Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Intel Gigabit CT Desktop Adapter (EXPI9301CT)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Intel Nätverkskort (62)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.64)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Fina drivrutiner som uppdateras ofta och till och med förklarar alla avancerade inställningar(tanka hem det kompletta paketet från Intel) som finns, samt även innehåller användbara funktionstest för felsökning. Presterar så bra som de bästa intregrerade nätverksportarna och drar mindre processorkraft vid tung belastning. Passar bra till hemmaservrar liksom enskilda system där man vill få så bra prestanda som möjligt.

  Har nu jämfört lite mer med spel mot ett Killer NIC 2100 som jag hade sedan tidigare. Killer NIC var mycket effektivt på att få bort småhack vid onlinespelande även om det snarare höjde själva pingvärdena (det enda folk brukar kolla på). Fullt så avancerat är inte detta kort men det går ändå väl så bra som med de bästa integrerade lösningarna. Några av inställningsmöjligheterna som förklaras bra i drivrutinskontollerna går att justera för att minimera nätverkslatenser något med riktigt bra uppkopplingar, medans standardvärdena täcker upp för mer varierande förhållanden. Jag har valt att lägga Killer NIC'et åt sidan eftersom det inte stödjs längre efter att de köptes upp av Qualcomm, som satsar hårt på trådlöst.
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Kör denna på min hackintosh, funkar utmärkt!

  Kör OS X 10.10.4 och använde mig av den här guiden för att få det här kortet att funka:
  http://www.tonymacx86.com/network/3748-intel-gigabit-ct-desktop-adapter.html

  Först gick det jättelångsamt så fick gå in på settings > network > advanced > hardware och ändra från base 10 (10mbps) till base 1000 (1000mbps). Ändrade även packet size till 9000 (jumbo frames alltså).

  Än sålänge verkar allt funka utmärkt, får ut full hastighet. Återkommer med en uppdatering av betyget efter lite mer testande.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Hade en del strul med inbyggda ethernet-porten på moderkortet så köpte detta kortet. Installerades helt utan problem i windows 10 och har fungerat felfritt hittills (ett par månader).
 • Acceptabel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  De drivrutiner som är värst och bäst och nyast just nu som kan laddas ner från Intels hemsida (ver 20.0 - från mars 2015) stöder inte windows 8.1 (än?). Jag vet ärligt talat inte om det är ett problem, de drivrutiner som finns i windows (ver 12.6.47.1 - mars 2013) får ju i alla fall igång kortet men om man behöver använda kortets alla funktioner så kan detta vara lite av en showstopper.

  Jag tänkte använda kortet som fysisk brygga till mina virtuella labbservrar som jag kör i hyper-v. Målet just nu är att deploya windows till fysisk hårdvara.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Funkar i esxi/vsphere 5.5, ubuntu och windows 7 utan extra drivrutiner
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Mycket bra
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jag har en NAS-server som kör FreeNAS 9.2 och detta nätverkskort fungerar som det ska i den. Behövde inte konfigurera ett smack. Min Netgear GS105 rapporterar att Gigabitnät är anslutet till servern. Att skicka från min stationära som kör likadan uppkoppling via ethernetkabel (cat6) går med 50-60MB/s. Helnöjd!
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Fungerar utmärkt i min N54L server. Medföljde ett low profile bracket i bulkversionen. Bra!
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Det bara funkar, och mycket bättre än de inbyggda som finns med på moderkorten på de flesta hem-pc datorerna.

  Helt klart prisvärd!
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Works fine with most BSD. Accepted by VMWare ESX 4.x too(Linux).