Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony Bravia KD-55XD9305

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony TV (193)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.33)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Otrolig svärta och riktigt trevligt med Android.
  3cm från väggen är riktigt fint.
 • Alla omdömen

 • Knappt godkänd
  4 år sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Köpte 55xd93 på realisation i samband med att modellen fasas ut till förmån för 2017 års modeller. Detta för 12500:- . Köpet innebär för mig en uppgradering från Sony kdl-ex720 46 tum - en övre medelprisklasstv från 2011.

  Sammantaget så är mina intryck att mitt ex av xd93 i det mesta motsvarar de kvaliteter som framgår av de recensioner som går att hitta på nätet. Xd93 är en mycket bra tv. Ingen tvekan om det. Googla och läs gärna dessa recensioner om du vill veta allt om alla detaljer om xd93s kvaliteter.

  Är den värd sitt pris? Ja det beror nog på vad du uppgraderar ifrån, vad du betalar och hur viktigt​ en toppmodern TV är för dig. För mig så tycks xd93 för 12500 i förhållande till min kdl-ex720 klarat hoppet med visst darr på ribban. Visst är den bättre allt, men 12500 är en del och i ärlighetens namn är lyftet mellan 2011 och 2016 års modeller betydligt mindre i bildkvalitet än det förra mellan 2007 och 2011 års modeller.

  Xd93 är i slutändan fortfarande en kantbelyst led och även om Sony lyckas trolla bort de flesta problem som finns och funnits med kantbelysta LEDs så återstår tex en del bleeding i hörnorna. Svärtan är klart bättre än min 2011, men det är ingen oled. Färgåtergivningen är mycket bra och även om local dimming funktionen är något begränsad så ger den ändå lite extra stuns i bilden.

  Högtalarna är inte toppen precis, men det har ringa betydelse då du som jag antagligen kopplar ljudet till ett externt ljudsystem. Inte heller fjärrkontrollen är särskilt bra i mitt tycke.

  Det som gör xd93 till ett lyft är framför allt mjukvaran. Android tv ger goda friheter och inbyggd castingfunktion är mycket smidigt. Xd93 streamar hevc x265 i 1080p väldigt bra med exempelvis Kodi och VLC player, vilket också är riktigt praktiskt. Allra bäst är Sonys bildbehandling som skalar upp material som inte är 4k på ett bra sätt, för många bör detta vara mycket väsentligt då väldigt lite mtrl ännu är i 4k, än mindre i hdr. Designen är ganska snygg.

  Går du och funderar på en xd93 eller eventuellt dess efterföljare i 2017 års modellserie så fundera noga igenom vad du söker och vad ett inköp är värt för dig i förhållande till din nuvarande tv. Slå till vid en bra deal, men fundera annars på att köpa en oled idag eller vänta gärna ett år eller två då dessa säkert har hittat en mer skälig prisnivå och skakat av sig de svagheter som finns med dem idag.

  Uppdatering September 2020
  I veckan dök en horisontell linje upp på nedre halvan av bilden. Efter ett par minuter uppstår en dubbelbild på skärmen. Helt obrukbar i nuläget Försöker få till en konstruktiv dialog med Sony Support.

  Supporten hänvisar direkt till servicefirman som pratar danska och vill ha minst 2000 för att diagnostisera felet.

  Jag öppnade eländet själv och är nu ganska säker på att det är själva lcdn som är sönder. Service totalt minst 5000:- mao.

  Eftersom bilden inte är stabil funkar den inte ens som lampa än mindre som brasTV. Återvinningen nästa alltså.

  Kommer nog ta några år innan jag köper en ny Sony TV ...
 • Acceptabel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Svärtan är inte lika grym som på LG 55LA965W jag hade innan.
  Men den är helt okej för priset.

  TVn är snabb och responsiv, rekommenderar AVSforums inställningar för 65" versionen då jag kände att de passade mig bättre än 55" versionen.

  Har tyvärr inte hunnit testa något HDR material ännu men finns en hel del att kolla på i Netflix som det finns en snabbknapp till på fjärrkontrollen.

  Hade nog hellre köpt en LG Oled55** i efterhand, men med standard priset så är den ett mycket bra val som är 5.000:- billigare.

  Bra saker är att den är väldigt platt, men känns genomtänkt och kvalitativ. Väggfästet som följer med är litet, diskret men väldigt praktiskt.
  Det är lite svårt att dra kablar upp genom TVn när den hänger på väggen, så man vill helst dra kablarna nedåt, då blir det extremt cleant.

  Hade min tidigare LG haft HDMI 2.0 och HDR 10 hade jag nog inte bytt dock.
  Även LGs icke Oled paneler har bättre svärta i min mening.

  Ljudet är okej men kör just nu med en HK SB 26 soundbar där ljudet är betydligt bättre.
  Tycker att ljudet blir lite ihåligt som på de flesta TV apparater.

  Höjer betyget en stjärna för inbyggd Chromecast med fullt stöd för tex localCast osv. Väldigt behändigt.

  Sänker betyget efter så mycket strul med mjukvaran, det tog några månader innan Sony fixade den, det är fortfarande ofta problem med wifi och även om man har nätverk så fungerar inte netflix appen väldigt ofta, youtube är det ännu mera problem med.
 • Acceptabel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte denna TV runt årsskiftet och är inte helt nöjd då det ändå är en premium TV. Om de hade stoppat in lite bättre processor för smart-funktionerna så hade den varit näst intill perfekt.

  Plussidan:
  + Bildkvaliteten är grym
  + Fjärrkontrollen känns bra
  + Gränssnittet känns logiskt
  + Designen av TV:n är svårslagen, hänger som en tavla på väggen

  Nackdelarna:
  - Gränssnittet är sjukt långsamt, ryckigt, jävligt och ibland väldigt icke-responsivt. Då har jag ändå konfigurerat om TV:n för att ta bort belastande saker som animationer i menyer och blivit av med förinstallerad bloatware.
  - Uppspelning har en tendens till att hänga sig/tappa framerate, både online streaming så som netflix och även lokal streaming. Kör med nätverkskabel överallt så det är inte problem med bandbredd. Om man vill tvinga fram detta kan man justera volymen så brukar det kunna börja krångla för att volymindikatorn är så seg.
  - Den dynamiska ljussättningen som gör underverk för bilden normalt sett fungerar inte bra med undertexter, när undertexterna dyker upp i en mörk scen så ändrar halva skärmen ljusstyrka vilket är lite störande.

  Summering: Det är en bra TV, men var beredd på att du eventuellt kommer vilja köpa någon annan box för att ta hand om smart-funktionerna så de har dimensionerat hårdvaran fel.

  Vill gräva djupare så kan jag rekommendera /r/bravia/ på reddit.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har haft denna TV sen Mars 2016 och är hur nöjd som helst. Helt fantastisk TV med otrolig färgåtergivning och svärta. Kör denna TV:n ihop me Panasonic DMP-UB900 4K HDR Blu-ray spelare. Filmer i 4K och HDR är en upplevelse i sig.