Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Asus RT-AC88U

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Asus Routrar (89)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Kört den ett litet tag nu och har följande att säga hittills:

  Trevlig gränssnitt
  Bra mottagning på wifi (rejäl förbättring än min 2 år gamla Linxsys).
  Hastigheten på både wifi och lan är riktigt trevlig och stabil.
  Finns många funktioner i mjukvaran.

  Tar kanske lite mycket plats i anspråk med antennerna utvikta (täckning wifi vs plats, så väljer jag täckning).

  Vissa inställningar kräver lång tid i mjukvaran för att utföras?!
  Den har hittills en gång fått för sig att totalt sega ner internet till 56k hastighet, fick göra en reboot av routern sen var den blixtsnabb igen.
  Mjukvaran är inte riktigt klar än känns det som (Firmware version 3.0.0.4.380.1354).

  Kommer en ny mjukvara i månaden hittills så dom jobbar uppenbarligen på att fixa till saker och ting (till skillnad mot andra tillverkare host host Linxsys)..
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte den när den släpptes här i Sverige. Såhär långt den stabilaste och effektivaste routern jag någonsin ägt - plus att den har 8 ethernet portar, vilket jag personligen anser vara mycket användbart.

  Använder ASUSWRT från RMerlin - borde vara obligatoriskt att användas med denna version då jag finner den stabilare och bättre på alla sätt och vis än original firmware. Kompletterat med AB-Solution (AntireklamBlockerare inne i routern, grymt bra!), Block countries (som stoppar folk från mindre noga valda länder att försöka göra portscanns med mera) - dvs livet är markant bekvämare!

  Kör mycket OpenVPN från min Android mobil - fungerar prickfritt - så skönt att slippa reklam medans man är utanför bostaden (AB-Solution!)

  Bara det att man kan koppla bort frågan om routern fungerar eller inte, för den bara tickar och går, är helt underbart. Den är helt enkelt stabil (just nu är det lika bra att lägga till....).
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Har kört min Asus RT-AC88U sedan våren 2018 utan minsta problem.
  Hårdvaruversion A6. Tillverkad 2017.
  Jag kör ordinarie programvara som uppdateras ofta.
  Det blev RT-AC88U eftersom jag är van vid Asus sedan tidigare.

  Körde tidigare en Asus RT-AC66U i 5 år som fick diverse värmeproblem och till slut gav upp helt.

  Egentligen väntade jag på en helt ny generation routers, men de hade inte kommit då och eftersom min gamla gav upp blev det att köpa en konstruktion från 2015.
  Jag läste synpunkter på alla möjliga routers och alla har sina nackdelar och fördelar.
  Asus RT-AC88U verkar vara ett bra val i väntan på någon helt ny generation som kommer under 20-talet?
  Asus RT-AX88U är en nyare version som kom hösten 2018 med AX-standarden.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Har haft den här routern i över 4 år nu och den har fungerat nästintill prickfritt. I början när jag körde originalprogramvaran hade den en tendens att droppa WiFi uppkopplingarna ibland, men efter att jag installerade Merlins firmware så har jag inte haft några problem. Använder både 2.4 GHz och 5 GHz banden samt 4 st. av portarna. De enda gångerna jag har behövt starta om routern är vid uppdatering av firmware. Hastigheten över WiFi är mycket bra och täckningen även så.
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Signalstyrkan är godkänd. Upplever en sämre stabilitet jämfört med min andra Asus router, Asus RT-AX56U. Skulle inte den här produkten igen
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  En AC88U inköpt september 2016
  Har under lång kört den i AiMesh men gav upp det (för många störningar)
 • Knappt godkänd
  7 mån sedan
  Inte jättenöjd med denna.
  Den tappar ibland 5 Ghz nätet.
  Tappar ibland 4 av de 8 portarna.
  Visserligen funkar det med omstart eller fabriksåterställning, men så vill man ju inte hålla på.
  Till på köpet hängde den sig när vi var på semester, så att vi inte kom åt larm och kameror. Fick skicka sonen att starta om.
  Kör ca 25 olika enheter mot den.
  Kontakt med supporten så ville de inte riktigt ta i problemet utan pratade om fabriksåterställning, vilket jag så klart gjort. Svårt med problem som bara kommer ibland.
  Hade förväntat mig mer stabilitet. Den gamla RT66u som vi haft i ca 8 år var otroligt stabil, men kändes som att kapaciteten inte räckte till riktigt.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Bästa routern jag haft hitills. Uppgraderade från Asus rt-ac68u och vilket lyft i wifi-täckning och fart. Perfekt!
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Ersätter en RT-N66U som funkade bra men jag ville ha:
  1. Åtta RJ45 portar
  2. Högre hastighet
  3. Smart WiFi (balanserar mellan 2.4 och 5)
  Tom ASUS gränssnittet har mer funktionalitet än de de modellen.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Funkar super bra. Spara inställningarna från min gamla trotjänare asus rt n66u på fil sedan lade jag in på asus rt ac88u funka direkt.
  Hastigheten tredubblades på wifi så jag är nöjd.
  Familje läge med spärr är ett plus.
  Finns mer roliga addons som jag ej provat.
  Funkar utmärkt med Telia tv dock egen kabel från routern samt inställningar från ett forum.

  Haft asus rt n66u i mer än 12år & den funkar bra men orkar inte riktigt leverera när det är mycket wifi i huset. Därför bytte jag.

  Hade fått 5 stjärnor om den hade gått att väggmonterat. Använder minsta ikea hylla lack för den & de funkar de med.
 • Dålig
  2 år sedan
  Varning! säkerhetsmiss från ASUS!
  Letade efter en router med gästnätverk. Fastnade för denna. Dock visar det sig att gästnätverket inte alls skyddar mot tillgång till intranet/LAN som utlovas - när man sätter WiFi-extender på gästnätverket så får man fri tillgång till intranätet.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Nu har jag uppgraderat från RT-AC3200 till denna router, dvs. från en Tri-band router till dual-band router. Fördelar och nackdelar gällande det, kommer jag inte att gå in på...
  Orsaken till inköpet av denna router var pga. AiMesh funktionen. Mer om det längre ner.

  + Bra hårdvara i form av minne och processor
  + MU-MIMO
  + RT-AC88U levererar robust design och den känns som en rejäl router. Jag gillar designen.
  + För oss som är vana vid ASUS mjukvaran så känner vi igen oss.
  + Det är enkelt och konfigurera. Kör man ASUS original FW så kan du använda appen som ASUS erbjuder för iOS och Android.
  + Denna router stödjer RMerlin's mjukvaran som innehåller riktigt fina funktioner. Notera att flashar du om med RMerlin's mjukvara så blir routern även snabbare.
  + Riktigt bra räckvidd för 2.4 Ghz bandet.
  + Bra räckvidd för 5 Ghz bandet, men inte lika bra som gamla RT-AC3200.

  - AiMesh känns som om det inte är 100% färdigutvecklat. Det ser och låter bättre än verkligheten. Jag körde med denna + en RT-AC68U och det laggade och tappade signal mellan enheterna. Det kändes som att det tog 3-8 sekunder innan enheten (t.ex. iPhone X) fick uppkoppling igen. Så ska det inte vara...
  - AiMesh måste ha WPS aktiverat för att det skall fungera och att ha WPS aktiverat är en säkerhetsrisk.
  - AiMesh fungerar endast med original mjukvara från ASUS. RMerlin's mjukvara stödjer inte AiMesh för att koden är sluten, dvs. ej öppen källkod och detta resulterar att hans mjukvara kommer aldrig att innehålla AiMesh, så se upp om du måste använda RMerlin's mjukvara.
  - AiMesh verkar inte vara så kompatibelt med mediabryggor. Jag har en ASUS EA-AC87 och den lirade inte så bra med AiMesh aktiverat, även om den bara var uppkopplat som vanligt.

  Så i mitt fall så flashade jag om till RMerlin's mjukvara (bästa!) för att få alla funktioner som inte finns i original mjukvaran. RT-AC68U är satt som repeater och EA-AC87 är satt som mediabrygga. Nu lirar allt och jag får ut 200 mbit av 200 mbit.

  Om någon är intresserad av RMerlins mjukvara så finner ni det under denna länk: https://asuswrt.lostrealm.ca/download
 • Dålig
  2 år sedan
  Väldigt instabil, tappar kopplingen flera gånger per dag. Asus har identifierat det som ett fel men tyvärr köpt via Netonnet som vill ta in den på ett par veckors felsökning fast Asus konstaterat att det är ett fabrikationsfel.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Ett monster, stor är den med! Men en boss på allt.
 • Dålig
  2 år sedan
  Köpte först en av denna, Fungerade bra i början, förutom frugan hade strul med att ansluta och förbli ansluten med sin Iphone. Då hon jobbar hemifrån via VPN så upptäckte även där att detta fungerade uselt. Hon kunde inte ansluta eller så tappade hon uppkopplingen (Kan ha varit inställnings fel) Jag hade inget strul med min Samsung. Hade en superbra uppkoppling. Dock kändes det som den gick ner i viloläge eller något när man skulle ansluta till internet så rörde sig inte wifi pilarna för upp eller ner laddning.
  Efter ett tag fick jag också strul. 2.4 ghz nätet försvann och gick inte att ansluta. När man sen blev ansluten så hade man så dålig hastighet att bredbandskollen knappt kunde mäta. Har fiber från Telia 250/100 fick ut ca 1mbit ner och 13 upp.
  Testade en reset efter instruktion från Asus support. Havererade ordentligt efter det. Fick inte ens upp wifi näten i mobilerna... skickade in den till Netonnet och fick pengarna tillbaka.
  Funderade lite och valde att köpa en ny av denna då jag verkligen ville testa den då den va grym. Men redna vi uppstart av nr 2 så strular den. Kan knappt ansluta min mobil, tappar nät och urusel hastighet vid anslutning. Börjar ana att jag gör något fel. Men de enda grejer jag ändrar är SSID namn, lösenord, stänger av Airtime fairness då mina Sonos högtalare inte gillar det. Ändrar 2.4Ghz nätet till enbart 20Mhz. SÅ vet faktiskt inte vad som är felet på dessa. Blir väl att returnera nr 2 också och välja ett annat märke...
  Ni som har den och är nöjda får gärna skicka mail till mig. [email protected] och rekommendera olika inställningar så jag kan testa mig fram om jag får ordning på den.
  Märk mailet. Asus. TACK!
 • Usel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Skriver om mitt omdömme nu när jag haft den i någon månad. Lyckan var kortvarig och jag har ändrat uppfattning ganska radikalt!
  Kan börja med att säga att jag provat en hög med dyra routrar det senaste kvartalet för att hitta den som passar mig. Öppet köp är guld värt!

  ********
  Tidigare routrar jag testat:
  Linksys EA9500 - Stödjer inte repeater läge vilket jag trodde alla gjorde. Såldes därför.
  Netgear X10 R9000 - Överlägset bästa wifi av de jag provat men stödjer inte heller repeater läge. Jag var tvungen att använda DD-WRT för att min USB-disk skulle fungera. - Utnyttjade öppet köp.
  Asus RT-AC88U - Utnyttjade öppet köp. Varför nedan.
  Synology RT2600AC - Den senaste jag provat och är den jag kommer behålla. Den gör det jag vill och har så gjort oavbrutet i 2 månader nu. Dessutom nästan lika bra wifi som NetGear X10! Tyvärr har den dock bara 4st ethernet portar. Men det går att lösa med en extra switch för någon hundring.
  *********

  Till en början tyckte jag detta verkade vara routern för mig med alla funktioner jag vill ha. Men det har visat sig att få av dessa faktiskt fungerar!
  Nr. 1 är trådlös repeater läge. Få routrar har denna funktion, framförallt bland topp-routrar som det verkar. Tyvärr fungerar det inte. Iaf inte i längden. Jag har fått det att fungera i ganska precis ett dygn, sedan försvann den i cyber-rymden! Ethernet-portarna la av och WiFi kom och gick.

  Ibland gick det att ansluta till wifi men kom ändå inte åt routerns gränssnitt. Men för det mesta gick det inte att ansluta alls.
  Reset var enda utvägen. Ofta hjälpte inte ens det utan jag var tvungen att sätta den i räddningsläge och använda Asus recovery verktyg för att installera om firmwaret i den!
  Ethernet-portarna fungerade dock inte ändå! Jag har kommit fram till att det enda som hjälper är att dra ur alla nätverkssladdar och sedan dra ur strömsladden i några sekunder. Starta sedan upp routern och vänta till den är igång. Sätt sedan i nätverkskablarna igen. Då fungerar ethernet-portarna, dock max ett dygn. Ofta lägger de ner efter några timmar eller en omstart av routern.
  En intressant fakta är att jag har en Telldus ZNet Live v2, denna ansluts med ethernetkabel och fungerade även när datorerna INTE fungerade. När jag fick Internet till datorer och telefoner fungerade inte Telldus! Jag noterade dock att om jag satte Telldus i en extern switch som jag sedan i sin tur kopplade till Asus-routern så fungerade den! Intressant...

  Jag provade även alternativa firmware som Merlin och DD-WRT med varierande problem som följd. Inget fungerade som förväntat, original var trotts allt det som fungerade bäst för mina behov.
  Kan tillägga att jag har en RT-AC68U på landet i repeater läge och den fungerar felfritt! Varför är denna modernare router så mycket sämre?

  Tröttnade tillslut och gav upp repeater läget. Gjorde en reset och satte den i router-läge med min gamla Linksys repeater emellan mitt 4G modem/router och Asus routern. Använde en kabel mellan repeater och routerns WAN-anslutning. Denna setup fungerade klockrent med Netgear X10-routern när jag hade den, men då jag inte ville ha den extra repeatern ståendes så jag köpte RT-AC88U eftersom den kunde, uppenbarligen bara på pappret, vara en repeater själv.
  Detta fungerade även i RT-AC88U så pass att routern sa att den hade Internet (fick en extern IP-adress), men inga av enheterna jag hade anslutna till routern hade Internet. I detta läge stod den i 2 dygn och allt fungerade utom Internet.
  Kom sedan på att jag kunde koppla 4G modemet/routern via USB till Asus-routern och då få det som ett sekundärt WAN! Fungerade perfekt! I ett dygn...

  Sedan la även detta ner. Gjorde en omstart och efter det fungerar inte wifi alls och den hittar inte 4G modemet igen. Fler omstarter, i och ur med kablar, inget hjälper. Så den är mao redo för ett fabriksåterställning. Igen! Efter detta fick den inte fler chanser utan returnerades. Lite drygt 1 månad höll jag på med den och var i kontakt med Asus support.

  Nämnde jag att jag fick den första routern utbytt på garantin!? Detta är alltså den andra RT-AC88U jag har som beter sig likadant! Men den första segade dock ner sig efter alla försök och återställningar så den blev obrukbar. Därav att jag fick den utbytt.

  Den jag hade senast var hårdvaruversion 6 med senaste firmwaret som finns på Asus hemsida.

  Några positiva saker dock!
  +Asus har support (på svenska dessutom!), till skillnad från Netgear som inte har någon support värd namnet. De har dock inte varit mycket till hjälp...
  +8st ethernet portar är en av osakerna till att jag köpte den.
  +Den kan läsa min USB-hårddisk vilket inte alla routrar jag provat kunnat.

  Några mindre bra detaljer:
  -Tar ett antal minuter på sig att starta upp
  -USB3 porten sitter bakom en lucka på framsidan. Inte optimalt om man ska ha något anslutet där konstant.
  -Inte i närheten av samma räckvidd på WiFi som Netgear X10

  Den returnerades som sagt den också... Trist då allt verkade rätt från början.
  Nu får min Synology RT2600AC ta över istället. Den har bara 4st ethernet portar men allt annat är klockrent med den! Framförallt har fungerat felfritt som repeater sedan dag ett och skulle antagligen fortfarande göra det om det inte vore för att jag nu fått fiber och kör den som en ren router nu mera.

  Asus som företag har fått sig en rejäl törn av detta i mina ögon. Jag har aldrig tidigare haft några problem med deras produkter, men denna router är inte färdigbyggd! Och det är ju inte så att den är ny på marknaden så ev. barnsjukdomar borde de ha löst vid det här laget.
  Jag förväntar mig mer av en 3000kr+ router!
 • Dålig
  2 år sedan
  Köpte denna router 2016. Efter ett års användande la plötsligt 5GHz radion av. Enligt asus svenska support så skulle en reset och om-flash av mjukvara avhjälpa problemet. Då det inte hjälpte så slutade supporten att svara på mail.
  Lite googlande gav info att detta är ett relativt vanligt problem, men att i t.ex. usa så ersätter asus defekta routrar med nya, något som uppenbarligen inte svenska asus gör. Tyvärr hade jag bytt firmware i routern så säljaren hävdade ansvarsfrihet då produkten förändrats efter försäljning.
  2.4 GHz är stabil, inga problem. Trådat är även det stabilt.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har haft min Asus RT-AC88U i 1,5 år nu och har inget att klaga på, går stabilt på Asus egen firmware.

  Kan bara rekommendera för den som har höga krav på en hemmarouter med många fasta anslutningar och stabil wi-fi

  + Det bara fungerar
  + Många portar
  + Enkel att konfigurera

  - Dyr, har till och med gått upp en hundring sen jag köpte min
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har kört denna i snart ett år och är riktigt nöjd med prestandan och funktionalitet.

  + Riktigt stabilt WiFi och snabbt - även 5Ghz
  + MU-MIMO-stödet gör det snabbt trots många användare och enheter.
  + Många smidiga funktioner i inställningar som kan göras av såväl nybörjare som avancerade användare.
  + Enkel och smidig att uppdatera när det kommer nya firmware
  + Stöder tredjepart firmwire t.ex. Asuswrt-Merlin m.fl.
  + Stöd för nya Smart-mesh

  - Stor rent fysiskt
  - Har ibland behövts starta om om internet-modemet (som står framför) behövts starta om (på leverantörens uppmaning).
  - Dyrare segmentet för vanliga hemmaanvändare

  Summa summar
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har ägt denna router i snart 2 månader och det är verkligen ett av de bästa tekniska köpen jag gjort. Med lite ansträngning och vilja, gjorde denna router hemmets nätverk stabilare än jag kunnat hoppats på.

  Hett tips är att köra in den gratis firmwaren ASUSWRT Merlin och googla dig till "Best settings Asus router".

  Positivt:
  + Bra täckning
  + Snabb överföring
  + Användarvänligt gränssnitt
  + Enkel installation
  + 8 portars switch
  + Stabil och säker

  Negativt
  - Går ej att montera på vägg
  - USB3-port sitter fram bakom en lucka
  - Priset

  Rekommenderas!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  grymt nöjd med mitt köp, grymt bra hastighet överallt i lägenheten, bättre täckning och hastighet än linksys wrt32x som ja testade och lämnade tillbaka pga. dålig firmware som sabbade wifi stabiliteten
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fick liknande fel som "Sematwir" här nedanför.

  Först hade jag stora problem att få ordentlig fart på 2,4 GHz nätet. Med senaste mjukvaran (firmware v 3.0.0.4.382.15850) så fick jag knappt mottagning alls genom en vägg 3m fågelvägen (tiggare router hade inga problem). Prövade återställa alla inställningar, byta inställningar hit å dit men inget gick.

  Jag fick det tillslut 2,4 GHz att funka genom att gå tillbaka några firmware versioner (RT3.0.0.4.380.3941). Nu funkade allt som det skulle - en hel dag!

  Dagen efter firmware-rollback så kommer jag hem till ett dött wifi. Hittar jag varken 2,4 GHz eller 5 GHz-nätet. Routern blinkar på som vanligt men usb är död. Jag prövar starta om routern och då lyser mitt-leden rosa (inte helt rött inte helt vitt). Prövar att flytta routern för att ansluta till den via kabel vilket bara resulterar i status "okänt nätverk". Den är alltså helt okontaktbar vid det här läget. Reset - ingen skillnad. Prövade från två datorer. Ingen får ip - båda "okänt nätverk". Routern hittar inte heller nätverk trots att kabel och nät funkar på andra enheter.

  Har lämnat tillbaka routern till Webhallen idag. de ska felsöka i butik. Tjejen i kassan kunde se att det hade kommit in fler liknande ärenden. Får se hur det blir om man får en ny enhet eller om jag väljer annan router. Söker man på nätet så hittar man en hel del folk som har skickat tillbaka sin enhet. Själv har jag aldrig varit med om något liknande.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mycket nöjd med denna router. Finns ju inställningar i det näst intill oändliga.
  Bra täckning. Förvalda inställningar räcker helt klart.
  Bra med LAN portar (8st) då minst 4 snabbt går åt.
 • Dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  En liten varning med denna router, som troligen är kopplat till HW-version A5. Jag köpte en RT-AC88 och märkte att den var seg i menyerna, (i jämfört med min tidigare Rt-AC68). Och sedan överlevde inte routerns HW första natten utan båda frekvensbanden 5 GHz och 2.4 GHz dog.

  Efter reklamation kom jag hem med en ny RT-AC88 som även den hade samma HW version 5. Detta exemplar kändes dock mycket piggare i menyerna. Efter 3 dygn började även den nya RT-AC88 kännas så där konstigt seg ffa i menyn, och efter omstart var 2,4 GHz-bandet dött. Resetat, startat om etc men inget gav resultat. I övrigt fungerar just denna version mycket bättre, men efter 3 dygn fungerade som sagt bara 5 GHz-bandet. Verkar vara stora problem med HW på denna router, hoppas för Asus skull att det bara är version A5. Blir nog inga fler försök med denna router även om jag gillar att den har 8 gigportar samt att MU-MIMO fick bra WIFI-fart på mina enheter så länge 5 GHz bandet fungerade.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Mycket bra router!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte den här för att få upp räckvidden i mitt hus (2 våningar, ~200 kvm) efter fiber installation. Inte så mycket att klaga på, 8 LAN portar gjorde att det blev den här.
  Har räckvidd en bra bit utanför också numera.

  Har varit stabil ett par månader nu.
  En kompetent konsument router riktad mot gamers.
  Har sätt mycket bättre routrar men då till annan peng.

  Nått negativt?
  -Tycker interfacet är bra 'plastigt' etc.
  -Stor pjäs, inget stöd för nån typ av vettig montering på vägg eller rack.
  Designen... nått fel på enkla lådor med allt på baksidan?
  -Köpte dyrt på webhallen, tyvärr, men de hade den inne den dagen och vägrade gå ner i pris när jag fråga. ;-)
 • Ganska dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Varning Apple-användare
  Time Machine-stödet som de skyltar med är inte mycket värt. Din dators partition måste namnges på samma sätt som den externa hårddisken du väljer att koppla in.
  Stödet blir då inte speciellt hanterbart för de flesta användarna samt att det inte går att köra flera datorer på backupen. Detta är inget som vare sig handlaren eller Asus skyltar med utan det hittar man i supportsidorna.

  Routerns funktioner i övrigt är helt ok även om Asus bloatar mycket med funktioner som ingen använder vilket leder till ett onödigt krångligt menysystem.

  Hastighetsmässigt gör den i stort vad den utlovar, finns vassare om man siktar på dubbla 5GHz dock har den dubbel WAN och många portar vilket är bra.

  USB3-anslutningen sitter dumt till på framsidan av routern. Extremt dåligt faktiskt, de har lagt ner massor av timmar på att designa något "häftigt" för knattarna och så slänger de in den viktigaste porten efter RJ45 på framsidan. Galet.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Trådlöst på andra våningen (Asus PCE-AC68) mot routerna på första våningen får jag 400 Mbit både upp och ner mot Internet, helt OK. Jag har 1 Gbit upp och ner.
  Finns mycket trevligt i admin gränssnittet. EN bugg som irriterade mig en hel del i början var att admin GUI hängde sig om man hade något svenskt tecken i namnet på någon ansluten enhet.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har kört denna router i några månader nu och den är rock solid! Bytte FW till Asuswrt-Merlin vilket var ett bra val.
  Kör openvpn serverns och QoS, funkar klockrent! Bra hastighet på trådat och tråslösa näten, en riktigt grym produkt! Men som några skriver - tar mycket plats så är det en issue får man nog kika på någon annan router!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Äntligen en router som levererar!

  Fibern på 250/100Mbit blev helt plötsligt snabbare än utlovat utan kabel.
  Jag spelar inte men vill ha bra grejer.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har haft den en dryg vecka nu och än så länge inga konstigheter alls. Fysiskt mycket större än min tidigare Asus rt ac66u.
  Prestanda mässigt klockren. Bra täckning och hastighet i hela vårt hus med wifi. Får ut det jag ska med mitt 100/100 fiber
  Lite dyr men jag köpte den på kampanj så för mig känns den rätt prisvärd.