Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Samsung Galaxy S7 Edge SM-G935F 32GB

 Lägg i lista  Jämför
Samsung Galaxy S7 Edge med 32 GB lagringsutrymme lanserades första kvartalet 2016. Mobiltelefonen har en skärm på 5.5 tum med upplösningen 1 440 x 2 560 pixlar, internminnet är på 4 GB och operativsystemet är Android 7.0. Den bakre kameran är på 12 megapixel med stöd för inspelning av 4K-video, batteriet är på 3 600 mAh och laddning sker via micro-USB. Galaxy S7 Edge är både damm- och vattentålig. Stäng
Samsung Galaxy S7 Edge med 32 GB lagringsutrymme lanserades första kvartalet 2016. Mobiltelefonen har en skärm på 5.5 tum med upplösningen 1 440 x 2 560 pixlar, internminnet är på... Läs mer
Jämför pris på alla Samsung Mobiltelefoner (270)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.28)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Ägde S6 Edge och allt jag va missnöjd med den har nu förbättrats. S6 Edge va "vass" att hålla i vilket jag hatade. Värmeutvecklingen va också extrem och va ibland riktigt jobbig att hålla i. Själv edge funktionerna va helt värdelös på 6:an men nu är det helt plötsligt oerhört användbara.

  + Batteritiden har förbättrats rejält. Det är som natt och dag jämfört med S6 Edge
  + Always on screen. Slippa starta skärmen varje gång man vill kolla klockan mm.
  + Kameran. Vansinnigt snabb fokus och otroligt fin kvalité.
  + Minneskortplats. Äntligen är den tillbaka! Upp till 200GB extra.
  + Vattentät. Sett flertal youtube klipp där den är grym under vatten.
  + Designen. Visst den ser väldigt lik ut S6 Edge men när man väl håller den är det en helt ny känsla där kanterna är mer rundade.
  + Quick charge. 0-80% på 35 minuter. Nuff said.
  + Quick wireless charge. Laddar snabbare wireless än en vanlig standar laddare.
  + Edge funktionerna är fler och användbara. Dessutom är 3:e part öppnad för vidare utveckling.
  + 4GB Ram
  + Markant förbättrad CPU och GPU
  + Värmen har minskat.

  - Priset. 8300:- är saftigt men detta är verkligen en av de bästa mobiler jag ägt och jag byter mobiler i snitt 7-8 gånger under ett år. I'll stick with this one for a while
  - Iom Marshmallow så kan man använda sdkort som systemminne men Samsung valde inte att implantera detta.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Uppdatering 5: Efter att ha läst om att problemen med överkänslig touch blivit fixat i en uppdatering så har jag nu gett telefonen en tredje chans och visst är det fixat. Nu är det en helt underbar telefon och en fröjd att använda.

  För övrigt så rekommenderar jag att ni skaffar ett Dbrand-skydd till telefonen så man slipper den hala baksidan. Köpte ett mattsvart och satte på. Passformen är perfekt och det blir bra grepp i den och det fastnar inte fingeravtryck på det heller.

  http://i.imgur.com/6KNWgxe.jpg

  -------------------------------------------------------------

  Uppdatering 4: Jag har inte kvar telefonen som sagt men jag har sett rapporter nu på både Swedroid och XDA från folk som säger att uppdateringen som har kommit nu i slutet av veckan har fixat problemet med den överkänsliga touchen. Då detta var det enskilt största problemet för min del medans jag hade båda mina exemplar så är jag extremt glad att höra att de har fixat problemet. Således höjer jag betyget med hela 2 stjärnor även fast jag inte har en S7 Edge i ägo idag men jag får lita på det som rapporteras. Ser det inte som omöjligt alls att jag kommer köpa ett tredje exemplar lite längre fram. Men just nu är jag så nöjd med min Mate 8 så jag kommer tuffa vidare med den ett tag nu.

  -------------------------------------------------------------

  Uppdatering 3: Andra exemplaret tillbaka till butik tyvärr. Överkänslig touch driver mig till vansinne. Andra gånger reagerar inte touchen över huvud taget speciellt i kameran när man ska ta kort och knappen vägrar reagera. Har du dessutom problemet med att multitasking/multiwindow startar av sig själv så finns det de som har fått bekräftat från Samsung att detta är pga hårdvarufel. Som sagt, fin mobil som skulle kunna vara en fullträff men inte innan Samsung fixar de problem som finns. Huvudsakligen touchproblemet vilket många har, samt den rätt dåliga prestandan i gränssnitt och framförallt spel som hackar vilket det inte ska göra på en mobil utav denna kaliber. Känns som den har hårdvara från något år sedan som driver den.

  Kolla era skärmar efter ojämnheter i belysningen också. Båda mina två exemplar var vad jag skulle kalla utanför tolerandramen för min del för vad som är OK så de skulle förmodligen har blitt återlämnade till slut i alla fall för att försöka få en med bättre skärm. Den första var noterbart ljusare i nederdelen utav skärmen och mörkare upptill. Den andra var lite mörkare på vänsterdelen av skärmen och ljusare på högra och samtidigt rödare på vänstra och blåare på högra och hade även någon skum light bleed på mörkare färger på halva skärmen (enbart mitten ej kanterna). Betalar man 8300kr för en mobil ska den ha lika perfekt skärm som de utvalda exemplar de skickar till de som testar mobiler innan de släpps. De faller knappast in under kategorin "korrekt kalibrering" och korrekt färgåtergivning när skärmen har avvikelser som dessa.

  Allt detta är tråkigt då jag verkligen ville ha den här mobilen. Men jag har faktiskt ett kritiskt tänkande och accepterar inte vad som helst i en ny dyr mobil och låter mig inte bli förblindad utav dess skönhet. Insidan räknas också. Samtliga andra mobiler jag haft har haft bättre upplevd prestanda än så här både i gränssnitt och spel och därför bättre användarupplevelse. Även Kinamobiler för hälften av priset.

  Var medveten om att risken är stor för diverse problem med denna telefon just nu. Jag skulle vänta någon månad(er) och se om Samsung kan få ordning på telefonen. Jag gav Samsung en chans (två) nu, men jag fick en av de sämre mobilupplevelserna jag har haft på länge och då har jag haft många mobiler på kort tid och nödvändigtvis inte speciellt dyra.

  Problemen i kort:
  -Överkänslig touch (överlägset jobbigaste problemet. Alla verkar inte märka av det dock men alla ca. 10 enheter jag testat har haft problemet)
  -Ibland händer istället inget alls istället när man trycker, speciellt i kameran på slutaren
  -Tredje gånger så kunde skärmen trycka helt utav sig självt utan att jag hade någon hand på mobilen över huvud taget
  -Rätt bra flyt (för att vara Samsung) men fick uppleva lagg under min korta period, då snackar vi megalagg på över 10 sekunder
  -Dålig prestanda i spel, microhackar rätt friskt vilket ingen av mina andra mobiler gör

  Utöver dessa problem var jag förskonad från random omstarter som min arbetskollega haft plus många andra om man läser på forum. Min arbetskollegas vägrade starta upp igen den tvärdog häromdagen medans hon skrev ett SMS. Needless to say det blir inget ny S7 Edge för henne heller.

  Fantastisk hårdvara (byggkvalité och komponenter). Dålig mjukvara som hindrar hårdvaran från att vara det den ska, snabb och stabil. Mycket features väger inte upp för dålig optimering. Både min Meizu Pro 5 och Huawei Mate 8 som kostar ungefär hälfen så mycket ger mig en bättre och lenare användarupplevelse i slutändan om man summerar allt. Vilket är rätt märkligt när man tänker efter. Visserligen inte lika utvecklad mjukvara men desto lenare och stabilare.

  Jag kanske ger denna telefon en chans igen om ett halvår eller så. Då kanske den fungerar som det är tänkt, efter ett par uppdateringar. Min poäng med det hela är att betalar man 8300kr för en mobil så ska den fan inte ha dessa problem. Vill jag ha problem köper jag valfri budgetmobil för 1-2000kr.

  -------------------------------------------------------------

  Uppdatering 2: Jag har inte kunnat släppa tanken på en S7 Edge sedan jag lämnade tillbaka mitt första exemplar. Jag saknade den då den överlag gjorde ett väldigt gott intryck på mig. Så jag åkte iväg till Media Markt och provade ett flertal i butik.

  Det slutade med att jag provade 8 stycken olika S7. Edge som vanlig. ALLA jag provade hade problem med överkänslig touch vilket jag lyckades framkalla på alla exemplar. Detta får mig att tro att problemet istället ligger i mjukvaran och borde således kunna fixas av Samsung i en framtida uppdatering.

  Hur som haver så har jag nu ett andra exemplar. Visst, även det har överkänslig touch så klart. Men det får man väl leva med tills det fixas. Man kan undvika det i viss mån om man är väldigt bestämd i sitt användande av telefonen (ej smeka gently) med snabba tryckningar och inte hovra med finger för nära skärmen hela tiden.

  Problemen jag har nämnt tidigare i recensionen kvarstår alltså och betyget på telefonen kommer inte att stiga förens Samsung gör sig förtjänta utav det och fixar de issues som finns på den här telefonen just nu.

  -------------------------------------------------------------

  Uppdatering: Fått lämna tillbaka min pga överkänslig touch och senaste uppdateringen (PC8) fixade det inte så det lutar åt hårdvarufel om du också har det problemet. Verkar vara en del som är drabbade. Behåller min Mate 8 istället den är bättre för mig på det mesta förutom skärmen och kameran i VISSA fall. Kameran på S7 Edge är inte så magisk i alla situationer som de vill få dig att tro. Foton saknar detaljer vid inzooming. Dock så har den fantastiska färger i dagsljus, men kontrar med horribla färger i mörker (gul nyans). Men allt som allt så är det en grym kamera och förmodligen den bästa på marknaden idag sett till helheten.

  Har gjort några jämförelser mellan min Mate 8 och S7 Edge. Mate 8 vann på alla sätt och vis inomhus i dunklare ljus när solen har gått ner. Mer detaljer och naturliga färger.

  http://www.swedroid.se/forum/threads/sandladan-17-0-quiche-prataomvadsomhelstnaersomhelst-traden.130953/page-192#post-1856995

  http://www.swedroid.se/forum/threads/sandladan-17-0-quiche-prataomvadsomhelstnaersomhelst-traden.130953/page-193#post-1857006

  Man märker dessutom inte att denna telefon är utrustad med så pass bra hårdvara för den trycks ner av dålig mjukvara. Samsung har aldrig kunnat optimera mjukvara och det gäller tydligen än idag. Synd. För de hade kunnat haft en riktig fullträff här om de var bättre på att skräddarsy mjukvaran till hårdvaran för det här duger fan inte. Betala 8300kr som blir omsprungen av en telefon för 5000kr och det märkbart också. Illa. Kom igen att nedrösta denna recension jag vet att du vill. Men här får man inte vad man betalar för sett till användarupplevelse (i alla fall inte än).

  -----------------------------------------------------------------------------

  Första intryck efter knappt ett dygn. Utökar recension vid lite senare tillfälle.

  +Batteritiden
  +OK flyt, förväntade mig sämre
  +Kameran, grymma färger, snabb
  +Skärmen
  +Känslan i handen (förutom halheten)
  +Byggkvalitén

  -Inte jättebra flyt
  -Hesiterar för ofta, laggar.
  -Spel hackar en hel del
  -Ljudet ut i hörlurar, platt ljud, dålig dynamik. Markant sämre än Huawei Mate 8
  -Edge är snyggt men inte praktiskt över huvud taget, mest "i vägen"
  -Burkigt ljud ur högtalaren (pga vattentäthet)

  När jag plockade ut telefonen igår ur butik och startade den så låg den på 5% batteri. När kvällen var över och appar installerade osv. så hade jag 4 timmar och 50 minuter skärmtid. Imponerande. I morse använde jag telefonen i mörker i sängen på låg ljusstyrka. Vid 91% batteri kvar så hade jag en skärmtid på 1 timme 3 minuter.

  Kameran är makalöst bra. Den är inte bara rätt skarp utan färgerna är de bästa jag har sett producerade ur en mobilkamera. Samsung har fattat att folk vill ha "färdiga" bilder rakt från kameran. Fina färger med härlig "punch" i bilderna. Kanske inte alltid närmast verkligheten men ack så fina oftast. Bilder behöver oftast ingen redigering vilket de kan göra på andra telefoner för att få samma look.

  För att vara Touchwiz flyter den på helt OK. Inga större hackande eller lagg har jag stött på än. Trodde den skulle upplevas liiite trögare. Faktiskt väldigt positivt överraskad utav TouchWiz. Tycker det medför positiva saker. Väldigt bra temamotor.

  Problem med överkänslig touch emellanåt, som visserligen ska lösas med en uppdatering som redan börjat rullats ut verkar det som.

  Överlag väldigt fin lur tycks det och min största besvikelse är det platta ljudet i hörlurar. Kör ett par Harman Kardon CL som lätt tar fram alla brister i ljud. Min Mate 8 fullkomligt krossar denna telefon när det gäller kvalité på musik ut i hörlurar.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Detta är super-duper-premium-luren för tillfället.
  Jag har kommit i kontakt med många premiumlurar. Min senaste mobil var en Sony Xperia Z3 som jag var mycket nöjd med.
  Jag använder luren dagligen i jobbet och naturligtvis i fritiden i olika sociala sammanhang. Jag uppskattar snabbhet, batteritid och byggkvalitet.
  S7 Edge är utmärkt i alla dessa avseenden och riktigt nära en fullträff!
  Här kommer ett första intryck som jag kommer uppdatera efter någon månad.

  Uppdatering efter någon månads använding:
  + Stabil och bra mjukvara!
  + Batteritid är över förväntan
  - Edgefunktionen är inget som imponerar mig. Dåligt stöd i appar samt försvårar inmatning.
  - samtalslistan: rött borde vara missade och avvisade samtal. Inte mottagna...

  Sedan tidigare:
  + Skärmen, WOW! så otroligt skarp och svärtan är grymt bra
  + Snabb som en vessla. Inget snack om saken: i denna sitter top of the line komponenter som gör luren så snabb att jämförelser med tidigare modeller blir löjliga.
  + Byggkvalitet med metallramen, glaset på framsidan, uttagen för anslutningar, högtalare. Allt känns premium och ger ett gediget intryck.
  + Formatet med de skönt rundade kanterna. Lagom stor skärm, trots det tunn men gedigen alltså. Rätt vikt bidrar till en skön känsla och den känns på inget sätt klumpig som min Z3 kunde göra. Ligger hur bra som helst i handen trots sin storlek.
  + Vattentät, fast ändå med öppen laddkontakt och hörlursuttag. Utmärkt!
  + Edgefunktionen är lattjo och fungerar förvånansvärt bra! Samtidigt ska jag ärligt säga att jag inte kan motivera priskillnaden för edge annat än "ha-begäret"...
  + Minneskortsplats. Gillar också idén med att de sitter i samma tray. Dock är trayen något plastig och det kommer nog hända att den bryts av hos någon...
  + QI laddning: YES! Har saknat det sååå mycket från min förra Nexus. Men det är inte snabbt....
  + Fingeravtrycksläsaren som fungerar snabbt och precist och framförallt sitter på ett mycket bättre ställe än på bakstycket som tex Nexus 6P.
  Uppdaterat: tummarna fungerar klockrent,men pekfingrarna (när den ligger på tex bord) fungerar ungefär bara varannan gång...
  + Måste slå ett slag för Samsung Smart Switch som gjorde det så enkelt att flytta från min Xperia. Funkade kalas!
  + Jag är inte fotoguru och har svårt att uttala mig om kameran, men den fokuserar supersnabbt och knäpper kort lika fort. Det går snabbare än allt jag använt förut.

  +/- Micro USB. Alla gamla prylar funkar, men det är ju inte USB C och det känns som många andra går åt det hållet...
  +/- Touchwiz är på gott och ont och passar säkert alla olika. Jag gillar många funktioner som tex snabbinställningar men föredrar i det stora hela en renare Android upplevelse.

  - PRISET! (sett ur ett Android perspektiv)
  - Bakstycket som känns lite lite plastigt. Jag jämför då med Sonys, HTCs, Nexus, iPhones. Jag säger inte att det är dåligt, men det ger inte samma intryck som resten av bygget. Jag måste säga att jag är lite överraskad över det här...
  - Jag gillade Sonys separata kameraknapp. Den saknar jag här.
  - Fingeravtrycksmagnet! Nästan så att avundsjuka blickar lämnar avtryck! :)

  Kontentan: Har du 8.000 bagis till övers och vill ha det bästa just nu: Köp!
  Men väg prislappen mot vanliga S7:an eller mot tex Z5...
 • Alla omdömen

 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Tappade min i 5cm djupt vatten i 1 sekund. Torkade snabbt bort vattnet men displayen dog efter det.
 • Usel
  2 år sedan
  Köp inte ens denna skräp telefon begagnad. Den får extremt lätt ett rosa streck över skärmen. Googla "S7 edge Pink" det räcker för flera tusentals resultat på skärmar som bara går sönder av sig självt. Har haft den i 2år. Efter 1 år nästan prick exploderade nästan batteriet som endast hade 1 års garanti så det täcker inte batteriet. Efter prick 2 år (på veckan) så kom det rosa strecket. Telefonen har 2 år garanti så det var precis utanför garanti perioden.

  Fel konstruerad .
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Snart gått ett år sedan den fick se dagsljus för första gången.

  Skärmen är mycket fin med bra färgåtergivning.
  Snabbladdningen är ett stort plus och väldigt uppskattad.
  Lika snabb nu som när jag köpte den.
  Fingeravtrycksläsaren är snabb.
  Bakkameran funkar fint för mitt bruk.

  Kan tycka att den krämar ut lite lite ur hörlursporten så en får höja en hel del.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Bästa luren jag ägt. Haft htc, lg, samsung m. fl.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Nästan felfri på alla sätt.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  + Snabb
  + Fantastisk skärm med stor screen to body ratio.
  + Android - öppet och lättredigerat operativsystem
  + Fantastisk kamera
  + Edge (Vilket jag tycker om)
  + Snabbladdning (typ 30 minuter).

  - Skärm som tål smällar ganska dåligt.
  - Relativt andra toppmodeller är batteritiden likvärdig. Hade gärna haft ännu bättre batteritid.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Ägt många olika telefoner genom åren. Samsung, Apple, Sony, HTC osv men denna mobil är överläget den bästs jag haft. Hade senast en iPhone 7 och innan dess en s6 Edge plus men denna slår dem båda. Bytte pga att Apple dör i kylan och kameran är ruskigt dålig. Många funktioner som inte Apple har emot övriga.

  Batteriet får jag ut minst 6 timmars skärmtid med både surf, spel m.m
  Kameran är ruskigt bra
  Mobilen är ruskigt snabb
  Blue coral är ruskigt snygg
  Vattentålig
  Minneskortläsare. Det saknades i s6 egde jag hade

  Jag har tyvärr inget negativt att säga då denna mobil slår allt annat jag haft.
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Denna mobil använd 1 år blev jag mycket besviken på.
  Aldrig tappat eller misshandlad, utan en pensionär som är otroligt försiktig i sitt handhavande.
  Inte en repa på den.
  Ändå så har ramkanten släppt som är klistrad med runt med 4-5 cm.
  Öppnat sig med 1 cm då telefonen är konkav, alltså böjd och baksidan återgår till att bli rak.
  Kostade hela 8.300 kr och med den här kvalitén vad säger man.
  Funktionsmässigt har den hela tiden fungerat mycket bra.
  Nu inskickad med posten till Samsungs verkstad.
  Börjar dom prata om att mobilen utsatts för våld så är detta en stor lögn.
  Förväntar mig nu att dom åtgärdar den snabbt på garantin och att nya limningen blir stark.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Grym mobil!
  En nackdel är att baksidan lätt repas. Framsidan repas inte alls lika lätt.
  Jag har inte haft telefonen i något skydd men efter ca 1,5 år sprack baksidan.

  I övrigt mycket nice med vattentät telefon, rekommenderas starkt!
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fick min S7 Edge två dagar innan den släpptes i Sverige eftersom Telia skickade ut den till mig för tidigt. Det är en fantastisk telefon som jag hade gett 10/10 dagen jag fick den. Nu när jag har haft den i över ett år vill jag dra tillbaka några poäng av den enkla orsaken att batterilivslängden är horribel.

  Telefonen sägs ha haft det bästa batteriet på marknaden när den släpptes. Man kunde se en hel säsong av Game of Thrones på en laddning var en av de säljande argumenten. Det stämde mycket väl när telefonen var ny. Nu över ett år senare så laddar batteriet ur nästan 10% i timmen i sparläge utan speciellt mycket aktiv användning, och utan en massa appar i bakgrunden. Om det beror på mjukvaruuppdateringar eller helt enkelt batteriets livslängd kan jag inte svara på.

  Jag är fortfarande nöjd med min telefon och rekommenderar ändå köp. Men man får vara beredd på att ha laddaren i fickan om man vill använda telefonen i några år utan att behöva byta ut den.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jättetrevlig mobil. Har haft den i ett halvår nu och är jättenöjd. Skärmen är superbra, kameran tar jättefina bilder även då ljuset inte är det bästa. Batteriet håller två dagar innan det behöver laddas. Det enda jag märkt är att det kan smyga sig in lite damm mellan plånboksfodralet och skärmen tack vare att det är en rundad skärm, men det stör egentligen inte alls då jag ändå tycker om att torka av skärmen emellanåt så att det hålls fräsch.
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Ett minus som sällan nämns: Det är svårt att navigera telefonen med en hand trots att den inte är jättestor. Detta pga (1) designen, det är svårt att inte tappa den, och (2) att skärmen inte är helt medgivlig ute i kanterna. Lätt att trycka fel. Detta sänker betyget från 10 till 8.

  Fantastisk telefon dock. Kameran är otrolig.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Haft min telefon nu i ca 8 månader. Snygg, bra kamera, det enda minus är batteritiden.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Perfekt kamera just nu, bäst skärm och en otrolig bygg- och kvalitékänsla.
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Varning för dessa telefoner från Samsung, har en vanlig S7 men S7 Edge har liknande "böjd" display. Gimmicken gör telefonen extremt ömtålig, det kan räcka med ett tapp från ganska liten höjd för att hela displayen ska spricka. Min S7 gick sönder vid första "tappet" efter köp trots skydds-skal. Förra telefonen med metallram runt displayen har tappats i marken flertalet gånger och aldrig gått sönder.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte denna (och har använt i ett halvår) på grund av lite bättre specifikationer än övriga modeller vid samma pris. Använder edge-panelen dagligen men skulle absolut klara mig utan den. Ingenting speciellt att klaga på. Lite bloatware, men det slipper man lätt undan med lite rotåtkomst.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mycket bra mobil, jämfört med tidigare Samsung telefoner
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Detta är min fjärde i Samsungs S-serie och efter ett halvår kan jag bara konstatera att jag är mycket nöjd - om än med några reservationer.

  + Skärmen är helt klart mycket bra och "edge" skapar illusionen av större skärm.
  + Riktigt bra batteritid och snabbladdning fungerar bra (om än bara samsungs egna laddare)
  + Snabb kamera som ger bilder som ofta ger skarpa och färgbalanserade bilder
  + Subjektivt snygg design
  + Populäriteten

  - Bloatware! Fortfarande många appar å sk*t som jag vill kunna avinstallera helt - inte bara avaktivera (om ens det går).
  - Edge-funktionen är överskattad (och något jag aldrig använder)
  - Man kan ibland komma åt "edgen" med... tum-valvet(?) som irriterande startar appar och gör val när man håller på något annat.

  Slutsumma: Kommer nog köpa Samsung nästa gång också - men klarar mig utan en böjd edge som man kommer åt av misstag. ;)
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Vad ska man säga? Jag ger denna mobil 10/10 då jag anser att det inte finns mycket att klaga över. Älskar hur allt är tillgängligt på telefonen och inga begränsningar såsom Iphone.

  Köpte ett minneskort för 800kr, 200gb och det kan jag varmt rekommendera er att köpa till då man inte vill snåla med minnet på telefonen. Alltså har jag nu över 200GB tillgängligt och klarar mig bra på det.

  Kameran är ingen WOW-grej men den fungerar bra och tar fina kort, tycker dock att skärpan är lite för mycket så när man zoomar in så blir det lite väl svårt att urskilja, det blir alldeles för pixligt.

  Batteriet håller bra och det finns flera lägen som gör att man kan spara mer på det genom att stänga av program och minska förbrukningen av batteriet, till skillnad från Iphone 5 som jag bytte upp mig från där jag gjorde slut på 2 laddningar om dagen.

  Positivt att man kan använda flera olika laddare och inte bara sin egen, alla som har sony o andra telefoner kan man låna laddare av ifall man inte har med sin.

  LADDAR EXTREMT SNABBT, 100% på ca 1 timme 20 min.

  Vattentät, har filmat under vattnet, i bubbelpoolen osv, så jäkla bra att inte behöva fundera på vart man kan ha med sin telefon.

  Kan inte annat än ge full pott till denna telefon och nu beställer jag S8+ och hoppas den håller samma mått och lite till..+++++
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Riktigt bra telefon efter senaste uppdateringen.

  Måste dock säga att jag ser den böjda skärmen som en "gimmick". Har inte hittat några speciella måste ha-funktioner som inte hade kunnat vara på den vanliga S7:an. Edgen har dock bättre batteritid och känns mer premium i handen så jag körde på den istället.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Kortversionen: Den bästa telefon jag har haft!

  Kommer senast från syskonet Samsung S7. Redan där var jag imponerad av den fina skärmen och underbara kameran, som klarar nästan vilket ljus som helst.

  Här tillkom en ännu skönare form, i och med den svängda skärmen samt en klart bättre batteritid. Nu är det lite orättvist, eftersom detta exemplar är nytt och min S7 hunnit bli ett år, men jag anser ändå att Edge har mer krut i batteriet (farligt skämt i Samsungs explosiva värld!).

  Extrafunktionerna som just Edge ger är marginella. Jag kan snabbt svepa fram en liten panel med mina vanligaste kontakter. Det var nog det mest användbara jag kom på att göra med sidopanelen.

  Sedan kom Android 7 (Nougat) inhoppande redan från start och där finns en del förbättringar, som mer överskådliga menyer.

  Totalt sett ger den en lyxkänsla och tyngd, med runda kanter i fickan. Sval och trevlig, utom när den snabbladdar.

  Rekommenderas varmt till alla med hyfsat stora händer.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Lär du dig att verkligen utnyttja telefonens användningsområden så är detta troligtvis världens bästa mobil. Jämför man den med en Iphone som någon sort standard så är det inte det.....för det är ingen Iphone....
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Tredje Samsung i rad. Grymt bra, men ändå inte lika bra som min gamla Samsung Note 2 (dvs. i relation till när den kom).

  SLUTSATS: Köp varianten utan "EDGE" pga MYCKET begränsad nytta med denna flashiga egenskap. "Den vanliga S7" är grym och mindre känslig.

  FÖRDELAR:
  Allt utom det som står under negativt, t.ex. det är Android med alla dess fördelar, mycket snabb, grymt fin skärm, lång batteritid, stabil drift (inga hängningar) etc.

  NACKDELAR:
  - Dyr. Löjligt att ge dubbelt så mycket som för en ok laptop, speciellt när mobiltelefonerna byggs i långt större serier.
  - Känslig skärm. Jag tappade min MED SKAL i klinkers från ca 75 cm höjd och skärmen sprack trots att den landade på hörnet som var skyddat av skalet. Att byta detta kostar 3500 kr (svindyrt) men som tur var hade jag försäkring.
  - Bakåtknappen (dvs den mekaniska knappen i botten/center av telefonen) fungerar ibland inte för att återgå till hemskärmen. Det är säkert en mjukvarufråga men ändå inte bra.
  - Skriva på ett tangentbord med en välvd skärm kräver viss träning innan du markerar bokstäverna på kanten. Inget skämt, tog mig veckor att snabbt skicka SMS.
  - I efterhand kan jag konstatera att jag borde köpt varianten som inte är EDGE, pga mycket liten nytta.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Samsung har blivit bättre sedan jag använde de senaste (S2 och S3). Nu är det bra gränssnitt och det flyter faktiskt på. Minimalt med onödig bloatware också. Jag blev överraskad hur bra den är, var tänkt som en tillfällig mobil men det slutade med att jag behöll den hehe.

  S2, S3, OP1 and OP3T innan.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bästa telefonen som finns just nu, finns nästan inget att klaga på toppmobil värd varenda krona.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Grym telefon. Skärmen är verkligen toppklass.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Grymt mobilen helt enkelt 10/10
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Snabb och bra telefon.

  Ett stort minus för den extremt ömtåliga skärmen. Ett fall på 40 cm ner på en ganska mjuk plastmatta var allt som krävdes för krossa skärmen. Att sedan byta glaset går på smått otroliga 3500 kr.

  Edge-skärmen gör också att man hela tiden kommer åt knappar av misstag.
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Telefonen är ju modern och har allt som kan förväntas av en smartphone.
  Det är dock ett stort misstag att köpa den, för om du tappar den i golvet så att glaset spricker så kostar ett nytt glas 3200 kr. Halva telefonens nypris!
  Det är snudd på bedrägeri.
  Aldrig mera en Samsungprodukt för mig.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Vilken j*vla uppgradering. Haft många mobiler genom åren men denna tog allt. Snyggaste mobilen, snabb som fan, ingen lagg ja den har allt. Kan bara rekommendera.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jättebra telefon.
  Bra batteritid. snabb, grym skärm och kamera. Vattentät och minneskort.
  Tom touchwiz är bra, lite bloatwear!
  Köpte skal och skärmskydd för den är hal och dyr att tappa.
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Nej, har nu ägt den några månader och blir galen på den böjda skärmen. Kommer hela tiden åt den så att det inte går att skriva ordentligt.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Finns inte mycket att klaga på, riktigt bra mobil!
 • Dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Riktigt jävla ömtålig, skittelefon
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Sitter just nu med min andra S7 Edge i handen som endast är en vecka gammal. Har precis fått en identisk spricka som på den tidigare luren vilken spred sig och orsakade att skärmen gav upp. "Kontorsråtta" vilket innebär att telefonen endast har legat på skrivbordet och fraktas antingen i kavajfickan eller i handen. Aldrig tappad eller vistas ute i kylan med mobilen. Om man bortser från den värdelösa kvalitén är det en bra mobil med snabbt gränssnitt och en vass kamera. I brist av service/kundfokus kommer jag aldrig mer köpa en Samsung mobil. Återförsäljaren är helt inne på att sprickan måste bero på fabrikationsfel, helst då det är på samma ställe och man tydligt ser att mobilen inte är tappad då inga märken finns (sprickan ser ut som ett kirurgiskt snitt). Samsung har tydligen som policy att inte ta på sig detta då dom inte vill riskera att behöva återkalla ytterligare mobiler. S6 Edge hade även den problem spänningar i skärmen men det skulle vara åtgärdat på S7.
  Surt sa räven men kommer hädanefter välja ett annat märke både privat och inom företaget.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  -Batteritid, måste laddas en gång per dygn fast du inte gör något speciellt. Kasst! Kanske bra för att vara Samsung? Ägde en iPhone 6+ innan som inte laddade ur när man inte använde den och betydligt bättre än denna Samsung när man använde den. Liksom intelligentare och stänger av gps mm när den inte används. Varför jag byter till Samsung är för att Itunes är det sämsta program som finns för att hantera egen och andras musik.
  -Beröringskänsliga kanter som stör när du håller i telefonen och försöker skriva. Hur tänkte man här??? Gick det att stänga av vore det bra.
  +Supersnabb laddning, klar på någon timme
  +Inga andra bekymmer
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Design 10/10
  Mjukvara 6/10
  Mobilkamera 8/10
  Batteritid 9/10
  Stöd för trådlös laddning 10/10
  Bluetooth 9/10

  Det enda jag saknade out of the box var Android 7.1
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Den absolut bästa kameran som jag testat i en mobil. Själva mobilen är snygg, snabb och där är en rejäl premium-känsla.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Finns inte mycket negativt att säga om s7 edge. Har inte gillat Samsung sedan jag ägde Galaxy S2 men denna gillar jag.

  Bästa uppifrån ned
  Batteritiden - underbar tar aldrig slut!
  Snabbladdning - tar den slut laddas den snabbt.
  Underbar skärm - älskar svärtan.
  Design/Storlek - snygg telefon i litet format.
  Minneskort - måste i dagens telefoner.
  Vattentät - Bra att ha men behövs inte.

  Negativa
  Tappa inte telefonen. Skärmen kostar 3200 att laga. Halva nypriset!
  Usel ljudkvalité både i högtalare och hörlurar.
  Edge gör att man inte kan använda skärmskydd i glas.

  Samsungs gränssnitt är mycket bättre än förr och telefonen är en fröjd att använda. Speciellt batteritiden som är fantastisk. Och med Doze i Android 6.0 så drar mobilen endast 3% under natten. Tar batteri slut så laddas det snabbt upp med den medföljande snabbladdaren.

  Det negativa förutom det jag nämt är att jag inte riktigt är lika nöjd med kameran. Min LG G4 tycker jag tog bättre bilder med bättre färger eller korrekt färger. Men kameran är ändå fantastisk i jämförelse med andra kameror.

  Rekommenderas !
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  + skärm
  + Snabb som en vessla
  + kameran
  + prestanda

  Minus

  Inget lite dyr men du får verkligen vad du betalar för

  Jag kan bara säga att denna mobilen är den bästa jag någonsin ägt. Nu kan jag säga att jag aldrig kommer se åt iPhone igen hadde 5 st iPhones innan hadde även galaxy s3 och s5 innan men denna är lite som s5an men mycket mer finslipat och bättre kamera naturligtvis. Detta är en värdig ersättare till galaxy s5. Jag älskade s5an riktigt mycket men nu är den out of date. Köp Galaxy s7!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Från 6s Plus till S7 Edge.

  Hade tidigare ägt Samsung Galaxy S och S4 och då blev jag alltid besviken på mjukvaran som kom med från fabrik, detta kan man självklart alltid ändra men då riskerar man att förlora garantin som brukar vara giltigt i 2 år. Men denna gången så är S7 modellerna mycket bättre optimerade och för min del som kommer från en av iPhones bästa telefoner till denna så blev jag överraskad över hur bra Samsung har fått till det, nämligen:

  + Formfaktorn är riktigt bra och detta var en anledning för mig att gå från den klumpiga iPhone 6s Plus till denna som har mycket skärmyta men inga större kanter.

  + 3600 Mah enormt batteri trots att den är tunn och läcker. Batteriet räcker länge men jag har inte hunnit konstatera om den är överlägset bättre än 6s Plus ännu.

  + Snabb laddning. Laddar otroligt fort så detta i kombination med lång batteritid tycker jag är mäktigt! ;)

  + Väldigt fin skärm!

  + Väger inte 200 gram som min 6s Plus (157 g)

  + Always on display. Detta kan gillas och ogillas men jag tycker detta är bra då jag ofta brukar kolla klockan på telefonen och då behöver man inte starta igång hela skärmen. Ett annat (+) plus med detta är att du kan schemalägga den så att den kanske är avstängd när du sover så behöver den inte förbruka batteriet i onödan.

  + IP68 vattentålig & vattentät. Detta är en trygghet när man använder telefonen i samband med att det regnar. Jag skulle ändå inte vara så trygg med att dränka den i vatten, det känns bara fel för mig, men man kan om man känner för det. :)

  + Likt min iPhone med saker som man kanske tycker är en självklarhet men som jag som tidigare samsung ägare saknat så som Fingeravtrycksläsare, S Health räknar bl.a dina steg som Apples app "Hälsa" utan att på något sätt vara igång och förbruka data & batteri.

  Blandad & sämre betyg:

  +/- Materialet är lyxigt men risken för att skada telefonen känns större. Dels så är ett bra skärmskydd till framsidan ett h***ete att hitta p.g.a Edge kanterna. Glaset runt om är lätt att spräcka och repa så skaffa skydd med en gång är mitt tips. "Home" knappen är också känslig mot att repas så det finns plastfilm på nätet att köpa för en tia (vet inte om dessa försämrar Fingeravtrycksläsarens funktion).

  - Skärmen är så känslig för beröring att jag flera gånger kommer åt fel saker och detta är riktigt irriterande och jag har inte hittat vart jag kan justera känsligheten (kanske inte går), men detta kan komma att ändras med mjukvaruuppdatering.

  - "Home" knappen på mitt exemplar (ska in till butikerna och prova deras) är helt ur funktion när jag trycker på sidan av knappen med helt normal kraft, den fungerar endast när jag trycker i mitten och detta kanske gäller endast mitt exemplar som sagt.

  Annars så är detta en strålande telefon och ja jag skulle rekommendera denna till alla. Den är väldigt dyr men det kommer saker med den som jag har nämnt här uppe som billigare telefoner saknar och därför finns det anledningar till varför man kanske bör spendera mer pengar på just denna :)
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Grym telefon, bytte från iphone 6S.

  + Vattentät
  + Skärmen
  + Trådlös laddning
  + Batteritiden
  + Kameran

  - Edge-skärmen kan ibland göra att man råkar trycka på skärmen när man håller den
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Snabb, vattentätt, snygg bra batteri tid osv... gillar inte den böjda skärmen föredrar helt plant faktist tycker den ä lite jobbig att hålla/jobba med...
 • Ganska dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Otålig telefon!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  YES Android är vuxen nu!

  Från Galaxy S4 + Note 2 till Iphone 6+ och 6S+, nu tillbaka till Galaxy S7 Edge WOW.

  Ärligt, det tog ca 2 veckor för växlingen och jag är så glad att gjorde det!

  Galaxy S7 Edge är kanon snabb och med massor finesser.

  JAG rekommendera speciellt alla som har fastnat i Apple träsket att öppna ögonen, för det finns en värld där ute ni/jag går minste om.

  KÖP!
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bästa Androiden på marknaden nu när Note 7 är skrotad. Finns dock brister som andra överser.

  PLUS:

  + Displayen på "AMOLED foto"-läget visar den bästa bild jag sett, bättre än min kalibrerade Panasonic VT60. Yppersta världsklass vad gäller skärpa, kontrast, färgdjup och även betraktningsvinkel. Bara att titta och njuta, inga klagomål.

  + Snygg som attan i guld, mycket snyggare än min förra iPhone 6

  + God ergonomi för sin storlek, Samsung ska ha credit för att ha lyckats klämma in en 5,5 tum stor skärm i en telefon som du (nätt och jämt) kan använda med en näve.

  + Kameran tar mycket bra bilder i bra ljus om man vet hur man använder den. Generösa inställningsmöjligheter i PRO-läget. Autofokusen är blixtsnabb!

  + Snabb i menyerna

  + Vattentålig

  + Batteriet är över medel

  + Samsungs gränssnitt är mycket bättre än det brukade vara

  + Snabb och oftast träffsäker fingeravtrycksläsare

  + Bra ljudkvalitet ur hörlursutgången

  + Snabbladdning!

  + Nämnde jag skärmen?!

  MINUS:

  - Fortfarande klart sämre användargränssnitt än iPhone överlag. Svep vänster på startskärmen till newsfeed-menyn och du möts av en fördröjning på en halv sek, så den tog jag bort. Play store kryllar av skräp och bara ett fåtal appar och deras ikoner känns helt anpassade och optimerade för den höga skärmupplösningen. Det kan kännas lite plottrigt här och var och menyerna och animationerna runtom i gränssnittet är helt enkelt inte lika finslipade och silkeslena att navigera genom som i IOS. Dessutom känns användarupplevelsen "segregerad" eftersom Samsung tvunget ska skicka med egna appar och tjänster som bara känns överflödiga i sällskap med den motsvarande google-programvaran som också finns förinstallerad. T ex pushar telefonen dig att synka både med Googles och med Samsungs konton. Kontraintuitivt.

  - Små irritationer som att kameran alltid är inställd på AUTO-läget vid öppning, trots att jag gång på gång väljer PRO-läget. Borde gå att prioritera det sistnämnda. Går dock säkerligen att lösa med en annan kamerapp från en tredje part.

  - Den välvda skärmen är läcker men opraktisk, kunde inte bry mig mindre om Edge-funktionerna och den gör att man ofta oavsiktligt kommer åt funktioner med handflatan när man håller i telefonen.

  - Kameran är inte så bra i lågt ljus som jag hoppats, framförallt inte den främre. Brusreduceringen gör slarvsylta av bilden och smetar ut alla detaljer. Manuella inställningar hjälper inte.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bästa telefonen på marknaden helt klart. Slår ut nya Note 7 och iPhone.
  Jag använder mobilen mycket för youtube o lite annat piss o det fungerar jävligt bra.
  Rekomenderar starkt!
 • Ganska bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Kameran är dålig. För mig är bilderna helt oanvändbara pga den höga skärpeartifikationen som blir av deras dåliga jpeg.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Ja? Vad skall man säga.. troligen den mest välbyggda telefonen jag använt och dessutom kanske den snyggaste. Super snabb. Bästa skärmen på marknaden just nu (super amoled) med qhd upplösning.

  IP 68 klassning. 3600 mah batteri som gör att du lätt tar dig igenom en dag av hyfsat mycket användande. Fast charging som gör att du laddar upp batteriet från 1% - 100% på 1 Tim å 20 min.

  Edge skärm vilket jag tycker är extremt snyggt men kan även vara en nackdel då man lätt kommer åt den när man håller telefonen. Man får lära sig att hålla telefonen på ett annat sätt men inget jätte stort problem.

  Tillräckligt reptålig display (gorilla glass 4). Glas baksida som kan upplevas som rätt så hal när man håller i den men jag tycker det funkar. Skal kan man ju skaffa men då försvinner känslan rätt hårt.

  Kameran är den bästa på marknaden. Aldrig använt en mobil kamera som klarar mörker så bra som denna gör.

  Om det är något som jag skulle vilja säga som är negativt så är det nog touchwiz som samsung använder vilket kan upplevas som lite små laggigt ibland + all bloatware som man inte kan ta bort från telefonens intern minne. Du kan dock ladda ner nova launcher så flyter telefonen på bättre sen så det är skitsamma.

  Priset är så klart högt som fan men fortfarande billigare än iPhone 7 plus vilket gör att jag känner att det inte finns mer anledning att införskaffa en iphone istället för denna om man inte bara MÅSTE ha ett simpelt operativsystem.

  Kan inte annat än ge 10 stjärnor.

  Heja GAIS btw.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har haft tidigare Iphone 5 och jag kan säga lätt att det är det bästa jag har gjort. Bytta från Iphone till Samsung va den smartaste valet jag kunde gjort.

  +Kameran, skit va bra kameran, snabb som fan om det gäller fokus.
  +vattentätt har redan använts flera gånger under knappt 1 månads ägandes av samsung galaxy s7 edge
  +skärmen Jag kan bara säga SKIT vilken skillnad från LCD till OLED det är som dag och natt.
  +Design jag har den guldiga S7 och jag kan säga att man känner att den är premium och på något sätt att den är dyrare.
  +processorn snabbt som fan
  + 4G ram det närmaste jag har kommit med att utnyttjat allt ram va 3G av 4G efter det så är det ganska svårt att komma närmare.
  +finger print den får 10/10 kan säga att den läser av mitt finger 9 av 10 gångerna och är snabb .
  +batteriet 3600 mAh det är ganska mycket och jag kan säga att det räcker enkelt hela dagen och lite till.
  +laddning tid från 0 till 100 under 90 minuter inte dåligt ;)
  +micro sd upp till 200gb

  -högtalaren är si så där men man måste räkna med att samsung gjort det bästa dem kunde med att isolera högtalaren så mobilen kunde va vatten tätt och ha hyfsat bra högtalare.
  -ibland för känslig skärm men det händer inte så ofta.

  Över lag så är den hittills kanske till o med bästa mobilen 2016
  Om du hat tänkt att byta från iphone till samsung så rekommenderar jag starkt, det kan dock dröja cirka 2-3 dagar innan du har lärt dig att använda mobilen men annars så kommer du ej ångra dig ;)
  10/10