omdöme ställer jag dessa lurar mot plattan adv wireless som jag också testade. Nedan följer mina högst personliga åsikter och tankar om för och nackdelar. Jag rekommenderar starkt att läsa fler omdömen för att få en fullständig helhetsbild.

  Välfungerande lurar som gör vad dom ska, men hade förväntat mig något bättre ljudkvalité. Ljudet är helt okej, men tycker väl ändå att ljudet är lurarnas svagaste punkt än så länge. Det är mycket bas och mycket mid-bas, men diskant saknas och det får lurarna att låta dovt/grumligt och det saknas krispighet/klarhet. Jämför med plattan adv wireless, som till min stora förvåning faktiskt hade bättre ljud, enligt mig. Plattan har också mycket bas, men ändå renare/klarare/krispigare ljud än major 2. Hade förväntat mig det motsatta. Major 2 är definitivt en sk "basshead headphone". Jag upplever dock inte att den har den klassiska v-formade signaturen där bas och diskant är framhävt och mellanregistret är tillbakalutat. Dessa har istället bas och mids medan diskanten saknas.

  Bluetooth uppkopplingen fungerar mycket bättre för mig med major 2 än med plattan adv wireless. Plattan var grymt hackig och instabil uppkoppling för mig, och särskilt utomhus när man promenerade. Inomhus funkade dom dock bra så länge det är fri sikt mellan lurarna och telefonen. Major 2 är mycket stabilare vid promenader för mig, även om dessa också hackar till någon gång ibland.

  Utseendemässigt så tycker jag både plattan adv wireless och dessa är snygga. Plattan har ett mer minimalistiskt, enkelt utseende medans dessa har ett tuffare, rockigare utseende med mycket små detaljer. Smaksak.

  Komforten är klart bättre på major 2, i alla fall för mig. Mjukare öronkuddar och framför allt så trycker dom inte alls lika hårt mot öronen. Jämfört med plattan är dessa riktigt bekväma även om dom tenderar att bli obekväma efter längre perioder av lyssnade och dom gör öronen ganska varma.

  Mikrofonen funkar klockrent för samtal på bägge. Detta är viktigt för mig. Vissa Bluetooth lurar måste man skrika för att motparten ska höra vad man säger. Funkar inte för mig när man tex är på affären och handlar och pratar i telefonen. Bägge lurar kommer även med medföljande sladd med mikrofon så du kan ta samtal även om du kör trådat.

  Marshall major 2 har riktiga knappar och en slags styrspak för att byta låtar, play/pause/svara/lägg på. Detta funkar mycket bra för mig. Föredrar detta framför touch som bara är krångligt på lurar och lätt att komma åt av misstag. Även här vinner major 2 över plattan adv wireless för mig eftersom plattan har touchkontroller.

  Bägge lurar går att vika ihop för att lättare packa ner dom i en väska eller dylikt.

  Byggkvalitén upplevs som likvärdig på bägge dessa lurar med mycket plast. Däremot så är delen där själva bygeln fäster i själva kåporna/lurarna i metall på major 2 istället för bara plast på plattan wireless. Major 2 vinner på mållinjen här.

  Batteritiden på major 2 är galet bra, 30 timmar. Plattan adv wireless har 14 timmar.

  Prisvärt headset för runt 750 kronor.
  Jag tyckte helt klart det var värt att lägga till ett par hundringar extra för att få lite bättre komfort och stabilare Bluetooth och dubbelt så lång batteritid. Att ljudet upplevdes som något sämre spelade inte mig någon roll, dom andra aspekterna blev avgörande för mig och Marshall major 2 var bättre på alla andra punkter. Dessa ska mestadels användas för att lyssna på musik och ta samtal trådlöst när jag är ute och rör mig. Därmed är det fullständigt vitalt för mig med en fungerande mikrofon, bra batteritid, och sist men inte minst; en så stabil Bluetooth uppkoppling som möjligt.

  Gillar du "bas, bas och mera bas" så är det bara att slå till direkt. Inga konstigheter.
 • Usel
  2 år sedan
  Gav ifrån sig en konstant irriterande ton direkt koppling mot blåtand var igång. Jag lämnade tillbaka dom direkt. Köpte Bose On ear istället. Vilken skillnad..
 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Helt ok att ha när man pumpar biccar på gymmet. Ljudet är väl inte det bästa men det är ganska bra tryck i dom och det passar iaf mig på gymmet och man slipper sladd. Har andra hörlurar när jag vill lyssna "seriöst" på musik.

  Sätter betyg på dom som gymhörlurar!
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Min son fick ett par i födelsedag men det gick bara ett halvår innan den ena luren slutade fungera. Fick den utbytt utan knorr (Mediamarkt) men efter ett par månader händer samma sak igen. Då fick han byta till ett annat märke. Utan problem , tack Mediamarkt.

  Bytte till Beats , som har hållet sedan ett år.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bra batteri tid, sitter skönt på huvudet och stabilt. Bra konstruktion. Känns tåliga.

  Minus är väl att efter några timmar börjar det göra ont på örona men det är inget som är unikt för just dessa.

  Rekommenderas!
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har fram tills nu haft Sennheiser HD600 på mig hemma när jag lyssnat på musik och Jabra Evolve 65 trådlösa lurar på jobbet samt Bose qc15 när jag flyger.

  Hd600 har det bästa ljud jag hört från några lurar överhuvudtaget fortfarande. Negativt är att de släpper ut en hel del ljud och att det är sladd. Därför köpte jag ett par Marshall Major II bluetooth för att ha istället.

  Ljudet är sådär efter att ha spelat in dem ca 20h hittills. Kanske släpper de mer om ett tag, men det är lite "slöjigt" och dovt jämfört med HD600. Bra bas och stänger ute mkt ljud nästan som noice canceling lurar vilket är positivt om man vill sitta ifred. Negativt om man har dem på jobbet och vill vara kontaktbar. Batteritiden har jag ännu inte testat fullt ut, då de fortfarande inte behövt laddas. Sitter ok på huvudet om än att de trycker lite för mycket på öronen efter nån timma.

  Helt ok för priset, men inga lurar som lyfter en till några höjder ljudmässigt.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Provade dessa lite snabbt i affären och fastnade direkt!
  Tycker ljudet låter helt ok för vardagslyssnande och på rull. Skön bas faktiskt.
  Otroligt att den isolerar så bra, trodde det var noise canceling först. Detta hjälper även att höra detaljer som annars hade gått förlorade om inte lurarna hade isolerat så bra. ++

  Kan utskilja lite "noise" när musiken är stoppad och man gör annat på mobilen men på vardags lyssnande så hörs inget sådant.

  Bra kontroll knobb för volym/skip osv.
  Samtalsfunktionen fungerar väldigt bra med helt ok ljudkvalitet.

  Otroligt skönt att slippa kablar!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mina första bluetoothlurar och jag kan lätt säga att jag inte går tillbaka till trådat i första taget!

  Fantastisk batteritid! Jag har kört lurarna dagligen i två veckor nu och de lever fortfarande. Då använder jag lurarna fram och tillbaka till jobbet, på gymmet, litegrann hemma och ca 4h per dag på jobbet. Skulle batteriet ta slut är det bara att koppla i den medföljande sladden.

  Ljudet är inget man får gåshud av men det är tillräckligt bra tryck och rimligt balanserat. Jag kör ett par B&W CM1 + sub hemma så jag vet vad jag pratar om.

  För priset är det ett givet köp om man vill ha bluetoothlurar!

  Jag testade ett par Philips (minns inte modell) som kostade ungefär samma sak men de gick bort p.g.a kasst ljud och sämre batteritid. De hade dock aktiv brusreducering, men det saknar man inte på Major-II, kåporna sluter tillräckligt bra kring öronen för att de ska gå att använda även i bullrigare miljöer.

  Kåporna är bekväma men räkna inte med att kunna ha på dig lurarna dygnet runt utan att öronen blir lite ömma, 2-3 timmar går finfint dock!
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Halleluja för blåtand :) Så skönt att slippa sladdar.
  Har dessa på jobbet (tung industri) och de dämpar runtomljud väldigt bra. Nästan som hörselkåpor faktiskt

  De kan klämma lite runtom öronen efter någon timma eller två (har glasögon) så man får justera dem lite då och då. Ingen stor grej egentligen.

  Ljudet har bra tryck i sig om man skruvar upp lite. Kör mest streamad radio (p3 samt bandit radio) och spotify emellanåt. Kan bli lite väl bastungt då de är gjorda med det i åtanke. Kan kanske sakna lite bra diskant emellanåt.

  Batteritiden är vääldigt bra. Har kört snart fyra dagar på jobbet och inga tecken på att det börjar tryta. Riktigt bra.

  Den lilla joysticken på vänster öra är jäkligt fiffig. Man lär sig fort att hantera den och det fungerar ypperligt. Höja/sänka volymen. Hoppa till nästa låt. Pausa och lite andra sköna grejer.

  Para den med min nexus 5 var inga problem och ringer jag t.ex min sambo så blev hon förvånad över hur bra jag hörs, plus att den isolerar bort störande ljud i bakgrunden säger hon. Bra!

  Rekommenderas!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mycket bra ljud. Kan dock göra ont efter ett par timmars användning om man bär glasögon.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Riktigt gryma lurar. Snygga, bra batteri tid. Lätta att koppla i hop med iPhone. Stänger ute ljud utefrån. Trycker lite på öronen men kanske en vanesak. Cool sladd.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Riktigt bra Bluetooth hörlurar med ett fruktansvärt bra ljud i med mycket tung bas. Dom stänger ut alla ljud och har en fruktansvärt bra batteritid och dom här kan jag rekommendera starkt
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bra ljud, men ganska obekvämt enligt mig.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Hade inga förväntningar alls så jag blev positivt överraskad. Ljudet är bra. Dock lite i överkant på bas så den som lyssnar mycket på metal och rock väljer förmodligen bort denna. Men i övrigt levererar den fint. Kvalitén känns fin. Lätt att ha på huvudet. Men som med alla on ear så blir man svettig och en aningen tillplattade öron vid långa lyssningstillfällen - Detta är dock en vanesak. Bra batteritid. Dock ställer jag mig lite frågande till hur den tålig lite skvätt från ovan eller svett för den delen. Om man använder Sennheiser Momentum som referens så når den naturligtvis inte i närheten när det gäller både ljudbild och komfort. Men sen har ju Marshall en prisbild som är ungefär hälften och med tanke på det så får verkligen bra valuta för pengarna.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Första lurarna va dåliga och hackade och telefon funktionerna funkade inte. Även ganska fräsig diskant som på dåliga mp3 filer.
  Bytte dom och nu så ingen fräsig diskant och utmärkt funktion!
  Har redan Major II och de är otroligt bekväma men kanske lite varma, men det är ju så med on ear..
  Saknar att man inte kan använda Siri och att det inte finns ngn typ av mått på hur mycket batteri man har. Men annars det bästa blåtandsljudet jag hört! Bra bas mellan och diskant med ett stort dynamiskt omfång!
  Köp och slipp fastna överallt med kabeln..
 • Ganska bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Undra vart man kan hitta manualen? Inte på deras hemsida. Hittade lite här: http://erikrudling.com/marshall-major-ii-2-bluetooth-wireless-headphones-review/

  Ljudet är kraftigt i basen. Lite stötande faktiskt men är ändå nöjd med ljudet. Sköna att ha på sig. Ger betyget "Ganska bra"
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Fantastiska uppsättning hörlurar hade dem i tre år nu, Marshall kundservice är också fantastiskt. Var försiktig med vem du än dem, därifrån är det många replikor och fack på marknaden.