Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Whirlpool TDLR 60230 (Vit)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Whirlpool Tvättmaskiner (79)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.37)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bra maskin! Jag köpte den under påskrea på tretti.se.
  Den har en direktdriven motor vilket gör den mycket tyst och kommer att hålla hur länge som helst, kanske lite för länge :)

  Jag har haft den ett bra tag nu, jag rekommenderar denna maskin till er som behöver en kompakt maskin, som tvättar mycket bra. Använder den som komplement till tvättstugan i källaren (bor i hyresrätt). Men jag har i princip inte använt tvättstugan i källaren sedan jag inköpt denna.

  Det bästa med den är att den drar så oerhört lite energi och den tvättar mycket bra, även på 30 grader (Program: Snabbtvätt 30°). Jag ser i princip ingen skillnad på min elräkning nu (och då har jag även skaffat Cylindas diskamskin, Sverigedisken också). Maskinen är energiklassificerad med A+++ -10%. Jag hade nog skaffat en maskin av märket Cylinda om de hade haft samma extrema låga energiförbrukning.

  Jag är helnöjd men Whirlpool TDLR 60230. Jag tror faktiskt att det här är bland den bästa maskinen, när det gäller energiförbrukning, pris och kvalité (när det gäller toppmatade maskiner). Det fanns en annan maskin/tillverkare som hade likvärdig energieffektivitet (på tretti.se), det var en Miele W 668 F, men den skulle då kosta: 12 380:-. Jag gav ca: 5000 kr för Whirlpool TDLR 60230. Whirlpool har även maskiner med remdrift, TDLR 60210 och TDLR 60220, dock så är det högre ljudnivå på dessa, men de är lite billigare också.

  Men kolla på tretti.se om du är intresserad, de har kampanjer stup i ett. Nu ligger Whirlpool TDLR 60230 på: 5 490 kr (2016-06-15), den är sänkt med 500 kr. Mycket bra maskin för pengarna.

  Du får mycket maskin för pengarna!
  Den har en hel del olika program att välja på. En sida av programväljaren (man väljer med en ratt) har ekonomiska (energibesparande program). Dessa program är lite längre (går inte att korta ner). Bommuls-programmet som är ekonomiskt har en drifttid på 4 timmar. Det finns även program för att friska upp tvätten, om tvätten bara är lätt smutsig, av svett & dylikt. Jag använder detta program för t-skirts m.m.

  En rekommendation är att välja flytande tvättmedel från, ARIEL. Maskinen är konstruerad utefter att man ska använda detta tvättmedel (det ska fungera bra från 30 grader och uppåt), det har inte bara med värmen att göra som får kläderna rena. Men använd pulver tvättmedel om du ska senarelägga tvättningen (det finns en timer inbyggd).

  Som sagt så finns det en hel del program:

  - Mix
  - Bommul
  - Syntet
  - Fintvätt
  - Ylle
  - Snabbtvätt 30°
  - alla ekonomiprogram
  m.m.

  Det finns även ett Jeansprogram, fungerar hur bra som helst.
  Min tvätt blir ren och fin, och jag kan nu inte leva utan denna fin fina maskin :)

  Se https://goo.gl/BJBMIw (.pdf-fil på min GoogleDrive), för full information om de olika programmen.
  Se https://goo.gl/N1dm7p för att ta del av produktbladet.
  Se https://goo.gl/FCdpBB för information om energiförbrukningen för olika program.

  Tips!
  Tänk på att lämna luckan öppen (men det ska man ju göra på alla tvättmaskiner) en stund efter körda program, så att den mesta av fukten/vattnet försvinner från trumman. Detta är en rekommendation från Whirlpool, men jag vet inte om det verkligen är nödvändigt om man tvättar ofta och ibland tvättar på 90°.

  Jag kan varmt rekommendera denna maskin. Jag kunde inte varit nöjdare, bara att koppla in och köra. Det enda som fattas nu är en Kondenstumlare och en avfuktare avsedd för att torka kläder, så har jag en komplett tvättstuga.
  Bor trångt, så detta är en perfekt maskin för mig.
  Jag skulle inte se några som helst problem i att ha en toppmatad maskin för en hel familjs användning.
  Tumman är ju stor, man kan ju tvätta 1-6 kg tvätt, och man kan om man vill, korta-ner programmen (program som inte är ECO) och då får man ju undan mycket tvätt på kort tid.

  Jag rekommenderar denna maskin!
 • Alla omdömen

 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  Uppdaterat omdöme efter över tre års användning! Skulle ej rekommendera köp nu när den kostar över 6000kr!

  Öppningsluckan börjar tyvärr rosta efter endast något års användning, färgen får först bubblor och sen släpper färgen helt och rost börjar synas vilket inte alls är snyggt!

  En hyfsat tyst toppmatad maskin som tvättar och centrifugerar mycket bra! Tvätt som är nästan halvtorr när den tas ut ur maskinen förkortar torktiden avsevärt (Enligt Råd & Rön).

  TDLR 60230 är ganska tystgående förutom när den centrifugerar på vissa av tvättprogrammen och ska tydligen skaka mindre med sin remfria Zen-motor (läs längst ner vad det innebär). Tvätten blir även torrare efter centrifugering vilket ger kortare torktid. Displayen är också ett väldigt stort plus, där kan man se all information om programmen, tvättid, grader mm.

  + Bra pris (3800 kr, 2017-11 -20)

  + Lätt att använda/ Lätt att lära sig

  + Suverän display där man ser all information om programmet som körs (tvättid som är kvar, grader mm.)

  + 6TH SENSE-sensorteknik som anpassar inställningarna till varje specifik tvättomgång, om maskinen ej är full känner den av detta och kortar ner tvättprogrammen avsevärt.

  + Hyfsat tystgående under tvättning (Zen-motor utan drivrem ska göra att det blir mindre vibrationer och lägre ljudnivåer)

  + Många olika bra program att välja på (Jeans , skjortor, färger, sport mm.)

  + Ren tvätt (Enligt Råd & Rön). Finns faktisk många tvättmaskiner som ej tvättar riktigt rent i tester! Maskinen har tvätteffekt: A

  + Mycket bra centrifugeringsförmåga (Enligt Råd & Rön). Maskinen har Centrifugeringseffekt: A

  + Vattenförbrukningen är relativt låg (Enligt Råd & Rön)

  - Öppningsluckan börjar rosta efter ca ett års användning, riktigt dåligt! Först blir det bubblor i färgen och något år senare rost när färgen släppt helt (vatten tar sig in vid gångjärnssidan)

  - Kan bli något högljudd/skakar en hel del när den centrifugerar på vissa av tvättprogrammen

  / Knapparna på tvättmaskinen kan verka plastiga/ lätta att ha sönder, detta har dock inte varit något problem har det visat sig efter flitig användning av tvättmaskinen i över tre års tid (inget minus längre!)

  Det finns några enklare varianter som heter TDLR 60210 och TDLR 60220 som kostar liknande (i skrivande stund 2017-11 -20). Skillnaden är att TDLR 60230 är tystare (med sin remfria Zen motor vilket de andra inte har), centrifugerar bättre och den har mer funktioner. Då de ligger i liknande prisklass ska du givetvis satsa på TDLR 60230.

  Råd & Rön har testat TDLR 60230 och skriver följande:

  Utvalda fördelar med Whirlpool TDLR60230:

  * Ger ett bra tvättresultat
  * Bra för syntetiska tyger
  * Effektiv centrifugering
  * Användarvänlig modell
  * Låg vattenförbrukning

  Info om maskinen nedan: (från http://www.whirlpool.se)

  Kapacitet: 6 Kg
  Buller, tvätt: 51 dB
  Buller, centrifugering: 72 dB
  Energieffektivitetsklass: A+++
  Tvätteffekt: A
  Centrifugeringseffekt: A
  Vattenförbrukning per år: 8500 l
  Energiförbrukning per år: 137 kWh

  Vad är då en ZEN MOTOR?
  Whirlpools ZEN-motor ersätter den traditionella konstruktionen med en drivrem som roterar tvättrumman, istället drivs trumman direkt av en högpresterande induktionsmotor. Resultatet är förbättrad effektivitet med minskad restfuktighet redan vid lägre centrifugeringshastighet, mindre vibrationer och lägre ljudnivåer.
 • Knappt godkänd
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Fungerade bra i två år tills skyddet för tumlaren inte kunde röra sig när den är öppen gick sönder och fick felkod att låsningen inte fungerade. Fick slå på luckan så låsningen öppnade sig. Till slut fungerade det inte och blev byte till annat varumärke. Fick aldrig problem med rost dock.
 • Usel
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Efter 1,5 år börjar den bråka och vägrar öppna luckan. Luckan har även börjat rosta. Vad hjälper det att motorn påstås hålla en evighet när allt annat fallerar... Blir nog inte Whirlpool igen.
 • Dålig
  9 mån sedan
  Den höll cirka 18 månader sedan verkar det som om pumpen brakat ihop och eftersom whirlpool har så generös garanti (1 år) så åker den på tippen. Aldrig mer whirlpool!
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Jävligt bra men efter något år så börjar öppnings luckan att rosta väldigt mycket.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Min första tvättmaskin och delar den med min sambo. Tvättar lätt 2 par sängkläder i taget + en/två handdukar.
  Har den i badrummet ganska centralt i lägenheten och stänger inte dörren när jag kör den, ändå blir jag inte störd av den.
  Standard-programmet tar 1h 40m så även om man skulle störa sig så är det inte så länge.
  Den piper inte när den är klar, vilket jag tycker är positivt. Knapparna är väldigt plastiga men fungerar bra. Har inte använt så många olika program så kan inte säga nått om dom funktionaliteterna.
  Den skakar väldigt lite och flyttar inte på sig under drift.