Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sennheiser HD 800S

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sennheiser Hörlurar (280)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.36)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  3 mån sedan
  Vart ska man börja med dessa lurar..

  Folk verkar uppskatta sättet jag skriver mina omdömen på, så jag fortsätter väl i samma stuk.

  Packning 4/5

  Jag fick den nyare lådan där lurarna endast ligger i skum, fyller absolut sin funktion, så lurarna ligger helt klart helt still, och det osar kvalité när man ser dem vid första öppning.

  Men, jag som är internetskadad har självklart sökt på dessa och på HD800 modellen, och vet att det finns en låda med silkesklätt inuti, vilket hade varit toppen över i:et för ett par premium lurar som dessa, jag vet faktiskt inte varför de slutade med detta, men jag antar det har med kostnad att göra.

  I vilket fall, det är anledningen till att de endast får 4/5 i denna kategori, alla prisbesparingar är inte alltid bra Sennheiser! tänk på slutkund.

  Tillbehör 3/5

  Ja, du såg rätt! ännu lägre poäng här! varför? jo, man betalar ett helt klart premium pris för ett par hörlurar, och av någon anledning så väljer Sennheiser att inte gå hela vägen, ett par lurar för 15000 kr SKA komma med balanserad XLR kabel och med en 6,3 tums kabel, men av någon anledning så har de snålat in på XLR alternativet som man får köpa utöver för 2500 kr extra, kul, tack för den, ännu en gång, tänk på slutkund.

  Man får även med en USB sticka med info, och mätningar på just ditt par lurar, coolt, men användbart? nja, mer coolt om något.

  Byggkvalité 5/5

  Helt magiska lurar, vart ska man börja, jag älskar designen av dessa, håller jag i dem så känns de inte alls plastiga, mycket väl ihopsatta.
  Om jag har en önskan så förstår jag inte riktigt varför man valt att gå ifrån en snygg in-lasrad text på huvudbandet till en som nästan ser ut som en praktikant föreslagit?
  Men ja, Magiskt bra lurar för att vara i plast, det är ingen billig skit, och det märks.

  Ljud 5+/5

  Låt mig börja med att säga att ljud är oerhört personligt, köp inte ett par hörlurar för 15000 kr utan att provlyssna först, det är inte smart, punkt.
  För mig, så är dessa lurar precis i min smak, jag har lagt en minor tweak på basen men utöver det så är det helt otroligt.

  Ljudbilden är enorm, första gången jag lyssnade på dessa så tappade jag hakan, det låter verkligen extremt brett, på ett magiskt bra omslukande sätt.
  Ljudkvalitén är också magisk, jag menar vad förväntar man sig ifrån ett par lurar i denna prisklass? Jag kan säga att är man nöjd med sina HD600 eller HD700, så slår HD800s snäppet värre, och för mig, helt klart värt det.

  Något värt att nämna, är att de är öppna lurar, vilket du bör veta om du överhuvudtaget är intresserad av dessa, så de hörs, det är inte ett par kontorshörlurar, för dina kollegor kommer hata dig!

  Komfort 5/5

  Skönaste lurarna jag ägt, punkt.
  Jag kan jobba och spela non-stop, och ha på mig lurarna utan att det märks, mina öron är aldrig "trötta" och trycket för hur lurarna klämmer emot dig är precis rätt, de är där, men bara ytterst lite.

  Jag kan inte annat än att ge 5/5, jag fick dessa för runt 12k, och för det priset är jag oerhört nöjd, trots mina klagomål.

  Men för gudsskull, ta inte mitt ord till hjärtat riktigt ännu, provlyssna alltid!

  Hade!
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Hörlurar i toppklass.

  Dessa är ganska lätta och bekväma som få, man kan ha dem på i timmar utan obehag. De flesta DACar och klass A-baserade bärbara musikspelare duger utmärkt enligt min erfarenhet.

  Jämfört med HD800, som jag också har haft, är ljudet genomgående bättre, lite mer bas och en lenare diskant, en generellt naturligare ljudupplevelse.

  Ibland kan saknas en vassare diskant och tyngd i basen, men detta är en medveten kompromiss, med målet att erbjuda en imponerande rumslig luftighet och fokus som väldigt få hörlurar kan konkurrera med. De passar utmärkt till klassisk musik, där man ofta vill ha lite mer mjukhet och distans.
 • Usel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  15 LAX för rena skämt lurar utan drivning?
  Det är som att köpa en bil utan motor.

  Passiva lurar är historia.
  Jag har mer tryck och djup i ljudet med Momentum 3 lurarna och en Dragonfly Cobalt än med dom här.
  Plus att man inte behöver bry sig om att skaffa en svindyr DAC/AMP då dom redan har inbyggd förstärkardel som är optimerad för just dom lurarna.
  Med dom här så måste du hitta rätt DAC/AMP för att få ut nåt skapligt ljud.
  15K för lurarna och troligen 20K till för en DAC.
  även med en DAC för 20 lök så är ljudet fortfarande tunt. (Ej referens)

  Momentum 3 + Dragonfly Cobalt= 7K
  HD 800S + HDV 820= 37K

  Snakeoil så det visslar om det.
  Du betalar troligen 14K för designen här.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Jämfört med mina gamla Audeze EL-8 OB, Sennheiser HD800, HiFiMAN Edition XV2, Focal Elear samt Clear. HD800S har ett mer öppet ljud, luftigare med bättre separation. En mer "naturlig återgivning", bättre detaljupplösning. Självklart en smakfråga.

  Jämfört med "gamla 800" så tycker jag de rättat till de saker jag störde mig på i 800. En för kall/steril ljudbild med en aning för klen bas och vass diskant.

  För mig så sitter ljudbilden som handen i handsken, riktigt bra balans. Upplöst utan att bli vassa, klart naturligt mellanregister och en bas med en för mig "perfekt" mängd, stram och detaljerad, återger bastoner/basgångar på ett utmärkt sätt.

  De låter riktigt bra när en Chord Mojo står för kraften, bytte drivning till en Massdrop THX AAA 789 och låter Mojon stå för DAC delen. Mer rymd, svärta, lugn och transparens. Testar du dessa eller skall köpa dem, se till att ha en bra förstärkare. De passar som handen i handsken med Massdrop THX AAA 789 (om du/ni kan få tag på den).

  Inte hört en hörlur i prisklassen eller en bit upp i pris som låter bättre. En av mina favoriter!

  Sitter riktigt skön på huvudet, känner knappt av dem. Bra byggkvalité!
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Hittat rätt lurar nu. Ger en mycket stor ljudbild med rymd, fantastisk separation och klarhet utan att offra musikaliteten.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Helt otroliga lurar !

  Dom sitter riktigt bekvämt och känns inte alls tunga eller åtsittande.
  Ljudet känns riktigt rent med en bra separation på instrumenten.

  Bra:

  - Utseende
  - Lång sladd
  - Bekväma
  - Otroligt rent ljud

  Sämre:

  - Priset
  - Basen,skulle velat ha ytterst lite mer kräm i den

  Jag driver mina Sennheiser HD 800S med en Marantz hd-dac 1.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  -
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bästa lurarna jag har hört och då har jag både hört Audeze, Hifimans, Beyerdynamics i samma prisklass.

  För:
  - Separationen av instrument
  - Upplösningen
  - Klarheten
  - Soundstagen
  -Dynamiken

  Negativ:

  - Den öppna konstruktionen läcker en del ljud
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag måste erkänna att jag föredrar HD800... Jag VET att alla inte håller med mig om det. Men jag gillade inte riktigt basen, den kändes för grumlig och diskanten var inte så klar som jag önskat. HD800 har ett "renare" och möjligen mer neutralt ljud, och det är någonting som jag saknade. Den här kanske låter lite "snällaren", då HD800 tenderar att ibland, i vissa sammanhang låta lite vasst. Jag provade bara en DAC och det var Asus Xonar Essence III för 16k, kanske, KANSKE låter dessa lurar bättre med en annan DAC. Det låter jag var osagt... Forfarande väldigt bra lurar. Ett annat plus är ju att det ingår en XLR kabel i hög kvalité. Bara det motiverar prisskillnaden, sedan är det ju förstås mycket smak och tycke också.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Finns ingenting att tillägga.