Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony MDR-100ABN

 Lägg i lista  Jämför
Sony MDR-100ABN är slutna hörlurar av typen over-ear som fungerar både trådlöst och med kabelanslutning. Har inbyggd brusreducering och klarar upp till 18 timmars taltid eller 200 timmars standby. Sony MDR-100ABN har ihopfällbar design, stöd för NFC och volymkontroll. Modellen släpptes 2016. Stäng
Sony MDR-100ABN är slutna hörlurar av typen over-ear som fungerar både trådlöst och med kabelanslutning. Har inbyggd brusreducering och klarar upp till 18 timmars taltid eller 200... Läs mer
Jämför pris på alla Sony Hörlurar (104)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.44)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har nu använt lurarna i några veckor. Mina första brusreducerande, men har provat Bose QC35 och några enklare Philips så har ändå ett par referenspunkter.

  Användningsområdet för mig är i öppet kontorslandskap, där de passar bra. Brusreduceringen tar effektivt bort dova, monotona toner, typ fläktljus, tal från rum bredvid etc, men släpper igenom viss del av tal på nära håll. Skulle säga att med endast brusreduceringen utan musik så räcker det inte till, men så fort du har även mycket tyst musik så upplever man inget mer ljud utifrån. QC35 är aningen mer effektiva här, men det är inga enorma skillnader.

  Ljudkvalitén är som jag förväntade mig, inga direkta svagheter och mycket detaljer. Jag kör med LDAC mot en Xperia Z5 Premium på högsta kvalitet (990 kbps) men med Spotify som källa hör du i ärlighetens namn ingen skillnad på normalläget (660 kbps) vilket fortfarande är dubbelt upp mot traditionell bluetooth. Ljudet är bra på både normala och höga volymer, men åtminstone på mig så läcker en del ljus ut på höga volymer så bäst att kolla med grannen om de vill ha knäpptyst. Det jag kan anmärka på är att ljudet kan kännas aningen artificiellt, eller "perfekt" utan inlevelse. Jag har annars Alessandro MS-1 (Grado SR125) och Beyerdynamic DT-990 Edition 250ohm och Schiit DAC + AMP. De når givetvis inte samma öppna ljudbild och engagemang som dessa lurar, men det hade nog ingen förväntat sig heller. Ljudkvalitet på 100ABN är hursomhelst allround, mkt bra för prisklassen (snäppet bättre än QC35 skulle jag säga).

  Batteriet håller de utlovade ~20 timmarna utan konstigheter, man får en smidig hardcase i matchande färg (mina är röda) och byggkvalitet är bra, men alla hopfällbara har ju en viss kompromiss att göra här. Finishen på färgen är mycket läcker, lika snygg som den ser ut på produktbilderna. En sorts matt finish med mycket djup.

  Jag har inte provat att köra med den medföljande sladden eller i passivt läge, så kan inte uttala mig om det. Uppdaterar efter jag har använt på resor.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag har nästan bara positivt att säga. Ljudkvaliteten är fantastisk, de sitter bra, är enkla att använda och andas kvalitet. Jag kan bända och böja på dem utan att det knakar eller gnisslar. De kan spela från morgon till kväll på en enda laddning. Brusreduceringen är fantastisk. Den eliminerar nästan allt buller men inte människoröster. Du hör om någon ropar men du hör inget väg/räls-slammer i kollektivtrafiken.

  De är grymt snygga! Bilderna är rejält missvisande, iallafall för de blå som jag har. I verkligheten känns färgen betydligt mörkare och "murrigare" och den skiftar kraftigt i olika ljus och vinklar vilket ger en mycket snygg effekt. Se videorecensioner för en bättre bild av hur de ser ut i verkligheten, och tänk sedan att effekten i verkligheten är ännu starkare än vad videokamerorna lyckas fånga.

  Det negativa:
  * Man kan inte lyssna på dem med bluetooth samtidigt som de laddas, då måste man använda sladden även för ljudet, dvs ha två sladdar.
  * Parar du den med flera olika enheter (t.ex. mobilen och datorn) och båda är inom räckvidd så måste du gå till den enhet du inte vill använda och koppla från där. Du kan inte växla källa från hörlurarna och den kan inte prioritera den som för tillfället spelar ljud.
  * Högupplöst och förlustfri ljudöverföring med LDAC (24bit/96khz) fungerar bara tillsammans med andra moderna Sony-produkter som t.ex. Xperia-telefoner. Det finns ingen LDAC-codec för varken Mac, Windows eller Linux. Med andra produkter används aptX, vilket dock ger tillräckligt bra ljud för de flesta.

  Alla negativa punkter är "typiskt Sony"-grejer som jag redan förväntade mig när jag såg Sony-loggan så jag ger inga poängavdrag för dem.

  Uppdatering 10 månader senare: Tycker fortfarande att de är helt fantastiska. Tyvärr köpte en till person på mitt kontor ett par likadana lurar och nu är det problem att para dem med min Mac. Ibland får jag stänga av och knäppa på dem flera gånger innan den har fullbordat parningen. När inte hans lurar är i närheten funkar det direkt varje gång.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har bara haft mina lurar ett par timmar men tänkte dela med mig av första intrycken.

  Härlig ljud! Brusreduceringen är behaglig, väldigt bra faktiskt. Den är inte lika stark som Bose QC25/35 och den släpper igenom röster lite svagt vilket jag tycker är bra. Jag kan också bekräfta att utomhus vid blåst så låter det lite störande. Ljudet tycker jag är trevligare att lyssna på än Bose QC35.

  Det trådlösa fungerar riktigt bra, har inte hackat eller släpat något för mig. Riktigt fint med NFC också, går blixtsnabbt att koppla enheter. Har kopplat de till datorn via blåtand också och de fungerade utmärkt till gaming.

  Passformen är bra, tycker att Bose QC35 sitter lite skönare men dessa är också väldigt sköna att ha på sig. De känns väldigt gedigna i kvalitén, känns och ser verkligen ut som premium. Ett väldigt stort plus är den medföljande fodralet som är otroligt skräddarsytt för hörlurarna, sitter som limmade där i. Fodralet är mkt snyggt och av hårt material som man lätt vågar slänga ner i väskan.

  De jag har pratat i telefon med tycker att samtalskvalitén har varit bra.

  Kan absolut rekommendera Sony MDR-100ABN!

  Efter 5 månaders nästan daglig användning så är jag fortfarande nöjd. Batteritiden är riktigt bra, laddar dem ca 1 gång i månaden och använder dem i snitt 1-2 timmar per dag. Ett litet minus att man inte får någon förvarning när batteriet börjar ta slut.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  11 mån sedan
  Använda i snart fyra år och WOW vilket kvalitet.
  Jag har använt dem på gymmet, vid löpning, regelbundet i pendling med bil och buss och de fungerar fortfarande perfekt.
  Superbra ljud (testa köra Spotify med high quality!).
  Batteritiden är fortfarande toppen efter säkert 600 laddningar.

  Enda anmärkningen är på skinnet innuti lurarna som börjat släppa.

  Lite sent ute men dessa rekommenderas varmt!
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Använda i snart 3år. Inte perfekt nc men ljudet tangerar mina förväntningar av sony till de 1800kr jag la på dessa. Börjar gå sönder i fodringen nu, men annars inget o klaga på.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte dessa framförallt för reseanvändning.
  Har nu testat dem på flyget och de fungerar över förväntan, en otrolig skillnad helt enkelt.
  Alla rekommenderar Bose QC3 men har svårt att motivera mer än dubbla priset, kan det vara så mycket bättre än såhär?
  Jobbar på mekanisk verkstad och testade även där, jämfört med vanliga passiva kåpor (som ju är helt konstruerade mot buller) så är dessa otroligt överlägsna, när man skiftar mellan så tror man knappt de vanliga hörselskydden gör någon nytta!
  Lurarna sitter bra, man når lätt kontrollerna. Blir lite varmt efter ett tag men det kommer man knappt ifrån med slutna lurar.
  Plus för väskan som glider lätt ner i ryggsäcken, minuset är att den kunde ha en handlovsrem då den är hal som en tvål.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Sjukt grymma hörlurar. Skulle skaffa QC35 men fick dessa för nästan halv priset. NC är inte lika bra men basen känns mycket mer. Så musik låter oftast lite bättre.

  9.75/10?
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har inte så mycket att jämföra med då det är mina första trådlösa, men de verkar helt ok så länge. Det jag inte gillar dock är dels att bluetoothljudet inte kommit så mycket längre. Det låter fortfarande väldigt digitalt och kantigt i jämförelse med trådat som är varmare och rundare i ljudet. Något som jag direkt märkte som jag inte gillar med dessa är att de är väldigt känsliga för blåst, så är du ute på promenad och det blåser lite kommer detta märkas tydligt. Jag störs av det och har funderat på att återlämna dessa. Vet dock inte om andra hörlurar lider av samma problem.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Var länge inne på att skaffa Bose QC35 men priset blev avgörande faktorn mellan dem. Fick dessa för bara 1590 på Komplett.se. =)

  Riktigt nöjd med dessa lurar. De sitter väldigt bekvämt och inga problem att ha dem på mig i flera timmar. Utan att vara en ljudexpert vill jag påstå att ljudet är mycket klart och välbalanserat.
  Förväntade mig dock ännu bättre aktiv brusreducering men jag hade inget att jämföra med. Den gör fortfarande ett mycket bra jobb och vissa omgivningsljud försvinner totalt. Ska testa den på flera flygresor närmaste tiden och hoppas på bra resultat.
  Extra bonus var det hårda förvaringsskalet som medföljde.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Riktigt bra hörlurar med bra ljud, bra batteritid, bra brusredusering. Dom sitter även väldigt bra och de finns ingenting att klaga på. Tycker att over ear är dom skönaste hörlurarna. Hade tidigare ett par Marshall hörlurar men jag tycker dom här är bättre
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bra lurar, men jag returnerade mina efter en dag. Jag kunde inte ha på mig dem mycket mer än 1-2 timmar innan det värkte för mycket på öronen. Lite smått bökig att para ihop med dator (både windows 7 och windows 10), men helt automagisk med Android-telefonen.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  +Fruktansvärt bra bas, kort och distinkt.

  +Tappar något i mellanregistret men det stör nog bara de mest inbitna.

  +Fantastiskt bra på låga volymer och brusreduceringen gör sitt jobb mycket bra.

  +Snygga inte allt för utstickande kåpor i bra kvalité, borde provas om du har större öron då se säkert sitter obekvämt.

  +Micarna sitter riktade framåt... (såklart) kan störa ljudet vid handsfree (såklart) vid motvind.. Eeeeh surprise!

  +batteritid! Kanon!

  +Behöver spelas in!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Uppdatering: Klarade mig i en hel månad utan att ladda. Lyssnar ca 1-1,5 timmar per dag till och från jobbet! Galet bra
  Tycker även att ljudet blivit ännu bättre sista veckorna när dom spelats in. Har även justerat EQ I Spotify så inte basen ska bli för tung :)

  Höjer till en 10:a!

  Kört dessa några veckor nu och är mycket nöjd

  + Bra ljud. Lagom med bas och mycket detaljer. Kör Spotify på deras bästa kvalitét
  + Grym batteritid. Använder dom ca 1,5 timme per dag till och från jobbet. Kan använda dom över 2 veckor innan jag behöver ladda
  + Lätt att byta låt och volym
  + Sköna mot huvud och öron
  + Funkar bra som headset för att prata i telefon

  - Kan kännas lite tunga och stora ibland
  - Svagt brus med Noise Cancelling. Hörs inte med musik men om du bara ska ha dem för att tysta omgivningen så hörs det
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  ÄÄLLSSKKAARR de är bäst de här hörlurarna de är till och med trådlösa <3<3<3<3 mvh/joel jag är född 08 hihi
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Gäller Sony MDR-100ABNB, svarta snygga. Bästa köpet! Köp inte billigare Sonys, vänta då hellre till dessa är på rea.
  Musik och toner framträder som jag aldrig hört i låtarna förr! Djup tydlig bas. Kristallklart ljud, inget brus, som om det inte fanns nåt annat runtomkring. Noise cancelling fungerar utmärkt, har testat ute på balkongen med starkt oljud från trafik, både bilar och tåg. Köpte lurarna för att kunna ha balkongdörren öppen på sommaren för svalkans skull, men ändå kunna lyssna utan störande trafik.
  Önskar bara att jag hade kunnat koppla dem till tv:n...

  Lite tryckande över örat vid användning över en timme. Då växlar jag till ett par fjäderlätta superbekväma over-ear Bose SoundTrue AE Series II, speciellt om balkongdörren är stängd, vilka ger fantastiskt ljud men utan NC och de har sladd=billigare, så jag har råd med båda... :)
 • Knappt godkänd
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Hade högre förväntningar på dessa. Det är skräp faktiskt. Lämnade tillbaka dom idag.

  - När det blåser ute och man har på dessa så hör man absolut ingenting, plasten och glipor blir som två vindtunnlar, det bara brusar.

  - Plastigt intryck, det kan jag leva med (typiskt Sony) om bara låtit bra. Dom piper dessutom om man råkar nudda huvudet på en kudde eller soffa/nackstöd. Otroligt irriterande.

  - Var inte speciellt sköna att ha på sig längre perioder heller, ändå har jag ganska litet huvud och bör ju rimligtvis inte vara en som råkar ut för det problemet.

  Jag testade ett par Denon AH-GC20 innan dessa och går troligtvis tillbaka till dom, de är just nu samma prisklass också (2000 kr i skrivande stund).
 • Dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag har precis testat denna lur tillsammans med 7 andra.
  Omdömet blir dåligt.

  Ljudet är oerhört platt och saknar all form av dynamik. Det finns varken djup eller topp.
  Mycket märkligt då jag har ett par Sony MDR-1R sedan tidigare och är nöjd med dom.
  Men dessa låter skit helt enkelt.

  Brusreduceringen är ett skämt om man jämför med Bosw QC-modeller eller Sennheiser Momentum.

  Som HiFi-lur är det kass
  Som brusreduceringslur duger den inte alls... det finns mycket bättre alternativ än denna för samma pengar ungefär.

  Jag kan INTE rekommendera denna (tyvärr)
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Fantastiskt bra lurar. Nu kan jag lyssna på klassisk musik på bussen vilket var praktiskt taget omöjligt förut. Dämpar buller förvånansvärt väl och man behöver inte ha ljudet så högt uppskruvat. Köp!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Tips till er som äger dessa hörlurar! Om ni kollar på video och ljudet hänger efter kan det lätt fixas med att man stänger av NC och slår på det igen. Då blir ljudet synkat!

  Haft dessa i 3 dagar nu och här är mitt omdöme:

  + Ljudet
  + Basen
  + Utseendet
  + Bluetooth räckvidden
  + Brusreduceringen
  + Batteritiden
  + Kvalitén

  - Om det blåser ute låter det i hörlurarna (därav inte fullpott)
  - Sitter inte så tight runt huvudet som jag skulle önskat. Sticker ut lite strax ovanför kåporna.

  Brusreduceringen funkar utmärkt på dessa hörlurar! Den blockerar ut motor/fläktljud väldigt bra. Den blockerar inte ut tal.

  Jag har tidigare testat Bose QC35 och även om den sitter snäppet skönare och tightare på huvudet har den icke-existerande bass och ljudet är mediokert.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Mycket bra lurar!

  Men två saker fick mig att avstå:
  - läcker en del ljud ( särskilt viktigt om man som jag tänkte ha dem i kontorslandskap)
  - upplevde även att ljudet kan släpa efter vid filmtittande( blev bättre om jag stängde av nc)
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Första intrycket:

  + fantastisk spec
  + Underbard ljud (Har normalt ett par Beyerbynamic DT 770 Pro till datorn)
  + bra kvalite
  + snygga
  + kan användas med sladd
  + Bluetooth
  + Mycket bra batteritid
  + Aktiv NC (mina Bose QC 20 har bättre NC men endå bra. Låter lika bra med NC på som av, vilket skiljer sig från Bose som bara låter som dom ska när NC är på)
  + kommer med en skyddande "väska"

  - headset kvalien på ljudet är tvärr begränsat till vad bluetooth kan leverera (dock inte hörlurarnas fel, testade mot min Nexus 6P)
  - Varför är inte sladden 4 polig så man kan använda mic'en till en mobil/PC för att få bättre samtalskvalite? (här försvann en stjärna i betyget)
  - Skulle gärna vilja att det fanns en "mute" knapp på headset'et. Jag har det på ett annat headset och den är verkligen trevlig när man är i konferans-samtal.
  - Sitter lite hårt eller "vasst" på huvudet så fick lite ont på huvudet efter några timmar... kanske bara är ett tillfälligt/övergående problem.

  Har bara ägt dessa i en halv dag nu så kommer updatera igen efter några veckor.
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Mycket bra ljud! Jag köpte dessa (student pris: 1990kr) för att kunna ha på väg till skolan men inser att dessa inte passar för detta. Jag ville kunna ha på brusreducering när jag satt på bussen och stod ute men minsta vind förstärks och ger ett störande blåsljud i lurarna. Visserligen kan man stänga av brusreducering men det känns det ju lite onödigt när man köpt dem för att kunna använda just den funktionen. Dessa lurar kanske passar bäst för den som sitter stilla och lämpar sig inte jätte bra för de på resande fot.

  Jag upplevde även att det blev en aningen varmt kring öronen efter en ca 45 minuters lyssnande.

  Simon
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Sony MDR-100ABN är ett par fantastiska hörlurar som lever upp till alla de förväntningar jag hade. De har riktigt bra ljudkvalitet, bra brusreducering och fläckfri trådlös överföring. Hittills har jag inte upplevt några problem alls med ljudet och inga avbrott. Det mindre bra är hur lättpåverkade de är utomhus av blåst och att ljudkvaliteten sjunker lite väl mycket när de är oladdade.

  + Riktigt bra ljudkvalitet (om än lite för låg bas ibland)
  + Väldigt sköna på huvudet (smidigt reglage på huvudbågen och mjuka kuddar)
  + Mycket bra brusreducering (som kan stängas av vid behov)
  + Lång batteritid (uppemot 20 timmar)
  + Dubbla mikrofoner på hörlurarna ger bra headset-funktionalitet
  + Trevligt med inbyggd röst som berättar allt relevant (batterinivå, hörlurar av/på, osv)
  + Gedigna, snygga och diskreta till utseendet
  + Smidig väska

  - Lång laddningstid (uppemot 6 timmar och endast via dator)
  - Medioker ljudkvalitet när de är oladdade
  - Utomhuslyssning kan vara problematiskt (till exempel när det blåser mycket)

  I slutändan ska dessa hörlurar konkurrera direkt med Bose Quiet Comfort 35 och Sennheiser Momentum Wireless. Jag tycker de står upp bra mot dessa och i slutändan har Bose lite bättre brusreducering (men sämre ljudkvalitet) och Sennheiser lite bättre ljudkvalitet. Dock kostar dessa två så pass mycket mer att jag finner hörlurarna från Sony mer prisvärda för vad man får.
 • Acceptabel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Mycket bra ljud men i princip helt värdelösa om du vill använd dom ute. När det blåser hör du så mycket ljud från vinden att det är bara att ta av dom.
  När jag är på gymet (med musik runt om) så hör jag musiken väldigt tydligt när jag lyssnar på tal.

  Har sen tidigare ett par Bose (med sladd) där inte alls upplevt samma problem.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Väldigt bra hörlurar, provlyssna på flera märken/modeller innan jag slog till på dessa.

  Positivt:
  * ljudet
  * mycket bra nc (går att stänga av)
  * bra kvalitet och snygga (svart)
  * batteritiden
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Jag gillar dessa.

  Min unboxing: https://www.youtube.com/watch?v=imZuzqq2p38

  + De personer jag låtit testa hörlurarna tycker att det låter mycket bra
  + Gedigna som andas kvalitét
  + Bättre "musikljud" än Bose dyrare over ear modeller (av det lilla jag jämfört)
  + Framtidssäkrade med Hi-Res trådlöst (dock får man köpa Sony X performance nästa gång för nyttja highspeed bluetooth om man inte köper Sonys nya Hi-Res musikspelare)
  + Hörluren talar om när bluetooth är aktiverad
  + Hörluren pausar musiken när man svarar i telefonen och man pratar direkt via hörlurarnas mic, låter bra.
  + Kopplat upp med bluetooth mot både iPhone 6 och Samsung s6 (Håll in powerknappen sju sek för parkoppling)
  - Utomhus i vind låter det ej bra; håller man handen för kåporna låter det genast mycket bättre. (Skaffa inear lurar ifall du är utomhus i blåst mycket istället)
  - Bose två dyraste over ear är mjukare och skönare än dessa
  - Denna modell är något tight kring örat (har man dumbo öron bör man prova dessa före köp)
  - Bose dyraste over ear har något bättre noice canceling (av det lilla jag jämfört och detta framgår även om man läser andra professionella tester).
  - Ej testat dessa mot Momentum hörlurarna som säkert är lika vassa om inte vassare än dessa rent ljudmässigt
  =Köp!

  Vill ni ha billigare lurar som är On Ear spana in dessa, riktigt bra ljud i dessa enligt mig:
  https://www.youtube.com/watch?v=kYkkAr1JwHU
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Positivt:
  Bra ljud.
  Trådlösa strular aldrig.
  Brusreduceringen är i toppklass.

  Negativt:
  Dålig hantering av olika enheter samtidigt.
  De blir lite varma att ha länge runt örat.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Mycket bra lurar och Mina första trådlösa. Tredje parent VC och måste säga att de presterar och ser lite snyggare ut än Andersson VC och Bose QC25 VC som jag har sedan tidigare.

  +Låter mycket bra även vid hög volym. Märker knappt brucet av VC som är vanligt i många andra lurar.
  +VC tar bort allt spårvagnsljud och tjöt
  +designen och sitter bra, har den på minsta
  +Batteritid
  +Reglagen funkar med iPhone 6S Plus, Xperia Ultra.
  +Mycket bra för filmtitande

  -växla inte mellan enheter automatiskt måste manuellt välja.
  -priset möjligen
  -laddningssladen var löjligt kort
  -3,5 mm kontakten som kom till verkar vara special så tappa inte bort den(men de här ska ju köras utan sladd)
  -plast för såhär dyra hörlurar kan ses som lite konstigt men kvaliteten känns ändå gedigen.

  Har inte lyssnat på någon HD källa än så kan inte uttala mig om hur mycket bättre ljudet blir men källan är ju självklart viktig.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Kompromisslösa hörlurar som överträffade mina redan höga förväntningar. Ljudbilden skulle jag vilja beskriva som krispig och välbalanserad. Basen är kvick och finns tydligt där men blir inte överväldigande som med många andra lurar jag testat.

  Äger även ett par av den trådade varianten Sony mdr100aap och sinsemellan dessa tycker jag att ljudkvalitén är snarlik. Men de största skillnaderna jag upplevde med dessa är:

  Plus:
  +Ljudvolym - De trådlösa ABN går att spela farligt högt, så volym kommer inte att vara ett problem

  +Noice canceling - Bland det bästa NC jag någonsin upplevt och gör ett gediget jobb med att ta bort bullrande bakgrundsljud. Dock något jag störde mig lite på är när man har NC aktiverat utomhus en blåsig dag så tenderar lurarna snarare att förstärka ljudet från vindarna än att ta bort det. Men NC går att bara av-/aktivera med ett knapptryck så det är ingen big deal.

  +Inbyggda kontrollknappar & NFC - Hörlurarna paras enkelt ihop med en NFC kompatibel telefon genom att placera mobilen mot hörlurarna. De inbyggda knapparna för volym, play/pause, byta låt & NC funkar bra men önskade att Sony valt att använda sig av metall istället för plast på knapparna.

  Minus:
  -Vikten - Det enda som jag egentligen kan säga något negativt om är hörlurarnas vikt och tryck både uppe på huvudet och runt öronen kan upplevas problematiskt vid längre stunder av lyssnande.

  Summering:
  Ett par gedigna hörlurar som har allt man kan kräva både design, ljudkvalité & funktionsmässigt.

  Live long and prosper
  - jockeok
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Otroligt nöjd, det bästa är batteritiden!
  Sjukt bra brusreducering, allt buller försvinner, nästan farligt om man går på gatan, lycktligvist kan man stänga av funktionen. Ljudkvaliten är väldigt bra för att vara via bluetooth (bättre än Bose qc25 och Zik), speciellt mellanregistret som är nästintill perfekt.
  Lärt värt 3000 om man jämför med konkurrenterna!
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Väldigt nöjd än så länge, bra ljud, bra batteritid, enkel installation och användning.
  Fin design och bra materialval, känns som att den är av hög kvalité.