Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Asus 4G-AC55U

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Asus Routrar (65)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mycket bra router men med en viktig kommentar; Tele2 (och Telenor?) spärrar Asus 4G-produkter från att få en publik ip-adress eftersom de inte lagt in Asus MAC-adresser i listan över routrar, och alltså tror det är en mobiltelefon. Alltså inget fel på routern, utan på Tele2. Varnar för Tele2 om ni vill komma åt era servrar etc hemma utifrån. Huawei modem fungerar bra än så länge, men säkerheten i Huawei är tveksam. Förutom det bra SW, bra inställningar, bra signal,...fungerar utmärkt som bredbandsmodem om man inte behöver access utifrån, åtminstone i Tele2.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  4 mån sedan
  Om du ansluter till 4G och har problem med att den tappar kontakten så kontrollera i inställningarna att att 'Nätverkstyp' är satt till '4G only' och 'LTE Band' till 'Auto'. Jag hade tidigare problem med att modemet tappade kontakten med mobilnätet, men det har inte hänt sedan jag ändrade dessa inställningar.
 • Dålig
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Fungerade alldeles utmärk i ett halvt år, sen började den tappa kontakten med SIM kortet. Efter att ha tagit ur och satt i SIM kortet samt starta om den så fungerade den i någon vecka eller så.
  Kontaktade ASUS support som tipsade om att testa med ett annat SIM kort. Samma visa med det andra SIM kortet som var från en annan operatör. ASUS support tyckte att jag skulle lämna tillbaka den, vilket jag också gjorde och fick pengarna tillbaka eftersom den försvunnit från återförsäljarens sortiment.
  Hade innan dess en Huawei b593u som med tiden hängde sig mer och mer av okänd anledning och måste startas om för att fungera igen.
  Eftersom den användes i sommarstugan för att bla sätta på värmen vintertid, så är tillförlitligheten viktig. Funderar nu på en Teltonika RUT240 eller RUT950 som lär vara extremt driftsäkra.
 • Usel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  SIM-kortshållare havererade första gången jag bytte SIM-kort. Använde en SIM-korts adapter vilket gjorde att metallkontakterna följde med ut med SIM-kortet.
 • Usel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Tyvärr så funkar denna produkt mycket dåligt.

  Tappar kontakten med sim-kortet. Måste ta ut, återställa och sätta in, ibland flera gånger.

  Wifi på 2.4 ghz låser sig och tillåter inte trafik - funkar bättre på 5 ghz.

  Stödjer inte band 8 (900 mhz) vilket är bandet som tele2/telenor använder för att yttäcka Sverige...

  På det hela taget en mycket dålig användarupplevelse för någon som bor på landet och använder tele2/telenor.

  Hade den haft stöd för band 8 så hade den nog kommit upp i 5 stärnor
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Provade den 2 veckor men fick aldrig inbyggd Dynamisk IP (DDNS) att fungera.
  Jag använde Telenor mobilt bredband. SIM kortet var ett s.k. Tvillingkort från mitt ordinarie mobilabonemang, detta tvillingkort fungerade utan problem i vanligt 4G USB modem inkopplad till min gamla Asus router.

  Asus 4G-AC55U är en för övrigt väldigt bra router bra men den det går INTE att få DDNS funktionen att fungera, se kommentar från EMAH. Detta pga strul med Tele2 och säkerligen även Telenor.

  Till följd av strulet med DDNS så kunde jag aldrig logga in på min router eller NAS när jag var på jobbet, på resande fot eller från min mobil.

  Om jag bara ville surfa, spela och titta på youtube hemma (utan att använda NAS och åtkomst till mina filer på NAS:en) så hade nog denna Router fungerat bra för mig.

  Wifi var väldigt snabbt och bra, 4G motagning var hyffsad trots sina 3 stora antenner (vet inte om antennerna användes för både Wifi, 4G eller båda), 4G var i all fall bara snäppet bättre än vanligt 4G USB modem sticka utan antenner.

  Men som sagt, routern returnerades när inte Asus supporten kunde fixa problemet med DDNS problemet. Jag får fortsätta använda min gamla Asus router med ADSL ett tag till ser det ut som.

  Ifall situationen ändras och SIM kort från Telenor går att använda i denna router (så att jag får DDNS funktionen att fungera) så kommer jag nog köpa routern en gång till.
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  En mycket kass produkt !

  Köpte först en som wifi'n försvann på hela tiden.
  Fick den utbytt mot en ny som aldrig hittade annat än H+.
  Har nu en Netgear aircard 785 som var halva priset jämfört, men dubbelt så bra. Har nu 4G konstant.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bytte ut min gamla trotjänare Huawei b593! Och jag måste säga att det är stooor skillnad,Inte så mycket på 4G Lte mottagningen, Men det lokala wifi var stor skillnad.. På uteplatsen där jag tidigare nätt och jämt fick signal kan jag nu välja mellan 48% med 5g bandet eller 65% på 2,4g bandet.. Massor av inställningsmöjligheter och du kan själv dedikera/dela ut kanalerna.... Gränssnittet snyggt och begripligt...

  Haft den i 2 dagar men mycket nöjd hittils..............
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har precis börjat använda den. Använder enbart 4g.
  Den kopplar ner sig ganska fort, typ 30 minuter.
  Ska enligt manualen finnas en inställning, "Overksam Tid", men den inställningen hittar jag inte under WAN som manualen säger.
  Så fort jag får den att bli stabil på 4g så kommer jag ändra betyget, för i allt övrigt funkar den efter mina (höga) förväntningar.

  Hur är det för andra? Kopplar den inte ner?

  /T
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bytte från gammal Huawei B593. Stor skillnad. Bättre täckning och hastighet. Även 5Ghz har bra täckning. Så, lätt att placera.

  Perfekt att kunna strypa bandbredden per device. Om man t.ex. vill begränsa TV:n från att alltid visa Youtube i HD.. Nu visar den aldrig mer än 480p. Sen kan man också se i realtid hur mycket data som förbrukas.

  I övrigt, enkel att komma igång med, men samtidigt finns mängder med inställningar om man vill detaljstyra.

  Har bara testat några timmar, men väldigt nöjd än så länge.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Grymmaste routern jag haft.

  Kör 4g bredband via Hallon.Enkelt att slippa Usb dongel.Bara sätta i simkortet i routern.
  Enkel uppstart.Routern har riktigt bra räckvidd och täcker hela lgh på 117m2 i 2 plan utan vidare.Tappar inte heller speciellt mkt fart utan laddar ned i mellan 40-50mbit och dessutom riktigt stabilt.Även om priset kanske är i mångas ögon lite högt tycker jag det är värt varje krona för att slippa starta om och hålla på.Som man säger man får vad man betalar för.
  För er som använder mobilt bredband säger jag bara KÖP
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  2016-04-11
  Bara använt en dag ännu, men första omdömet om den är enkel och sköter det den skall.
  Snabb och enkelt att installera, har man använt sig av Asus routrar innan så känner man sig hemma i gränssnittet
  Får 9 stjärnor till en början.
  Återkommer med uppdatering när jag kört den en tid.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Hade problem med tidigare router att nå alla delar av huset (två våningar på 110 kvadrat) och samtidigt kunna leverera bra överföringshastigheter. Den här sköter detta galant! Vi har den placerad på övervåningen nära trappen.

  Det som drar ner betyget är priset. Lite väl dyr måste jag erkänna. Fick ju ljuga för sambon och säga att den kostade 1500 för att hon inte skulle tappa hakan.