Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Skeppshult Professional Traktörpanna 28cm

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Skeppshult Stekpannor (55)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Usel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Värsta sortens handtag - lossnar och då tappar man pannan på glasspisen... helt otroligt hur dåligt handtdaget är konstruerat.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Bästa stekpannan som finns.

  Steker allt förutom pannkakor i denna som föregående nämner. Valde denna modellen från Skeppshult pga att handtaget är i i stål istället för trä eller silikon.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Använder den här stekpannan till nästan allt jag ska steka förutom pannkakor vilket mest beror på dom höga raka kanterna (kommer inte ner med en stålstekspade under pannkakan). Är heller inga problem att göra såser i den, har mätt upp att man kan få i 2,7 liter vätska om man fyller ända upp till kanten.

  Det är ingen liten stekpanna så det är bra om man har stora plattor att värma på också, ytan undertill (den som har kontakt med plattan) har en diameter på 22,5 cm. Har dock en keramikhäll hemma så det är inga problem att placera pannan (i jämförelse med traditionella gjutjärnsplattor) eller värma i den även fast min största platta bara är 18 cm i diameter.

  Tycker det är roligare och bättre känsla (gillar ljudet från stålredskap emot järn) att steka i gjutjärn med riktiga verktyg (stål och trä-redskap) än att använda teflon-panna med sina plast-leksaker.

  Köpte den för 391 kr (ville nämna priset för det skiljer sig rätt så mycket emot dom alternativen som finns här just idag. Köpte från en lokal järnaffär) för ett år sedan nu och jag har inga tvivel på att jag kommer använda den i decennier framöver, den kommer iaf inte gå sönder av vanlig användning så länge man bara sköter om den som man ska.

  Har inget att klaga på (iaf inget som kan dra ner betyget). Det är gjutjärn och det har för och nackdelar (om man jämför med teflon) och känner inte att jag kan sänka betyget pga det.
  Köper man gjutjärn så vet man att den kommer väga mer (3,15 kg i det här fallet) och att ytan inte är non-stick (fett är vad som gör gjutjärn non-stick) men man får istället känsla, inget teflon som går över till giftig gas (dock bara fåglar som avlidit av gasen men bra lär det knappast vara för människor heller) vid 260 grader Celsius och en panna som kommer hålla väldigt länge till skillnad från teflon-pannor.