Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Logitech G502 Proteus Spectrum

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Logitech Möss & pekdon (96)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.12)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Riktigt härligt mus. Bra tyngd, känns gedigen, knapparna är inte i vägen trots att de är så pass många. Trodde inte jag skulle hitta någon värdig ersättare för min CM Reaper. Och estetiskt finns det inte men på alla andra punkter är denna en värdig ersättare. Hade önskat att den var lite bredare men jag verkar ensam om att tycka det.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Den här musen är perfekt både för gaming och användning på internet. Det första man märker är hur bra handen sitter på musen, alla knappar är mycket lätt åtkomliga. Det som gör att den är så bra att använda på internet är dess scroll hjul som med ett knapp tryck kan bli ett "oendlighets hjul" som Logitech själva kallar det. Det som menas är att när du spinner hjulet åt ett håll så slutar den inte att spinna åt det hållet på väldigt lång tid. Det här är bra när man är inne på hemsidor som är väldigt långa och man vill ta sig upp eller ner fort.

  Musen har inbyggt minne så du behöver inte oroa dig när du flyttar runt på den från PC till PC att dina inställningar på musen kommer försvinna.

  Deras programvara är av mycket hög kvalitet, här kan du ändra rgb färgerna och själv gå in och ändra dpi, vad knapparna ska göra och skapa profiler. Tycker du att detta låter krångligt kan du låta programmet själv söka efter olika spel du har på din dator och därefter skapa en profil specifikt optimerad för just det spelet.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Ergonomin är topp (åtminstone för mina händer), sensorn verkar extremt effektiv, och alla knappar är tydliga och enkla att aktivera... förutom scroll-hjulet. Det förbannade scroll-hjulet är för tungt att klicka ned, för tungt att skrolla och sid-scroll är funktionen jag önskade att gud förintade från jordens yta. Jag fick stänga av sid-scroll helt och hållet via mjukvaran för att vara helt säker på att den inte konstant skulle aktivera istället för normal scroll-klick. Även "free scroll"-funktionen är något jag inte förstår mig på eller någonsin använder. Gör bara ett normal, stabilt och bra scroll-hjul istället för att försöka krama in fler funktioner i det än vad som får plats.

  I stort nöjd med köpet, mest för att det helt enkelt inte verkar existera alternativ i samma segment som inte har sid-scroll och sånt dumt, och då min förra led av coil-while medan denna är knäpptyst så får den stanna.
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  5 mån sedan
  Har haft min ett par år nu och har inget att klaga på förutom det konstigaste programmet. Free scroll är så sjukt bra.
 • Bra
  5 mån sedan
  Helt okej
  Fräckt med färgmönstren på musen som man kan ändea
 • Knappt godkänd
  6 mån sedan
  Den hade fått 5/5 om den inte hade fått klickproblemet efter ett par år.
  Switchen till vänsterknappen glappar och det blir tyvärr värre med tiden. Något så trivialt som att markera text är numera en utmaning. Många enkelklick blir dubbla.

  Även om den inte är så dyr och jag faktiskt funderat på att köpa en g502 hero och hoppas på det bästa (den kan ha samma problem) så bär det emot att finansiera ett företag som inte åtgärdar kända fel när de släpper nyare modeller.

  Synd att inte ”tumhyllan” fick mer genomslag.

  TL;DR
  Fantastisk - om den inte går sönder
 • Perfekt
  9 mån sedan
  Bra mus för både gaming och kontorsarbete. Har ägt en i 4 år och än så länge fungerar den som ny. Bekväm och ergonomisk att hålla i. Vänsterklick, högerklick och skrollhjul är enkla att använda och känns stabila. Musen i helhet är väldigt stabil och hållbar.

  Skrollhjulet kan låsas upp för att enkelt skrolla väldigt snabbt, men för mig är skrollhjulet 95% av tiden låst och fungera som vilken mus skrollhjul som helst. Skrollhjulet har även tillgång att "skrolla" vänster/höger, vilket jag sällan använder (däremot är det inte i vägen och råkas aldrig klicka fel). Extraknapparna är inom räckhåll och kan enkelt klickas på utan att röra på handen, däremot är det inte heller något jag haft stor användning för, men de är i alla fall inte i vägen eller stör på något sätt.

  RGB och programvara fungerar också bra, men även dessa är funktioner som jag själv inte haft stor användning för. Musen fungerar helt som den ska utan Logitech's programvara.

  Trots 4 år av användning syns endast på ett ställe att den är något sliten. Där tummen sitter är ytan något blankare än övrigt, men förutom utseendet påverkas inte funktionen eller greppet märkbart av detta. Sladden är flätad och denna håller ihop bra. Något att tänka på är att om sladden avsiktligen viks skarpt kan det flätade tyget bli fult.
 • Perfekt
  9 mån sedan
  Grym mus. skroll hjulet går att "Låsa" så det inte snurrar i 1000km/h i timmen. Samma drivrutiner finns då DPI inte ändras när man kommer åt knappen. Den är kanon bra. köpte på rea 333kr på El-Giganten för ett tag sen. 5 Stjärnor för mig. Inget att klaga på alls.
 • Usel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Mittknappen (skrollhjulet) är hemsk speciellt när man trycker på den för att öppna länkar i nya flikar i Chrome så blir det alltid höger eller vänster.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Köpte denna så den är solid, svart och snygg samt frikopplingsbart hjul
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Perfekt passform för min hand. Räfflingen och gummeringen på sidorna ger riktigt bra grepp. Härligt glid och bra tyngdkänsla. Extra vikter medföljer.
  Härliga knappar med distinkt klickkänsla. Många inställningar tillgängliga i programvaran och de kan lagras i musen. Gillar särskilt DPI-skift för prickskytte.
  5 extra knappar förutom mouse 1-5 vilka alla kan tilldelas funktioner som man vill.
  Scrollhjulet är av metall, tungt och kan frikopplas för spinn om man är intresserad av det.
  Nackdelar: plåttrigt interface, klicket i scrollhjulet är aningen stumt och eftersom det är av metall är det rätt så halt. Gummerat tycker jag är mycket bättre.
  Sammanfattningsvis en mångsidig mus som är lätt att spela med, även FPS. Rekommenderas varmt!
 • Perfekt
  2 år sedan
  Oj detta är en riktigt skön datormus att hålla i bekvämlig för min hand förstås. Scrollhjulet gillar jag dock inte då den är rätt högljudd när man scrolla och de kan va ett problem om man har nån i familjen som är lättväckt minsta lilla ljud. Bortsett det så är de en bra gamingmus.
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Ger mig ont i handleden av någon anledning. Första musen någonsin som gör det. Har börjat leta efter alternativ.

  Smidigt med så många knappar dock.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Bästa musen!
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Haft min ett par år nu. Fortfarande lojal och perfekt. Dock hade varit ännu bättre sladdlös därmed ej fullpott.
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  + Mycket skön mus att hålla i och väldigt bra följsamhet i alla rörelser.
  + Bra programvara för RGB-inställningar
  + Bra att man kan lägga i vikter efter eget tycke

  - Fastnar man minsta lilla på kanten till musmatta (hård matta) så lossar luckan under musen där man sätter i vikterna, vilket gör att den knappt kan användas. Har hänt mid-fight i FPS-spel vilket direkt gör att man förlorar.
  - Skrollhjulet är alldeles för känsligt/rullar för lätt. Har hänt när jag klickat/rört musen att jag råkat skrolla utan att vilja, vilket har bytt vapen i spelen. Har tvingats ta bort den binden i setup så det inte händer något när man skrollar.
  - Skrollen igen... Alldeles för lätt när man t ex läser längre dokument på nätet eller i ordbehandlare. Plötsligt sätter den snurr och man är tre sidor ner istället för en.
  - Mycket lätt att råka komma åt knapparna för DPI-inställning så man byter av misstag medans man spelar. Mycket irriterande!

  Sammanfattning:
  Skön mus som svarar precis som man vill på rörelser och ligger skönt i handen. Snygg är den också och det känns som kvalité. Betyget dras dock ner ordentligt av luckan under som har ramlat av flera gånger, samt att DPI-knappar och skrollhjul är på tok för "lätta".
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Bästa för mig med denna mus är att den har 5 knappar på sidan som inte är i vägen när jag spelar men ändå snabbt tillgängliga.
  Den har aldrig krånglat för mig och då jag jag haft den ganska länge.

  Hade viljat testa en palmgrip verison av denna än den nuvarande clawgrip som den är för mig med större händer och hade varit fint med trådlös (inte 903:an då den inte har samma design)
 • Perfekt
  2 år sedan
  Mycket bra mus, bästa jag haft genom alla år.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  En mus som fungerar riktigt bra för mig. Den kändes lite mindre än min tidigare Corsair M65 men jag vande mig snabbt. Har aldrig råkat komma åt knappar som en del beskriver.

  Jag använder inte musen främst för gaming utan mer för 3D modellering i Blender och utveckling i Unity. För detta tycker jag den fungerar utmärkt. Har ändrat på knapparna för att passa mina applikationer snarare än gaming och har ändå massa knappar över jag inte riktigt vet vad jag ska mappa till ännu.

  Det största minuset med denna mus är skrolljulet. Den är hal och känns aningen trög, jag känner inte så bra precision när jag använder den. Hade det bara varit något annat material på den (typ gummi eller något mer friktion) än bara plast (?) så hade det nog varit bättre
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Ville ha något att ersätta en G400, vart rätt besviken.

  + Känns gedigen
  + Vikter

  - Alldeles för mycket knappar att råka komma åt
  - sniper-sense-knappen ligger PRECIS där jag vill vila min tumme (har små händer, 8 eller 9 i handskstorlek) så antingen får man hålla musen med fingertoppen eller avaktivera knappen vilket ändå inte känns skönt.
  - Scroll-hjulet är alldeles för halt, tungt och känns inte speciellt exakt
  - Något för tung för min smak (utan vikter)

  Jag menar inte att det finns folk som skulle älska denna mus, men har insett att jag gillar mina möss simpla men ergonomiska.

  Får bli att gå tillbaka till min gamla trotjänare tills vidare.
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Bra gamingmus, har haft många i mina 38år som gamer..
  Men scrollhjulet har just nu pajat efter ca 1.5år.. Den kontinuerligt scrollar nedåt så musen är obrukbar. Iofs har jag spelat väldigt mycket FPS så den nöts väl..
  Är nog första Logitech musen som pajat för mig så denna är av dålig kvalitet enligt mitt tycke!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har inga problem passar bra med små händer rgb belysning samt programvara att hämta från internet flera programmerings bara knappar och för ett bra pris
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Använt denna i några år nu, och tänkte lämna en recension innan jag snart byter, den har varit fantastisk att använda, väldigt ergonomisk för min hand, bra sensorer, man kan ändra på vikten själv, har mycket bra att säga om musen men...

  -Kabel som lätt blir sliten
  -Ingen RGB, när jag nu har gjort min setup röd så sticker den ut som en smurf på coop.

  Vet inte vad @trampstamp pratar om förresten, den funkar helt fantastiskt i e-sport spel som csgo, och om man har problem med knapparna (vilket jag inte förstår, vill se hur fan hen håller musen isåfall) så kan man bara stänga av de i logitechs bra mjukvara och stänga av de!
 • Dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Gick från Microsoft IntelliMouse 3.0 till denna och gud vilken besvikelse. Körde med 502 i några dagar men sen blev det omöjligt. Nu kör jag med 3.0 igen även fast den glappar lite på scroll-knappen så är det helt värt det.
  - Jag kommer åt DPI knappar och sidoknappar allt för ofta.
  - Den väger på tok för lite, även med alla tyngder i.
  - Dålig ergonomi för handen, väldigt svårt att vila handleden eller armen.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mycket trevlig mus, man får lite flashback från när man använde sin MX518, men med lite nytänk, programvaran är rätt kass om du frågar mig, ologisk och allmänt dålig, logitech behöver tänka på användarvänlighet i sina program.
  Musen är bra byggd, skön för mig, sensorn är otroligt go, ja, helt enkelt en mycket bra gaming mus för pengarna.

  Tipset från mig, känn och kläm i butik innan ni köper! väldigt tråkigt att köpa en mus som är obekväm för din hand.

  Game on~ !
 • Acceptabel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Lite för mycket krimskrams och illa placerade knappar för mig. Ganska låg mus med. Kör helt utan vikter och tycker den är lite för tung.
  Kan råka komma åt DPI knapparna av misstag.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag köpte musen för 399kr på en kampanj men recenserar utifrån dess ordinarie pris.

  Musens form är riktigt skön för mig med större händer, den enda musen jag tycker är lika skön är rival/sensei 300. Knapparna är sköna att trycka på och jag har inte upplevt att jag av misstag trycker på dpi-knapparna på sidan av vänsterklick eller på sidan. (Pro tip: Jag har tagit bort dpi-ändringen på knapparna bredvid vänster musklick och har dem unbindade för att använda till snabbkommandon ingame. Sniper-knappen på sidan är istället min dpi-cykler). Scrollhjulet är inte det bästa jag använt och i denna prisklassen kan man verkligen förvänta sig ett bättre. Däremot tycker jag att det är fullt fungerade och det är för mig inte alls en dealbreaker. Infinity-scroll är en rolig funktion och jag sitter ibland och snurrar på hjulet för att ha nåt att göra. Det är som att ha en fidget spinner inbyggd i musen!

  Sensorn är fantastisk och jag har inte märk något fel än så länge med trackingen.

  Musen skulle fått 9/10 (med avdraget pga scroll) om det inte vore för priset som jag tycker är lite väl högt på elgiganten/vebbhallen. Är den på rea för 500 eller 400 är det bara att köpa direkt, definitivt rekommenderad!
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  För plåttrig med alla dessa knappar.

  Helt värdelös om man spelar CS:GO. Iaf för mig.
  Med DPI-knappar som sitter till vänster om vänster musknapp så kommer jag ständigt åt dessa in-game. Det går att binda dessa knappar till något annat i mjukvaran, men fortfarande mycket störande att ha dom helt intill skjutknappen.

  Skrollhjulet är högljutt och allmänt äckligt att skrolla på. Ingen härlig känsla.

  Undvik.
  Skall testa G403 Prodigy istället med mer minimalistisk design.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Väldigt nöjd. Fungerar både när man spelar samt långa arbetspass. Sitter riktigt bra i handen.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Det är en väldigt bra mus med många egenskaper. Väldigt anpassningsbar, och möjligheten att kunna kalibrera musen efter underlag gjorde faktiskt skillnad. Tyvärr så passar den inte större händer för den som vill kunna vila med handflatan på musen. Efter någon timmes användning så kommer krämporna och efter några veckor så fick jag nog och gick tillbaka till min gamla Rival 300. Har du mindre händer så är det garanterat en perfekt mus, och har du större händer och använder "claw grip" så lär den förmodligen också fungera bra. Mitt tips är att du känner efter, och helst innan öppet köp löper ut så du har möjlighet att lämna tillbaka den, något som jag så klart inte gjorde.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Riktigt skön mus som var och en kan modifiera efter sitt behag. Med vikter, programmerbara knappar och dps hör den nog hemma hos de flesta. Aggresiv design och rgb är nog inte för de flesta men med en svart bas blir den inte lika märkbar.

  + RGB Belysning
  + Programmerbara knappar
  + Bra mängd med knappar
  + Väldigt bra software till musen
  + DPI inställningar med 3 olika programmerbara profiler
  + Mycket robust skroll-hjul
  + Inkluderade vikter
  + Mycket fin kabel

  - Vissa knappar KAN upplevas på opassande platser fast har själv snabbt vänt mig vid placeringen.
 • Knappt godkänd
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har inte använt musen allt för länge men jag kan redan nu säga vad jag tycker om musen.

  Musen är väldigt skön i passformen och gör det den ska göra men det är vissa saker som inte är bra ochy här är dom delarna.

  Scrollhjulet är den STÖRSTA nackdelen med denna mus. Jag spelar en det HOTS och där flyttar jag omkring kameran med scrollknappen. Scrollhjulet är definitivt inget man ska trycka på med denna mus. Hjulet är hårt och har vassa kanter, bara efter någon minut får man ont i fingret man trycker med. Knappen är dessutom väldigt trög att trycka på. För utom detta så kan scrollhjulet klicka i sidled. Vissa gånger trycker man den i sidled och går klickkänslan som att man klickat på den. Man rör musen men inget händer på skärmen. Enda lösningen är att släppa och klicka igen och denna gång mer rakt ner. Detta är fruktansvärt störande när man spelar och inte har tid för detta svammel.

  Scrollhjulet är dessutom väldigt seg och har extremt tydliga snäpp när man scrollar, för seg i min mening.

  Musknappen bredvid vänster musknapp kommer man åt lite då och då av misstag.

  Tumknappen har en tydlig skarp kant som är obekväm att komma åt. Den är svår att trycka på jag som har "palm-grip"

  Musen är skön att lägga handen på men alla vassa kanter gör att jag inte kan spela med denna mus, gör ont helt enkelt.

  Musen är bra OM man inte spelar med den. Men som spelmus är den i min mening knappt användbar.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bra muss men lämna tillbaka den eftersom det dumt nog Fins en knapp där jag vill ha tummen. Förstör hella känslan då jag har större händer
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag hade en Logitech M705 innan och jag är riktigt nöjd med den här musen.

  + Bekväm
  + RGB
  + Snygg
  + Free scroll
  + Justerbar vikt
  + G shift
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Mycket bra mus köpte den billigt för 399:- men recenserar den för sitt "normala" pris.

  Har tidigare haft MX518 och G500 med laser sensor som började balla ur efter 3 år.
  Denna är den mest exakta och lätt placerade musen av dem tre, storleken passade mig perfekt ungefär samma som G500 men då har jag små händer strl 7-8 på jobbet. Det som drar ner betyget är scrollen sämre än G500 men bättre än snittet.Tar ett tag att vänja sig vid alla funktioner och extra knappar och vissa anser jag vara onödiga som att ändra profil i realtid med ett klick. "sniper" knappen är bra eller anus beroende på person, men den är inte ivägen ifall man inte använder den. Så länge man inte har stora händer men då ska man nog leta efter annan mus.

  Komforten är hög förstår inte de som anser att den är "hal" vad vet jag kanske har 35 grader i huset. Bästa musen hittills kommer ha kvar den tills den går söner!
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte den för 399kr hos elgiganten. Kan säga direkt att den känns ganska plastig och billig. RGB-ljuset gör inte musen så speciell för den täcks över med handflatan vid användandet. Men fördelarna kompenserar för det mesta dåliga.

  Ex. på fördelar.

  -freescroll.
  -knapparnas placering.
  -musens utformning.
  -funktionsknappar funkar utan att ha mjukvaran på.

  osv.
 • Acceptabel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  399:- på elgiganten. Lämnade tillbaka efter 2 dagar.

  Inte en bra mus även till detta rabatterade pris...

  Känns inte bra i handen, ena botten sidan är vinklad? Hur tänkte dom här egentligen? Första musen efter 25 år gaming som är VINKLAD på undersidan? Något nytt l33t h4x för dagens barn?

  - locket under är klent
  - Vikterna är irriterande att peta på , detta gör man inte ofta dock.
  - scrollhjulet är i metall, tungt och halkar och väldigt högljutt. Finns två lägen och bägge suger.
  - Plastig
  -folk klagar på att den går sönder efter ett år

  + Logitech ger 3 år tillverkar garanti
  +bra mjukvara
  +knapparna känns nice
  +Den ser cool ut

  Det är riktigt konstigt hur kvalitén skiljer så mycket på olika Logitech produkter, men det har det gjort nu i tiotalsår Det är en del av deras affärskoncept antar jag.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Mycket bra!
  Alla knappar är välplacerade och "sniper-knappen" är absolut inte ivägen, är en liten bit framför tummen, men lättåtkomlig i rätt läge.
  Mjukvaran att ställa in musen med är kanon.
  Enda negativa ur min synpunkt va att den är lite liten för min hand, men man vänjer sig och jag har ganska långa fingrar så.
  399 kr är den klart värd!
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte denna på elgiganten nu när dom körde rea på den för 399 och jag kan inte säga annat än att detta är en riktigt bra mus gör dom pengarna! Fastän jag har ganska stora händer så kan jag greppa den på ett bra sätt så att jag aldrig tappar den och knapparna tycker jag är grymt sköna.

  Det enda som jag tycker är ett litet minus är att scrollen är något hal och speciellt om man har lite handsvett ;) Jag tyckte även att den var lite tung för mitt tycke eftersom jag lyfter musen ganska mycket och kanske liite smal men de är en smaksak och det gör inte så mycket så länge det är bra grepp. Annars kan jag bara säga KÖP!
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  För 400kr, hur bra som helst.

  + Grym sensor, perfekt för FPS
  + Skön som fan
  + RGB
  + Extraknappar
  + Materiallet eliminerar svett
  - En aning plastig känsla
  - Scrollhjulet känns lös när man switchar till Freescroll.
 • Ganska dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  fast vänst knapp efter 1 mån. direkt byte.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte denna mus 4/1. Passar perfekt åt mina händer (längd 17.5cm breda 9.5) Har spelat några timmar bara men är sjukt nöjd. Hade en Corsair M65 PRO förut som också är en jättebra mus men jag blev aldrig riktigt kompis med den.

  Fördelar
  Bra programvara
  Många programeringsbara knappar
  Känns kvalitet

  Nackdel
  Scrollen känns billig
  Kunde ha varit större glidytor under musen.

  Som sagt har bara spelat några timmar än så länge. Kommer uppdatera efter som tiden går.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Älskar den. Har haft den i typ 2 år nu. Tror jag vill köpa en till snart.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har använt den till fps och satt med en g500 innan, denna är plattare men man vänjer sig fort.

  Riktigt grym spelmus, köp!
 • Ganska dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Väldigt bra sensor! Resten inte alls.
  Sniperknappen vid tummen är hemsk. Den kommer man åt då och då när man styr. Musen är för låg för min hand. Jag kommer från en G400S.
  Scrollhjulen är för halt. Hela musen är hal.

  Funderar på att slakta den och flytta sensorn & co till min MX518 som jag har liggandes.
  Som musen är nu har jag svårt att spela med den pga formen.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Underbar sensor och känslighet. Bra med knappar och vertikal zoom med musscroll
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Riktigt bra mus
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag har bara positivt att säga, har inte haft några dåliga erfarenheter som många andra här verkar ha haft.

  För mig ger den väldigt bra precision i FPS-spel samtidigt som den har de funktioner som jag kräver för produktivitet. Efter ett halvår ser den fortfarande ut som ny.
 • Dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Varför bara 2 stjärnor?

  De två stjärnor musen faktiskt får, är för att sensorn är nog den bästa jag testat, samt att musknapp 1 och 2 har riktigt bra känsla + den ser bra ut... Men där slutar det positiva.

  Den sitter helt värdelöst i handen jämfört med tidigare versioner.. Ljusår sämre än mx518 och efterföljare (var nära på att börja gråta av besvikelse). Detta p.g.a. en kant som trycker mot den större muskeln i handen som är nära tummen(den muskel man känner på då man ska avgöra hur välstekt kött ska vara, för de som vet)

  Vid snabbare rörelser åt sidan, så känner man vibrationer och att något i den "följer med" i rörelsen. Jag skakade lite på musen och märkte att mushjulet inte är tillräckligt tight fast, vilket skapar intrycket av att något är löst då man genomför snabba rörelser(Värdelös för FPS). Känslan påminner lite om att antingen muskabeln fastnar lite eller att det är smuts på musmattan.

  Gummit som sitter på sidorna och är små trianglar, gör att musen känns onaturlig att hålla i och efter 10 minuter då handen blir varm och svettig så börjar det glida mot gummit vilket gör allt värre. Gummit borde istället ha suttit på scrollern som är glatt och metallisk, vilket leder till att den är extremt oskön och oexakt att scrolla med.

  Utöver det är den vääääldigt tung utan vikter, jag kände mig trött i handleden efter 5 minuter av spelande.

  Hur svårt ska det vara att göra en mus med samma känsla som mx518 med Proteus sensorer och musknappar 1 och 2, flätad sladd, samt satsa på material så att den blir riktigt lätt?!?!?! och snälla jesus, kör med en scroller som har gummi runt sig istället för metall...

  Besviken och gråtfärdig. KÖP INTE! och köp heller inte g402 då den har en usel budgetsensors samt stel och plastig sladd.
 • Dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte denna på postorder, men vantrivdes verkligen med den så mycket att jag skickade tillbaka den.

  Det enda positiva var mjukvaran, med många möjligheter att anpassa musen enligt sina egna önskemål.

  Musen i sin helhet kändes plastig och mer gjord för mindre händer. Scrollhjulet och scrollklick kändes "rappliga" och det var svårt att trycka på scrollen (motståndet var för hårt). De andra knapparna kändes i allmänhet dåligt placerade, och som sagt, jag gissar på att den är mer lämpad för mindre händer eller e.v. claw-grepp.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Påminner en del i känslan av min gamla mx518. Scrollhjulet kräver en viss tillvänjning och känns lite tungt, men freescrollen funkar suveränt. Bra programvara och smidigt att ändra känsligheten på musen. Tyvärr är vänsterknappen på mitt exemplar lite för känsligt, vilket ger upphov till ofrivilliga klick.
 • Ganska bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Ok med inställningsmöjligheter
  Relativt plastig i konstruktionen.
 • Dålig
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Hög optisk avläsning men är tyvärr ett riktigt plastbygge vad det gäller kvaliten med tanke på priset. Gick söder efter en veckas användning.