Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

STIHL MS 211 C-BE

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla STIHL Motorsågar (72)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Bra
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 23 dagar sedan
  Köpte denna för att ha hos min mor. Hemma har jag en Stihl MS170 och en Husqvarna 372XPG.
  Jämfört mot mina andra sågar känns denna mer förenklad och anpassad för dem som inte är så van vid motorsågar. Men dess lite märkliga beteende gör att jag är lite skeptiskt till att rekommendera den till just den gruppen användare!

  Det märks att de jobbat på startmekaniken. Jag gillar den dock inte alls. Den är ganska lättstartad och snöret är väldigt lätt att dra i. Men den drar inte runt motorn förrän man släppt in snöret igen och väntat nån sekund! Det känns märkligt och lite oberäkneligt! Och en motorsåg vill man definitivt inte ska vara oberäknelig!
  Jag har dessutom fått den att tända till genom att komma åt avtryckaren när maskinen var avstängd! Detta gör att jag inte känner mig riktigt trygg med denna maskin. Den lever sitt eget liv känns det som!
  När den väl startar och man trycker till på avtryckaren så hoppar startreglaget till läge 2. Det är inget konstigt med det men när man då trycker på avtryckaren igen för att börja såga så dör sågen. Läser i manualen att sågen behöver ha startreglaget i läge 3 en stund efter start, men varför hoppar den då automatiskt till läge 2!?
  Sätt den i läge 3 så går det dock att såga med den, så manualen har rätt. Kort därefter kan man sätta den i läge 2 igen och jobba på.

  Att ta loss svärdet är helt verktygslöst! Mycket enkelt! Olje- och bränslepåfyllningen är också väldigt lätta att öppna utan verktyg tack vare infällbara handtag. Plus-poäng för det!
  Justering av kedjan ska bara vara att snurra på ett hjul. Detta är dock inte alls så lätt som jag tror att det är tänkt. Hjulet går inte att rubba utan verktyg.

  Den använder en mer vanligt förekommande kedja vilket är ett plus. Mina andra sågar är lite knöligare på den fronten. Svärdet är däremot lite annorlunda på Stihl än de flesta andra märken.

  Så, min slutsats är att det är en bra såg som är lite mer "teknisk" än jag är van vid. Dess aningen märkliga beteende kräver antagligen lite tillvänjning.