Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony HandyCam FDR-AX53

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony Videokameror (67)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.67)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Acceptabel
  5 mån sedan
  Plus - Väldigt fin bild, välbyggd och smidigt med tittöga.

  Minus - Otroligt seg fokusering när man zoomar, Sony's menysystem är fruktansvärt förlegat och jobbigt att navigera, minneskortet har en tendens att glappa, manuell fokusering med justerhjulet är riktigt långsam.

  Och varför i helv*te tillverkar man kameror som fortfarande är låsta till gamla PAL?
  D.v.s, 25fps istället för 30 och 50fps istället för 60....

  Det största minuset med AX53 är att stabilisatormotorn är otroligt högljudd och kommer tas upp i filmerna du spelar in.
  Det blir ett konstant brusljud som hörs tydligt i inspelningarna. Väldigt störande och är huvudanledningen till att jag lämnade tillbaka kameran.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Jag har drøya 4k video ett tag, men anser tekniken och priserna är så bra nu när det var dags att hoppa över från full-hd. Övergången från fulll-hd / 1080p till 4K är mycket långsammare än förväntat, beror till stor del. 4k kräver kraftfull hårdvara för uppspelning och framför allt redigering, samt mycket bandbredd och den tunga användning; lagring. Jag är över genomsnittet intresserad av bild / video och läsa en del tester och såg flera jämförelse video på youtube, innan jag landade på AX53.

  AX53 vs. AX33: AX53 är efterföljaren till AX33 och den främsta anledningen till att jag valde AX53 förbättras optik och att det är betydligt bättre i lägre ljusförhållanden på grund. större sensor (t ex. morgon / kväll eller inomhus). 20x optisk zoom 40x full HD / 1080p utan kvalitetstap.-Enhanced brännvidd i båda riktningarna (26,8-536mm). Aperture f2,0-3,8 mot f1,8-3,4 den AX33, bättre skärpedjup och betalas. större sensor är det obetydlig att den maximala bländaren är något mindre vid AX53.

  Sony har överlägset mest överlägsna bildstabilisering, där hela kroppen stabiliseras som ett gyro, och inte bara en enstaka lins med "traditionella" Skaka! Det är inga problem att få en stabil bild vid 20x optisk zoom och även krävande förhållanden såsom att köra i terrängen går smidigt! Man kan välja mellan standard eller aktiva bildstabilisering, möjligen. Stänga av den helt. För scener med mycket rörelse kan skjuta full HD / 1080p med 60fps eller 120P (slow motion). Det kan också ta tid förflutit. Det finns ett antal manuella inställningar att välja mellan som drivs med en stor "zoom ring" och att avgöra vad ring att härska. Autoläge Sony kallar intelligent auto fungerar utmärkt och erkänna och väljer Val (autofokus, exponering, bildstabilisering etc.) Baserat på objekt och scener till filmen. Det kommer också att känna igen om du använder ett stativ / stativ. Bildstabilisering, autofokus och zoom är snabb, smidig och inte minst tilnærnmet tyst både i användning och i videon! Bildkvaliteten är mycket bra med 4k 100Mbps på bästa inställningen (45GB / per. Hour). Har du en 512GB SDXC kan alltså filma hela 10 timmar. Det kan också spela in mp4 medan filmer till Sony format xavc. MP4-filer är mycket komprimerade och blir en "video miniatyr." Färgerna är naturliga och autofokus brukar hänga mycket bra med. Behärskar krävande ljusförhållanden såsom morgon / kväll med ljus himmel med glans. Det överexponera snarare sky lite, än att underexponera som är i fokus. Det kan också ta bilder och bildkvaliteten är förvånansvärt bra för att vara en videokamera. Det kan också skjuta med IR-belysning för fotografering i mörker, som min del är mestadels en gimmick, men det är okej att ha möjlighet :) pekskärmen är skarp och fungerar bra även i solljus (2 inställningar för ljusstyrka). Bra ljudkvalitet med upp till 5.1 surround och det kan också ha en extern mikrofon om du föredrar det (har inte testat detta själv ännu). Överföring av data och mobilt med WiFi eller USB och det kan också strömma! Storlek och vikt är arbete med min användning, det är uppenbarligen mindre och lättare kameror, men när det återigen kommer att gå längre än vad som helst (t ex. Optics). Dessutom är det lite lättare än AX33.

  "Negativ": autofokus, om du inte använder intelligent auto, kämpar lite på krävande objekt (t.ex. hund.), Där det finns en hel del rörelse och "oordnad" bakgrund (t.ex. Långt gräs och buskmarker.). Autofokus fokuserar då ofta något bakom objektet. Detta gäller särskilt i svagt ljus (morgon / kväll). Med intelligent auto på, det är inga problem och du kan alltid använda beröring autofokus.

  Negativa människor på nätet har sagt om AX53:
  Bildstabilisering inaktiveras när du använder ett stativ / stativ. Som sagt, detta gäller endast om du använder intelligent auto. Förstår inte varför detta bör räkna negativt om man har en dålig stand?
  Skärmen måste vara öppen om du överför bilder med USB eller använda en extern mikrofon. Återigen, förstår inte varför det skulle vara ett problem. Få människor använder sökaren ändå.
  Några recensioner från 2016 säger att meta-data (såsom längd, storlek, bitrate och så vidare.) Ej fastställt på MP4-filer. Detta är fast i firmware sedan dess.

  Slutsats: Definitivt 10 av 10 stjärnor! Du kan överväga AX33 om du gör utan slow-motion / 120fps, "bara" 10x optisk zoom i 4k (or.'re kommer att filma det mest full HD / 1080p med 20x zoom), och behöver inte så bra videokamera möjligt vid dåliga ljusförhållanden. För min del, är prisskillnaden klart värt det!