Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Panasonic Lumix DMC-TZ100

 Lägg i lista  Jämför
Panasonic Lumix DMC-TZ100 är en kompaktkamera från 2016 med upplösning på 20,1 megapixel, videoinspelning i 4K och zoomomfång på 25-250 millimeter. Fotografera i råformat eller JPEG, det finns en elektronisk sökare, 3-tums bakre skärm och ISO-omfång på 125 till 12800 ISO. DMZ-TZ100 har optisk bildstabilisering för mindre skakoskärpa, bländaren är 2,8 till 5,9 och kameran klarar minneskort av typen SD, SDHC och SDXC. Stäng
Panasonic Lumix DMC-TZ100 är en kompaktkamera från 2016 med upplösning på 20,1 megapixel, videoinspelning i 4K och zoomomfång på 25-250 millimeter. Fotografera i råformat eller JP... Läs mer
Jämför pris på alla Panasonic Kompaktkameror (33)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.67)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har nu tagit ca 700 bilder med denna kamera. Kan konstatera att den är grymt bra. Hade tidigare en TZ 20 och innan den några långzoomare och ingen av dom är i närheten av denna i kvalitén. Fångar detaljer på ett fantastiskt sätt och det mest imponerande är kvalitén i mörka förhållanden. Är ju van vid brusiga foton med dom gamla kamerorna, här blir dom skarpa och färggranna även utan blixt. Formatet är så pass litet så man orkar ta med den överallt. Fjärrstyrning via mobilen är en rolig funktion. Wi-Fi är fantastiskt bra, använder den för att lägga över bilder till mobilen, kolla på bilderna med direktöverföring till tv:n och ladda ner bilderna på datorns hårddisk. Supersmidigt!
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte denna för 2 månader sedan men väntade ett tag tills jag använt den på olika sätt innan jag recenserade.

  För att sammanfatta - den gör det jag ville den skulle göra .. men förväntade mig mer!

  Jag är absolut ingen kamera kille. Jag är snubben som haft digitalkamera satt på "auto" läge men på senare år tyckt att mobilkamerorna blivit så pass bra att det nästan ersatt behovet av en dedikerad kamera. Men det är två saker mobilkamerorna har svårt för - dåligt ljus och att zooma. Och båda dessa förstår jag fullt ut varför det är som det - med en sån liten sensor och fast/statisk optik så kan man ju bara göra så mycket.
  Så därför köpte jag just denna kamera. Den har en stor sensor för att hantera dåligt ljus och bra optik nog för att zooma in tillräckligt mycket.
  En till anledning att jag köpte denna istället för en DLSR kamera var storleken. Den är liten nog att kunna få plats i en normal ficka (kanske inte i tighta jeans). Detta var viktigt för en av dom första råden jag fick vad gäller ta fotografi är "har du inte ens kameran med dig blir det inget foto alls" och det är den fällan jag fallit ner i - DLSR kameran är lite för stor och otymplig att ha med sig!

  Nu har jag som sagt haft den i 2 månader och gjort två resor med den. Och den klarar av det jag köpte den för hur bra som helst! Den tar bilder i dåligt ljus väldigt bra och den zoomar in väldigt mycket så man inte behöver vara just där det händer. Och storleken gör ju att man har den med sig väldigt lätt för att ens kunna ta fotot. Så därför känns det som en lyckat köp.

  MEN! .. betalar man 6.000:- (som den kostade när jag köpte den) så förväntar man sig mer! Jag förväntade mig en rejält "WOW!" upplevelse i skilnad mellan foton från mobilen och foton från kameran men generellt så infinner sig inte den! Jag kommer ihåg när jag började med Canon DLSR kameror för 10 år sen och den "WOW!" man fick då, det var verkligen en helt ny värd. Denna känslan infann sig inte här, jag vet inte om jag förväntade mig för mycket men jag hade förväntat mig att man tydligt på en bild skulle se om den var fotad med mobilen eller med den här. Men utomhus, i bra belysning utan någon zoom, så ser man inte så mycket skilnad tyvärr.

  Den har gott om roliga "lull-lull" saker som är roliga att ha (t.ex "Timelapse" funktionen var riktigt trevlig på semestern!). Och det finns hur mycket inställningar som helst att göra som jag tyvärr inte använde då jag oftast vill ta "snapshots" av livet, inte komponera ihop en perfekt bild med exakt slutartid. Så dessa funktioner är lite overkill för en vanlig människa som vill fota det där specifika ögonblicket. Som tur var har finns ett bra iA+ läge som oftast listar ut vilka inställningar du vill ha just nu och den gör oftast väldigt bra jobb.

  En till sak jag såg fram emot som var ny för mig var det här med wifi i kamera. Möjligheten att kunna ladda ur bilderna ur kameran via Wifi direkt utan att behöva tänka på det. Tyvärr har dom gjort det så komplicerat att få igång att det för vanlig Svensson förmodligen inte är aktuellt och det blir vanlig USB kabel iallefall. Hur svårt ska det vara med en Dropbox/OneDrive "klient" för att skicka upp bilderna direkt!? Dom försökte med sin egen molntjänst men den har jag fortfarande inte lyckats konfigurera! Eller hur svårt hade det varit med bluetooth koppling till mobilen istället för att behöva sätta upp kameran som en Wifi AP som man kopplar mobilen till? Dock är det riktigt trevligt att kunna fjärrstyra kameran från mobilen när man vill ha ett gruppfoto!

  Programvara då.. ja den tycker jag är lite konstig! Först så börjar den tjafsa om att skapa kataloger på datorn som ska delas ut för att kunna ladda ur kameran via Wifi. Väldigt användar-ovänlig erfarenhet i mitt tycke och säkerhetsmässigt bara dåligt. Men när man väl har igång den så gör den inget speciellt alls. Den listar bilderna men saknar bildredigeringsmöjligheter så jag förstår inte vad man ska med den till (om man inte vill fjärrstyra kameran från datorn dvs). En stor brist här är RAW bilder! Man kan fota i RAW format (.RW2). Och dessa bilder kan importeras till deras programvara men du kan inte exportera dom eller "save as JPG" eller på något annat sätt använda dom, så har man inte speciell programvara för att hantera det (t.ex Photoshop Elements) så vettesjutton hur man gör. Man kan ju argumentera att har man inte riktig programvara så ska man inte ens fotografera i RAW, men jag anser att om man har en produkt som skapar bilder i ett format måste man bygga in möjligheten att spara ut den som en vanlig bild, det tar jag för givet.

  Men trots dessa brister så är jag helt nöjd med köpet och kan rekomendera den!