Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony Xperia X Performance F8131

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony Mobiltelefoner (82)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.77)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Ganska bra

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Uppdatering.
  Efter ca ett år med Xperia X Performance.
  Tycker kameran presterar väldigt bra i ljusa miljöer. Däremot i mörker är den ingen hit.
  För 4000 som den kostar nu är den ett bra köp helt klart. Men en hel del microlagg uppstår. Tex när man skriver text.
  Känns tyvärr som telefonen är ojämt tung. Väger som mest uppe i skärmen vilket gör den lite småjobbig att hålla i, längre stunder.
  Annars skön med sina runda hörn. Synd att själva skärmen inte tar upp mer utrymma av framsidan. Där har Sony en del att jobba på.
  Fortfande en del förinstallerade appar man inte kan ta bort. När ska tillverkarna sluta med dessa!? Allt annat tycker jag funkar kanon och är nöjd med mobilen. Att Sony gör många av sina mobiler vattentäta tycker jag är underbart.

  Måste bara ge en stor eloge till Sony. Har haft ett gäng Sony telefoner på sistone. Vissa av dom har jag fått problem med, men Sony är verkligen grymma när det kommer till kundservice och garantiärenden. Aldrig nåt tjafs, trevlig och hjälpfull support och fort går det. Sony har sina brister som alla telefontillverkare har men jag kommer fortsätta köpa Sony pga av det jag nyss skrev. Känner mig trygg med Sony och även om deras mobiler är lite väl högt prissatta enligt mig så kommer jag fortsätta köpa deras mobiler.

  Sonys senaste flaggskepp är en helt ok telefon. Men inte till priset jag betala 6400.
  Den lär sjuka i pris rätt fort är min tro.

  Kameran är största besvikelsen i min mening. Väldigt brusiga bilder när man tittar på dom i datorn och zoomar in bara lite.

  Batteriet är nästa besvikelse. Hade en z3 compact innan så visst är man lite bortskämd med bra batteritid. Men tyvärr sjunker batteriet väldigt snabbt. Upplever det faktiskt som ett stressmoment. Dock går det fort att ladda telefon.

  Stort plus för fingeravtryck sensorn som är klockren dock. (svensk ingenjörskonst)

  Får hoppas dom tar tillbaks compact modellen igen. Då byter jag direkt.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Prestandamässigt en telefon i absoluta toppskiktet och ett steg framåt jämfört med tidigare Z serie i både design och prestanda.

  Fingeravtrycksläsaren fungerar smidigt och jag gillar placeringen. Kameran är ett klart lyft jämfört med min tidigare Z3a, även om jag läst en del negativa recensioner om den så är jag helnöjd.

  Saknar inte heller att kunna filma i 4k så att den funktionen inte finns bekommer mig inte heller. Batteritiden däremot känns lite väl klen men är också det enda jag saknar från min Z3a.

  Mycket bra, väldigt snabb och väldesignad lur.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Helt okej mobil! Gick ifrån Xperia z till den här mobilen, vilken skillnad! Haft min sen den 4:e juli och köpte den ifrån Telia för 5200 kr, riktigt dyr om man köper den utan abonnemang dock.

  Plus :
  Bra skärm, bästa lcd skärmen jag använt med amoled liknande färger och egenskaper.
  Bra UI som är riktigt snabbt och har många bra funktioner men ändå likt vanilla Android.
  Supersnabb processor som inte blir ett dugg varm även vid hård belastning (håller sig vid max 55 grader vilket är riktigt lågt för en mobil idag. Att den bara har 3 GB ram när de flesta mobiler har 4 gör ingen direkt skillnad dessutom.
  Kamera i toppklass med suveräna bilder även i dåliga ljusförhållanden. Mycket bättre än tex kameran på galaxy s7. Inte haft några överhettningsproblem vid 1080p 60fps inspelning heller som vissa verkar ha.
  Saknar inte 4k ett dugg då jag hatar all video under 60 fps :p
  Fingeravtrycks läsaren fungerar utmärkt dessutom, även för mig som elektriker som sliter mycket på händerna och fingeravtrycken.

  Minus :
  Och så till sist till det dåliga, priset samt batteritiden
  Batteritiden är inte under all kritik men absolut inte 2 dagars batteritid som tex Xperia z2 och z3 hade. Tyvärr på en så annars bra mobil så känns det som att de kunde tryckt in ett 3200+ mAh batteri tycker man.
  Mobilen kostar lite mer än konkurrenternas men det är för att Sony mobile genomgår en kris med dåliga försäljningssiffror tyvärr.
 • Alla omdömen

 • Acceptabel
  2 år sedan
  Superlångsam efter 1 år. Kameran är svår att använda för att den tar lång tid att starta och det tar lång tid att ta en bild.
 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Plus:
  +Sony uppgraderar regelbundet mjukvaran i flera år efter att produkten släppts, stor skillnad mot Samsung som struntar i att ge sina användare nya Android-versioner och säkerhetsuppdateringar
  +Kameraknapp på sidan gör att man snabbt kan ta kort innan man missar fototillfället
  +Prestandan duger bra till spel
  +Snabbladdning
  +Var väldigt prisvärd när jag köpte den för under 4000kr för ett år sedan
  +Video blir hyfsat bra för att vara från en simpel mobilkamera, ger bättre videokvalité totalt sett än min 7 år gamla riktiga videokamera trots sämre optik.

  Minus:
  -Kameran klarar bara att ta bra bilder i solljus, alla bilder tagna inomhus, med snabba rörelser eller i mörker blir fula, speciellt om man zoomar in bilderna på dator. Bilderna är verkligen bara lämpade för små mobilskärmar och delning på sociala medier. En stor besvikelse eftersom de marknadsförde kameran som en fördel. Vad ska man med över 20Mpixel till om det består av brus och oskärpa?
  -Skärmen verkar inte klara fingertryckningar ända ut i kanten, det gör att det återkommande blir fel när man spelar vissa spel
  -Man får inte ta bort en värdelös reklamapp som heter What's New, jobbigt att betala 4000kr och sen vara tvingad att se reklam också
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Den här ersatte en Nokia 925 med Windows phone. Efter några månaders användning är erfarenhetrna:
  + Bra batteritid
  + Bra med täta uppdateringar
  + Stabil, har inte kraschat eller låst sig än
  + Smidig fingeravtrycksläsare i powerknappen
  - Lite segt gränssnitt
  - Android mer plottrigt än Windows phone och IOS
  - Tung
 • Dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  har haft Sony sedan jag hade Nokia 3310 och denna var den näst sämsta telefon jag haft då den har kass batteritid fryser stup i kvarten blir varm så man inte kan ta i den får gula fläckar på skärmen var 3 mån och in på reparation jag köpte denna för att det var bra cpu men det fick jag snart ångra i form av dålig täckning och dålig wifi mottagare hade z3 innan och den har ju sjukt mycket bättre täckning och batteritid. även så låser den sig och tar ju ca 2 min att starta har gjort så många återställningar så jag inte kan räkna dom. den enda telefon som jag haft och var sämre var x10 mini pro den hade 4 tim batteritid i standby och på ett år så hade jag bytt tre batterier och sedan i förhållande till priset så med tanke på det så tycker jag att den inte borde kosta mer än 1000:- vid lansering
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Hade första Xperian Z innan (inget nummer ens) och jag är efter två månaders användning fortfarande osäker på om om denna är bättre. Det är inte en dålig telefon men den är sämre än orginal Xperian på flera pukter:

  - Skärmglaset böjs ner lite längs kanterna (dock är inte skärmen böjd som tur är) vilket gör swipe skrivning mycket svårare. Det gör den även mer repbenägen/fallkänslig man kan ju inte lägga den upp och ner utan att glaset ligger mot underlaget. Den gamla som hade en kant som stack upp kanske 0.2mm och skyddade mot fall och repor mot plana underlag samt gjorde att fingrarna aldrig lämnade skärmen vid swipning. Den rundade designen gör även telefonen hal dvs lätt att tappa riktigt dålig kombination med rundat glas.
  - Den har inga externa laddpunkter (vilket funnits upp till X-5:orna) utan bara den ömtåliga micro-usb kontakten.
  - Den är lite för tjock kanske bara 1mm men det är lite irriterande, då jag fortfarande efter 2 månader tänker på det nästan varje gång jag tar upp den.

  Men det är allt i allt en bra telefon, snabb, bra skärm, kamera etc. De bästa punkterna:
  + Fingeravtrycksläsaren är fenomenal bra placerad telefonen är öppen innan jag hinner se skärmen.
  + Android 7 kom fort till den (om det var ett plus kan man ha åsikter om:-)

  Finns fler skillnader men dessa är de som påverkar mig. Av det som fanns att välja på då hade jag nog valt den igen, men om den gamla inte gått sönder hade jag nog väntat till en bättre modell kommer (kanske Pixel men den är inte vattentät)
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Nöjd med den, möjligtvis lite hal design, dock snygg och skön att hålla i.

  Snabb och gör det den ska för mig.
  Inga direkta fel upptäckta.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Mycket bra mobil med en mycket bra kamera. Har haft den i en vecka och den är snabb välfungerande och snygg. Kameran är över förväntan då det har varit en hel del kritiska recensioner. Skarpa bilder med vackra färger och välexponerat. Skärmen är väldigt bra och om jag jämför med Samsung G5 är den påtagligt bättre. Telefonen fungerar utmärkt och i övrigt fungerar det bra. De nackdelar jag kan se är att den är om än mycket marginellt lite tjockare och något tyngre än jämförbara mobiler. Det har dock inte stört mig men den något dåliga batteritiden kanske gör det. Har dock inte provat deras Stamnia läge ännu och det kanske kan förbättra batteritiden.

  En prisvärd mobil i premium segmentet.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  levererar vad som utlovas
 • 4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Detta omdöme är under utredning
 • 4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Detta omdöme är under utredning
 • 4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Detta omdöme är under utredning
 • 4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Detta omdöme är under utredning
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Acceptabel
  1 år sedan
  Efter 1 år måste jag ladda telefon 2 gånger om dagen, eller snygg telefon snabbt, men det blir några hettider, så samsung kommer att vara nästa