Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Netgear Nighthawk X4S R7800

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Netgear Routrar (77)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.14)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Kör med DD-wrt som system och routern sköter sig utmärkt. Bra räckvidd på wifi och klarar utan svårighet att köra VPN-klient för hela nätverket (detta är inte standard utan finns i DD-wrt).
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  En riktigt grym router!

  Jag har bara hunnit kör denna i två veckor, men kan inte vara annat än riktigt nöjd.
  Började med att prova att belasta den med så många klienter som möjligt, och såg inga tecken på den skulle slöa till sig.

  Streamade BRRip(12 Gb) i orginal via Plex till mina 2 chromecastar, körde netflix/viaplay på 3 st iPad´s och 3 st mobiler, lät 2 laptoppar plock filer från min server, samtidigt som jag körde BF 4 på speldatorn utan någon tillstymmelse till lagg(speldatorn gick dock på kabel).
  Kan man vara mer än nöjd? eeh.. nä.

  Med den gamla mög routern från Telia klarade jag knappt streama i 3 mbit/s via Plex till en av chromecastarna.. den tiden är förbi... =)

  Vad det gäller räckvidd kan jag bara sä att jag inte stött på några problem.
  Men då e min tomt å andra sidan "bara" 1200 m², å i mitten av den står mitt hus med tjocka stenväggar.

  Priset? 3000 kr kanske lite saftigt, men å andra sidan får man vad man betalar för.

  Har inga klienter vad jag vet som stödjer MU-MIMO.. men de kan den säkert vara bra på att hantera de med.
 • Alla omdömen

 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Edit: OBS! Läs längst ner.

  Gör vad den ska, även om jag hade förväntat mig något bättre täckning.
  Uppgraderade från en ASUS RT-N66U, primärt för att kunna utnyttja AC-standarden samt att jag hade hoppats på något förbättrad täckning i trädgården.

  Det förstnämnda uppfylldes, och jag har nu betydligt bättre hastigheter så länge jag håller mig i närheten av routern. Dock verkar som sagt täckningen till och med vara något sämre än min gamla RT-N66U, vilket innebär att prestandavinsten helt uteblir när jag befinner mig längre ifrån routern, exempelvis i trädgården eller i garaget. Istället upplever jag något sämre hastighet i dessa fall.

  Med det sagt är det fortfarande en väldigt bra router. Användargränssnittet är numera riktigt bra och nästan i klass med ASUS. Dessutom var priset väldigt fördelaktigt, betalade 1500:- på Dustin. Om jag hade betalat fullpris hade jag möjligen dragit av ytterligare en stjärna, på grund av att jag hade förväntat mig något bättre signalstyrka.

  Slutsats: Om du sitter med en billig router (eller exempelvis Telias medföljande skräp) är denna helt klart rekommenderad!

  Om du däremot redan har en hyfsad router, exempelvis ASUS RT-AC/N66U eller Netgear R7000, skulle jag istället rekommendera att behålla den och lägga pengarna på en bättre accesspunkt (exempelvis Ubiquiti).

  Edit: Sänker två stjärnor eftersom täckningen verkligen är betydligt sämre än min gamla ASUS RT-N66U. Detta gäller både 2,4 och 5 GHz. Dessutom är uppkopplingen allmänt instabil när man är långt ifrån routern (1-2 pinnar).

  Funderar faktiskt på att gå tillbaka till den gamla igen, trots att den har flera år på nacken och kostade betydligt mindre.

  Edit2: Sänker två stjärnor till. Hastigheterna är verkligen katastrofalt dåliga när man är en bit ifrån routern. Alldeles nyss satt jag med 42% signalstyrka på 2,4 GHz och hade enligt bredbandskollen hisnande 0,5 Mbit ner. Mätte flera gånger. Gick lite närmare routern och hade då 51% signalstyrka, bredbandskollen visade plötsligt 16 Mbit ner. Då bor jag ändå i villa och når ingen av grannarnas Wifi, inga störningar med andra ord. Tänker byta tillbaka till min gamla ASUS som är mycket snabbare och mycket mer stabil på längre avstånd. Det är viktigare för mig än att ha högre hastigheter i det rummet routern sitter i.

  Att denna ofärdiga produkt har fått så bra betyg är för mig en gåta. Undvik!

  Edit: höjer betyget igen eftersom de flesta av problemen har blivit lösta med firmwareuppdateringar.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Jag rekommenderar att köra Voxel firmware på denna router, fungerar stabilt och uppdateras regelbundet.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Galet stabil router som efter senaste firmware ger mig riktigt bra täckning och hastighet i hela lägenheten. 3 rum och kök på 81kvm och routern står i ena änden av lägenheten!
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Fungerar utmärkt med dd-wrt. Använder virtuella accesspunkter (VAP) i bryggläge till olika taggade VLAN. Enl forum blir latensen horribel ow wan slår på QoS under dd-wrt. Ingen funktion jag använder. Men därmed en stjärnas avdrag.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Jag köpte min för 1500 kr på rea. Kan inte klaga, hade en Asus RT-AC68U sedan tidigare som jag var väldigt nöjd med och denna slår den. Kan nu t.e.x streama till två chromecasts samtidigt utan några problem alls. Trådlösa nätverket är väldigt stabilt!

  Enda minuset är nog GUI:et. Men om man inte är inne på den så ofta så borde det inte spela någon roll. Det inte som att den är svår, den är bara lite utdaterad kan tyckas.

  Update cirka ett år senare: Aldrig behövt starta om den, den klarar flera klienter trådlöst utan problem. Den här routern är riktigt bra!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Stabil och rejält snabb router
  Lite otydligt vilka LED dioder som också är knappar på fram/ovan sidan (för att ex stänga av trådlösa signalen) men man lär sig relativt snart.
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Orkar inte med att routa Gbit anslutning toppar vid 700Mbit ungerfär, lite högre med DD-WRT.(830)

  Netgears UI är rena skämtet , och envisas dessutom med att köra en wizard första gången du startar upp (som naturligvis låser sig :-) )

  Wifi är dock väldigt bra och ger mig den bästa täckningen jag har haft hitintills av allt jag har provat, så den får gå som AP nu.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  När man väl hittade ledig kanal, full täckning på 1200kvm tomt, i huset, 2 plan. Med betong och stålreglar. Väldigt enkel att komma igång med, pterstår att testa USbkanaler och så, klanderfri hittills
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bästa routern jag haft. Väldigt hög kapacitet och bra täckning om man lägger in DD-wrt. Firmware från Netgear är som vanligt inget att ha, men det är oerhört bra hårdvara i routern och med DD-wrt fungerar den mycket bra. För 1499 på kampanj är den klart värd pengarna.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Grym, smart router. Bra till onlinespel.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har 100/100 och får ut ~120/120 med 5Ghz i hela lägenheten, 80m2 med betongväggar och speglar överallt.. ingen skillnad i hastighet eller ping om jag kopplar i nätverkssladdar.

  Minus för dåligt gui och app till android jämfört med Asus..

  Minus för att det inte går att använda vpn-client utan att lägga in dd-wrt.. (som jag gjort men gillade det inte och bytte tillbaka till stock firmware)
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  GRYM router!

  Jag har fiber indraget i min 2 plans villa på 200 kvm och denna routern ger en helt suverän täckning och hastighet på WIFI:t i hela huset!
  Linan in är 100/100 och kör jag med kabel och mäter hastigheten in till huset så ligger jag ofta kring 120 Mbit.
  Med denna routern så ger den en hastiget på WIFI:t som är kring 118 Mbit på 5 GHz bandet varje gång jag mäter och på olika ställen i huset!
  Den är verkligen fantastiskt bra, dessutom kan alla enheter (Ipads, apple tv mm) tanka från den samtidigt utan att man märker av att den laggar det minsta på hastigheten!
  Rekomenderas!
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  En hel del frustration i början då jag fick extremt dåliga hastigheter, 20-30mbit/s såfort routern var inkopplad i fiberuttaget, körde jag sladd rakt in fick jag 98mbit/s
  Efter en hel del detektivarbete uppdaterade jag routern och återställde den direkt efter.

  När detta var gjort så funka den faktiskt kanon får nu ut full hastighet även trådlöst och med kabel in i routern.

  Bra mottagning också, täcker mina 92kvm utan problem.

  Som sagt hade en hel del problem i början så därav poängen.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har haft denna några månader nu. Från början hade den extremt dåliga hastigheter och räckvidd... efter ett par FW uppdateringar, en hel del system återställningar och stängt av mu-mimo så tycker jag att hastigheten är bra och räckvidden är ok men kunde varit bättre.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Snabb som sjutton, billig på Dustin just nu med (1490kr)
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bara positivt och säga om denna,snabb,snygg,stabil,enkel mjukvara (på svenska) bra manual,bra täckning wifi, 5 GHz ca 20 meter runt huset. hel nöjd.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Snabb som rackarn
  Enkel att komma igång med
  Saknar bara stöd för "backup alternativ" för USB modem
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Usel
  4 mån sedan
  Absolut sopor. Inte en enda firmware utan något fel eller fel. 5G-signalen är för svag och konstigt kan även lägre kanaler störas av radarsignalen. QoS är ett skämt, allt måste ställas in manuellt. Av alla VPN-leverantörer stöds endast PureVpn. Download Manager kom aldrig ut från Beta-scenen och är helt värdelös. Placering av antenner gör liten eller ingen skillnad. DLNA-servern är otroligt långsam och det korrumperar ibland flash-enheter när filer kopieras från datorn. Endast grundläggande kontroll för LED-lampor. Netgear erbjuder endast 3 månaders support och är omöjligt att komma i kontakt med. En sådan fruktansvärd produkt och ett så eländigt stöd för detta pris betyder bara en sak - planerad rip off. En gång bra Netgear idag är bara en fuskare på låg nivå. Håll dig borta!
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Var försiktig! Hög ms mellan PC och router på 5GHz-bandet.

  För dem som är online, observera att förseningen på WLAN-anslutningen mellan datorn och denna router är 6 till 8 ms (yikes!) På 5 GHz-bandet.
  Detta beror på dålig design på det nya Qualcomm-chipet (QCA9984) som finns i denna router. Det betyder att du alltid får 6ms mer än vad du egentligen borde spela online oavsett vilket spel eller server du är på.

  Styra bort från routrar med Qualcomm QCA9984 om du är angelägen om bra ms mellan PC och router. Gå till wikidevi dot com för att kontrollera vilket trådlöst chip som finns i olika routrar.

  Alla Broadcom chip routrar har mycket bra ms mellan PC och router. Marvell är också bra.

  Om du inte bryr dig om 6ms extra på 5GHz-bandet, är den här router ganska okomplicerad.