Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Acer Predator XB271HU (bmiprz)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Acer Datorskärmar (299)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.76)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Knappt godkänd

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har gått igenom två exemplar nu, och ännu tyvärr inte fått någon utan skavanker. En stor besvikelse med tanken på att denna skärm ska vara en av de bästa alternativ i dagsläge. Här kommer en sammanfattning av varje exemplar, fördelar, nackdelar samt problemen dessa skärmar hade.
  Förövrigt är skärmarna fantastiska, perfekt bildkvalitet och väldigt bra spelupplevelse (om man nu bortser från problemen). Inget slår en IPS skärm med bra färgåtergivning och 165 Hz.

  Hursomhelst, här har ni min upplevelse.

  Skärm nummer ett.
  Tillverkad: October 2015.

  + Enhetliga färger (exempel: Vita färger var helt vita utan några färgskift eller dylikt).
  + Väldigt bra bildkvalitet, det är trotts allt en 1440p IPS skärm.
  + Blåa ljuset går att stänga av (LED-ljuset vid startknappen, vilket går att fixa i inställningar. Den stängs av efter ca 5min av användning).
  + HDMI stöd.
  + Högtalare, ja, vad ska man säga, två ganska kelna högtalare som är bra att använda vid brist på annat.
  + Byggkvalitet. Enkel att sätta ihop, bra med VESA fäste.
  + Väldigt tacksamt att ACER har lyssnat på sina kunder, då de har tagit bort de gamla glänsande ramar. Mattsvart, som det ska vara!
  + Väldigt tunna ramar, perfekt för multiskärm projekt.

  - Två DÖDA PIXLAR! (mycket irriterande!).
  - Menyknappar fungerande bara ibland, seg respons.
  - Blödde en del, så kallad BackLight Bleed. (Blödde i alla fyra hörn, värst uppe i högra hörnet. Syntes även på långt avstånd och redan vid 20% ljusstyrka).
  - Problem med orange/gul glow i två hörn, det så kallad IPS-glow. Denna "försvinner" om man kollar från en annan vinkel.
  - Inställningsmenyn är ganska omfattande, man får pilla lite. Men den är inte helt omöjlig att förstå.

  Skärm nummer 2 har i princip samma fördelar som skärm nummer ett.
  Tillverkad: October 2015.

  + Uppmärksamt mindre BackLight Bleed (det var minimalt i början, se kommentaren nedan).
  + Menyknapparna fungerade som de skulle.
  + Nästan ingen gul-blödning? (IPS-glow).

  - En fast pixel, syntes i blå backgrund.
  - Till en börja så blödde skärmen ganska lite, men det ändrades drastiskt efter ca 2 timmars användning. Högra hörnet, både övre och nedre, hade väldigt mycket silverkatig blödning (BLB), syntes även vid låg ljusstyrka (20%).
  - Vita färger var ej vita. Det kanske låter konstigt men så var det. Helt vit skärm hade mycket "varm" färg, nästan gul färg. Försökte att ändra i inställningar utan vidare förbättring.

  Slutsats.
  Skärmen i sig är en väldigt bra skärm med många fördelar. För mig blev det retur för bägge. Jag tyckte att man betalade för mycket pengar för att "acceptera" eller tillåta sådana allvarliga brister. Nästan 9000:- kostar skärmen, då vill man att den ska vara perfekt (eller i alla fall felfri). Man kan argumentera om att det är svårt att få en perfekt IPS skärm utan någon som helst blödning, men betalar man så mycket, så känns det fel att bara acceptera det. Vissa har faktiskt haft tur och fått helt felfria exemplar, det finns en chans!
  Jag avvaktar än så länge och hoppas på att ACER fixar dessa problem. I dagsläge kan jag ej ge mer än 5/10.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte ett ex från Elgiganten för 6490, november deal. Jag är väldigt kräsen när det gäller skärmar och TVn. Före köpet läste jag en del negativ återkoppling på denna modell från tidigare delen av året. Var lite orolig, men det visar sig att Acer har fixat till sina kvalitetsproblem. Mitt ex är tillverkad augusti 2016 och är i det närmaste perfekt. Något ljusare hörn möjligen en cm in i ett helt mörkt rum, men det är så lite att det inte påverkar något. Jag är mycket nöjd.

  Edit: Om ni får ett ex som har lite ljusgenomsläpp eller ljus fläck ovanför Predator loggan på skärmens nedre kant så kan det hjälpa att lossa lite på skruven på skärmens baksida. På mitt ex fanns det från början en 4 cm bred 2 cm hög ganska starkt ljusfält. Då jag lossade skruven försvann problemet.

  Edit 2: Tre veckor senare. Nästan så jag vill ge skärmen den där sista stjärnan. Nu har jag kalibrerat, det finns en forumtråd på overclockers där en kille även har länkat upp en kalibrerad windows färgprofil, om du laddar in den och ställer in skärmen som han skriver - herre jävlar!
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Efter problem med två stycken Asus PG279Q som hade enorma kvalitets problem med skrämpanelen beslutade jag att chansa på denna XB271Hu och äntligen! Ingen blb (back light bleeding) problem dvs. den är svart över hela skärmytan, underbart tunna skärmkanter vilket gör att man nästan blir sugen att skaffa 2 stycken till. :P

  Det enda jag kan ha åsikt om är skärmens menyer, dom är lite bökiga men hur ofta är man där och pillar, man kalibrerar den som man vill ha det sen är man aldrig där något mer och sen har vi den "fula" foten som Acer av någon anledning vill ha med men då skärmen har VESA standard så går det att lösa ganska enkelt.

  Inget att tveka om, ett solklart köp om du är på jakt efter en sådan här skärm. :)

  Betyg: 9/10
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Har haft skärmen ett år och är väldigt nöjd med den. Den enda jag skulle kunna klaga på är menyerna och knapparna för att komma åt menyerna. Detta är riktigt dåligt.
  Jag hade riktigt tur att få en skärm utan BLB eller döda pixlar.

  Dock har jag gått tillbaka till att spela 1080p i snabba fps-spel eftersom det känns bättre och jag presterar bättre. Vidare så blir har jag inte riktigt hårdvaran för att få riktigt hög fps i 1440p. Så det får helt enkelt bli en 24" 1080p-skärm bredvid den här för detta ändamål.
 • Dålig
  5 mån sedan
  Skärmen ser bra ut till en början men är av dålig kvalite, jag har haft en rad olika skärmar och denna är den skärm som har haft kortast livslängd. På mindre än 1 år så har pixlar börjat lägga av. Detta ska enligt Acer täckas utav garanti men det visar sig vid kontakt utav dom att det är bara om det har hänt inom 30 dagar från leverans.
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Toppenskärm.
  Menyerna är lite krångliga men utöver det inget att klaga på.
 • Dålig
  1 år sedan
  Gick på recensioner här på denna skärm. Kändes som en säkert köp men oj vad jag bedrog mig. Vilken skitskärm!

  Det positiva:

  + Bra bild, det är ju IPS så det var klara och fina färger. Inga konstigheter
  + Det går att justera bra i alla ledder.

  Negativt:
  - Det skriker 14 årig gamer om den, detta visste jag ju redan men tänkte jag kunde leva med detta.
  - Massiv backlight bleed i alla fyra hörn
  - Riktigt dålig byggkvalité
  - Till följd av detta så så läcker det ljus mellan panel och ram, den är så dåligt byggd så att den tätar inte däremellan. Det är helt oacceptabelt i min värld med en skärm som kostar 6-7000:-

  Denna åkte tillbaks till butik inom en vecka. Blir att köra vidare med min Dell....
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Köpte en på Elgiganten för 6490kr som hade endast lite glow på nedre sektionen av skärmen.
  Lämnade tillbaka den då jag även köpte en likadan på inet.se för 5990kr istället och den hade tyvärr ännu mer glow/blb. Har lite glow i alla hörn men syns endast om man har en TOTALT svart bild i princip. Har ju fortfarande öppet köp så kanske provar den ett tag till och ser om det är så illa att jag vill byta/lämna tillbaka.

  +Grymma färger och betraktningsvinklar tack vare IPS
  +Fantastiskt flyt i alla spel och överlag tack vare 165hz (bytade från en 4k 60hz samsung) verkligen värt att spendera extra för det om man spelar spel !
  +g-sync - absolut INGEN screentearing alls.
  +lätt att montera
  +snygg design och tunna kanter runt panelen (ful logga dock)
  +bra stabil fot

  -BLB / ips glow får man räkna med mer eller mindre.
  - Lite dum design på foten trots att den är snygg
  - klumpig och osmidig meny i skärmens inbyggda inställningar
  - predator loggan är väldigt töntig
  -Priset borde vara billigare med tanke på de allvarliga problemen med blb/glow och dessutom att den har funnits på marnaden sedan 2014/2015 utan prissänkning.

  Hade inte blb/ips glow existerat hade jag bortsett från allt annat och gett toppbetyg.

  senaste exet köpt på Inet.se för 5990kr på Black Friday.

  Update: Lämnade tillbaka och köpte TN versionen istället. Märkte ingen märkvärd skillnad i bildkvalitet så definitivt inte värt att betala extra för IPS som dessutom ger hemsk glow. Därav lägre betyget eftersom priset borde matcha dess problem.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Riktigt fin skärm! Lite halvdåliga menyer jämfört med ASUS motsvarighet, men mitt exemplar hade ingen märkbar BLB, och Glow hör ju till IPS-tekniken så det får man vänta. Fenomenalt flyt, riktigt fina färger direkt ur boxen, stabilt stativ. 27"-formatet kanske känns tanigt jämfört med 34-tummarna som börjar härja men har nu hunnit sitta och jobba en del i dokument och tycker storleken räcker långt tack vare hög upplösning.

  Den mest kompletta allround-skärmen på marknaden just nu.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Gick från 60Hz 1080p 24" IPS till denna. Vilken skillnad! När jag kör mina gamla favoritspel är det som att upptäcka dem på nytt.

  Kör skärmen i ljusstyrka 20%, det är ingen farlig backlight bleed eller något sånt. IPS ska inte köras på max bakgrundsbelysning!

  Man måste ställa in 144Hz i både Nvidia och windows kontrollpaneler för att det ska funka. Jämfört med ASUS PG279Q tycker jag inte skillnaden på 500kr+ är motiverbar. Ett stort plus är att nätagget sitter inuti skärmen, dvs ingen stor klump som med PG279Q. Menyerna funkar fullt tillräckligt och den röda foten vänjer man sig vid snabbt. Om man hittar den på bra rea men foten känns ohanterbar, köp till en VESA 100x100 fot i annan design. Hade inte heller något strul med medföljande kablar, dvs inget klapp eller hack vad jag kan se.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Mycket nöjd med denna skärm, sjukt bra bild och upplösning.. har en sekundär skärm som är 1920 x 1080 och 60Hz och skillnaden är som dag och natt!
  Kommer aldrig gå tillbaks till en budget skärm, stor prisskillnad men man får verkligen vad man betalar för
 • Perfekt
  1 år sedan
  Helt underbar skärm, gick från 24' 60hz till denna, oj vilken skillnad. köpte den på Elgiganten för 6490. Den har inga fel vad jag har sett, inget black light bleeding eller liknande och färgerna är klockrena. Har använt den för både gaming och för arbete, fungerar super för båda ändamålen.

  om man är kräsen och vill ha det bästa, så är det här helt rätt skärm.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Finns inget att klaga på en beast! Inget lagg alls, den är bättre än asus. Färgerna är helt fantastiska, det är dag o natt om man jämnför med TN

  Tveka inte köp!
 • Dålig
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Som tidigare skribenter så lider den här modellen av flera kvalitetsproblem och trots det fortsätter dom slussas ut till handlarna.
  OBS!
  Av någon skum anledning så har dem trissat upp priset med hela 1300 kr! På bara några dagar.
  Leta därför efter någon annan ersättare. Min är returnerad och tittar just nu på en ViewSonic XG3240C.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Mitt andra köp av denna ips skärm grymt nöjd med båda två men båda har lite BackLight Bleed men inget jag tänker på när jag spelar . Men trots detta är jag mycket nöjd med dom.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Gått från TN och VA 1080p paneler till denna, otroligt bra färger, inget märkbart eftersläp, som med min tidigare VA panel.

  Köpte denna pga den kantlösa designen, över ASUS och AOCs varianter, och det ser riktigt bra ut. Har hört något klagomål om den tjockare kanten i botten, men tycker det är trevligt för att kunna hålla i något när man justerar skärmen.

  Menyn skulle kunna vara lite bättre, egentligen tänker jag då mest på knappsystemet. ASUS verkar vara bäst på den fronten, med deras "joystick" på baksidan. Det är dock en aspekt som inte hade något inflytande på mitt köpbeslut då jag använder menyn väldigt få gånger.

  Mitt exemplar har väldigt lite BLB, inga döda pixlar osv.
  I nedre högra hörnet kan det ibland märkas vid helt svarta bilder, men det är verkligen inget som stör.

  Skulle absolut rekommendera denna skärm i sig, det är utan tvekan den bästa skärmen jag haft. Priset är lite saftigt, men det får man kanske anta vid dessa specifikationer.

  Lite om specifikationerna:

  1440p verkar vara "The Sweetspot", mellan ögongodis och prestandakrav. Med mitt GTX 1080 kan jag driva i princip allt i 1440p, med hög fps.

  165Hz känns lite mer som ett säljord än något riktig bonus, väldigt lite skillnad mellan 144Hz och 165Hz, men absolut en trevlig bonus.

  IPS ger otroligt bra betraktningsvinklar, inte mycket att säga om det förutom att ifall man tidigare suttit på TN panel kommer detta ge en helt ny upplevelse.

  G-Sync, inte mycket att säga om det, trevligt att inte ha tearing, även om jag inte hade särskilt mycket tearing innan jag bytte skärm från en utan någon adaptiv synk.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  För cirka ett år sedan köpte jag en Asus ROG Swift PG279Q, skärmen hade enorma mkt backlight bleed. Firman jag köpt från online KOMPLETT, ville absolut inte låta mig skicka tillbaka skärmen, då de ansåg det var helt normalt! Alltså vi pratar så sjukt mycket ljusgenomsläpp att jag störde mig varje gång det var en mörk bild. Efter otroligt lång process med riktigt jobbig support, godkände de min retur, men sade att jag skulle få betala massa avgifter om de fick skärmen och ansåg att det var normal mängd bleed. Detta skapade massa oro och naturligtvis var det jobbigt innan mitt konto fick återbetalning på 8000kr. Har väntat på skärmutveckling (nya modeller), men när till slut Elgiganten satte denna skärm på REA, så vågade jag prova igen, eftersom Elgiganten har 30 dagars öppet köp. Fick alltså testa skärmen och sedan lämna igen. Jag är chockad. Finns knappt någon bleed alls och inga döda pixlar. Här sitter jag med enormt/overkligt flyt i spel och makalösa färgåtervinning och är så jäkla nöjd. Ett hett tips om man vill ha en IPS skärm med 165hz och bra upplösning, köp från ett företag som erbjuder öppet köp. Processen med komplett vill jag aldrig mer uppleva som kund.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  För 5990:- (black friday-rea) är det här en helt utmärkt skärm, men till de lite högre normala priserna känns det som att det troligtvis finns alternativ. Framförallt är det designen som är lite för "gamer", och den har även vissa kvalitetsbrister som backlight-bleed i ena hörnet. Trots detta presterar den oerhört bra, har fin färgåtergivning, och G-Sync är en oerhört användbar feature. Efter en kalibrering ser den lika bra ut som min gamla 27" iMac, vars skärm var helt perfekt.

  Full pott, med två avdrag för fjantig design samt dålig kvalitetskontroll.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Klart den bästa skärmen på marknaden vi köptillfället (Aug 2017).
  Har alltid varit trött i ögonen o ibland lite lätt huvudvärk efter några timmars spelande förut.
  Detta känner jag inte alls av längre utan kan sitta nästan hur länge som helst (till frugans förtret)..

  Jag har absolut inget att klaga på när det gäller mitt exemplar som är helt fritt från döda pixlar osv.
  Lite blb finns där väl ute i nått hörn men jag har ALDRIG sett någon IPS skärm som varit helt fri från detta inte ens på CES nu i Januari 2018 såg jag någon som var det.

  Så spelar du mycket och har råd, då är detta skärmen för dig...
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Grym skärm, den har allt som jag för tillfället har på min önskelista:
  *IPS
  *>144hz
  *27"
  *2560x1440
  *G-Sync
  *låg responstid (för o vara IPS)
  *Bra recensioner

  Har inte så mycket att jämföra med i samma segment, jag bytte från en första generationens 22" TN panel och skillnaden är föga förvånande enorm!

  Verkade även ha fått ett ex utan defekter, inga solid state, eller döda pixlar. Inte ens partiellt döda. ingen synbar blb. Tillverkad oktober 2017

  Stabil o bra fot med mycket metall i, de röda fötterna är i metall.

  Enda minuet och som drar av en stjärna är att jag inte riktigt diggar utseendet. Skulle hellre haft en mer sober skärm utan "Predator" logga och röd fot. Men tyvärr verkar det inte gå att hitta en skärm med ovan nämnda krav där designspråket tilltalar folk över 15 år. Själv skäms jag lite när jag har folk över och de undrar varför det står "Predator" på min skärm i stället för typ "Dell" eller "HP". Men vad gör man inte för att få en bra spelupplevelse.

  OBS behöver kalibreras ordentligt, ser inte alls bra ut direkt ur kartong, finns många guider att tillgå.

  köpte för 5995 på mellandagsrea.

  Trevlig skärm, köp!
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Nog ett av de bästa skärmar jag har haft, bildkvaliten är perfekt, IPS panelen gör verkligen sin nytta tillsammans med 144Hz. Upplösningen är också perfekt till denna storlek av skärmen.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Köpte på black friday för 5990:-

  Aldrig ägt någon skärm med högre än 60Hz och j*vlar vilken skillnad det är. Allting är smooth som smör på den här skärmen.

  Inga döda pixlar och minimal back light bleed på mitt exemplar. På en helt svart bakgrund kan man se lite ljusare nyanser längst ner i högra hörnet vid lite högre ljusstyrka (30-35% var en lagom nivå), dock märks det ingenting vid normal användning.

  Menysystemet var inte så illa som många påtalat, man använder det ändå inte speciellt ofta så det är inget som jag tycker drar ner helhetsintrycket.

  Kan inte uttala mig om funktionen på foten då jag använder ett stativ med VESA-fäste, men speciellt snygg är den inte.

  Drar av en pinne för att priset fortfarande är lite i överkant.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Bästa skärmen någonsin! Plockade upp en från Elgiganten på Black friday. Måste säga den är snyggare och större än den ser ut att vara. Va inne på Asus pg279q men bestämde mig för denna pga de smala ramarna som får skärmen att se snygg och slimmad ut. Många som säger att dem stör sig på predator märket men inget jag märker, för att det är så pass mörk rött Och man ser inte riktigt det. Också menyn är det många som klagar på och tro mig det är inte så svårt att navigera som vissa säger, visst Asus skärmen har en lättare joystick där back men det är pillar på skärmen som visar navigationen så det blir lätt och hur ofta är man i menyn?

  Om man tvekar gör inte det bra skärm och snygg så gå och köp!
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Enda panelen som har allt jag vill ha för tillfället.

  Mitt önskemål: 27" IPS-display med G-sync som har 144 hz och 1440p.

  + Otroligt bra bildkvalite. Bra svarta/ljusstyrka.
  + G-sync gör marginell skillnad. Absolut inget måste men klart trevlig gimmick.
  + Snygg - dock hånar flickvännen mig att skärmen är en "gajmingskärm" - Predatortexten med röd metalfot är lite overkill.

  - Priset, displayn borde snarare kostat 4990:-
  - Lite vingling fot. När jag stöter till skrivbordet så vobblar hela displayn.
  - Ett par döda pixlar.
  - IPS-glow, dock inget märkvärdigt. Stör mig aldrig men det finns där.

  Sammanfattning: Investera! Håll tummarna att du får ett bra exemplar.
 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Mitt ex hade inga döda pixlar och gick att klocka till 165hz, tyvärr har mitt ex en del BLB så jag drar av en stjärna pga det.

  Drar av två stjärnor pga att skärmen bara går att klocka till 165hz, ville ha mer.

  -1 pga att menyn är opraktiskt, bökigt att ändra ljusstyrkan mm.

  +1 pga att foten är av fin metall, den är stadig och fin.

  Ville egentligen inte köpa denna men finns inte några andra bra alternativ nu, g-sync har jag inte använt mig av än.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Perfekt gamingskärm! Efter att ha testat två Asus PG279Q som hade fruktansvärd BLB (back light bleeding) och döda pixlar så bestämde jag mig för att testa denna Acer, och visst blev det fullträff. Äntligen en skärm som inte har några döda pixlar eller BLB. Efter att ha tankat hem och laddat en färdig kalibrering, blev färgåtergivningen ännu bättre.

  + 27" 1440P
  + IPS
  + 165 Hz
  + G-Sync
  + Höj- och sänkbar, pivotfunktion, tiltbar, vridbar.

  - Knapparna på panelen (hade föredragit en joystick för att navigera).
 • Usel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har nu provat 7 st skärmar av denna modell och slutsatsen är att priset är på tok för högt för en ganska så medioker kvalité. 3 av 7 skärmar kom med repor i bildytan och 7/7 hade ipsglow främst nere i högra hörnet men oftas också i andra hörn. Upplevde cloudingfält i nedre samt övre mitt på 3/7 skärmar också. En skärm gick det inte ens att fästa fotstödet på då skruven ej gängade i.

  Färgmässigt så är skärmen behaglig att se på med bra höj/sänk funktion samt att den är estetiskt tilltalande förutom den röda foten som jag hellre skulle vilja ha i en neutralare färg. DP-sladden är bara 1,5m så fick investera i en ny längre.

  Problemet är att ips-glowen är så pass stark på högre ljusstyrka att den inte går att bortse från när man har en statisk skrivbordsbakrund av det mörkare alternativet samt i spel.

  Slutsatsen är att skärmen utan ipsglow och repor fortfarande hade varit relativt dyr men med dessa fenomén så åkte alla 7 skärmar tillbaka till butiken i snabb takt och jag kommer att vänta tills kvalitén höjs alt priset sjunker avsevärt.
 • Dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  En stor skärm men en optimal upplösning. 4K alternativ är lite för högupplöst.
  Bra för spel och vanlig användning tack vare bra färgåtergivning. Men det liter av mycket ojämn färgåtergivning över panelen samt att det har ett stort "glow" från nedre hörnen.
  Meny knapp som inte lirar som det skall - svårt att svara på tryck.
  Problem men en ingångskontakt som sitter löst. MAO usel kvalitet för en så pass dyr skärm
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Köpte från Elgiganten för 6290,-
  Första exemplaret skickat från webbutiken tillverkad i Juni 2017 hade fruktansvärt IPS glow i högra hörnet. Lös upp halva skärmytan, syntes även under dagen och tydligt även fast bilden var ljus.
  Gick till butik och bytte mot en som var tillverkad i December 2016 och fick mycket mindre IPS glow, det syns fortfarande men mycket mycket mindre. Helt klart nöjd nu och har inga tankar på att byta igen.

  Allt annat förutom IPS glow är topp trim med skärmen, rekommenderas starkt om du kanske orkar byta den en eller två gånger för att få ett bra ex.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Köpte min på Elgiganten för 6290kr.
  Tillverkad December 2016.

  I min mening en väldigt bra skärm då jag fick ett fint exemplar utan backlight bleed och IPS glow.

  Har "kalibrerat" skärmen utan verktyg och är väldigt nöjd med färgerna.
  Det enda är väl att jag inte helt fått ordning på gamman, den är aningen för hög, men inget man ser vid normal användning, utan endast när man använder kalibreringsbilder.

  Ett minus är att menyknapparna känns väldigt plastiga och klena, känns ibland som att man ska ha sönder dem när man trycker på dem.

  Edit 2017-09-10: Trodde jag hade lite IPS glow i nedre hörnet, men det visade sig vara en reflektion från den vita kaminen vid väggen bakom mig hehe.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Även jag köpte min på Elgiganten för 6290:-. Min var tillverkad i juni 2017 dock. Inget bleed vad jag har kunnat se och inga döda pixlar. Hade tidigare en PG279Q men var sådär nöjd då den hade diverse kvalitetsproblem. Den här är jag dock väldigt nöjd med!
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Jag fick min helt utan backlight bleed eller andra såna skärm problem jag läst mycket om, den är fantastisk.

  den har dock sina brister och fel, jag har haft mycket problem med att skärmen går till "no signal" när jag spelar olika spel vad detta beror på vet jag inte men ett tag blev det riktigt illa då kunde jag inte spela några spel överhuvudtaget för så fort jag gick in i ett spel blev det no signal tills jag lyckades ta mig ut ur spelet igen.

  mycket märkligt problem men det blev bättre efter jag bytte DP sladd nu händer det i enstaka spel i några sekunder i början bara.

  för en så dyr skärm är detta inte acceptabelt men jag hade inga andra problem med den så jag valde att behålla den.

  Men bortsett från det problemet är den en otroligt bra skärm, 144hz ips det är första gången jag upplever det (nu har jag ju haft skärmen ca 6mån) och det är väldigt trevligt!
  g-sync är ju också väldigt bra men jag vet inte hur jag ska bedöma det jag antar att jag aldrig haft något lagg eller tearing i spel så kan jag säga det är super duper då! :)

  Min förra skärm behövde jag sitta i timtal och ändra inställningar för att få färger och ljus rätt men även där är den här skärmen nästintill felfri, färgerna väldigt bra (om du ska göra något jobb som kräver exakta färger kanske man måste ställa in det) det var bara ljusstyrkan som var någon helt galet hög fick nästan ont i ögonen första gången jag kopplade in den.

  ganska lätt att montera var den också, färgen och ramen på skärmen är väldigt diskret och predator märket är inget man tänker på när den väl är igång men foten kanske inte passar alla och kan ta lite plats.

  Köp den här skärmen om ni hittar den på rea, jag fick den för runt 6000kr om jag inte minns fel det var när den kostade närmare 8k normal pris det var den inte värd men 5-6k är rimligt.
 • Knappt godkänd
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag har försökt med 3 exemplar av den här skärmen och blev inte nöjd med en enda av dem. På alla tre fanns det en orangaktig missfärgning i hörnen som syntes när det var mörkare toner på bilden. Det syntes inte när det var ljusa färger. Jag vet inte om det skulle klassas som IPS glow eller backlightbleed men det var irriterande. Flera av mina spel har mörka sektioner och det oranga missfärgningen var störande.

  Mitt dåliga betyg beror främst på det så om du är någon som inte stör dig på sådant eller är beredd på att returnera flera skärmar tills du vinner skärmlotteriet så kan det fortfarande vara en bra skärm. Jag är bara inte beredd att lägga ut så pass mycket på en produkt jag inte är nöjd med.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte den för några dagar sen och är riktigt nöjd. Är lite blb i högra nedre hörnet annars inga fel i övrigt. Noll döda pixlar.

  Fick göra lite ändringar i inställningarna och starta om datorn ett par gånger innan gsync började fungera som det ska.
  Men nu när det funkar så känns det som en ny dator. Riktigt bra flyt. Sjukt hur mycket min gamla skärm bromsade datorn innan tack vare vsync.

  Rekommenderar denna skärm varmt.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har på tvångig nivå jämfört skärmen i två veckor nu med min 8 år gamla 24-tummars 60Hz tn skärm för ca 2000kr från BenQ. Jag har tittat på bilder, foto är min största hobby, arbetat i word och spelat ( Far Cry 4, Shadow Warriors 2, DOOM) med mitt GTX 1070. Min skärm hade inga defekter som döda pixlar eller uppenbar clouding, ljusinsläpp eller övrigt.

  Positivt
  1440x2560 är en trevlig upplösning. Jag märkte framförallt skillnad vid kontorsarbete, mindre vid spel.
  144Hz är ljuvligt vid spel. Det är lätt att tro att 60Hz är silkeslent. Men icke.
  Snygg och justerbar i alla led
  Hygglig byggkvalitet

  Tveksamt
  G-sync: spelat med G-sync på och av (alltid +60 fps) och letat efter tearing/stutter mm utan att ha hittat något. G-syncskärmar är 1500-2000kr dyrare än sina Freesync diton och om det skall vara värt det behöver man ju kunna se någon skillnad. Min rekommendation är att pröva före köp. För övrigt eliminerar fast-sync tearing från min gamla skärm (finns i NVIDIA profileinspector under "vertical sync"). Rekommenderas alla.

  Negativt
  Mycket dåligt kalibrerad från start. Min hade ett fult gulgrönt stick. Bör kalibreras ordentligt innan man bestämmer sig för om man tycker om bildkvalitén
  Otroligt nog ger min gamla tn-skärm bättre bildkvalitet vid betraktning av stillbilder

  Sammanfattningsvis en skärm som har det mesta och levererar bra. Dock är det ingen wow-upplevelse och jag tycker den är för dyr (köpte min för 8000kr) för vad man får. Dealbreakern för mig var att min gamla tn-skärm levererade bättre bildkvalitet vid fotovisning. Återlämnad.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  En makalöst bra skärm helt enkelt som jag är fantastiskt nöjd med. Köpte den i november och har inte upplevt några kvalitetsproblem alls. Driver den med ett GTX1070 och snittar runt 90-100 FPS i BF1, och det är faktiskt en väldigt stor skillnad i flyt vid 100-165 Hz jämfört med klassiska 60 Hz.
  För att få den sista stjärnan hade jag dock önskat ett något lägre pris (köpte den för 8000 precis innan den dök upp för 6500..), något längre kablar, antingen högtalare som går att använda eller inga alls (för dessa låter pinsamt dåligt - sämre än en mobilhögtalare) och en fot som ser ut som en fot (men jag kör på en 'iiglo MM200'-arm istället och är jättenöjd).
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mäktig!
  Prisvärd!
  Ips
  Gsync
  60-165hz

  Köp den här om du inte vill lägga en förmögenhet eller onödigt mycket pengar.
  Själv är jag mycket nöjd och kan bara varmt rekommendera den.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Efter att ha letat skärm i månader så tog magkänslan över.
  Valde Acer det kändes spännande med något nytt.
  Och jag kan varmt rekommendera denna skärm.

  + 27 Tum
  + Ips
  + Överclock till 165 hz
  + Gsync
  + 1440P
  + Usb hubben
  + Prisvärd

  Hittar inga nackdelar är helnöjd så den rekomenderas.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Haft denna skärmen i ett par månader nu som ersatte min tidigare Samsung S27A950D.
  Skärmen hade en hel del att leva upp till för jag tyckte Samsungs skärm var superb.
  För att kasta mig rakt på sak så kan jag direkt säga att det skiljer väldigt mycket på dessa skärmar på i stort sett alla punkter.
  Jag tycker jag har svårt att få någon riktigt bra svärta med Acer Predator skärmen. Den är alltid lite för ljus hur man än ändrar fram och tillbaka på bildinställningarna.
  Samsungs var mycket enklare att få ner ljuset på men istället led den av att skärmen i sig var spegelblank och reflekterade likt en spegel vilket denna inte gör på något obekvämt sätt alls.
  Själva bildkvalitén är nästan orättvist att jämföra då detta är en IPS och Samsung var TN. Missförstå mig inte, Samsung var otroligt bra för att ha en TN-panel men denna ligger på en helt annan nivå helt enkelt (tar man dock med priset i beräkningen så måste jag säga att Samsung lyckats väldigt bra med sin S27A950D).
  Jag kan även se skillnaden mellan 144hz och 120hz vilket var vad jag hoppats på att man skulle göra. Jag tycker jag får mycket mindre problem med trötta ögon i allmänhet av denna skärmen vilket är ett stort plus då det lätt blir att man oftast sitter längre stunder än man borde.
  Jag tycker jag märker av samma problem som många andra har att on/off knappen inte fungerar till 100%, jag har valt att koppla skärmen till ett strömuttag med brytare för att komma runt problemet även om det helt klart inte är optimalt för en skärm som kostar nära 8000:-.
  Det finns många bra tips på nätet för olika bildinställningar för Acer Predator och i slutändan är det oftast bara en fråga om smaksak och ljusförhållandet i rummet.
  Allt som allt en väldigt väl avvägd skärm som troligtvis inte gör någon besviken rent bildmässigt.
  Rent prismässigt kan det vara lite i saftigaste laget vilket troligtvis har mest att göra med G-sync, men i övrigt har jag svårt att hitta alltför stora brister (om man bortser från svärtan).
  Rekommenderas?: Absolut!
  Topklass?: Tyvärr inte...
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Byte från en BenQ 24" till denna.

  Snygg design, riktigt bra färger och en grymt bra upplösning

  Upplever dock en viss backbleed men detta stör inte spelandet, dock vid filmvisning
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Efter lite justeringar och pillande med inställningar finns det egentligen inget att klaga på när det kommer till bildkvalité. Bra färger och i 1440p är ju allt så mycket trevligare att titta på. Jag har aldrig älskat att spela så mycket på mitt monster till dator som jag gör nu med denna panel från Acer. Med det sagt väljer jag att dra av ett par stjärnor av tre skäl.

  Designen, om än rejäl, känns en aning "vräkig" för att inte säga vulgär och skärmens knappar svarar inte bra, ibland inte alls. Menyerna känns oorganiserade på något sätt. Alternativen tycks inte komma i den ordning man förväntar sig och ibland hamrar man sig fram på de trögt svarande knapparna i vad som känns som ett onödigt landskap av funktioner som borde vara mjukvarubaserade istället. En skärm med den här prislappen bör ge total tillfredsställelse på alla punkter som en skärm kan förväntas att leverera, så när en sådan grundläggande sak som knappar sviker blir man bara förbannad, känner sig lite snuvad och om möjligt ännu fattigare.

  Fantastiskt med G-Sync.
  1440p på 27' är en fröjd för ögat och ett måste för en kräsen "gamer" med krav på bildkvalité. Att den också presterar i 144hz (165 oc) med en responstid på 4ms, gör den till en formidabel fredsmäklare mellan den som lovordar snabba TN-paneler i 1080p och den som kräver den färg- och nyansrika IPS-panelen i 1440p. Predator ger oss helst enkelt det bästa av två världar.

  Otroligt bra skärm som levererar en utsökt bild till ett rejält pris. Är du i tankar att investera i en riktig gamingskärm som denna, se då till att ha rejält med hästar under huven för annars riskerar upplevelsen att bli densamma som för den med betydligt billigare alternativ till skärm.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Helt fantastisk bildskärm. I början noterade jag (med ett mörkt rum och svart bild) kanske liiite svag BLB i övre vänstra hörnet men det känns som att det är i princip borta nu, åtminstone tänker jag aldrig på det ens när det är mycket svart på skärmen.

  Ta dig tid att kalibrera skärmen (åtminstone Brightness, Contrast och RGB) med hjälp av tips från forum eller med en kalibrator om du har en – från början är t.ex. Brightness väldigt högt inställd vilket givetvis amplifierar eventuella "imperfektioner."

  Kan tillägga att jag först beställde två stycken att köra sida vid sida, men när jag insåg att två skärmar blev alldeles för brett för mitt utrymme lämnade jag tillbaka den andra. Jag testade att köra med båda först, och medan det inte var någon uppenbar BLB på den andra heller noterade jag något som kan ha varit en pixel som fastnat. Den var dock svår att se med pixeldensiteten i 2560x1440 på 27".
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fördelar:
  -IPS
  -165hz överklocka
  -Design (Personlig referens)
  -Price Jämföra PG279Q (här i NZ)
  -G-Sync
  -Superb Bildkvalitet

  Nackdelar:
  -fattiga högtalare
  -Endast Två ingångar

  Superb spelskärmen kombineras med G-sync göra det så mycket bättre.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Med en IPS-panel kan vara otur med "IPS glöd", och som med alla LCD-skärmar kan ha otur med döda pixlar. Jag drog å andra sidan den vinnande biljetten, och har inte funnit några döda pixlar och har minimal "glöd". Skärmen är fantastiskt!
  Enkel överklockning via menyn ger mig 165hz, och tillsammans med G-sync har gett mig ett spel känsla jag har aldrig upplevt tidigare. Allt är silkeslen!
  Min tidigare skärm var också en bra IPS-panel i 1440p, men det hade inte G-sync och var bara 60Hz. För att undvika att behöva använda v-sync samtidigt ha högre bildhastighet inte kan underskattas.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Det är hella trevligt. Färgerna är bra (förväntas av en IPS-panel), ingen onormal bakgrundsbelysning blöda (kom ihåg alla IPS paneler har en liten mängd av inneboende "glöd", det är bara vilken typ av teknik). Ingen input lag att tala om, känns hög uppdaterings fantastiska, utan spökbilder och g sync gör spel känner så mycket smidigare även när bildfrekvensen dips. Overwatch ser ut och känns otroligt på denna monitor. Har inte försökt "överklockning" -funktionen som 144hz är redan löjligt. Rekommenderas starkt