Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony STR-DN1070

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony Surroundförstärkare (4)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.12)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Bra

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bra ljud men flera saker man kan störa sig på.

  Just när jag slog till när priset sänktes några dagar till 3990:- och till det priset är det över lag en bra produkt.
  Väl inkopplad till nätet började den med att ladda ned och installera ny firmware. Antar att det fanns mer strul med den gamla versionen.

  Jag köpte den bl.a. för att ha möjlighet att lyssna på olika ljudkällor i olika rum. Det fungerar i stort sett som tänkt förutom att man inte kan lyssna på Spotify (spotify connect i receivern) i zon 2 eller 3 om man samtidigt t.ex vill lyssna på ljudet från TV, CD, radio eller någon annan källa i "huvudzonen". Försöker man byta till "connect" i en annan zon så byts det obönhörligt även i huvudzonen. Lyssnar man med spotify connect i huvudzon och annan zon och byter till något annan i huvudzonen så japp, då byts det även i annan zon. Då får man dra in spotifyljudet från någon extern källa (dator/annat kopplat på en ingång), då går det bra. Att däremot lyssna med connect i huvudzonen och något annat i annan zon går bra.

  Det finns en app man kan ladda ned och som man kan styra receivern med antingen via LAN eller bluetooth. Den appen är ...vi kan kalla den mindre bra... och den har ofta problem att koppla upp sig till receivern. Det är synd eftersom tanken med flera zoner brister lite om man måste ta sig igenom huset flera gånger för att få till önskad volym.

  Eftersom jag ofta tittar på TVn med dess inbyggda mottagare eller Netflix i TVn, är det ljudet från TVn som ska in i receivern via HDMI och ARC. Det fungerar ofta bra. Slår man på TVn (en ganska ny Samsung) slås även receivern på. Ljudet är tyst i TVns högtalare eftersom HDMI ska stå för fiolerna men lika tyst är det emellanåt i receiverns högtalare. Då får man byta källa för ljudet ett par gånger innan receivern förstår hur det var tänkt.

  Installationsinställningen är enkel. Autoinställning av ljudet förmodar jag fungerar bra, jag har för tillfället inte full uppsättning av högtalare och då lägger receivern ned sitt klickande och pipande när den inser att det inte finns bakhögtalare, trots att jag ställt in den för att ha de högtalare jag har i rummet.

  Designen av apparaten är precis lika (o-)sexig som alla andra svarta lådor som finns att köpa i ljudvärlden; fyrkantig, svart, några knappar och ett par vred. Något som är lite trist är att texten som förklarar vad de olika knapparna är, är svagt grå och omöjlig att läsa om det är mindre än bra ljus i rummet.

  Uppkoppling från en vanlig browser mot receivern är ett måste för att på ett vettigt enkelt sätt konfigurera förinställda radiokanaler. Den vägen är det å andra sidan väldigt lätt och man kan göra en hel del inställningar den vägen. Jag har dock inte hittat något sätt att påverka ljudet i annat än huvudzonen vad gäller equalizer. Kanske har missat det.

  Utan de strul jag nämnt ovan skulle det bli en fullpoängare.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Gick från en Pioneer VSX-920 och jäklar vilken skillnad.Först nu hör jag vad mina Canton Chrono 509 kan prestera.Skillnad som natt och dag hör man ibland men här stämmer det.Sonyn krämar på ordentligt och det låter bra!
  Kalibreringen tar typ 30 sekunder och jag satt nöjd.
  Detta är nog den första recevier jag haft där jag inte håller på och mixtrar med ljudinställningarna under filmtittande.
  Mycket lätt att komma igång med denna.
  Tydliga och snygga(!) on screen anvisningar.
  Bästa uppgraderingen jag gjort!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Den ser inte mycket ut för världen. En svart klumpeduns. Men jäklar vad mycket nya ljud den gräver fram. Jag hade en Pioneer VSX-924 innan och skillnaden är som dag och natt.

  Mitt system med fyra Mirage 1295is och en Mirage MC-2 körs som fullregister och ljudet är smått på fantastiskt med diskreta multikanalskällor och denna receiver. Detaljerat och ganska sofistikerat vilket är utmärkt med tanke på de relativt låga pris jag betalade om 4.000:-

  Jag har haft riktiga high-end prylar genom åren men tröttnade så nu nöjer jag mig med enklare receivers vilket i det här fallet egentligen inte är ett steg ner.

  Menysystemet är segt däremot tycker jag vilket är lite trist. Kanske även att fjärrkontrollen är i de enklaste laget utan direkt några möjligheter till att styra andra enheter.

  Integrationen med min Sony TV är riktigt bra däremot. Så fort TVn slås på eller av så följer receivern med. Jag uppskattar att den även är så nedskalad vad gäller analoga ingångar. De mesta kommer in digitalt. Jag tror även att den använder klass D slutsteg vilket kan förklara det fina ljudet med färre konverteringar mellan digital och analogt. Den blir dessutom inte så speciellt varm.

  BT ljud funkar bra men är ingen direkt höjdare vad gäller ljudet även om det låter fint i multikanalsläge. Miracast funkar bra med min Galaxy S6 för både videofiler och bilder.

  Överlag så är jag riktigt nöjd då det låter så bra. Sony är alltid lite egna men denna gång stör det inte så mycket.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har haft denna i 4 dagar nu, och vilket enormt lyft det har gjort för ljudbilden i vardagsrummet! Den ersatte en gammal Marantz SR4600 som har varit trogen tjänare i 11 år. Har alltid varit nöjd med den, tills den började strula för ett tag sedan. Hade inte trott att en ny förstärkare skulle göra så stor skillnad i ljudet! Det är otroligt mycket bättre tryck i baslådan (frugan klagar på att det numera är alldeles för mycket bas...), all dialog i filmer och TV är mycket klarare! Installationen gick som en dröm och kalibreringen funkade perfekt. Den har ingen egen Spotify klient, men man kan köra Spotify från mobilen genom W-LAN. Nu har jag SONOS anslutet också, så det är nog ingen funktion jag kommer använda jättemycket...

  Hur som, jag tycker designet är snyggt, ser bra ut i stereo-bänken, och har fördelen att den inte är lika djup som alternativen jag kikade på, som troligen INTE hade fått plats!

  Jag är helnöjd!

  Drar av 2 stjärnor för att den inte är perfekt. Den saknar Dolby Atmos och DTS:X, som andra förstärkare i samma prisklass erbjuder. Detta är inte funktioner jag själv har något behov av min 5.1 setup, men drar ändå ner om man ska jämföra med andra produkter.

  EDIT: Anslut INTE till KABLAT nätverk! Den förstör allt, tappar internet, tappar WiFi, min SONOS anläggning slutade funka etc. Dock endast om förstärkaren är AV, inga problem när den är PÅ! Tydligen inte ensam om problemet, läs mer här: http://community.sony.com/t5/Home-Theater-Products/STR-DN1070-Wired-network-problem/m-p/606791

  Har dragit av ytterligare en stjärna för detta, som jag lägger tillbaka om problemet blir fixat av en Firmware update i framtiden. Problemet gäller tydligen INTE om man kör trådlöst!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fantastiskt klart och rent ljud för pengarna och precis som tidigare recensioner redan berättat så har man verkligen sett till att receivern också levererar riktigt bra ljud i stereo.

  Tveklöst så är detta den bästa hemmabio receivern jag haft hittills när det gäller stereo.

  Om jag jämför tex med Onkyo SR-607 receivern min föregångare, så är detta ett stort kliv uppåt i såväl leveransen av Stereo som Dolby Digital. Ljudet är mycket renare och jag upplever att detaljerna i både musik och film blir allt tydligare.

  Ett annat plus är att receivern inte blir hälften så varm som mitt Onkyo steg blev.

  Zoner och annat trams bryr jag mig inte så mycket om eftersom att receivern i mitt fall är dedikerad till rummet i källaren. Jag "Bi-ampar" mina frontar vilket jag tycker spelar en stor roll när det gäller leveransen av musik i stereo.

  Två HDMI ut är också väldigt bra när man som mitt fall har både TV och projektor.
  Vet inte hur många dåliga HDMI-switchar jag stött på hittills....

  Tycker att konfigurationen är mycket enkel och menyerna är logiska. Rumskalibreringen funkar också bra tillskillnad mot många andra receivers jag testat.

  Rekommenderar helt klart denna.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Trevlig reciver.

  Kör denna mest i 2-kanals läge. Där den låter oväntat bra för vara hemmabioreciver. 
  Då de mesta krutet läggs på surround i vanliga fall, har Sony lagt tid på få till bra ljud i Stereo vilket för mig är extra uppskattat. Slog till när den var nere på 3990:- Då den är väldigt prisvärd. Skulle säga att 4990:- så är den fortfarande prisvärd. Hört dyrare som låtit sämre.

  Det som saknas är Dts-x & atmos.
  Men inget jag saknar då jag endast kör 5.1
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte den här efter att min Pioneer VSX-922K havererat. Två påtagliga skillnader.

  +Potentare ljud och enklare inställningsmöjligheter.

  - App för att fjärrstyra är komplett värdelös vilket gör att jag måste knappa på förstärkaren för att ändra inställningar (volym etc) i zon 2 på övervåningen. Detta ger mig ångest för ett dåligt köp. Tips är att läsa recensionerna av appen SongPal innan du köper denna förstärkare.

  För dig som endast ska använda en zon och nöjer dig med att styra förstärkaren från den vanliga fjärrkontrollen så kan jag dock rekommendera denna.