Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

XTZ Class A-100 D3

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla XTZ Stereoförstärkare (2)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.27)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Allting är ju relativt och frågan är vad man skall jämföra XTZ A 100 D3 med. Importören pratar om High-End med priset placerar förstärkaren i den undre mellanklassen. Jag gör därför först ett försök att jämföra med high-end:

  Chassit är av aluminium och t.o.m. volymratten är svarvad (?) i aluminium. Kvalitetsintrycket är mycket gott.
  Gott om ingångar (även "phono") och för-och slutsteget går att separera. Snygg i helsvart med borstad yta (eloxerad eller lackad ?).

  Ljudet:

  I början var ljudet ganska återhållsamt och instängt.
  Senare när apparaten stått på i ca 20 timmar lät den friare. Vissa klanger saknar dock fortfarande "materialkänsla". Stålsträngad akustisk gitarr och cymbaler t.e.x. saknar metallkänsla och det är lite brist på både briljans och luft. Detta gör att förstärkaren passar bäst för akustisk musik med få instrument. Det som får ändå rocken att låta ganska OK är basen som är välkontrollerad och tight. Dubstep med tung bas låter t.o.m. imponerande på hög volym.

  Jag har nu jämfört med Krell KSA 100 slutsteg och Mark Levinson ML-7A försteg. Gamla grejor från mitten 80-talet. Superbra på sin tid.
  En orimlig jämförelse kanske men ett försök att reda ut var i den oändliga ökenvandringen mot det "Perfekta Ljudet" man befinner sig med denna förstärkare.

  Skulle jag rekommendera XTZ A 100 D3?
  Ja. Fast inte som den slutgiltiga lösningen för den som har väldigt kritiskt öra. Den ger dock välljud som kan jämföras med betydligt dyrare förstärkare, bra ingångar och hög mekanisk kvalitetskänsla.
  En hägring av High-End-oasen.

  Plus och minus med hänsyn till priset:
  + fin mekanisk kvalitet
  + öppet ofärgat ljud
  + kontrollerad bas
  + många ingångar, även phono
  + klass AB och A
  + låter sällan hård (måste vara varm först)
  + för- och slutsteg kan separeras och kan köras med
  ett bättre försteg vilket förbättrar ljudet markant

  - knasig volymratt där man får vrida som sjutton

  Plus och minus jämfört med 2-3x dyrare förstärkare:
  + öppet ofärgat ljud
  + bra bas som dock inte återger den lägsta oktaven
  + fin mekanisk kvalitet
  + många ingångar
  + priset !

  - klarar klass A drift i bara ett par timmar ibland.
  Blir sedan för varm och slår över till AB.
  - ljudet saknar lite definition samt "rum" och "gnistor". Varmt ljud skulle en del säga
  - fjärren onödigt tung med små knappar
  - inte High-End oavsett vad man säger
  - försteget klart sämre än slutsteget
  - knasig utväxling på volymratten (dock en vanesak)

  Återkommer med en uppdatering senare när förstärkaren har blivit ordentligt inkörd.

  8/03 2011:

  Nu har jag lyssnat och miklat med olika kablar i två veckor.
  Den mjukhet och otydlighet i detaljerna som fanns har botats med ett par Litz silver kablar (69,50 USD på ebay) mellan cd-spelaren och förstärkeriet. Ljudet fick helt annan luft och klarhet utan att bli vasst. Basen blev dock lite mindre framträdande men helheten blev så bra att man fick nästan tårar i ögonen. Nu har jag använt Mark Levinson försteget mest hela tiden och bara då och då testat XTZ:s eget. Levinson är klart bättre och om du redan har ett bra försteg kan du köpa XTZ slutsteg bara.

  Sammanfattningsvis är detta en fin förstärkare som blir ännu bättre med matchade signalkablar och passar bäst ihop med högtalare av motsatt karaktär dvs. dynamiska och lite råa.

  Ps. XTZ vita signalkablar för 490:- låter mycket bra med denna förstärkare. Bra musikalitet med fast bas och stort ljud. Kontakterna är dock tjocka och klumpiga, kolla först att dom får plats.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Grymt prisvärd redan som ny! skrattretande bra för begagnat pris!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jag har förstärkare & slutsteg som kostar det tio-dubbla , men det är helt otroligt vad pengar jag har gjort av med i onödan..........
  Den här förstärkaren är ett riktigt "dunder-kap" , otroligt att den inte kostar det tio dubbla !
  Ljudet i klass A går inte för "hackor" , topp betyg helt enkelt !
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  En grymt bra förstärkare för vad den kostar, det bästa med den är den inbyggda da/omvandlaren med hela fem ingångar. Har du en gammal cd spelare och kopplar den digitalt så vips så har du en ny cd spelare ljudmässigt! Har kopplat min dator digitalt till förstärkaren och Spotify eller rippade skivor i lossless format låter helt underbart! Eftersom den har så många ingångar har jag anslutit min dator, dvd, digitalbox digitalt med grymt ljud som resultat, det enda jag anslutit analogt är min tuner. ¨Förstärkaren går att driva i klass A men ska jag vara ärlig hör jag ingen skillnad så jag låter den gå i klass AB och är helnöjd, rekommenderas!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  den imponerar både på ljud och ingångar och pris! duktigt bra förstärkare för pengarna!
  dubbla sub utgångar och flertalet digitala ingångar sen går den även ha som ett försteg om man inte tycker kraften räcker till! bara köp
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Välbyggd, tung som en säck stora stenar.
  Detaljrikt ljud, fast bas, skarp diskant (utan att bli påträngande), mellanregistret lyfte jämfört med min tidigare onkyo flerkanalsförstärkare.
  Första timmarna var den kall från leverans och fick stå och tina i 2 timmar innan jag satte igång
  Och den lät verkligen inte roligt alls först.. Men när den nått rumstemperatur och började värmas upp utöver det lossnade det mer och mer!
  Kombinerad med accurate biwire, kef q300 på norstone, suprakablage i övrigt. Matas med optisk från en LG Plasma innan extern dac infunnit sig.
  Låter jäkligt bra kort och gott, inte lika förlåtande som flerkanalaren, är det en dålig inspelning så får man minsann veta det med råge nu.

  Kanske inget för den riktige finsmakaren, men för dig som vill ha rejält med kraft och en sjukt prisvärd 2-kanalare med pre out för slutsteg och dubbla sub pre out är den ett givet köp!
  Ställde den mot nad c372 och den levererar förvisso mer kraft, men tyckte xtz levererade mer finlir i slutändan.

  Det är inte mycket att orda om egentligen, köper ni den blir ni verkligen inte besvikna!
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Bra kraft
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Spelar otroligt rent och håller otroligt hög kvalitet på komponenterna.
 • Bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Ljudmässigt mycket bra förstärkare, neutralt ljud och kraft så det räcker.

  Dock dog den ena kanalen efter en kort tid. Hade även problem med CD-100. Känns som att det finns lite att önska vad det gäller kvalitet..
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Jag gillar ljudet i XTZan väldigt mycket. Dock har jag ett par Monitor Audio RX8 att spela på och tyvärr tror ja inte de riktigt gör förstärkaren rättvisa. Dock var jag också på Arken mässan i Göteborg i höstas och hörde stärkaren tillsammans med ett par Divin 100.33 och det lät mycket bra. Väldigt fin diskant utan att låta vasst.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Köp den! Du hittar inte en bättre förstärkare för de pengarna. Bytte ut min 3 månader gamla Nad C326BEE mot denna välljudande och stilrena pjäs. Gedigen fjärrkontroll, långt ifrån Nad´s plastiga, universalliknande, köpt på Clas Ohlson fjärr...

  Spelar den ihop med mina XTZ 93.22 och XTZ Star Quad NLP, underbart helt enkelt!
 • Bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Bra med kraft för pengarna. Sen fanns det ju anmärkningar som att det var friska spänningar i kylflänsarna som gjorde att den knäppte en hel del när den blev varm.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Den har allt jag behöver och jag fick pengar över.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Mycket fin förstärkare. Kvalitetskänsla för en relativt billig peng. Dock är volymratten ett mysterium, man måste vrida på ordentligt för att ändra volymen. Stort plus för den inbyggda dacen!
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  10 av 10!

  Vilken Jävla tia. Fruktansvärt mycket förstärkare för 6200 spänn. Kan bara säga köpköpköp..Hoppas dom släpper en dvd snart bara i silver och svart som matchar ad3an. Hade tidigare en marantz pm15s1 och den kostar en del. låter också jävligt bra. men säger bara xtz bra skit.
  ska ni köpa en förstärkare under 10 lök, så för fan köp denna. det är rent ljud spelar högt schysst upplösning, dock inga bas eller tonkontroller men gör inte ett piss. har även 99.36 orna! grannarna har tuppjukk! bare köp
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Bra förstärkare med gott om kräm, kör det mesta mellan klassisk musik till pop och rock och har inte mycket och klaga över, är det hi end? tror inte det men det ger ett fördömligt bra ljud för pengarna. Låter neutralt och fint och det ljudbilden är deffentift ok.

  Har den även till film och den gör verkligen inte bort sig varken i musikaler eller när film står på menyn och Hulken visar sin fulla styrka.

  Har PS3 kopplat optisk till förstärkaren då förstärkaren har inbyggd DAC, vilket sköter sig mycket bra. Hade dock velat ha en eller 2 optiska ingångar till och i alla fall ett delningsfilter för sub utgångarna. Så där rök en stjärna...

  Något och tänka på är att den inte har någon justering för bas/mid/diskant, XTZ satte det istället på högtalarna

  Man har slutat tänka på och uppgradera och lyssnar mer på musik numera vilket tycks vara ett gott täcken. Kommer nog ha den många år framöver. :)
 • Mycket bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Tung och snygg. Ger liv till mina XTZ 99.36mk2.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Än så länge väldigt nöjd med förstärkaren. Jag spelar all musik via Spotify premium, (det finns nartuligtvis bättre förutsättningar). I början upplevde jag att förstärkaren lät lite "instängd" men som någon tidigare nämnde så försvinner detta obehag. Jag har även provat lite olika högtalar- och digitalt optiska kablar. Man hör grymt stor skillnad mellan olika optiska kablar. Jag spelar på Energy Veritas v2.4i.
  Högtalarkablar föll på Van Den Hul The Magnum hybrid.
  Digital optisk kabel står mellan Supra och Van Den Hul.
  De enda negativa egenskaper som jag kan hitta är att basen kan kännas lite "långsam", men det behöver inte tvunget vara förstärkarens fel. En optisk utgång till hade också varit bra.
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Väldigt mycket förstärkare för pengarna. Låter bra på alla sätt och ser bra ut. Stort plus för phono ingång och att det nu finns matchande cd-spelare. Fjärren är grym.
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Helnöjd med ljud & byggkvalitet.
 • Utmärkt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Kanonförstärkare
  Litet minus till fjärren
 • Mycket bra
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Sålde min McIntoch för en XTZ Class A100 D3.

  Låter tokigt men vänta bara.

  Inköp till Mars månad blir 6 st slutsteg ala XTZ AP100 som ska driva ett par XTZ Divine 100.49.

  XTZ Class A100 D3 kommer att nytjas som försteg.
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  helt sjuk förstärkare till detta priset. kvaliten är så sjuk att jag knappt vet vart jag ska ta vägen. KÖP!
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Har dock inte denna men föregångaren, och denna kan ju inte vara sämre.

  Åter en fantastisk "Bang-for-the-buck" produkt från XTZ.
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  För priset riktigt fin, ger ett väldigt gediget intryck och har en bra finish. Låter riktigt bra i Klass-A läget. rekommenderas.
 • Utmärkt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Spelar fruktansvärt bra!
 • Perfekt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Än så länge mycket nöjd. Spöar min gamla Denon AVR-2307 i allt.

  Kan inte annat än att rekommendera denna förstärkare.

  Mycket prisvärd.
 • Perfekt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Redigerat omdöme:

  Förstärkaren är av toppklass och är värd varenda krona, tror inte man hittar en ny förstärkare som är bättre i klassen 5-10 tusen kronor.

  hade till en början problem med fyndbörsen men det verkar ha varit något slags missförstånd och något mail hade försvunnit. Allting bliv fixat och fyndbörsens service är mycket bra och bryr sig om sina kunder - världsklass.

  10/10 på förstärkaren
  och 10/10 på service.
 • Perfekt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Förmodligen den mest prisvärda hifiprodukt som tillverkats. Bra kontroll i basen fint upplöst mellanregister och en mycket fin diskant som aldrig låter hård eller vass. Kan bara bli full pott. Ska absolut köras i klass A -läget för bästa återgivning. "Budget highend"
 • Perfekt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Helt oslagbar för det priset, grymt kvalitetsintryck dessutom och bra med kräm. Har haft en NAD C370 tidigare, denna spelar skiten ur NAD säger jag bara. Grymt ljud i klass A dessutom!!!
 • Perfekt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Helnöjd! Ett stabilt kraftverk som gör det den ska! Bra ljud och det märks att det finns kraft - ljudet blir aldrig hårt/pressat. Fryser man väljer man att köra i klass A, den blir nästan brännhet efter ett tag (liksom elräkningen). Bra kvalitetsintryck förutom fjärrkontrollen som trots att den är i metall kan kännas lite "billig" med svampiga, gråa gummiknappar. Att den även alltid är i silver, även om man köpt en helsvart förstärkare är lite störande. Detta är dock bara en randanmärkning på det stora hela. Rek. varmt!
 • Utmärkt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Har ingen annan stereoförstärkare att jämföra med, men riktigt fin kvalitetskänsla, och riktigt bra ljud. Den är dock väldigt djup, så jag har fått använda vinklade kontakter för att få in den så långt som möjligt.
 • Perfekt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Vilken toppenförstärkare! Kör den för närvarande endast som slutsteg. Det håller verkligen mina Dali Concept 8 i ett järngrepp.

  Den har ett klart och fint ljud och byter man ut metallbyglarna mot något lite bättre så tror jag ljudet kommer lyfta sig ytterligare ett litet snäpp.

  Diskanten är lugn och behaglig, mellanregistret klart och basen snärtig.

  För de pengarna är det nog svårt att göra ett bättre köp!
 • Utmärkt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Förstärkaren ger ett gediget kvalitesintryck och väger över 22 kg. När man börjar spela på den direkt ur kartong kan ljudet kännas lite trångt och instängt, något som försvinner efter några dagars inspelningstid. I jämförelse med min Denon PMA-860 håller XTZ:n ett fastare grepp om basen och mellanregistret låter klarare och mer naturtroget. Rumsligheten upplevs faktiskt som större på Denon-förstärkaren men det kan bero på att XTZ:n kanske inte är helt inspelad ännu och att Denon-förstärkaren inte riktigt klarar att hålla fokus. Skillnaden mellan klass A- och klass AB-drift är inte stor men man hör att ljudet får ett annat lugn över sig när man slår över till klass A, speciellt i mellanregistret. Som några har skrivit på olika forum så kan jag bara intyga att förstärkaren blir riktigt varm i klass A. Det enda negativa jag kan komma på just nu är att den silvervita färgen är i mitt tycke lite för gråaktig, känns som en grundfärg, om ni förstår vad jag menar. I övrigt en toppenförstärkare som jag varmt (!) kan rekommendera.
 • Perfekt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Lysande helt enkelt.
 • Perfekt
  13 år sedan
  Uppdaterat: 13 år sedan
  Oj, vilken grej!
  Sparkade verkligen liv i mina högtalare!
  Kvaliten är enorm både på ljud och material fronten, Köpköpköp!
  Går nog inte att hitta en mer prisvärd förstärkare!