Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Asus RT-AC1200G Plus

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Asus Routrar (88)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.75)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Ganska bra
  1 månad sedan
  Har haft denna i snart tre år och den har fungerat väl. Hastigheten är ok, gränssnittet tydligt, inställningsmöjligheterna är många och har även en tydlig app. Rekommenderar att köpa en nyare modell, som stödjer Wifi 6 och AiMesh, så slipper du byta på många år.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Gick sönder efter ett år.. Annars väldigt bra router när den fungerade. Gick troligen sönder pga vi stream film i 4 k och youtube.
 • Dålig
  1 år sedan
  Galet instabil, wifi dör konstant. Köp ett mer seriöst märke än Asus.
 • Dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Får uppdatera mitt omdöme då jag har haft väldigt mycket instabilitetsproblem med routern. Wifi uppkopplingen dör och routern måste startas om vid jämna mellanrum. Verkar vara ett känt problem vid en snabb googling. Så nu har jag fått byta till en annan ASUS router.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Text saknas
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Behövde en bra och billig router med dual band och med skaplig prestanda. Har alltid haft Netgear förr, men nu föll valet på denna,
  Blev positivt överraskad av gränssnitten och möjligheterna. Trevligt med en app i mobilen där man kunde övervaka routern. Och det är trevligt med dynDNS-tjänsten som gör att man alltid vet vilket IP routern har om man kör t.ex. en egen server av något slag eller om man vill konfigurera något utifrån någon annan dator.

  Råkade dock ut för att tappa tappa kontakten ut på nätet från interna WiFi-nätet vid en firmwareuppgradering. Var tvungen att köra ASUS räddningsapplikation för att kunna återställa och uppgradera firmware. Sedan dess har det inte varit några problem.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Ville ha en bra router med bättre wifi-täckning än min föregående router, Asus RT-N56U. Bättre täckning (speciellt i 5GHz) är ett krav då lägenheten på ca 80 m2 har väldigt tjocka betongväggar och täckning saknades helt i längst bort från routern (kök/ sovrum) i 5GHz och i 2.4GHz så var täckningen dålig. Ville ha en bra (gärna Asus igen då jag gillar användargränssnittet som är enkelt och tydligt) router för under 1000 kr och efter att ha läst flera tester så slog jag till på denna!

  Testat Asus RT-AC1200G Plus lite enkelt själv, har 100/10 Mbit/s lina.

  5GHz - Det blev enormt mycket bättre täckning (bättre signalstyrka) mot innan samt mycket högre hastighet längst bort från routern (kök/ sovrum).
  Hastigheten ligger oftast på runt 100 Mbit/s och som sämst 60 Mbit/s längst ifrån routern, innan fungerade 5Ghz bara bra i rummet där routern var (vardagsrum) och täckningen försvann helt en bit bort från routern i annat rum.
  Vardagsrummet där routern står gick från max 95 Mbit/s till max 125 Mbit/s (ca fem meter ifrån routern).

  2.4GHz - Blev även där bättre täckning (bättre signalstyrka) längst bort från routern (kök/ sovrum) mellan 25 till max 45 Mbit/s, innan 15 till max 40 Mbit/s.
  Vardagsrummet där routern står gick från max 40 Mbit/s till max 45 Mbit/s (ca fem meter ifrån routern).

  + 5GHz har mycket bra täckning (testat i lägenhet med betongväggar)
  + Fler wifi-kanaler att välja på (5GHz) än många andra routrar (bra om du bor i lägenhet med många grannar)
  + Bra användargränssnitt (enkelt, tydligt)
  + Går att montera på vägg om man vill
  + Priset (Köpt för 995 kr 2017-12-27 på Elgiganten)

  - Inget än

  "Bredbandskollen","Speedtest", "Wifi Network Analyser" och en "Huawei Honor 7" användes till testet, nyare mobil/ surfplatta/ dator ger säkert ännu snabbare wifi-täckning/ hastighet. Har du inga betongväggar eller bor i hus så får du också bättre täckning/ hastighet då signalen går mycket enklare igenom väggen och inga grannar har nät som stör.

  Glöm inte att ändra wifi-kanal ("Control Channel") från "Auto" till en kanal som fungerar bäst för dig (prova alla). Testa även att ändra "Channel bandwidth" till 20 MHz (istället för 40 MHz) på 2.4GHz bandet. Viktigt om du bor i lägenhet med många grannar, då kan du få höjd hastigheten och/ eller bättre täckning om du provar dig fram lite! Skillnaden kan verkligen bli stor men det krävs lite testande med olika inställningar.

  Googlat lite snabbt på "TomasGibsons" problem angående 2.4GHz bandet och hittade följande som fungerar för vissa:
  Om 2.4GHz bandet krånglar testa att ställa om "Channel bandwidth" till 20 MHz (istället för 40 MHz), detta ska göra det stabilare enligt vissa på nätet. Jag ställde själv min på 20 MHz efter lite testande med olika inställningar och fick ett stabilare wifi samt bättre täckning, har själv många grannar som stör (ändrade även "Control Channel" till 1 som var bäst för mig). Kom ihåg att det finns väldigt mycket som stör på 2.4 GHz, grannar, övrig elektronik mm. Detta problem har inte 5GHz därför fungerar det bättre.
 • Acceptabel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag har haft routern i ett år. Den har fungerat väldigt bra fram tills nu. Bra täckning och höga hastigheter. Tyvärr har problemen kommit. 2.4 ghz bandet försvinner nästan varje dag. 5 ghz är inget problem. Det enda som hjälper är att starta om routern. Har mailat asus men inget svar. När man söker på nätet efter problemet visar det sig att det är ett känt problem för många, men det verkar inte finnas någon fungerande lösning.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Mycket prisvärd router, stark kapacitet framförallt på 5ghz bandet med beamforming teknik (Asus kallar det för AiRadar). Jag fick betydligt bättre hastighet och även täckning jämfört med min gamla Technicolor (från BBB). Vill du ha en högpresterande router för under 1000kr så är den här är ett bra val.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Vilken best! KÖP! Värt varenda krona.

  Denna har flera wifi-kanaler än sina småsyskon (viktigt om ert boende är "belamrat" av många andra Wifi-nät)
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Väldigt snabb generellt. Mycket bättre täckning i 5GHz än de andra jag testade innan jag bestämde mig. För mig faktiskt bättre än i 2.4GHz.
  Mycket prisvärd.