Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Bluegaz Z-3

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Bluegaz Grillar (10)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.33)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Svårt för mig att sätta betyg då detta är min första gasolgrill, så jag har ju inte direkt någon referens.

  Varför valde jag den här grillen bland andra alternativ?
  Bluegaz Z1 Har fått varierande betyg som också kändes lite som grisen i säcken då den bara finns på internet och låg snäppet över min budget.
  Weber Q3200 - Känns inte riktigt tilltalande trots bra betyg.
  Weber genesis grillarna - över budget.
  Napoleon Triumph 2 - Trodde det var en kanadensisk kvalitetsgrill, men läste om rostangripna grillar redan efter ett år.
  Landmann - Har läst om ojämn värme och rostangrepp, så de går bort.

  Så trots grisen i säcken föll jag för att Z-3 använder sig av keramiska brännare så man grillar med infravärme, istället för uppvärmd luft som det blir med gasol och kol.

  Nu är det dock lite väl mycket mellanrum mellan brännarna och jag tror det kan göra att grillytan blir något ojämn. Det balanseras dock upp av gjutjärnsgallret.

  "Made in China"
  Kvalitetsmässigt så håller grillen bra standard och passformen är det inte något fel på. Vissa delar är i rostfritt, medans det mesta i övrigt är pulverlackad plåt. Något som jag noterade var att det blivit luftfickor under lacken på insidan av sidoplåtarna, så det kommer mest troligt att rosta.

  En annan liten grej som man kunde löst snyggare, är gasolanslutningen som är precis till höger om gasolrattarna (vilket syns på bild)

  Vänster sidobord går att fälla, men jag har valt att skruva fast det då jag ansåg att det lutade lite för mycket nedåt annars.
  Undertill finns en dropplåt som man drar ut bakifrån.

  I skåpet ryms inte PK10 tub, så det fick bli en PK5.

  Då jag inte riktigt lyckats få till den grillyta jag trodde man skulle kunna uppnå med keramiska brännare blir betyget något ljummet. Ytan och smaken vi får till i vår picknick kolgrill är vassare. Men visar det sig framöver att det finns potential så får jag revidera betyget.

  UPDATE:
  Jag vill grilla hela tiden!
  Det mesta jag grillat senaste tiden har blivit kanonbra (fläskfile, karre, kycklingfile, nötstek..). Jag gillar att det snabbt går att få fin grillyta utan att översteka maten. För det pris grillen har idag så finns enligt mig inget annat val i prisklassen.

  Det enda som jag bekymrar mig lite för är avsaknaden av reservdelar. Så det blir inte riktigt fullpott då framtiden för grillen är oviss. Hur klarar den rost? Kommer det finnas reservdelar?

  Håller den två år till så köper jag lätt en till om prisbilden är densamma.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  1 år sedan
  - Lagom stor
  - Snabbt hög temperatur
  - Bra med kokplatta
  - Prisvärd