Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony HDR-AS50

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony Videokameror (67)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.67)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Riktigt bra kamera med grym stabiliseringsfunktion.

  Den här kameran har tre punkter som gör den riktigt konkurensmässig mot andra actionkameror.

  1. Bildstabiliseringen är grymt bra. Stabiliseringen kanske inte är något för proffs men för mig som normalanvändare underlättas filmredigeringen rejält. Inspelningsvinkeln blir dessutom lite mindre med stabiliseringen aktiv, så fish-eye effekten blir mindre. Man behöver alltså varken stabilisera eller crop:a i redigeringen. Bara att klippa, ljudsätta och lägga upp på YouTube. :)
  2. Bildkvalitén är grym! Man kan dessutom verkligen få ut allt bildsensorn kan leverera om man vill. Jag kan tänka mig att det är bra för semi-proffs att kunna ställa in 50.000Kb/s i inspelning men var beredd på att kameran äter minneskort som om det vore smågodis om du väljer detta läge :)
  3. Ljudinspelningskvalitén är sanslöst bra. Med undervattenshuset blir det tyst, vilket är förväntat.

  (4.) Egentligen inget plus, mer ett krav:
  Äntligen har undervattenskalet ett platt glas. Så nu går det att filma under vatten och få bra bild. Äntligen är SONY med i undervattens-matchen igen! Det tog SONY 3 år (!) att lösa detta struntproblem!

  Jag har faktiskt inget direkt negativt att säga om kameran men jag kan tänka mig att SONY kommer släppa en stänktåligare variant liknande AS200 om något år, som de gjort med tidigare kameror. Dessutom spelar kameran inte in i 4K, vilket på proffsnivå kanske är ett minus men för normalanvändaren ser jag inget problem i det.
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Tycker det är en riktigt bra kamera för en hyfsat billig peng. Jämfört med mina andra actionkamror som är av billigare variant(läs: < 1000 kr) utan antiskak så är det som natt och dag. Den ger bra bild och funkar bra under vatten. Mikroskakningarna är borta och med högre framerate så blir det mycket mjukare. Den ligger bra i handen också tycker jag. Att det går att låsa knapparna på undervattenhuset för on/off och record så att de inte trycks in av misstag är bra.

  Det enda som jag upplever som lite negativt ibland är att den inte har "gopro"-fästet. Så för varje tillbehör jag har till de tidigare actionkamrorna gör att jag måste skruva på en liten adapter med skruv. Denna lösning tycker jag är sådär då skruven kan gå upp och man riskerar att tappa kameran om det är lite stötigt, vilket det kan vara med en actionkamer. Men det kan vara så att min adapter är dålig, för skruven är ganska kort på adaptern så den låser bara med 1-1½ varv. Men jag hade hellre sett att det var gångjärnsfästet som de flesta andra tillverkare använder med en genomgående skruv, som gör att det är nästan omöjligt att tappa den från fästet iaf.

  Samtidigt så är det bra att den har skruvfäste på kameran så den går att fästa på stativ utan att ha undervattenhuset på eller behov av någon extra hållare som man inte orkar släpa med sig. Så jag skulle vilja ge kameran 9.5 i betyg eftersom skruvfästet både är positivt och negativt.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Utmärkt dykkamera! Använder denna med head mount BLT-UHM1 för att sätta fast på sidan av min dykmask och fungerar klockrent.

  Kameran kommer med valfri inställning för bättre färgåtergivning under vatten, fungerar super! Även stabilisatorn gör sitt jobb utmärkt!

  Det medföljande vattentäta skalet är även det super! Fungerar fint ända ner till 40m.

  Prisvärd! Behändig! Bra videokvalitet! Absolut rekommenderad! Finns ingen idé att köpa GoPro med dessa på marknaden. Bättre videokvalitet för lägre pris. Med en 10kr adapter går denna även att använda med alla GoPro-accessoarer.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Grym kamera med bra bild. Har använt både till utförsåkning och dykning (18 m). Helt problemfri. Batteriet räcker några timmars skidåkning.
  Med kameran i det medföljande huset försvinner ljudet nästan helt.
  Super bra ... Med GoPro 1/4 gänga, adapter passar den även i GoPro fästen vilket det finns fler av än Sony. Kvaliteten är enligt mig bättre än GP
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Grym kamera till bra pris! Lätt att använda och riktigt bra bild.. Sony regerar som vanligt!