Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Netgear AirCard 790

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Netgear Mobilmodem (9)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.80)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har suttit på den här ett bra tag nu, NDA gick ut för ett tag sedan men jag har inte kommit loss för att skriva något.

  Detta är en helt otroligt praktisk manick. Jag har maxat ut mitt abonnemang (64 Mbit/s ner och nånstans runt 30 upp) utan problem och hastigheten är även bra via 3G. Mycket bra täckning har den också, bättre än samtliga mobiltelefoner och plattor jag testat. Dessutom finns möjlighet till extern(a) antenn(er) vilket gör det ännu bättre (testade med två stycken jag hade liggande från några Cisco-routrar). Det går att låsa vid antingen 3G eller 4G om man så önskar.
  Om man nu av någon anledning skulle få för sig det kan man skicka och ta emot SMS också, men det går inte att skriva svenska tecken. Inte för att det spelar roll dock ^^

  Enhetens WLAN har mycket god räckvidd redan vid låg signalstyrka och täcker utan problem en trea med betongväggar, med högsta styrka kan man lätt surfa i en mindre tvåplansvilla alternativt femma utan problem.
  Maximal teoretisk hastighet är 300 Mbit/s och om man vill kan man använda den utan att koppla upp mot mobilnät för att köra LAN, t.ex. för att förenkla filöverföring eller annat.

  790S går att koppla in direkt via USB 3 och fungerar med både Windows, OSX och Linux/BSD utan att behöva ladda ner några extra drivrutiner.
  Dock följer det inte med någon USB 3-kabel utan enbart en vanlig USB, men jag har inte märkt av någon betydande hastighetsskillnad mellan dessa, däremot går den snabbare att ladda med USB 3.

  Man kan använda den som batteripack då den har stöd för USB-OTG, då tar man visserligen slut på batteriet på nolltid men man kan peta upp sin mobil från iallafall 10 till 60% vilket kan vara rätt praktiskt ibland.

  Vad mer... Batteritiden är bra men beror mycket på hur snabbt man tankar, maxar man enheten på 4G med 5 GHz-nätverk och ett par enheter håller den sådär 4 timmar medans den håller i runda slängar 2 dagar oavbruten uppkoppling om man bara slösurfar på 2.4 GHz (räknar då ändå på 3 kilenter).
  Den kan bli lite varm om man verkligen pressar den till sitt yttersta men inte så att det stör, bara en iaktagelse jag gjort.

  Dubbla nätverk finns och man kan kombinera fritt (2 x 2.4 GHz, ett 2.4 och ett 5, eller 2 x 5 GHz). Det ena kan köras som isolerat gästnätverk, passphrase kan slumpas, kanal kan väljas automatiskt även för 5 GHz, näten kan ha samma eller olika SSID... Då enheten har MIMO och flera radiodelar flaskar inte det ena nätet det andra.
  15 klienter kan anslutas samtidigt och man fördelar dessa mellan de två näten med en enkel slider i appen alternativt knappar i webgränssnittet.
  På tal om det är appen riktigt bra, mycket bättre än Netgears andra appar såsom skräpet Genie. Webgränssnittet är mycket bra och jag kan inte komma på något att klaga på där. Via enhetens skärm kan man även göra de viktigaste inställningarna.

  Stöd finns för black/whitelist av MAC, UPnP, port forwarding, VPN passthrough, bryggning & DMZ.

  Det finns säkert mer att skriva men jag kommer inte på något för tillfället. Utan någon som helst tvekan blir det en varm och solklar rekommendation från min sida iallafall.
  Jag har alltid den här med mig i jackan och använder den större delen av veckans dagar, har dragit ner surfen på mitt mobilabonnemang rejält och kör istället nästan allt genom denna.
 • Alla omdömen

 • Dålig
  1 år sedan
  En riktigt dålig router som du bör undvika att köpa. Tar evigheter att ladda och laddar ur väldigt fort. Har inte speciellt bra mottagning och dessutom så när den tappar mottagningen (vilket den konstant gör om du åker bil eller tåg) så startar den om helt. Det tar tid och du är då utan kommunikation. Är du dessutom professionell användare som kommer din dator att behöva gå igenom security check om och om igen varje gång routern startar om.
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Fungerar och gör det den ska. Den står och tuffar på utan att man behöver göra någon handpåläggning på den speciellt ofta.
  Den hade längre räckvidd på WiFi än den Linksys EA9500 (Linksys topp-router) som jag testade en period! Har nu även en Netgear X10 R9000 (en av Netgears top-of-the-line routrar) och den har väl ungefär samma räckvidd på wifi. Mao har denna lilla manick riktigt bra wifi. Dessutom 2-bands om man vill.
  Hastighet vet jag inte mycket om. Har bara 2 staplar i mottagning, även med extern antenn med inbyggd förstärkare (antenn-uttaget kanske är för wifit och inte för mobilnätet....?). Ab. hos Telia. Får enbart ~10Mbit ner och 5Mbit upp. Men det har nog mer med dålig täckningen att göra än vad routern kan prestera.

  Bra att batteriet är utbytbart!

  Till det negativa hör att touch-displayen är väldigt ojämn. Ibland är den extremt känslig och det räcker med att hålla fingret över skärmen för att den ska registrera tyck. Men alldeles för ofta reagerar den inte på tryck över huvud taget.
  Det är långt ifrån allt som går att styra via displayen. Riktigt dumt. Jag råkade t.ex. sätta den i bryggat läge och kom därefter inte åt den via wifi. Detta borde gått att ändra via touch-skärmen men istället fick jag göra en fabriksåterställning på den!

  Det kommer väldigt ofta uppdateringar av firmwaren. Bra, om det inte vore för att många inställningar går tillbaka till fabriksinställningar varje gång den gör det!

  Jag hade önskat mera router-inställningar, t.ex. sätta fasta IP-adresser på enheter. Men man kan inte få allt i en sån här liten manick.
  Apropå storleken så är den ganska mycket större än den ZTE MF93D som jag också äger. Den är fortfarande bärbar och går lätt att ha i fickan. Men den kunde varit mindre.

  Kontakterna för extern antenn är inte bra. Kontakterna sitter inte kvar i den.

  Försökte använda denna som modem och koppla min stationära router i bryggat läge till denna. Det fungerar inte alls! Det fungerar smärtfritt med min ZTE 4G-router så det är något som blockerar i denna Netgear-enhet.

  Summerat så är min ZTE MF93D bättre på allt utom att den inte har en touch-display och man därför måste ansluta till den och fixa allt via webgränssnittet. Men med tanke på hur dåligt det fungerar i Netgear så är det ingen förlust. Så köp en ZTE istället! WiFi är förvisso väldigt bra på Netgear, men frågan är om man behöver den räckvidden på en mobil router...?
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Bra hastigheter och mycket bra batteritid. Min gamla Netgear mobilrouer blev ordentligt varm då flera var uppkopplade mot den men Aircard 790 blir möjligen lätt ljummen.
  Lättanvänt touchgränssnitt.

  Ser att under Egenskaper här på Prisjakt, stämmer inte de angivna 4G frekvenserna iaf för Telias modell. Den modell de säljer stödjer 800, 1800 och 2600 MHz (Band 3,7,20)