Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Raspberry Pi 3 Model B

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Raspberry Pi Enkortsdatorer (16)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.79)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Använder min Raspberry Pi som Spotify Bitperfect player med Volumio.

  Tröttnade på att Spotify vägrar erbjuda valbart audiointerface så att ASIO/WASAPI kan användas för bitperfect playback. Även om Fidelify finns ville jag prova något annat och koppla bort PC:n helt ur ekvationen. Kikade på lite andra lösningar och hittade detta. Roligt och billigt projekt som ger bättre ljud.

  Min Raspberry Volumio Spotify Player
  - Raspberry Pi 3 Model B
  - PiFi Digi+ Optisk och Coax digital out (köpt på Ebay)
  - Samsung Pro 32GB MicroSD (onödigt stort men snabbt kort och jag kanske behöver mer utrymme senare)
  - Volumio playern inlagd på SD-kortet https://volumio.org/ (gratis)
  - Micro-USB laddare behövs för att ge ström (tog en mobilladdare)

  Och sedan kopplat vidare till extern DAC.

  Strömförsörjning går även att uppgradera. Kör numera med en Jays Audio 5V 15VA LPS (den utan display med blå Talema trafo) från Ebay istället för mobilladdare.

  Efter like testande tycker jag coax låter bättre än optiskt. Nästa steg är väl att köpa bättre Digi kort. Hifiberry Digi Pro modellen har tydligen separata klockor för 44.1 och 48KHz. Och sen finns ju också Allo Digione. Svåra val.....

  Här går det att läsa mer:
  https://www.computeraudiophile.com/ca/ca-academy/Geek-Speak-Raspberry-Pi-HiFi-Is-Here/?page=6

  Spotify Connect fungerar med volspotconnect plugin. https://github.com/balbuze/volumio-plugins/tree/master/plugins/music_service/volspotconnect2
  Se denna video hur man installerar: https://www.youtube.com/watch?v=UWW8VIjVfdw
 • Acceptabel

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Lägger du vikt på DTS-HD och True HD formaten, spara lite tid och läs raderna nedan:

  Raspberry PI stödjer fortfarande inte DTS-HD / Dolby Digital True-HD passthrough!
  Avkodningen av HD-formaten kommer alltså inte att ske i din surroundförstärkare.

  Jag lägger stor vikt på detta och kommer lämna tillbaka RBPi 3 till butiken. Tack Netonnet för en bra öppetköp policy....

  I övrigt är detta en av de bästa uppfinningarna för hemmabion på länge. KODI i kombination med denna är helt oslagbar när det kommer till användning och interface.
  Lika enkel att installera som RPi2. Fungerar utan problem med senaste versionen av Kodi med t.ex. OpenELEC.

  Denna känns mycket snabbare än RPi2 och har fortfarande riktigt bra stöd för ARC. Alltså att TV-kontrollen styr allt och direkt till KODI utan någon som helst inställning. Mycket bra!

  Alternativ? Jag kommer att gå tillbaka till kombinationen QNAP TS-251 och KODI på denna. Den har hårdvara som stödjer att signalen skickas okomprimerat och okodat till din förstärkare. Jag är säker på att det finns fler alternativ, men jag håller mig till KODI!
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Den kostar ju ingenting. Fick min för typ 280 kr.

  Kul att leka med, och låter mig göra det mesta. Spela film. Använda CEC med TVn (har till skillnad från andra här svårt att se vad ARC har med TV:ns fjärrkontroll att göra). Koppla in lite USB-diskar som annars samlar damm. Strömma musik. Slösa tid på felsökning.

  Senaste projektet har varit att göra en time machine-server för säkerhetskopiering över SMB, på OSMC. Väldigt praktiskt att inte behöva plugga in en hårddisk för regelbunden säkerhetskopiering, men nackdelen är att det tog 21 (!) timmar att göra den första överföringen på 100 GB (ett genomsnitt på 1,32 MB/s).

  Jag lödde på en USB-kontakt på en första generationens Xbox-kontroll, och den funkar bra i Kodi för att ge den gamla genuina XBMP-känslan.

  En Plex-server körs i brist på annat, men är inte överväldigad av det. Funkar väl hyfsat för att strömma musik till telefonen tills något mer ordentligt alternativ dyker upp. Mobilappen är inte fantastisk tyvärr.

  Provade att köra Emby Server vilken är skriven i C#, med garbage collection, vilket denna enhet inte pallar med. Uppdatering: Emby har (tror jag) bytt C#-runtime sedan detta skrevs och har även släppt ett eget paket för armhf, vilket både är lätt att installera och verkar prestera mycket bättre än deras tidigare Docker-baserade utgivning.

  Tips: använd SendToKodi-appen till iOS. Skicka valfri webbside-URL med videor till Kodi, direkt från Safari, för en snarlik Airplay-känsla. Kvaliteten blir utmärkt, men träffsäkerheten är såklart sämre än Airplay som vidarebefordrar en befintlig videoström från din mobil. Det är generellt sett bara att glömma HEVC (h.265) och VP8/VP9 (ofta i webm) i HD på Pi 3 (Kodi kraschar...!), så också med denna app, men de flesta andra videor funkar. Utvecklaren är trevlig och aktiv.

  Filservande är inte en stark sida. Diskar och wi-fi går över USB 2. Förvänta dig inte mer än 2 MB/s (dvs 16 Mbit/s) effektiv hastighet med SMB över 802.11n. Uppmättes med ad-hoc-nätverk till en Windows-maskin på ~1 m avstånd. Förvånansvärt långsamt med tanke på teoretisk max på 150 Mbps -- kanske har jag misstagit mig och borde testat med annan metod.

  Det som är jobbigt med Pi 3 är strömförsörjningen. Den vill ha mer än vad USB levererar, så poängen med USB-kontakt är lite förlorad. Visst, sladdar och uttag finns överallt, men du får se en symbol uppe i hörnet av TVn på grund av att spänningen är för låg, även om du köper en dedikerad USB-laddare för jobbet. Spänningen är helt enkelt inte stabil i billiga USB-laddare. Köp den officiella adaptern och vips så har du istället ännu en transformator i grenkontakten, som du inte kan använda till något annat än mikro-USB. Fail.

  Lyckades dock driva den hängandes baktill på TVn från TVns förmodligen ynkliga USB-strömkälla. Den vaknade när TVn slogs på. Perfekt, tills jag ville använda den till mer.

  Negativt:
  - Brusnivån på 3,5 mm ljudutgången. Det går inte att använda lurar här. Oklart hur man får ok ljud utan att köpa nån slags tillsats.

  Positivt:
  + Inbyggt WiFi, det är ovärderligt. Varför ha en dator stor som ett kort om den måste kedjas fast med hundra sladdar? Ethernet är visserligen rekommenderat ifall du ska serva filer via router.

  Anmärkningar:
  Klarar inte av att köra Emby server i Docker när C# GC sätter igång, fast det är ju Embys fel. Detta har dock åtgärdats en hel del på sistone och jag kan nu rekommendera att prova Emby istället för Plex, då de är lyhörda och faktiskt ger respons på inrapporterade problem.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Perfekt till enklare HTPC. Skönt med CEC som bara funkar, behövde inte ens fundera på att köpa en till fjärr "bara" för en sovrums-TV.

  Edit: har även kört retropie och numera home assistant (hass.io) och det fungerar bra.

  Vad som dock är dåligt är wifi:t i min mening. Där andra enheter har OK täckning har denna ej det, samt prestanda blir tidvis riktigt dålig/usel. Men med tanke på priset så....
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Snabbare, men kanske lite på gränsen i temperaturutveckling. Ska testa med ett par keramiska flänsar som inte stör ut wifi.
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Liknar Raspberry Pi 2 men är lite vassare och dyrare. Beror på vad man ska använda den till huruvida det är ändå bättre att köpa 2:an. Kan tycka att 3:an är en besvikelse; jag hade hoppats på vettigt analogt ljud t.ex.

  Som mediaspelare räcker processorkraften i 2:an till för de flesta sammanhang, såvida man inte tittar på HEVC-video, där knappast 3:an heller räcker.

  Behöver man Bluetooth eller WiFi är 3:an given eftersom detta är inbyggt och man slipper allt strul med externa tillbehör som ibland vägrar fungera. Notera att 3:an tyvärr är hungrig på ström varför du kanske behöver byta ut din strömadapter.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Väldigt rolig grej att sitta och pilla med. Vill man ha något o göra på kvällarna ska man köpa en PI. Själv använder ja den som en Dashboard och funkar prima! Väldigt tålig (använt utan skal).
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mycket prisvärd och med närmast oändliga möjligheter. Det enda problemet är att lagringen sker på microSD-kort som inte håller i så länge, vilket gör det svårt att använda som server om man inte fixar backupen. Mitt senaste kort höll ett halvår. Jag hoppas att det finns en liten SSD på nästa version så att man kan få lite mer pålitlig drift.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Använder den hemma som openvpn klient och trådlös router. Dvs den krypterar inkommande och utgående data till huset. Gör samma sak och mycket mer som en router som brukar kosta runt 3000 kr. Med lite Linux kunskaper kan man göra underverk med denna lilla enhet.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har tidigare ägt Raspberry Pi 256Mb Model B (Med nätverk) och även en Raspberry Pi 512Mb Model B Rev 2. Kan säga att utvecklingen verkligen gått framåt med denna lilla dator! RPi 3 är betydligt snabbare än tidigare modeller och fått funktioner som tidigare saknats som bluetooth och wifi även fler usb platser.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Kul mångsidig liten leksak med ett fantastisk community!

  Kör just nu detta på min:

  * Webserver
  * Mumbleserver
  * Hemautomation domoticz med tilläggskortet Z-Wave.Me RaZberry 2

  Flyter på fint.

  Enkelt att komma igång med även för de som inte har större kunskaper i linux. Det mesta går att googla sig till tack vara den stora userbase som Rpi har. Just det stora antalet användare gör Rpi till en vinnare!

  Det finns andra liknande produkter med vassare hårdvara, men de faller på att ingen använder produkten. Ingen mjukvarutveckling sker pro bono och det är svårt att hitta info och guider på nätet.
 • Acceptabel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Klarar inte av att streama H.265 1080p i Kodi/LibreELEC så jag får väl använda min till retropie eller något annat.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Fantastiskt rolig för allehanda projekt men även som en mycket strömsnål server.

  Nuvarande projekt är att skapa lågenergi-accesspunkter i Afrika med offline-versioner av hela Wikipedia, Gutenberg, TED, etc... till det är produkten som klippt och skuren då den både är strömsnål och tillräckligt snabb i kombination med ett attraktivt pris.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Kul enkortsdator med många möjligheter..
  Kör dock Linux och ett pi-hole just nu bara, men blir nog lite retro game också.

  Mycket kul för ~400kr
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Överlag är den bra men det krävs nog någon generation till innan prestandan blir ordentlig.

  Senast man meckade med linux var runt 2000 och det är sig likt. Mycket meckande i CLI och förr eller senare går det åt skogen och man får installera om hela skiten.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Va först inne på att köpa en mini SNES, men dålig tillgång och tjavs att dom skulle sluta produceras (till att nu produceras igen officiellt) så köpte jag denna istället för att emulera gamla NES/Sega/Psx spel. Jag ångrar verkligen inte mitt köp, du får så mycket mer. E du teknik intresserad så slå till direkt, man kan göra så mycket med denna lilla PC, jag kör med RetroPie och älskar det, klarar även av XBMC (o fler som är open source o baserade på XBMC) för stream av lan/wan content. Netflix är dock en annan 5a o är rätt svårt att få att fungera (när det väl går är det långt från optimalt), går ej in på detta djupt det får ni googla fram själva, avråder dock denna om ni är inne på den linjen att bara streama Netflix, dock för emulation av spel och hemma streaming är den helt underbar, lätt FAQ och STORT support forum. Är ingen Linux glidare själv men börjar gå över efter win10 fiaskot, lätt o börja lära sig med denna enhet, dock är mycket automatiserat så va inte rädd om du inte är intresserad av Linux, det är även lätt att förstå för de mer "dödliga" Windows / ej tekiskt baserade användarna.

  + PLUS
  1. Enkel installation/FAQ (fungerade direkt på 1a försöket).
  2. Fungerar med mina PS3 kontroller (trådlöst), kan använda 2st samtidigt, så himla simpelt.
  3. Fått min son (00 talist, den lata generationen som ska ha alla spel "grafiskt" snygga) att uppskatta gamla retro spel och vi har kul som familj. Alltid ett plus i dagens samhälle. :)
  4. Knäpptyst, inget "coilwhine" ljud eller liknande. Skönt.
  5. Stort community
  6. Wi-Fi + Bluetooth

  - MINUS
  1. Hade gärna sett ett lite starkare gpu chip (mer personligt önskande än ett minus.)
  2. Hade gärna sett mer ram, 2 GB istället för 1 GB (även detta personligt önskande).
  3. Denna version kan bli aningen varm, så jag rekommenderar att ni köper heatsinks till den, finns att hitta billigt från dryga 30kr + frakt i Sverige, köper ni via China så räkna med 5kr men då tar frakten tid. Satt på kylflänsar själv och efter 4 timmars spelande så är enheten knappt ljummen.
  4. Ingen el avstängnings switch/knapp, vill man spara livslängd på usb el intaget (enheten) så ska du stänga av från menyn, sen efter all aktivitet (kolla att LED på enheten slutat blinka) kan man dra ur elkontakten. Enheten startar auto nästa gång el kontakten sätts i igen.
  5. Kanske är mitt val av kontroll (PS3), men i menyerna när man bläddrar i RetroPie OS blir knapparna omvända, X som man e van med i PS system blir här bakåt istället för "enter" och Triangel blir "enter" istället för bakåt, lite frustrerande tills man lär sig. Detta går dock att ändra i keypad setup men då blir knapparna omvända i spelen.

  Glöm inte att köpa skal/låda (inget måste men...) (jag kör officiella plast RPI 3 skalet och det är full "modulärt", Inga skruvar behövs), helt nöjd.

  Rekommenderar även Strömadapter Raspberry Pi 3 microUSB 2,5A (deras egna adapter) då den ger hela 2.5A, många Pi enheter säljs med 2.1-2.4A Noname brand adapters.

  Rekommenderas i helhet varmt.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Kör denna med RetroPie och Kodi och fan vad bra allt funkar. Kopplade till en gammal ps3kontroller och allt funkar prima.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Förträfflig enkortsdator med oändliga möjligheter!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Fantastisk rolig pryl att leka med. Själv tar jag emot flygplansdata (ADS-B) med en Airspy SDR-mottagare. Med en gammal mobilladdare (USB), 8GB micro-SDkort och ett billigt chassi från eBay behöver det inte bli så dyrt att få ett komplett system.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Supernöjd med denna enkelkortsdator. Köpte den i somras och kör OSMC och Kodi på den. Snabbare än 2:an. Däremot saknar den AC-wifi, så jag kör trådat.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  En bra maskin, jag kör den med openelec och Kodi, och den gör det bra.
  Som några andra ha påpekat blir 3an lite varm, sätt dit kylflänsar.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Köpte Raspberry PI 3 och RaZberry Z-Wave kort till den. Har också köpt kylflänsar till den då den blir ganska varm.

  OBS! Raspberry PI 3 kortet har Bluetooth men det går inte att använda tillsammans med RaZberry Z-Wave kortet utan Bluetooth måste stängas av.

  Har installerat Windows 10 IoT och försöker få igång RaZberry enheten vilket inte är lätt då det mesta om den kommer från Linuxvärden med dålig dokumentation, t.ex. ett PDF dokument refererar till ett dokument som inte finns och Linux C program som inte fungerar i Windows då de använder terminalfunktioner som Windows inte har.

  Windows 10 Iot är inte färdigt ännu och man kan bara göra program till den miljön i C# och Visual Basic. Har hittat RaZberry kortet men resten får jag lista ut själv.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Hemskt bra för priset och storleken! Bra för allt från programmering till media
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Inget att klaga på, kompetent liten sak
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Guld!

  Hur smidig och enkel som helst.
  Har en för att köra KODI på, men funderar på att köpa fler för andra ändamål.

  Funderar man på en mediaspelare modell enklare så funkar denna perfekt.
  Installera ett microsim med NOOB imagen från raspberrys hemsida och du är på banan inom 5 min.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Snabbare, men kanske lite på gränsen i temperaturutveckling. Ska testa med ett par keramiska flänsar som inte stör ut wifi.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Fantastisk liten sak tillsammans med Pi-Dac+ från IQaudio streamar jag musiken från min Roon server.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Otroligt häftig liten sak. Testat med Kodi och det fungerade perfekt direkt ur lådan.