Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Creative Gigaworks T40 Series II

 Lägg i lista  Jämför
För en ren musikupplevelse.Creative tar din musik till en högre nivå med högtalarsystemet GigaWorks T40 Series II. Systemet är utformat och finjusterat för att ge akustik av högsta kvalitet till ditt skrivbord. Det är tvådelat, har en glättad svart färg och kombinerar de bästa komponenterna och mest avancerade effekterna, helt i linje med den berömda GigaWorks-traditionen, för att leverera ren, klar och kraftfull musik på allra högsta nivå. Varje högtalare har två woofer-drivenheter med vävda glasfiber-cones för ett varmt ljud och en s.k. cloth dome tweeter för att framhäva klara toner. Dessa högkvalitativa komponenter arrangeras i MTM-konfiguration (midrange-tweeter-midrange) för att ge högsta prestanda och har Creatives BasXPort?-teknik för att prestera effektfull bas. Systemet har frontmonterade kontroller och två ingångar för simultananslutning till olika källor. Detta är systemet för dem som bara nöjer sig med det allra bästa. Stäng
För en ren musikupplevelse.Creative tar din musik till en högre nivå med högtalarsystemet GigaWorks T40 Series II. Systemet är utformat och finjusterat för att ge akustik av högst... Läs mer
Jämför pris på alla Creative Datorhögtalare (22)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.09)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  9 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Precis efter att jag packat upp och kopplat in så tyckte jag ärligt talat de lät tråkigt & billigt burkigt, en kraftig resonans kring ca 100-200 Hz förstörde upplevelsen. Luftig och fin diskant och kraftfullt mellanregister, bra rymdåtergivning men rätt ihåligt i basen alltså.

  Fast detta tycks ha fixat till sig efter att ha använt högtalarna ett tag så högtalarelementen fått chans att mjuka upp sig ordentligt. Nu låter de fantastiskt fint i synnerhet utanför det direkta närfältet, då tycks basen komma mer till sin rätt och ger ett intryck av en bra liten stereoanläggning. En smula placeringskänsliga som noterats av andra men fullt hanterbart.

  Ljudbilden är extremt behaglig även på låg volym, rik och full av detaljer. Fyller lätt ett hotellrum med högklassigt välljud vilket var mitt huvudsyfte med inköpet. Vill ha riktigt bra ljud med mig när vi reser och skaffade därför en liten skumgummifodrad aluminiumväska till högtalarna för att göra dem enkelt portabla. Väskan rymmer högtalare och nätdel, bara precis så stor som behövs. Allt är färdigkopplat i väskan så jag sätter upp anläggningen på en halv minut.

  Underbar kvalitetskänsla i dessa högtalare, perfekt om man kan offra litet av den djupaste basen för att slippa 2.1-kabeltrasslet och få en hel del portabilitet på köpet. För mitt syfte är dessa högtalare en klockren 10:a. Hade jag behövt tyngre djupbas finns det andra alternativ för priset men inte utan att jag skulle fått avstå mycket av det fina mellanregistret och diskanten, och den "soundstage" som T40 II producerar.

  ___
  Uppdatering 2011-03-26: om möjligt ännu mer nöjd med högtalarna efter att ha använt dem flitigt som högtalare till datorn under en tid. Jag kör dem via ett externt Aueron Dual USB, billigt sätt att få riktigt ok ljud. Brukar även använda en bra hörlursförstärkare mellan ljudkortet och T40 för att få ännu högre transparens.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  1 år sedan
  Riktigt bra högtalare.

  Synd bara att högtalarna sätts i stand-by efter 10 minuter av tystnad. Problemet är när jag arbetar behöver jag ljud ungefär var 10:e minut. Det tar 2-3 sekunder för högtalarna att starta från stand-by vilket gör att jag missar början eller ibland hela meddelanden. Går att fixa med mjukvara som ger ifrån sig högfrekvens-ljud lite då och då, men tycker inte man ska behöva dra ännu mer energi och inte kunna ha sleep på skärmen när man är borta bara för att någon miljö-nisse ska känna sig duktig.

  Detta är dock tydligen inte Creative's fel, kontaktade kundservice och tydligen handlar det om EU miljö-regler.
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Har haft Logitech högtalare från 2008, creative T20 samt de nya Logitech Z623.

  Dessa slår samtliga :)

  Verkligen bra ljud, lätt värt de extra hundralapparna från Creative T20 och få dessa istället :).

  Sjukt rent och fint ljud.......

  Logitech Z623 - är rent skräp jämfört med dessa :)

  Önskar att jag kunde ha provat Harman Kardon SoundSticks III, men jag valde dessa för jag slipper en stor Bass låda under datorn. Tror inte ljudet kan vara så mycket bättre än dessa.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Dessa har ett mycket bättre mellanregister än resten av creative serien. De är aldelles perfekta som dator/skrivbords högtalare, har själv även använd dem till TV. Totalt prisvärda.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Mycket värde för pengarna. Bra ljud, pålitliga och bekväma kontroller.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har använt dessa i några månader nu och är riktigt nöjd med ljudet! Används mest till musik men ibland även till spel och film. Härligt ljud och riktigt bra bas för så små högtalare! Personligen vill jag slippa ha en subbas som står och tar plats samt ser ful ut. Körde innan dessa högtalare "Creative Inspire T10" (mindre högtalare med endast 5 w) i flera år i "datarummet" och var ganska nöjd med de lite mindre och enklare högtalare men dessa är givetvis väldigt mycket bättre, speciellt i basen och trycket i ljudet! Du kan ändra både bas och diskant på fonten vilket är mycket bra!

  + Rent och bra ljud
  + Bra bas
  + Riktigt snygga (frontskyddet borttaget givetvis)
  + Tar liten plats (bordsyta)
  + bra pris (699 kr 2017-11-27)
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har haft dessa i 6 år nu. Det senaste året har dem börjat ge i från sig ett låg frekvent ljud i stand by läge. Så störande att det inte går att ignorera. Så nu är det dags att slänga ut dem. Högtalarna tar lite onödigt mkt plats på skrivbordet. Men har funkat bra till nu.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Bättre än alla andra Creative jag har haft. Lagom bas och allt
 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Pretty good maybe at office. At home is useless without subwoofer. With subwoofer at home sounds good. So if you are looking for quite ok sound at office maybe worth of considering T40 or Yamaha NX-50 (no bass and treblle asjustment). But at home sub is needed for rich sound. At my desktop pc T40 works perfectly clear and loudly with reduced bass and added sub.
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har ägt dessa i ett halvår och en kabel har redan börjat glappa. Ljudet är okej många pratar om rent ljud men för mig så låter det mest burkigt.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  När jag lyssnade på dessa högtalare första gången blev jag chockad av hur dåligt de lät. Burkig och tråkig ljud, en marginell skillnad från mina 200kr högtalare som jag har haft i 10 år. Jag brukar lyssna på ganska låg volym för att inte väcka barnen men de lät ännu sämre då.
  Efter några veckor började de spela bättre och bättre och nu spelar de faktiskt ganska bra. Bass är de helt ok. Jag saknar fortfarande lite av mellanregistret. På riktigt låg volym spelar bara den högra högtalare.
  För 800 kr är de helt ok, med facit i handen hade jag dock satsat på Bose Companion 2 Series III istället
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har haft dessa spelandes på arbetet nu i 2 veckor. Tycker nog att de låter rätt trevligt som datorhögtalare i alla fall. Jag har hittills spelat på rätt beskedliga volymer men för behovet måste jag säga att jag är väldigt nöjd! För att få en balanserad bas i mitt rum justerade jag ned basreglaget till "kl 10:00". Tycker att högtalarna är rätt stiliga men de gula elementen gillar jag inte så mycket, men jag kör ändå med dammskyddet på. Smidigt med aux-in och uttag för hörlur på framsidan av höger högtalare. Köpte dem för 749:-.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Är ingen audiofil men tycker att dessa är utmärkta. Älskar designen och ljudet är väldigt bra och jag gillar att man slipper baslådan.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag har haft de här i drygt 2 år. Vill inte skriva någon lång recension, men kan säga att de är helt enastående för priset. Något placeringskänsliga och basen kan vara aningens bullrig, men det finns EQ-rattar så man kan snygga till det lite.

  Om priset du betalar är tusen kronor eller mindre så är det en no-brainer - KÖP. Men är priset på dessa högtalare är runt 1500 och uppåt kanske du kan hitta något bättre.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Mer bas hade varit önskvärt men de spelar rätt fint för priset.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Bra ljud för liten peng!
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Väldigt nöjd, är dock inte någon ljudnörd.
  Men duger för musik lyssning,spelande osv för mig.
  Skulle absolut köpa igen om det skulle behövas.

  Lite inspelning på dom, och en equalaiser till spotify så är saken biff
 • Knappt godkänd
  9 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Vänster högtalare spelar på extremt låg volym jämfört med höger. Annars låter det bra men svårt att vara annat än missnöjd när bara ena högtalaren fungerar riktigt
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  efter att jag har ägd dessa i över 1 år kan ja inget annat än att säga att jag är minst lika nöjd som när ja köpte de dag 1.

  använder de som dator högtalare och kan lungt säga att de duger mer än vad andra skriver. Man kan kolla på filmer, spela spel, även när man lyssnar på musik så hör man mycket och klart, basen mjukar upp lyssnandet och gör det till en fröjd att ha på de.

  är det något jag kan klaga på så är det väl två saker:
  AC-adaptern är riktigt nära högra högtalaren så räkna med att ha den framme eller bredvid, vilket är ju synd då högtalarna är ju snygga och adaptern bara förstör allt.
  det andra är ju de faktum att det går att lyssna på hög musik men det finns faktiskt en gräns och det är efter 60% (vilket är ganska högt) så börjar de säga ifrån, men bara enbart för att membranen är så pass liten, hade den faktiskt varit större så hade den klarat den utsatta styrkan som finns i de.

  min slutsats är då att ska du använda dessa som dator högtalare så är det ju full pott. funkar bra som fest ljud och de är inte heller farliga att ta med sig om man nu har andra planer med de och är inte så stora som andra beskriver
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Använder dessa till min stationära speldator (ja, egentligen borde man ha lurar...). Mycket nöjd!
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Prisvärda, mycket ljud för pengarna!

  Använder mina T40 II som högtalare till min platt-TV och de passar utmärkt till detta ändamål. Jag tycker ljudkvaliteten är alldeles utmärkt, de bästa datorhögtalare jag hört, och jag provade många innan jag bestämde mig.

  Jämfört med de 2.1 system jag tittade på har T40 II ett mellanregister värt namnet, det är trevligt att kunna höra något annat än bas när man går ut ur rummet. Ändock har T40 II förvånansvärt mycket bas för att vara så litet 2.0 system, misstänker att det har med X-bas-konstruktionen att göra. Det är dock långa bastoner det är frågan om och ingen snabbare dunk-dunk-dunk. Försöker man få mer bas genom att vrida basreglaget i botten så låter det bara konstigt eftersom det främst är basen från 2.5" membranen som ökar och inte X-basen.

  Man önskar att Creative sålde en subbas separat till T40 II för de som vill ha extra bas, som de gör med några av sina trådlösa system, men men.

  Med tanke på priset, storleken och kvalitén för dessa datorhögtalare kan det inte bli annat än full pott!
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Oväntat rent och bra ljud för vettiga pengar. Mycket nöjd.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Köpte ett par Creative T10, men fick lämna tillbaka då jag var missnöjd med ljudet. Skaffade dessa istället, och är hur nöjd som helst. Enda negativa jag hittat är att det tar ca 5 sekunder innan högtalarna börjar ge ifrån sig ljud efter att man satt på dem.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Liksom ett par andra så var jag påväg att kasta ut skiten när jag hörde min första flac spela, var så djupt besviken men insåg att jag måste hålla huvudet kallt och iaf spela in dom innan jag säger något... det lät verkligen SKIT raktu ur boxen... förvånande dåligt då de i butik lät kanonbra så jag gjorde en 500 låtars playlist med varierande musik, drog upp volymen till 70% och lämnade dom på ett dygn... kom tillbaka och voilá, nu jävlar lirade grejjorna MYCKET bättre, började experimentera med placeringen (de är GRYMT placeringskänliga) och dämpade lite bakom mina monitorer (hade eko mot väggen) och nu LER jag när jag spelar med dessa... enda orsaken att de inte har 10/10 är för att det kan vara en antydning till "akustiskt gitarrburk-ljud" på vissa frekvenser, men annars är de otroligt prisvärda - som med allt annat så får man vad man betalar för och dessa är ju inte direkt några dyra grejjor men spelar väsentligt bättre än vad man kan förvänta sig av såpass små högtalare, speciellt om man räknar ljud per investerad krona.

  Ha tålamod, placera dom rätt och spela in dom, kika även lite på dämpningen bakom och det går att få fram ett förvånande bra ljud för pengarna!
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Jag tänkte ge dessa en månad inna jag recenserade dem men jag kunde inte vänta. De har överaskat så bra att jag inte kunde hålla mig.

  Det bästa:
  + Ja ljudet så klart (djup bas och klarar sig fint över höga toner)
  + Designen
  + Kontakten till analoga sladdar

  Det sämsta:
  - Storleken

  Summering:
  Jag har letat högtalare ett tag nu och eftersom jag ville slippa en extern sub valde jag dessa framför HK Soundsticks. Jag testade båda på Mediamarkt och ljudet är inte lika bra i T40:na som Soundsticks:en men inte långt undan. Jag kan pumpa upp dom i nästan max och de förlorar knappt någonting av skärpa eller djup.

  Vad beträffar byggkvaliteten kan jag inte svara vidare på det, men med tanke på att jag haft sex olika creative produkter och ingen gått sönder förutom Mp3:n som jag tappade i vattnet så väntar jag mig inget annat än att jag fortfarande lyssnar på dessa om tio år.
 • Bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Bra ljud, kunde varit något djupare bass. De är snygga och egentligen kompakta för de ljud de levererar. AC-adaptern väger bly men är även den kompakt. Perfekt till TVn eller på kryssningen i hytten ;)
  Utz Utz!
 • Ganska bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Jag jobbar som studiotekniker och har fått chansen att prova t40 i några dagar.

  +klara högre frekvenser
  +stilrena och små
  +smidigt hörlursuttag

  -svagt och ojämt basspektrum
  -dåliga möjligheter att ändra ljudet. Bara grova bass- och tremblejusteringar (se nedan)
  -överrepresenterat övre mellanregister. Det blir extremt starkt och opropotioneligt när man ökar volymen. Blir riktigt öronskärande och obra vid hög volym om man inte skaffar någon bra analog EQ för att kompensera.

  Jag rekommenderar talarna till någon som inte kräver hög volym eller stark bas. Dom duger fint till att titta på icke-HD film och att lyssna på musik om du inte är audiofil.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Hyfsat snygga och bra ljud för att vara datorhögtalare.
 • Ganska bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Väldigt rent och klart ljud men för pengarna hade jag förväntat mig betydligt mer, bas existerar inte och låter burkigt i nedre frekvenserna.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Otroligt bra ljud...