Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Linksys EA9500

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Linksys Routrar (46)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.86)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Usel
  5 mån sedan
  Köpte denna router till mina föräldrar för snart 2 år sedan för 2800:- och då var det en av det bästa routrarna man kunde få tag på.

  Dom bor i ett relativt stort hus (ca 220 m2) med 1gb fiber. Jag hade läst många bra recensioner, där folk beskrivit att dom haft täckning "ända ut till trädgården" osv. Tänkte att det inte skulle va någon match för denna router i deras hus, men ack så fel jag hade.

  Routern är placerad i ena änden av huset (där fibern kommer in) och går man till hallen som är mitten av huset ungefär, är signalen nere på 2 pluppar eller mindre. I köket och tv-rummet som är i andra änden av huset är signalen obefintlig.

  Vi placerade då om routern till övervåningen i mina föräldrars sovrum som är mitten av huset. Men till min stora förvåning går det fan inte ens att ladda Instagram på telefonen, när man befinner sig våningen under, nästan rakt under routern för att signalen är så kass!

  Trodde väl aldrig i min vildaste fantasi att man skulle behöva en extender när man köpt en router för nästan 3000:-?! Men hade inte mycket till val så jag köpte en extender (re7000) även den från linksys (gick väl på en tusen spänn den då!). Tänkte att nu ska det väl inte vara några problem? Men extender jäveln har inte kontakt med routern när den är placerad RAKT UNDER, en TRAPP emellan...

  Jag känner att jag gjort allt i min makt för att få deras wifi att fungera. Med uppdateringar, återställningar, inställningar osv. Tog kontakt med linksys support, men det var ju lika givande som att slita av sig båda armarna. Dom trodde man va Agda 87 liksom. Så nu ringer föräldrarna typ varje helg för att tala om hur jävla dåligt wifi de har och jag får känna mig som de ofrivilliga teknikerna i Telia reklamen.

  USCH säger jag bara, aldrig mer linksys och deras SKRÄP!
 • Usel
  11 mån sedan
  Denna fungerade bra i ett år, sen plötsligt så gick det inte att titta på 4k-film. Inget annat har ändrats men nu är räckvidden skit och likaså stabiliteten och hastigheten.

  Ångrar att jag hade automatisk uppdatering påslaget.Det är säkert den senaste uppdateringen som inte fungerar.

  Man blir så trött. Varför finns det ingen router som bara fungerar? Ska det vara så svårt?
 • Usel
  11 mån sedan
  Jag blir än en gång förvånad över hur usla Linksys är! Så här i efterhand undrar jag varför de fick en ny chans. Mycket har den 8st ethernet-anslutningar att tacka för det och ett förhållandevis lågt pris för att vara en "topp-router".

  Vad är det som är så uselt då? Till en börja med hade jag förväntat mig att en topp-router har wireless bridge. Det har den inte!
  Sen är WiFi-täckningen riktigt riktigt, riktigt dålig! Nej, den är mer än bedrövlig! Min mobila hotspot har längre räckvidd! Mina enheter ansluter till min repeater som står i en annan byggnad på tomten istället för denna värsting-router! Sagolikt bedrövligt dåligt!
  Jag vet av tidigare erfarenheter att Linksys support inte har mycket att komma med.
  Ska tillägga att jag bor på landet och hittar inga andra nätverks som kan störa.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  De som har skrivit dem negativa kommentarerna måste vara ett troll. Har haft routen i över ett år nu och har aldrig varit ett problem med den. Har full räckvidd nästan överallt, även bakom väggar med mer än 5 meters avstånd.

  Det enda som är sämre är appen på mobilen/surfplattan, med det har inget med just denna router att göra utan alla de nya linksys routerna.
  Om man får cirka 50 Mbps när man ska få högre beror det nog på att du använder en trådlös enhet som inte kan överföra snabbare en så.

  Fibern ska leverera 250/100 och får oftast 255/130 eller mer med 1 eller 2 ms till närmaste server på Speedtest.net
 • Usel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Har nu totalt ruttnat på denna router. Gränssnittet är lätt det absolut sämsta som någonsin utvecklats. Tillhör du hushållen som har några sonosar, nätverkskameror, paddor, telefoner, speldatorer, spelkonsoler och laptops, då är föräldrahanteringen så sjukt dålig. I webgränssnittet är det omöjligt att lista vilka som har föräldrarestriktioner. Efter varje ändring kastas man tillbaka till startsidan. Alla funktioner om nätet, se DHCP clienter etc. är helt utspritt och svårnavigerat. Den är också vansinnigt slö när man klickar runt för att ändra något. Känns som man inte har kontroll över skiten, som man bara kan skrapa på ytan av inställningar. Så som jag ofta upplever Macar. Bara idioter som på riktigt tycker att dessa är bra, eller så ska man ha hyggliga unix kunskaper för att komma runt allt.
  Nej den här burken var bland det sämsta jag köpt. Har haft allt möjligt tidigare, Asus, TP Link, Thomson, Netgear, Inteno.
  Nu blir det antingen Googles nya eller det som min far köpte, T-link puckar/router och access punkter, dessa har ett snyggt fungerande gränssnitt och pappa är supernöjd med räckvidd. Har själv alltid haft problem i huset med att enheterna ska växla automatiskt till starkaste router/accesspunkter. Den här routern är inte starkare än något annat jag haft.
 • Usel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Usel router, är nog bland de sämsta köp jag gjort.
  Köpte den i tron att jag skulle få monster wifi hemma, har 1000mbit fiber in så jag hadde hoppats på 700-800 mbit wifi men icke, som mest har jag varit uppe i 280mbit men efter några veckor rasade de ner till 30-40mbit och jag ominstallerade och höll på och fick till slutt upp farten igen, lätt att hitta hjälp då typ alla verkar ha liknande problem men nu häromdan blev den seg igen och den här gången kunde jag inte få upp farten igen, trots fabriksåterställning så har jag max 40mbit via wifi, tog fram min 5 år gamla apple air port express som är liten som en kortlek och döm om min förvåning då jag direkt fick ut 50-60mbit, nu har jag köpt en asus router istället, ligger konstant på +300mbit via wifi så nu är jag nöjd.

  Kan inte rekomendera den här routern och ser att priset har rasat ordentligt sen jag köpte den för ett par månader sedan, kan finnas en orsak, många med mig lämnar tillbaka den.

  Vad jag har läst och förstått så är de inte hårdvaran som felar utan usel mjukvara, läste att flera installerat gamla uppdateringar och fått den att funka bättre men jag orkade inte hålla
  på med den utan retunerade den och bytte till asus istället.
 • Usel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Linksys skriver fakerecensioner. Routern har problem med prestanda, stabilitet och täckning. Linksys support är under all kritik och förnekar allt. Har bytt ut 2st redan och det kommer aldrig sluta.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Jag har tidigare haft Asus-routrar för både n- och ac-standard, men i mellansegmentet runt 1500 kr. Denna är betydligt dyrare, men utklassar allt jag tidigare provat.

  Om Linksys Smart Wifi app hade varit ännu mer användarvänlig och haft fler funktioner (lite för seg och lite för många klick för att nå föräldrakontrollen) och ett mindre saftigt pris på härligheten så hade routern fått full pott.

  I övrigt är det den bästa och enklaste router jag någonsin haft. Äntligen har jag WiFi med täckning i hela huset. Problemfri maskin på alla sätt och vis och fungerar så som man vill att en router ska fungera.

  EDIT: Efter nästan ett års användande är vi fortfarande lika nöjda med vår router. Men tyvärr använder vi inte Smart Wifi-appen nästan alls. Det var för bökigt att ställa in inställningar för varje enskild enhet då max 4 kan begränsas åt gången. Vilket inte räcker då vi lätt har 10 enheter barnen använder och då måste man hålla på och ändra manuellt.

  Vi har precis kopplat in fiber i huset, och på 15 meters avstånd genom bjälklag mellan våningar och 1-2 bärande betongväggar får jag ut 130/100 Mbit/s på en uppkoppling med 250/100 Mbit/s. Men jag har åh andra sidan inte fått över 200 Mbit nedladdning ens med kabel, så jag är mycket nöjd med den hastigheten.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  En grym router med enkel installation och bra räckvidd! Rekommenderas till alla er som letar efter en ny router med bra hastighet.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Kanonbra! Grymt nöjd och med bra räckvidd. Räcker till alla i hela familjen.
 • Dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Problemrouter med låg hastighet och dålig räckvidd.
  Haft min ASUSrouter RT-AC68U som fungerat helt problemfritt under 1,5 år med wifihastighet som nått upp till BBBs levererade 100 Mbit från många ställen i lägenheten. Bytte till denna monster-router för att få ytterligare täckning i några perifera rum.

  Döm om min förvåning när jag med denna endast når 4 av 5 nivåer på Wifinätverksmätaren tom när jag står med datorn bredvid routern. Dessutom med maxhastighet 5 Mbit. Flyttar jag en liten bit bort går den snabbt ned till enstaka streck och blir tom långsammare.

  Verkar som jag har liknande upplevelser som dmad nedan. Har uppdaterat programvaran utan att det hjälpt. Jag har några funderingar ifall den är extremt lättstörd tex av elektricitet i närheten. Den står i elskåpet. Kanske hanterar ASUS detta mkt bättre? Jag kan inte annars förstå hur den kan vara långsammare än mina routers från 10 år tillbaka. Får en att minnas den gamla modemtiden.

  Efter att ha läst Linksys eget Forum (många verkar ha samma problem), samt bruksanvisning och försökt få bättre hastighet än 5 Mbps med Wifi (OK med kabel) gav jag upp och kopplade in min ASUS med tillverkningsår 2013. Fick då omedelbart 100 MBps och bättre räckvidd. Imorgon återlämnar jag EA9500an till affären.
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Edit. Få människor kommer utan andra erfarenheter vara missnöjda med sin nära 3000kr investering utan att faktisk utnyttja sitt öppna köp.

  Har haft denna i 6 månader nu och efter att ha ersatt en fullt fungerande rt-ac66 kan jag bara skriva som det är :
  Efter test kört detta "monster" i jämförelse med vad jag innan körde vart jag tvungen efter bara någon eller några veckar byta tillbaka till min gamla router. Jag kunde inte då med alla olika prylar jag har mäta någon riktig skillnad på varken hastighet eller accesstider. Att den dessutom under denna period med appar och begränsningar på konfiguration-gränssnitt var oerhört ostabil och på riktigt knappt fungerade på 5ghz bandet fick mig att känna mig ganska besviken. Så under december månad kände jag mig tvungen att faktiskt använda något som funka 'min gamla asus'. Under mellandagarna
  hade jag nästan ångest över min då ganska kassa investering.

  Hursomhelst så fick den en ny chans och kopplades in igen dock utan att köra 5ghz.

  Den har sedan dess faktiskt funkat och sedan en tid tillbaka även 5gz. Riktigt när vet jag faktiskt inte (uppdaterar själv firmware) men men...

  Enda anledningen till att den inte är utbytt är bara för att jag helt enkelt inte orkar hålla på med skiten.

  Funkar för bra för att pilla med men jag är långt ifrån nöjd. Gui känns otroligt oinuativ och istället för att ha för mycket alternativ känns det som man har för få.

  Appen är ett veritabelt skämt.

  Hade förmodligen fått bättre prestanda till mindre pengar och irritation med två routrar från 2013.

  Jag kan ha förståelse för alla olika recensioner av denna produkt då de verkar stämma med hur den kan uppfattas.

  Men om du är den som läser instruktionsböcker som biblar och aldrig går för rödgubbe eller håller 49 på 50 sträckor. Kommer du förmodligen komma bra överens med denna för nu har jag beta testat den åt dig????

  Samman slagen slutsats kan inte bli mer än acceptabel.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Enkel installation och bra räckvidd.
  Räcker till hela familjen med topp hastighet.
 • Ganska dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Räckvidden är skit
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Supernöjd med mitt inköp. Hade en router från annan tillverkare tidigare som dels endast hade 4 portar men också problem att leverera vettig täckning till vissa rum - bytte till denna och har aldrig blickat tillbaka. Utan tvekan värt pengarna!
 • Usel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Recensionerna nedan måste vara betalda sådana som uppmuntrar till höga betyg.
  Tvekar på att personerna bakom har kört routern som de säger.

  Uppsättningsprocessen fungerade INTE, jag fick köra reset på routern och börja om två gånger och då guiden hängde sig hela tiden fick jag lägga in routern manuellt. Linksyssmartwifi.com där man skall komma åt routern fungerar ej.

  En sådan sak som att skapa Port Forward leker ett eget liv och har inte samma setup som andra routrar.

  Det värsta av allt är ändå att vi får URUSEL WiFi i lokalen. Vi sitter 4 personer max 4 meter ifrån routern och den hoppar mellan 130Mbit och 5-600Mbit så pass illa att det är ohållbart, det går inte ens att flytta filer. Jag har provat att endast köra 5 GHz och stängt av allt annat men ingenting fungerar.

  Internet klarar endast av 10/100 Mbit

  Detta är i särklass den sämsta router jag stött på under mina 20 år, till och med D-link är stabilare.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Prestanda monster!

  Det här är kort och gott den absolut BÄSTA och mest kraftfullaste routern på marknaden i dags läget, ingen snack om saken! Den har grym räckvidd och är byggd som en liten tank.

  Förutom den suveräna och stabila wifi anslutningen jag får i mitt hem ihop med allt jag kopplat på har den
  Gott om anslutningar med hela 8st Gigabit ethernet portar och 2st usb portar för tex skrivare eller extern lagring.

  Sist men inte minst är den riktigt enkel att administrera via mobil appen eller webben och 4 stegs installationen var piece of cake.

  Som sagt, dyr ja men värd varenda krona och jag är grymt nöjd! Bästa routern jag haft.

  (Obs! Jag mottog ett exemplar av Linksys och agerar test person för den här produkten.)
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Mottagit denna av Linksys för att testa prestanda och ge recension
  Denna är vansinningt bra och överleverar på hastigheterna både trådlöst och trådat.
  Riktigt bra med 8 ingångar när man ska in med Apple TV, Sonos, Xbox one, TV, Hue Digitalbox mm. 4 ingångar som jag hade på min förra router räcker inte längre.

  Appen är fantastisk och går snabbt att ändra inställningar, sätta prio på trafik, sätta upp gästnätverk och ändra allt, även på distans.

  har 250/100 och Bredbandskollen ger 315/115 trådat och överleverar även trådlöst. Har bra hastighet i stort sett i hela huset och precis som man vill så fungerar det bara.

  den kostar en slant, men med tanke på hur viktigt internet är (särskilt när man jobbar hemma) så är det värt det.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Wow! Vilken räckvidd! Sjukt imponerad, kan sitta hos grannen 30meter bort och fortfarande surfa med bra hastighet.

  Grym app, speciellt när barnen spelar och det är dags för läxor.

  All in all, ska du ha det bästa på marknaden just nu så köp denna. Kostar satan men det är värt varje krona.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Jag är mycket nöjd med routern efter två veckor med den. Över 400 Mbit/s för wifi (från min mobiltelefon) och stabilt över 920 mbit för wan-to-lan över 1000 mbit-fiber. Bättre mottagning i alla rum, framför allt toaletten då vi bor i betongkåk från 40-talet med tjocka, bärande väggar.
  Enormt lätt att installera och sätta upp, även om port forwarding-inställningarna var lite undangömda.
  Ett extra plus för "mylinksys.com" där man kan logga in på routern även utifrån (om man tillåter det), för att på så sätt kunna ändra inställningar (till exempel om man kommer på att man vill SSH:a in), utan att ha ett dyndns-konto. Det finns även möjlighet att göra samma sak via en mobil-app både för Android och iOS.

  Jag har inte provat högpresterande AC-wifi (eller MIMO, etc), så jag kan tyvärr inte uttala mig om det.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Monster/mästerverk.
  Lever verkligen upp till mina förväntningar. Jag bor i en villa och kan strömma 4K film i alla rummen samt uteplatsen - samtidigt.
  Jag har Telias 250 Mbit fiber och får mätvärden på över 300 Mbit på Bredbandskollen - fast jag sitter flera rum bort från routern.
  Det enda jag saknar på den är OpenVPN servrern som fanns på min WRT1900AC. Där av att betyget gick ner.