Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Husqvarna Automower 430X (2017)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Husqvarna Robotgräsklippare (19)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.30)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Betyg och reflektioner efter 1v, ca 900kvm gräs, massa öar, studsmatta, ojämn gräsmatta med ojämn plattbelagd gång, kortare branter ca 45 graders lutning, smala passager 60cm mellan begränsningsslingorna och ett dike. Än så länge ingen guidekabel. Gick till slut åt 400m lina och alla 600 märlor.

  Öar
  Roboten Ebba, tar sig fram imponerande väl och krockar med allt som inte är inringat. Hon krockar mycket oftare än vad jag föreställde mig och efter första dygnet utan öar runt träd, sandlåda och studsmatta är hon ganska repig. Känns som att alla krockar kommer reducera livslängden på Ebba. Rekommenderar således att man skapar öar runt träd od.

  Tjockt högt gräs.
  Har inte klippt under studsmattan i år före Ebba. Hon traskade glatt in under och skapade rena kalhygget. Imponerad!

  Brant lutning med vanliga hjul
  Ebba är stark uppför. Klarade ca 45grader 1,5m långt. Nerför däremot gled hon med låsta hjul och kraschade i slutet av branten. Mjuka övergångar mellan passager med olika lutning rekommenderas starkt!
  Hon låter dessutom lite ansträngd när hon jobbar i branterna, gäller även svagare lutning runt 20 grader.

  Ojämnheter.
  Allt från stenplattor som ligger ca 10cm lägre än gräset till större gropar 40cm i diameter 10cm djupa. Ebba löser det, men rekommenderas inte! Jag får lägga några timmar på att göra gräsmattan mer jämn. Framförallt känner jag oro kring framhjulen som tar mycket stryk i det här fallet.

  Smala passager
  Inte några som helst problem med smala korta passager. Har några fickor/ blindtarmar också. Ebba hittar in och ut, men hon spenderar en hel del tid i fickorna.

  Parkera i stationen.
  Ebba har hittills hittat hem varje gång. Hon irrar runt tills hon fångar upp basstationssignalen, då går hon målmedvetet hem.

  Dike,
  Ett V format dike ca 0,7m djupt, 1,2m brett som bredast 0,2 m som smalast och 3m långt. Ebba löser inte detta. Här får jag jämna ut.

  Slutsats.
  Nöjd, men borde jobbat lite mer med trädgården innan Ebba kom.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  26 dagar sedan
  Klockren! Så sjukt bra resultat. Slängde på terrängkit och sen dess har den inte kört fast på min 1500 kvm stora gräsmatta en ända gång. Klarar smala passager förvånansvärt bra. Bra skit!
 • Dålig
  1 månad sedan
  Jävla skräp.
  I år vägrar den klippa biytan.
  Hur är det möjligt!?
  Utanför arbetsområdet säger den varje gång jag försöker.
  Bättring Husqvarna!
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Väldigt nöjd,
  Har väl ~2700kvm gräsmatta med flera trånga passager med större ytor efter dessa och kanske 25 stora träd, lite buskar. Skulle säga en komplex trädgård för klipparen.

  Tog en gammal fogsvans och sågade ner guidekabeln, inga märlor behövs samt att det går riktigt fort och att det inte syns att du sågat i gräsmattan efter en dag.
  Har lagt ner ~1km kabel, begränsningaskabel och två guidekablar.
  Borde ha hyrt en maskin för detta, men det var fint väder de 3 dagarna det tog. Använd knäskydd om du ska göra som jag :)

  Laddstationen har jag satt rätt exakt precis som man inte ska enligt manualen, dvs precis jämte en häck på ena sidan och vedlager på andra, vilket ger gräsklipparen en 90graders vinkel att "träffa rätt". I början kunde den stå på andra sidan häcken och försöka komma fram till stationen till batteriet tog sut, men efter jag sänkte radiosignalen på laddstationen har detta fungerat perfekt. Ville ha den lite undanskymd så att den inte uppfattas som en klätterställning av barn.

  Har satt klipparen att klippa när vi jobbar eller sover och den klarar jobbet bra tills dess att knivarna är slut, då känns det som att den ligger lite efter i klippningen men inte så att det inte ser klippt ut.

  Har haft problem med mullvadar, det försvann nästan helt efter att automowern kom in i trädgården, tyvärr fastnade den under studsmattan första dagen av 7 när vi var iväg så nu är de tillbaka lite smått igen. (körde upp och fastnade) har löst detta nu.

  sparar in över 20h i månaden på gräsklippning på detta, väldigt nöjd!
  Enda stora minuset är den mjuka plasten på skalet som snabbt blir repigt
  connect appen skulle gärna få visa mer på klippgrad över ytan, än var den varit typ sista timmen.

  Största orsaken till att automowern står still är barn som slår till stoppknappen...

  Det är bara att köpa, tiden man sparar in gör att inköpskostnaden är glömd efter en dag.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Beställde en i fredags från http://www.jarvsomotor.se/ för 19900:- och installationspaketet Medium. Priset får förtillfället motivera stjärnorna men återkommer efter installation till våren. Är ändå ganska övertygad att den kommer leva upp till mina förväntningar av tidigare erfarenheter !
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Kan inte ge den annat än full pott. Hittar överallt och kör aldrig fast trots en komplicerad tomt.

  Trist att husqvarna inte skickar med begränsningslinor!
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har årets modell 440x och har en komplex tomt med flera olika delar att klippa.
  Roboten funkar mycket bra och känns väldigt driftsäker. De gånger den har fastnat har det berott på att jag har dragit begränsningslinan fel.
  Rekommenderar att man köper till automower connect. Då får man full koll och slipper hålla på att göra/ändra inställningar direkt på roboten vilket kan vara lite knöligt.

  Tycker att den är perfekt i alla delar. Det enda negativa jag kan säga om den är att roboten ibland försöker backa i branta partier. När den märker att det inte går så vänder och kör vidare. Detta kan ge märken i gräsmattan om man har otur.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Vilken härlig maskin, fick den installerad av butiken jag köpte den av och den satte igång att klippa omedelbart. Nu har den gått i ca en och en halv vecka och gräset är superfint.
  Jag har en ganska komplicerad tomt med en väldigt brant slänt (ca 40 grader) Installatören sa direkt att -Den där kommer den inte att klara. Men han provade att sätta den vid släntens nedre del och den bara tuffade upp utan problem.
  Den har inte kört fast en enda gång, trots att min gräsmatta inte är den jämnaste :)
  Den låter nästan ingenting så den får tuffa på även fast vi är ute på gräsmattan.

  Nu är det min första robotklippare men jag tycker den är så långt ett superbra köp. En kompis köpte en Viking Garden MI632 robotklippare men den kör fast hela tiden och han är väl lite besviken över sitt val.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fungerar klockrent, har även köpt till automower connect och med den har du möjligheten att styra det mesta direkt ur din telefon och se vart den befinner sig och om det uppståt något problem .Kanon bra för en prylnisse som mig