Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Lumonite Compass R 1238LM

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Lumonite Pannlampor (6)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.93)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Funderat länge på att köpa den gamla Compass modellen men ficklampa med laddare batterier där man saknar batteri indikator gör att man byter batteri i tid och otid pga man inte vill stå i skogen helt utan ljus.

  Men Compass R slipper man en del av det problemet i och med att det är supersmidigt att fästa lampan i laddaren så fort man kommer in. Behovet av batteriindikator blir inte lika viktig. Lampa och laddare har magneter så de klickar ihop så fort de är nära.

  Konstruktionen är känns väldigt gedigen och den har gått bra att springa med. Har dock alltid haft bandet över hjässan och inte bara pannbandet. Pga sin gedigna konstruktion väger den lite.

  Ska man nämna något om ljuset så lyser den fantastiskt mycket utan att man ska behöva slå på turboläget. Mediumläget är till och med tillräckligt för att springa på skogsstigar i totalt mörker men jag föredrar high då den utan problem klarat av mina 1,5h löprundan på high.

  + mycket ljus
  + smidigt format både som ficklampa och pannlampa
  + går att ladda batteriet utan att ta ut det ur lampan
  + magneten I lampan gör att man kan fästa den i på smidiga ställen när man vill ha arbetsbelysning.
  + magnet I Ladd-foten gör det lättare att hålla ordning på laddaren.

  - kanske för tung för vissa som pannlampa vid löpning
  - ingen batteriindikator
  - ganska mycket pengar för en pannlampa då ordinarie pris är ca 1800kr
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Använder lampan till cyklingen genom skogen när det är mörkt.

  Den är superljus tycker jag och kan utan problem köra tryggt med den. Den känns kvalitativ och är inte för tung. Batteriet räcker för mig när jag kör på max ljusstyrka får jag runt en timme, sen minskar ljusstyrkan.

  Priset är jag faktiskt nöjd med, med tanke på hur ljus, bra batteritid och kvalitativa bygget. Sen gillar jag även deras laddningsteknik med att laddaren fäster sig magnetiskt.

  Rekommenderar denna pannlampa! :)
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  1 månad sedan
  Grym lampa. Bra ljus, bra batteritid och enkel att manövrera.
 • Mycket bra
  2 mån sedan
  Missar en stjärna för montering av bandet över huvudet är svårt att hitta en vettig beskrivning av. Hade jag varit Lumonite hade jag lagt upp en video på hemsidan men det kanske de inte klarar av.
 • Perfekt
  6 mån sedan
  Min första pannlampa. Men den är verkligen suverän. Lyser upp halva skogen när man springer.
 • Perfekt
  6 mån sedan
  Den bästa pannlampan som finns!
 • Perfekt
  6 mån sedan
  Mycket nöjd!👍
 • Dålig
  6 mån sedan
  Blev missnöjd efter alla lovord som denna lampa fått så skickade tillbaka mitt ex. Julas för 299 kr ordinarie 499 kr lyser bättre, den är dock inte lika liten. Men har hellre ett batteripack i fickan och bättre belysning för 1/5 av pengen.
 • Dålig
  7 mån sedan
  Jag hade otur med min lampa och fick en ny efter mycket om och men, tyvärr visar det sig att lampa nr 2 är glapp i bakstycket.
  Välj något annat märke.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Vann denna på ett lopp. Den är helt grym för löpning.
  En bred och ljusstark ljuskägla som gör att man kan se var man sätter fötterna utan att röra på huvudet hela tiden.
  Utmärkt för löpning och orientering. Ett stort plus är att man kan ta loss "lampan" och använda som ficklampa. Väldigt ljusstark.
  Den är lätt och märks inte när man springer.
  inget tungt batteripack att bära runt på.
  Batteriet har jag inte stresstestat men det klarar i alla fall ett antal 1,5h pass utan att laddas.
  Det som kanske talar emot denna är att den är dyr, skulle nog inte lägga de pengarna på en lampa om jag var tvungen att betala för den.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Riktigt bra pannlampa som andas kvalitet.
  Starkt och bra ljus, moonlight-funktionen som ger 25 dygns batteritid är spännande.
  Sitter riktigt bra på huvudet och fungerar utmärkt för skidåkning.
  Toppklass.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Min första pannlampa.
  Jag värdesatte det enkla laddningssättet vid inköp samt den stilrena designen, men visste nog egentligen inte hur stark lampa/ljusflöde jag behövde - 1000 lm är på tok för mycket för mig, men har ändå kommit till användning ett fåtal gånger.

  I alla fall så är denna lampa värd varenda krona! Jag använder den numera som läslampa (svagaste ljusflödet), städlampa (helt obeskrivbart hur bra man ser allt damm i dess sken), elektronik-pillslampa och kanske inte minst som just en pannlampa utomhus under höster/vinter/vår.

  Jag har dessutom tappat den rakt ner i stekgolv en 3-4 gånger, då jag ofta glömmer bort att jag har den på mig efter långa vinterpromenader, och än så håller den minsann precis lika bra som när jag köpte den. Imponerande.

  Ska man kritisera något så är det väl värmen som blir efter en längre stunds användande på någon av de högre ljusstyrkorna. Är ibland orolig för att den ska fatta eld eller så.
 • Ganska bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Kompakt och mångsidig lampa. Positivt är att den är liten och smidig att ta med, användbar till mycket med löstagbar lampa, cykelfästen, många ljusstyrkor mm. Negativt är att den blir rätt framtung när man springer, ljuset sprider bra men saknar lite edge i mitten av synfältet (jämfört med min Bikeray X10), laddaren är smidig men seg, tar drygt en halv dag att ladda upp från tom. Helt ok, perfekt som reservlampa i löparryggan