Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Yamaha RX-V3900

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Yamaha Surroundförstärkare (27)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.11)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Ganska prisvärd till priset jag gav,9490kr,fina funktioner och ljud samt bild i toppklass,inga buggar med senaste uppdatering.Tyvärr ingen svensk manual som Fyndbörsen lovat och inget svenskt "ac-outlet" uttag,inte helt lyckat.Efter många mail fram och åter så ska jag troligen få en kontakt som passar och kunna bygga en adaper så jag kan använda ac-outlet.Fyndbörsen har dock gjort vad dom kunnat då felet ligger hos Yamaha själva som för övrigt inte har en aning om vad dom levererar eller vad "kundnöjdhet" är,supporten lämnar övrigt att önska snällt sagt.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Bra ljud, bra biomaskin.
  Bra hdmiväxel/switch allt funkar till och med min htpc som var kinkig med hdmi förut.
  Det jag saknar från gamla marantz sr5500 är sista detaljen i de övre registret som jag tyckte var bättre med marantzen trots den var 10 000 kr billigare.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Köpte den på Fyndbörsen och ljudmässigt är den en rejäl uppgradering jämfört med min gamla Yamaha RX-V1700. Bra med tryck i ljudet och låter aldrig ansträngd. Kan säkert bli bättre när den är inspelad.

  Det negativa jag upplevde är att apparaten är en klar import och det följde inte med nån svensk manual heller.
  På Fyndbörsens hemsida på Yamahan står det "Svensk leverantör och Svensk manual".
  Följde med en manual på engelska och uttagen bak på förstärkaren som man kan koppla in nåt på max 100watt är av nån utländsk typ och passar därmed inte med en svensk kontakt.

  Har mailat dom men väntar svar.
  Rent ljudmässigt får den en 10:a iaf!

  Edit: Enligt Fyndbörsen har Yamaha ett europalager och dom köpte alla där fanns.

  Efter att ha använt den ett tag så börjar det kännas ännu bättre. Upplever det som om ljudet inte kommer direkt ifrån högtalarna utan det omsluter en och bara finns där runtom.

  OSD:n är klart förbättrad jämfört med min gamle Yamaha. Nu syns även volymen på TV:n.

  Mycket bra kanalseparation även vid låg volym. Riktigt härligt ljud! :)
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Helt ok..
 • Bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Bra upplösning på ljudet. Men bashantering kan vara mycket bättre. Samt att installationen var inte den enklaste. dvs fixa till min egen ljudbild och sök i hur menyn fungerar. Som jämförelse med en äldre Yamaha DSP A1000
 • Mycket bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Kunde haft lite mer kraft. men annars grymt nöjd med ljudet och allt annat. Garanterat prisvärd
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Väldigt nöjd med denna stärkare
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Mycket bra maskin
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Mycket nöjd, den har bra musik-& filmljud och driver mina Elac 247or med både pondus och finess
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Ljudet.... :-)
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Kanon förstärkare är super nöjd
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Grymt nöjd, fint ljud och bra tryck i förstärkaren.
  Inte mycket att tänka på, bara att köpa. Är supernöjd.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  När endast referensen är bra nog.

  Efter nära ett halvårs letande efter en bra reciever har jag hittat rätt. På prov har jag haft hemma Onkyo 876 (som skapade artefakter i bilden och brusade när EQ:n var inkopplad), Onkyo 706 (återlämnades av samma skäl som 876:an), Pioneer LX-51 (dålig soundstage, hårt omusikaliskt ljud). I butik har jag lyssnat på Marantz och H/K i 10.000 kronorsklassen men tyckte att apparaterna saknade kontroll över basen, likaså Pioneer LX-71 som jag tycker har grötig bas.

  Till slut fick jag möjlighet att provlyssna 3900:an och WOW vilket ljud!!! Soundstagen är utmärkt, instrumenten har attack och auktoritet och musiken är mycket engagerande. Sången har stor närvaro och är naturligt återgiven.

  Film körs även med glans, 3900:an lyckas faktiskt göra bilden bättre (och inte sämre som Onkyo och H/K) genom att plocka fram fler färgnyanser. Ljudet är detaljrikt och omslutande. Det är tryck i kulsprutor och explosionerna slår en nästan ur soffan. Rösterna är tydliga.

  Om någon undrar körs maskinen med ELAC 207A i fronten (vanlig installationskaben), B&W M1 som surround. BD-spelare är PS3. Musik körs via lakritskabel från min Cowon D2.

  Lite om gränssnittet: utmärkta inställningsmöjligheter med direkt kontroll över diskant/bas/ljudstyrka i samtliga kanaler. Inställningarna kan skötas via lättbegripliga menyer på TV:n MEDAN man kör film/musik. Super!

  Det enda jag har att anmärka på är att funktionen "music enhancer" som syftar till att kompensera för kvalitetsbortfall från radio/MP3 motverkar sitt syfte genom att lägga till läskiga elektroniska biljud som för tankarna till tidiga ljudkort. FY! (varför betyget ej blir 10).

  Jag glömde nästan att tillägga att jag lyssnat på ELAC 207A med en hög brittiska 2-kanalsförstärkare på 9000-12000 kronor. Yamahan låter enligt mig bättre i stereo, bizarrt men härligt.

  Sammanfattningsvis är 3900:an utomordenlig på både film och musik och har en uppsjö av treliga finesser och inställningsmöjligheter. Och den lämnar konkurrerande recievrar, och tom förstärkare, bakom sig med hästlängder när det gäller musik i stereo.

  Jag rekommenderar varmt en provlyssning!
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Tjock instruktionsbok som inte är så lätt att hitta i, kommer nog ta ett tag innan man lärts sig alla finesserna. Annars en suverän förstärkare.
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Kvaliten är toppklass.

 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Imponerande förstärkare. Ljudmässigt ingen större skillnad mot den tidigare RX-V2600 som jag hade, något mer punch och nyanserad ljudbild. Jag saknar dock THX ljudfälten som fanns på RX-V2600:an. Videoprocessorn i denna är ger ett helt fantastiskt reslutat måste vara en av dom bästa videoprocossorna på konsument marknaden idag. ABT2010 chipsets progressive re-processing funktion ger ett fantastiskt resultat. Fjärrkontrollen är lite snyggare än den som fanns på RX-V2600:An dock är jag inte helt nöjd med makro funktionen tidigare så kunde man aktivera makro funktionerna med en knapptryckning, nu krävs det två. Nätverks funktionen med Windows DLNA och NET radio är härliga funktioner i denna.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan