Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Gardena R100Li SILENO (1000m²)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Gardena Robotgräsklippare (21)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.43)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag var väldigt skeptisk till robotgräsklippare innan vårt köp. Detta pga att vår tomt är ganska komplicerad.
  Att vi valde Gardena berodde på att den har Husqvarnas intelligens till ett bättre pris men ändå väldigt hög kvalitet.
  Slingorna installerade jag själv, först med krampor för att kunna justera in i efterhand.
  Därefter släpptes roboten ut och, ja, kärlek från första stund.

  Vår tomt består av en baksida på ca 500 kvm med ett 60kvm trädäck med ca en meter smal passage runtom, studsmatta, en odlingsdel i vinkel med fler smala passager och buskar som öades. Vidare en vinkel runt garaget.
  Framsidan är ca 200 kvm i två delar, en större del och stenplattor av natursten(ojämna...) som delar av mot den mindre delen bortanför.

  För att komma mellan fram- och baksidan har jag gjort en passage under en häck, mot ett plank, passagen är knappt 60 cm och detta var den stora anledningen till min skepsis. Skulle den klara av en sådan lösning. Ja, det gör den, galant, varje gång.

  Efter ett dygn hade den klippt vår gräsmatta i princip helt klart, även de mest otillgängliga delarna. Så nu är timern satt på 7 timmar om dan, fyra dagar i veckan och det räcker gott och väl. Vi har haft den i en månad när jag skriver detta.

  De enda problem vi har haft har varit självförvållade. Kabeln har klippts av två gånger på ställen där jag inte satt fast den riktigt. En gång tryckte en gren på stoppknappen.
  Grenen är borttagen och slingan är numera nedgrävd och nu bara går hon.

  Våra grannar har robotar av andra fabrikat och vi hör deras klippare, men vi hör knappt vår egen, mycket bra. Andra grannar har också kommenterat vår robots ljudlöshet.

  Hoppas att någon blir hjälpt av detta, det är en fantastisk maskin som klarar av de mest avancerade ytor.
  Min tveksamhet är i alla fall som bortblåst.
 • Alla omdömen

 • Ganska bra
  4 mån sedan
  Nja. Jag vet inte om det är robotgräsklippare i allmänhet, eller om det bara är den här modellen.
  Den klipper bra, ingenting att klaga på där. Men jag har lagt ner mycket tid på att lyfta upp den ur ojämnheter, laga avklippt guidekabel och lyft upp från sluttningen. Mycket av problemen skulle varit lösta om Gardena bara hade skickat med ett par hjul med hyfsat grepp.
  Jag har inte lagt ner guidekabeln ännu, eftersom jag först ville se var problemen uppstod. Men jag har helt enkelt inte hunnit med att göra det under hela sommaren pga alla problem. Är du pensionär eller kan fokusera på att optimera allt då klipper den väldigt bra. Men jag hade förväntat mig mer.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Har kört klipparen i över en månad och den har fungerat tillfredsställande så länge. Inga som helst problem förutom den gången vi glömde kvar barnens rutschkana på gräsmattan nära husväggen som klipparen lyckat trassla fast. Då är det bara att starta om och den kör vidare som vanligt.
  Busenkel att installera. Läs igenom instruktionen eller kolla installations video på hemsidan angående guide kabel som hjälper klipparen att hitta laddstationen som jag tror det enda som är svårt som man lätt kan göra fel.
  Den klipper jätte fint och klara större yta än den anger. Vilken lyx att slippa göra det tråkiga jobbet som gräsklippning på en tomt på 1500kvm ändå kunna njuta av en perfekt gräsmatta. Och den verkar kunna hålla mördarsniglar borta som vi mest hade problem med.
  Märker inte av skillnaden på elkostnaden trots månadsvis debitering, så snål är den verkligen på 3 heldags klippning i veckan.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Den har nu kört i ca: 4 veckor och man ser nu att gräsmattan börjar bli mycket finare.
  Gardenan gör sitt jobb jättebra. tar sig lätt igenom smala passager.

  + Klipper fint
  + Väldigt tystgående

  - Priset
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har kört denna en vecka nu, den funkar utmärkt kör med samma kantslinga som jag hade till min gamla Kina klippare (Tianchen) men har kompletterat med guidekabel.

  Gamla klippare körde fast allt som oftast men denna har funkat felfritt ifrån installation, noll fastkörningar och noll feldockningar i laddstationen.

  Den går tyst och klipper bra.

  Enda orosmomentet jag kan se är den korta klipptiden, den klipper endast 40min innan den går och laddar. Misstänker att batteriet inte kommer att hålla speciellt länge....

  Utnyttjade Hornbach prisgaranti och fick den för 11700kr.

  Återkommer om det blir anledning att ändra betyg.

  Liten uppdatering efter att den gått hela sommaren:
  Har funkat perfekt endast 1 fastkörning på hela säsongen och detta på ett ställe som är svårt och ej enligt manual.
  Dockar lite hårt i laddstationen men har aldrig fastnat.
  Så mitt betyg blir oförändrat.
 • Dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Först det negativa
  Produkten rasar isär.
  Efter en veckas användning tappade gräsklipparen klippskivan (tre skruvar lossnade) och Gardena vägrar hantera denna typ av supportärenden utan hänvisar till återförsäljaren.
  Återförsäljaren (Bygghemma.se i mitt fall) har fortfarande efter flera veckor inte hanterat ärendet.
  Så en varning: Om du köper Gardena Sileno kontrollera alla skruvar innan du startar, för du får ingen hjälp om något lossnar. Om något mer allvarligt inträffar antar jag att det bara är att köra den till tippen.

  Det positiva:
  Klipper gräset fantastiskt fint.
  Klarar av ojämnheter och sluttningar galant.
  Enkel schemaläggning.