Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Husqvarna Automower 420 (2018)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Husqvarna Robotgräsklippare (23)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.20)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Bra

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Jag har installerat gränskabel runt hela tomten. Installationen är provisoriskt då jag fortfarande har än har håligheter i gräsmattan efter vildsvin och bergknallar. Tomten är backig och gräsmattan är allt annat än perfekt. I helgen delade jag upp gräsmattan på mitten med en barriär och drog igång klipparen. Gräset är högt och det hade precis regnat. Men "Pelle" går och går. Den tuggade sig igenom allt gräs om och om igen. Ojämnheter och håligheter tar den sig över eller runt. Jag är grymt imponerad. Skall du köpa en robotgräsklippare? Satsa på kvalité! Nu hoppas jag att den jobbar på under sommaren. Om det fungerar väl kommer jag sälja min bensindrivna traktor som bara tar än massa plats. Förhoppningsvis kan jag ägna helgerna åt viktigare sak. Jag slipper kratta och bära gräs.

  Uppdatering: Har utökat området och tänjt på gränserna. Det har resulterat i några stopp. På några ställen har jag gått väl långt ut med begränsningskabeln. Nu när området börjar bli större och komplext behövs kanske guidekabel? Jag kommer jobba vidare under sommaren för att skapa bästa förutsättningarna för klipparen.

  Uppdatering: Nu har klipparen kört i två månader. Jag har sprängt några bergnallar för att täcka in 100% av min gräsmattan. Roboten går och går. Nu har jag sänkt klippnivån från 10 till 7. Mossan börjar försvinna och gräsmattan blir bara finare och finare. På två veckor har den bara fastnat en gång. Jag har precis fixat till orsaken till att den fastnade och bytt bladen. Nu har jag sålt traktorn. Funderar på att även sälja min bensindrivna röjsågen. Det räcker nog med en batteridriven.

  Slutet: ”Pelle” har haft svårt att hitta hem på sistone. Det har resulterat i dagliga avbrott. Sen blev det inte bättre av all fallfrukt. Nu har vi lagt ner hjälpkabel och hoppas på bättre resultat innan vinterförvaringen.

  Kostnad: Med tanke på tid, prylar och bensinkostnader kommer jag spara in utgifter på några år.

  Negativt: Stör mig på att Husqvarna är så snåla så jag sänker betyget med två poäng. Man betalar 20.000kr för en gräsklippare. Ändå skall Husqvarna segmentera och dela upp funktioner beroende på kapacitet (pris) och modell. Infästning för andra guidekablar får man bara om man köper den dyrare 430?! GPS modul ingår bara med 430. Varför ingår inte WiFi som andra tillverkare erbjuder? Man betalar 1500kr extra för Connect uppkoppling via SIM-kort, men data mängden är strikt begränsad?! Gör som Tesla! Tillverka alla modeller på samma sätt (WiFi, GPS och batterikapacitet för 1000-3500 kvm) och i samma chassi. Man får ner den totalkostnaden. Sen aktiverar man funktion och kapacitet utefter behovet som man har.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag installerade den själv och den gott utan problem nu i 3 veckors tid.

  I början så fasaden på tex studsmattan och en hängmatta jag löst dom bitarna med att bygga påkörningsskydd på undersida av hängmattan ,studsmattan träd funkar den helt klart 100%
  Har inte gjort några så kallad öar

  Var lite mer förberedelse en vad jag har trott. Men enkel att installera. Gjort allt själv.

  Nu klipper den ca 700kvm och när jag dragit allt klart kommer den att klippa ca 1800-2000kvm
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag bytte från en cirka ett år gammal Worx Landroid WG791 till en Husqvarna och jag är fantastiskt nöjd.

  Kört den i en månad nu och resultatet är chockerande bra. Fördelar med Husqvarnan jämfört med andra märken som Worx är framför allt:

  + Driftsäkerheten, den har inte stannat en enda gång. Worxen stannade flera gånger i veckan på konstiga ställen.

  + Klippresultatet.

  + Inställningsmöjligheterna. Det går att konfigurera den att göra precis som man vill. Som t.ex hur bred korridor den ska använda vid hemgång längs guideslinga eller hur långt den ska backa ur från laddstationen.

  + Guideslinga istället för att följa begränsningsslingan hem. Slipper nu kraftiga spår i gräsmattan.

  + Mycket mjuk gång, river inte upp märken i gräsmattan.

  + Otroligt tyst, jag trodde Worxen var tyst men den här är närmast ljudlös när den smyger runt på gräsmattan.

  + Går rakt i gräsmattan trots lite småbackar. Worxen drog konstant snett.

  Det enda negativa jag kan tänka på är:
  - Väldigt plastig, ser ut som en leksak. Blir också väldigt snabbt repig.

  - Dyr, men man får vad man betalar för!
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 25 dagar sedan
  420 smoke weed everyday
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Sjukt smidig klippare. Har haft den ett tag nu. Denna sommar har den dock fått vila nu mot slutet då det inte regnat på två-tre månader och varit 28-35 grader varje dag. Så det känns onödigt att den ska tuffa runt på en gul plätt.

  Men nu så. Fastnar väldigt sällan och när den gör det är det tydligt varför. (och åtgärda det för den kommer fastna igen annars).
  Stöldskyddet fungerar fantastiskt. Råkade lyfta den innan jag matade in koden. Helt plötsligt stod jag där med tre grannhus som tittade på mig och en skrikande klippare. Går inte att missa att den lyfts.
  Enkla menyer att navigera. dock lite minus att WIFI eller dyl. inte ingår i dessa modeller.

  Edit: har fått utföra min första "service" på den då ett vanligt återkommande fel inträffade. Den började låta rejält när den åkte runt och klippte. Visade sig att skivan som knivarna sitter på var lös. Detta åtgärdades genom att släppa skyddsskivan och dra bort lagret bakom den. Där sitter tre skruvar som håller knivskivan på plats. Dessa vibrerar loss väldigt lätt verkar det som. Men efter att jag dragit dessa och återmonterat så är den tystare än vad den var som ny.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  ”Fåret shaun” blev namnet på vår nya familjemedlem vilket ungarna tyckte var roligt😃 Installerades i slutet på april i år på egen hand, har ca 1100 kvm gräs och en relativt komplex tomt med flera trånga passager ca 1m, gungställning, sandlåda, lekstuga, odlingsbänkar etc. Hade stora paketet med 400m kabel till vår tomt och det blev ca 50 m kvar, installation tog knappt 4 timmar. Den passage som som är smalast är 70cm då där la jag guidekabeln för att shaun skulle kunna hitta och klippa den biyta efter passagen och sen hitta hem. Det tror jag var ett smart drag även om den säkert hade klarat av det men då kanske inte klippt där tillräckligt, shaun hanterar alla andra passager galant.
  Efter lite justeringar äter Shaun gräs mellan kl 04-17 samt kl 20-22 mån, tis, tors och fre och då hinner han med allt utan att gräsmattan ser sliten ut eller att igelkottar blir skadade. Har enbart haft driftstopp en gång då den körde in i ungarnas pool då det var för lite vatten i den, tryckte då ner kanten och stod sen där och kom inte ut.

  Även om det varit en mycket torr sommar i år så har gräsmattan blivit jämnare, mindre ogräs/mossa och helt sig relativt grön då jag valt att inte sänka klipphöjden mer än till nivå 5.

  Förra sommaren gjordes mycket jobb men att lägga gatsten runt hus, carport, runt odlingsbänkar, sandlåda etc. Ta bort stenar, jämna ut större hål i gräsmattan. Så nu behöver jag bara trimma runt 5 träd varannan vecka, plocka upp lite äpple på marken och byta knivar 1 gång i månaden. Nu har man extra tid till annat, precis som man vill ha det när väl installationen är klar.

  +mycket driftsäker
  +mycket bra klippresultat
  +lätt att byta knivar ( typ 2 min)
  +mycket tid över till annat

  -dyr, men kvalitet kostar så kostnaden är snabbt glömd
  -blir lätt repig
  - generellt för alla robotgräsklippare är man måste hålla reda på ungarnas leksaker även.
  -ingen funktion som ingår för åskskydd

  Säkert glömt något väsentligt
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Installerade klipparen och körde igång.
  1600m2 gräsmatta med 550 meter begränsningskabel. 1 50cm bred passage. Kör den på 50% tid endast på natten.

  + Gräsmattan är snyggare än någonsin
  + Har inte stannat en enda gång sedan installation i våras
  + Utrotat nästan allt ogräs i gräsmattan
  + Inga synliga spår i gräsmattan

  - Bakhjulet har trillat av 2 gånger, men varit enkelt att montera tillbaka och verkar nu sitta.
  - Karossen blir lätt repig

  Totalt sett är jag supernöjd.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Helt otrolig. Funkat klanderfritt i två år. Rakbladsknivarna är jättebra, fint resultat och tystgående! Dessutom är rakbladen inte lika farliga ifall något kommer under. Denna har en problemlösningsförmåga som är mycket större än konkurrenter.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har haft den i 2 månader nu utan ett enda bekymmer. Så länge du är noggrann vid installation så fungerar 420 perfekt! Så glad att jag köpte en premiumklippare. Jag har en komplex gräsmatta med en stor ek, en stor hängbjörk och en stor lönn. Inte ens grenarna från eken är några bekymmer vilket jag var rädd för innan köp.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag är mycket belåten med denna klipparen! Tror att det i det här fallet är värt de extra pengarna att satsa på kvalitet. Egentligen var installationen relativt enkel, men med en gräsyta som vår, ca 1000 m2, så tog det en hel del tid innan allt var klart. Klipparen har använts ca 3 veckor och lite justeringar återstår innan jag är helt nöjd. Har t ex hittat den stående vid två tillfällen på morgonen, då den inte under nattimmarna hittat hem till laddstationen. Jag väljer att bara låta den klippa på kvällar och nätter. Den går väldigt tyst och klipper mycket jämnt och fint. Även de delar av gräsmattan där underlaget inte är jämnt ser jämnare ut nu, och den hittar lätt till lite avlägsna delar av tomten.
  Dock drar jag av en stjärna för att Husqvarna inte skickar med den kompletta bruksanvisningen utan bara hänvisar till den på sin hemsida. Det medskickade snabbinstallationsbladet var inte tillräckligt informativt för installationen. Mycket snålt med tanke på priset! Åtminstone var svaret från min återförsäljare att den kompletta bruksanvisningen inte skickas med från Husqvarna. Det kan vara intressant att höra om andra har samma erfarenhet.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Fantastiskt bra klippare! Jag köpte min i juni och är hur nöjd som helst. Den har aldrig fastnat eller krånglat på något sätt vilket den tidigare klipparen gjorde titt och tätt.
  Visst, den kostar en slant, men när det gäller robotgräsklippare får man vad man betalar, och här är det värt tryggheten att veta att den bara går och går. Jag kör den nattetid och gräsmattan är som en golfgreen.
  Skall man ha en välskött och enkel gräsmatta kan jag inte nog rekommendera en Husqvarna Automower!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Mycket bra robotgräsklippare. Efter installation och lite justeringar fungerar klipparen perfekt. Gräsmattan har efter bara några veckor blivit vansinnigt fin. Gör oerhört mycket för helhetsbilden av vårt sommarställe. Väldigt välkomnande att komma ut och direkt kunna spela boll, badminton osv utan att behöva sätta sig på åkgräsklipparen. Vi kör den uteslutande i väderläge och det verkar fungera utan anmärkning. Att kunna se att den fungerar som den ska via en app är kalas! Rekommenderas varmt! Nu köper vi en till hemmet också!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Finns inte så mycket att säga annat än att detta är en helt suverän robotklippare! Visst är det en del jobb med installationen men när det väl är gjort fungerar den otroligt bra. Har gått helt och hållet utan strul den första månaden och gräsmattan är snyggare än någonsin.

  Jag har ca 1300 m2 gräsmatta och klipparen har inga problem att hinna med det även om den bara jobbar nattetid.

  Rekommenderar!
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Jag ställde upp på egen hand och det här var inte det enklaste jobbet, men med massor av dig rörledningar finns en lågutbildad DIY'er enkelt att ställa upp det här. Jag har en 40 graders sluttning och när det blötar, kunde inte klipparen klara sig, men i rättvisa är det inte konstruerat för det. Lämna inte något på din gräsmatta, t ex rep, kläder och titta på katternas svans. Vår katt blev nästan knäppt av gräsklipparen. Förskott från dessa små mindre problem kan jag få fel på denna maskin. Jag har nu fått mitt liv i stället för att planera det att klippa gräs på min gamla åktur på. Min gräsmatta är 1500m2 och 420-modellen klarar sig bra, köper även autoconnect-tillbehöret, lite dyrt på £ 280 men väl värt det, synd det är inte standard. App fungerar bra på min Android-telefon, verkligen en fantastisk maskin. Bra gjort Husqavarna ;-)