Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Apple Pencil

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Apple Aktiva stylus-pennor (2)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.43)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Med 2017 IPad Pro modellerna, 10,5” samt 12,9”, som har de nya 120hz skärmarna så är lagg nere till 20ms eller lägre. Alltså näst intill obefintligt. iOS11 har burit med sig förbättringar likaså. Har idag stöd av många appar. Det negativa som fortfarande finns kvar är det höga priset.

  Även om du inte kan rita annat än sträckgubbar så kan pennan ändå vara en bra investering då den gör så mycket annat än att bara måla konstverk. Anteckningar, även om du skriver pytteliten text så fixar pennan (och skärmen) det, likaså om du är en snabb skrivare så hänger den med. I Anteckningar, med klassisk blyertspenna vald, så känns det som att skriva på ett papper, dels för att pennan är tryckkänslig, dels för att det är lagg-fritt, dels för att skärmen låter dig vila handen på skärmen när du antecknar (precis som I andra appar som stödjer det). Alla stylus/appar/m.m som inte fixat min namnteckning utan lagg, kass precision m.m, har åkt ut. Denna stylus/penna stannar kvar.

  Också ett bra verktyg att ha för precisionsarbete där fingrar inte duger, videoredigering, CAD, osv osv.
 • Bra

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Pennan är inte HELT lagg-fri, och den stöds inte av alla appar som borde kunna dra nytta av den. Det senare är väl egentligen inte en brist hos pennan, utan hos apparna. Eftersom det ändå sänker nyttan med pennan påverkar det i alla fall min upplevelse av pennan och således mitt betyg.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  1 dag sedan
  Använder pennan enbart för anteckningar på min iPad av 2018 års modell. Jag tycker att den är överraskande trevlig att skriva med och mina anteckningar blir minst lika bra att som på papper! Enda negativa är att den hårda spetsen låter ganska mycket mycket när man sätter den emot skärmen, så jag gillar därför inte att använda den som pekhjälpmedel på skärmen. Men för att skriva med fungerar den som sagt alldeles utmärkt!
 • Ganska dålig
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  OBS! Den här recensionen är helt och hållet ur ett anteckningsperspektiv för studier. Jag är ingen illustratör så jag kan inte kommentera pennan ur den synvinkeln.

  Jag kommer från flera år av Surface Pro 4 med tillhörande Surface Pen och efter en månad med Apple Pencil är jag fortfarande mycket besviken. Min handstil är bra både med analoga pennor och än bättre med Surface Pen. Men hur mycket jag än tränat ser min handstil rent ut sagt fruktansvärd ut med Apple Pencil. Jag har läst många rapportera samma sak.

  Man har nästan ingen kontroll alls i hur känslig inputen är, man kan justera i vissa appar men det är mycket otillräckligt, och ofta antingen för smalt eller för tjockt.

  Man kan inte på samma sätt som man kan med både en vanlig penna och en Surface Pen ligga alltför nära ytan (displayen) när man skriver, för då flyter allt samman som lågstadieskrivstil. Det blir ett mycket onaturligt sätt att skriva där man medvetet måste lyfta pennan mer än vad jag skulle kalla normalt för att undvika detta.

  Den är högljudd! Jag har mycket svårt för folk som hamrar när dom skriver, men i sitt grundutförande är det omöjligt att skriva utan att skicka morsekod. Ett klackande ljud som jag fått bort genom att sätta en liten bit maskeringstejp precis på spetsen, vilket gör den nästan ljudlös.

  Jag kommer fortsätta använda den på föreläsningar eftersom det är mycket smidigare med en iPad Mini än en Surface Pro. Men hemma kommer jag fortsätta att hålla mig till Surface-pennan som enligt mig är överlägsen.

  Uppdatering: mitt uppe i tentaplugg så har verkligen fått tillfälle att fördjupa användandet och har medvetet valt att bara använda min Apple Pencil för att lära känna den bättre och mitt betyg sänks än mer. Min handstil ser ut som på lågstadiet, Apple Pencil är verkligen provocerande dålig för att föra anteckningar.
 • Bra
  2 år sedan
  Dyr, men bra. Löjligt att man inte kan köpa extra kork/laddningsadapter.