Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Telldus Plug-In Switch On/Off (311912)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Telldus Sändare & mottagare för smarta hem (17)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.53)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Dålig
  4 mån sedan
  2 av 3 har gått sönder precis efter varandra och precis efter reklamationsrätten gått ut och då har 1 av 3 redan blivit utbytt sedan tidigare.

  Betyget baseras på den batchen mina uttag var ur och från vad jag ser här så är det samma död som även senare batcher gått till mötes så..

  Hade Telldus haft lite skam i kroppen hade man dragit tillbaka batch 14320 och även senare batcher som drabbas av klickdöden.
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Gör det den ska, vare sig mer eller mindre. Tråkig klossig design men vägs upp av det faktum att de i skrivande stund har hyfsat pris
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Jag har använt en plugg med batchnr 14665 i ca 1 år för att driva ett element (1250W). Jag var tvungen att koppla ur pluggen för renovering och efter det funkar den inte längre.

  Pluggen ger ifrån sig ett konstant klickande läte som morsekod och dioden blinkar i samma takt. Klickandet minskar i takt efter inpluggning och jag kan höra ett tilltagande coil whine läte. Jag gissar att någon analog komponent har gått sönder så den digitala kontrollern fastar i en bootloop pga brown out detection. Alla mina försök med reset misslyckas.

  Jag skruvade itu pluggen men såg inget uppenbart fel. Den styrs av en Silicon labs SD3502 general purpose Z-Wave SoC. Kontrollern styr i sin tur ett Hongfa HF32FV-G relä som är dimensionerad för 10A, 250VAC och 100,000 klick.

  Eftersom pluggen är både billig och är specad för hög spänning köpte jag en ny. I den nya boxen fanns en infobroschyr där det står:
  "Do not connect motors of over 300W"
  "Do not connect heaters of over 1600W"
  Det är något att ha i åtanke beroende på vad den används till.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Har 4 stycken och dom göra vad dom ska.
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Har bara en men de fungerar bra, och inga problem med räckvidd. Och den är bra på att reläa z-wave nätet. men då den inte har effektmätning och är ganska stor blir det inga mer av denna modellen.
 • Usel
  2 år sedan
  Köp ej!

  Har en Telldus TZWP-100 och 5st Philio PAN11.

  Telldusen har extremt dålig täckning. Ändå har jag fått den utbytt av Telldus support pga. dålig antenn på de första batcherna. Den fösta jag hade var ännu sämre.

  Just nu använder jag den bara som (dålig) repeater eftersom jag inte kan lita på den.

  Hade gärna skickat tillbaka den men det går säkert inte Telldus med på. Om ni ser detta kan ni väl kontakta mig isåfall?
 • Ganska dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Köpte två stycken, den ena la av ganska omgående och vägrar ö.h.t. fungera, inte ens dioden lyser när jag stoppar den i ett vägguttag och det verkar som att den har tvärdött!

  Blir en retur på den, tänkte inte ens bemöda mig med att ta en ny i utbyte utan det blir pengarna i retur.

  Den andra fungerar dock fortfarande, återstår dock att se hur länge.

  Nä, det blir Fibaro Wall Plug 2 istället.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har 12 st av dessa brytare. Mest prisvärda på marknaden. Har köpt på mig vid olika kampanjer. Betalade 229:- senast.

  Körs med Samsung Smartthings v2

  En billig enkel Z-wave+ brytare utan lull-lull. Gör vad den ska.

  Det finns on/off samt repeater för z-wave mesh nätet.

  Första batchen 14320 var där lite strul med. Har två st av dessa där reläet ibland kan hänga sig. Man är då tvungen att dra ut och åter sätta in pluggen i vägguttaget.

  Betyg 8/10 med tanke på det för z wave låga priset.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Funkar bra
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Det började med att jag köpte 2st på Netonnet runt April 2017. Dessa fick jag returnera för de var defekta. Sedan såg jag en fin rea på m.nu där runt början av sommarn. Köpte 4st här. Alla var defekta på samma sätt som de jag fick av Netonnet.

  Jag tog här kontakt med Telldus. De förklarade att de varit tillverkningsproblem med pluggarna. De skickade ut 4st nya till mig. Och dessa har fungerat klanderfritt nu sedan tre månader tillbaka. Jag använder alla pluggar varje dag. Så dom är stabila.

  Jag köpte ytterligare 4st av Webhallen nu för en dryga månad sedan. Dessa fyra har också fungerat klockrent.

  Har ni problem prata direkt med Telldus. Magnus på supporten är en riktig klippa!
 • Dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har haft 3 st, endast en av dom fungerar bra.. En slutade fungera ganska omgående, så jag bytte den, fick en ny som slutade fungera efter några timmar, den verkar dock fungera nu och då om jag byter uttag. Kan va samma problem som andra haft, den verkar ha kontakt med controllern och lampan byter färg vid av/påslagning, men strömmen bryts inte. Denna var dock inköpt i september 2017 så antingen cirkulerar det fortfarande dåliga batchar eller så kvarstår något kvalitetsproblem...

  Att endast 1/3 fungerar felfritt är inte ok.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fungerar perfekt. Har en SmartThings hub som jag styr denna med. Har fungerat perfekt i runt 1 månad. Nackdelen med denna lika alla andra z-wave prylar är priset. 300 kr för ett radiorelä är ett överpris.

  Webbhallen hade tidigare en liknande z-wave plug för 190kr som fungerar exakt lika bra (har 5st av dem som jag också styr via SmartThings) men som nu har utgått och ersatts av denna dyrare modell där enda skillnaden är att denna kör z-wave "plus" som ska ge längre räckvidd. I praktiken verkar det dock inte betyda något, båda funkar exakt lika bra (når alla hörn i en villa på 190kvm).

  Så kontentan är att den funkar väldigt bra, har en väldigt kort svarstid, väldigt bra räckvidd, men priset tycker jag fortfarande är för högt.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Oförtjänt dåliga omdömen. Problemen med första batcharna verkar vara över. Mest prisvärda Z-wave brytaren hittils. Hoppas på kampanj så blir det fler.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köptes ihop med en Tellstick ZNet Lite V2. Fungerar bra. Sitter på ca 10 meter avstånd från styrenheten och fungerar klockrent!
 • Dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  I teorin bra, då formen tillåter att man använder två switchar i ett dubbeluttag.

  I praktiken är kvaliteten på dessa så bristande att man inte vill ha dem alls. Provade en som dels hade räckvidd på cirka 5 meter i fri sikt och absolut inte igenom en vägg, dels pajade den och bryter inte strömmen när man stänger av den. Märkligt nog knäpper det till i den när man stänger av (trådlöst eller på knappen) men strömmen är ändå på. Se även recensioner på m.nu.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mycket bra för priset.
  Kör tillsammans med Smartthings hub. Pålitliga
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Gör det den ska.
  Klar mindre än jag förväntat mig. Ganska mycket mindre än Nexas vanligaste dosor.
  Bra med lokal på/av-knapp.
  Prisvärd för att vara en Z-Wave enhet.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fungerar bra. Tillsammans med en Tellstick Znet Lite V2, som i sin tur är integrerad i HomeKit via Homebridge körs på en Raspberry Pi 3.