Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Merkur 34C HD Safety

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Merkur Rakknivar & rakhyvlar (26)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.95)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Riktigt bra hyvel för ett riktigt bra pris.
  Haft min i 2-3 år nu och den ser fortfarande ny ut trots kontinuerlig användning. Har du någon form av skägg att raka runt, så är en säkerhetshyvel betydligt smidigare att få det snyggt med!

  Tips, köp Feather-rakblad på ebay eller aliexpress. Kostar knappt något att raka sig längre.
 • Ganska dålig

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Jag begriper verkligen inte hur folk kan rekommendera denna hyvel.
  Jag gick från en Gilette Mach3 Turbo till denna efter att ha läst lovord från alla möjliga håll och blivit lockad av det låga priset på rakblad, men priset är faktiskt det enda som är positivt med den.

  Några negativa punkter:

  1. Om du har minsta lilla ojämnhet i huden (födelsemärke, finne, innebrännare eller liknande) så kommer du att hyvla sönder den och börja blöda.
  2. Skäggstråna slits bort snarare än rakas, vilket är ganska smärtsamt på känsliga områden, som överläppen. (Jag har provat flera olika rakkrämer och det har varit samma resultat med alla.)
  3. Själva rakfunktionen är dålig. Du måste raka samma område flera gånger för att det ska bli rent.
  4. Man måste plocka isär hyveln för rengöring efter varje användning, pga att det fastnar rakkräm och skäggstrån mellan fästanordningen och rakbladet som inte går att få bort enbart genom att skölja med vatten.

  Sammanfattningsvis:
  Flerbladshyvlar, som den Mach3 Turbo jag kommer från, är överlägsna på alla sätt. De ger en jämnare och behagligare rakning, det går snabbare och de är lättare att rengöra.
  Om du som köpare enbart är ute efter att spara pengar så är Merkur 34C HD Safety ett bra val, men för mig är själva rakningsupplevelsen betydligt viktigare och jag kommer därför att återgå till min gamla hyvel eller möjligen bjuda mig själv på en uppgradering till en ännu bättre flerbladshyvel.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Har kört med Mach 3, Fusion och rakapparat hela livet och resultatet har alltid varit det samma. Rakbränna, irriterad hud osv osv. Rakning var något nödvändigt ont.

  Tillslut tröttnade jag och började leta efter en lösning. Fann då säkerhetshyveln.
  Beställde Tobactvål, borste, Proraso pre-shave, moisturizer, alumsten och den här hyveln.

  Märkte stor skillnad redan efter första rakningen. Visst blev huden lite irriterad på halsen men det berodde mer på min ovana än något annat.

  Jag är supernöjd, nu är rakning något som man faktiskt ser fram emot.

  EDIT: Har rakt mig rätt mycket senaste tiden och nu har jag fått in tekniken. Ingen irriterad hals, ytterst sällan jag råkar ut för skärsår och riktigt bra resultat med Featherblad. Rekommenderas!

  Känner inte igen det WithFieryTruth skriver. Låter som en kombination utav slöa blad, dålig teknik samt för tjockt lödder
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Kommer med mer detaljerad åsikt lite senare, betyget jag lägger nu grundar sig efter en helhetsbedömning.
 • Acceptabel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jag är inte alls lika övertygad om denna hyvels överlägsenhet som alla andra. Det blir inte märkbart slätare än med en vanlig Gilette och det går definitivt inte snabbare. Jag har inte direkt tät skäggväxt men däremot är mina strån väldigt hårda och vassa så missar jag på ett litet ställe märks det direkt och med en Merkur är det utan tvekan lättare att missa vissa småpartier jämfört med en Gilette.

  Det enda argumentet skulle väl vara att bladen är väldigt mycket billigare och att det blir en lite annan "grej" av att raka sig.

  Jag har använt produkten tillsammans med Featherbladen som kostade 5:- styck.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Klockren rakhyvel. Har använt denna i närmare 5 år och den är fortfarande lika bra. Kommer aldrig gå tillbaka till någon Gillette-produkt med överdrivet dyra rakblad.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  good
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Beställde denna via Timetoshave.se tillsammans med Palmolives rakkräm och en borste.

  Efter bara en rakning kan jag lätt konstatera att jag aldrig kommer gå tillbaks till Gilette-tramset. Huden blir inte irriterad, och samtidigt får man en lenare och snyggare stubb.

  Själva hyveln är en rejäl och tung metallskapelse, och man märker av den tyska kvalitetsnivån. Handtaget är greppvänligt och räfflat för maximalt grepp. Varje drag på huden känns som om man drar med en pensel på en tavelcanvas.

  Detta kan bli en hobby och färdighet som man stolt kan bära med sig till graven!
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Googlade efter billiga rakblad till min gammla gilette rakhyvel och ramlade in på ett forum om just dessa merkur hyvlar!

  Bestämde mig för att köpa denna merkur 34C när jag såg att bladen bara kostade en bråkdel av bladen till min gilette, och idag anlände den i lådan!

  Blev förvånad över hur "tung" och rejäl den kändes, blev också riktigt sugen på att testa den så jag slängde mig in i duschen och sedan tog jag premiär turen!

  Var mycket lättare att raka sig med den än vad jag hade räknat med, hade räknat med både 2 och 3 skärsår, men det var bara att köra som vanligt tyckte jag när man väl hade hittat rätt lutning på hyveln!
  Blev väldigt bra och jag är super nöjd!
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Första intrycket av hyveln var att den såg liten ut, men när jag lyfte upp den ur kartongen tänkte jag "kvalitet". Rejäl vikt jämfört med plasthyvlarna jag testat innan, och att sätta på rakblad var busenkelt.
  Köpte till Feather bladen eftersom att många har rekommenderat dem istället för Merkurs egna, det "japanskt stålet" var riktigt vasst och bra.

  Gick från en Gillette Fusion till denna och wow vilken skillnad på resultat. Blev len som en barnrumpa från en relativt lätt skäggväxt.
  Nu har jag testat denna en gång och det var lite svårare att hitta rätt vinkel för bästa resultat än om man använder en "plasthyvel".
  Första gången med ett riktigt rakblad så var lite feg i början med tanke på hur vass den såg ut, det blev lite skärsår som till slut men blev inte alls irriterad över det. Ingen röd hud alls (förutom där det blödde :p), så en mycket bra upplevelse, längtar tills nästa rakning.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Ångrar inte ett köpet en sekund , det blir ett nöje att raka sig varje gång. Det blir mycket billigare i längden.

  Kan vara lite jobbigt i början för det tar rätt så lång tid att raka sig i början när man inte lärt sig tekniken och handtaget är lite litet. Inget problem senare.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Hittar du rätt vinkel på hyveln kommer den att ge dig perfekt rakning. Köpte Feather Bladen och inte merkurs egna blad, vilka jag tycker är bättre. Hyveln kan kännas lite liten för personer med stora händer, men då finns ju Merkur 700 som ett bra alternativ med samma vassa kvalitet.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Gått från en Gillette Fusion och kan bara säga att Merkur 34C Safety Razor ger det bästa resultatet någonsin! Sjukt nöjd.

  Tillbehör: En rakborste och bra tvål/kräm är ett måste!
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Kvalitetshyvel!
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Denna hyvel med alla accessoarer är en gudagåva.

  Det blir istället en skön hobby att raka sig. Släng era plasthyvlar.

  Jag rekommenderar feather bladen.

  Handtaget är lite litet men det är en vanesak.
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Fick hem den igår och han testa den på kvällen.
  Tidigare haft problem med irriterad hals. Men inte med denna hyvel!
  Kan dels bero på att jag även började med rakolja samt raktvål med borste.
  Men hyveln ser jag inget fel med. Inga skärsår, lätt att lära sig använda.
  Kvaliten är mycket bra, känns som en produkt som håller livet ut.
 • Perfekt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Bästa rakning.
 • Perfekt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Fantastisk hyvel! Mycket bättre (och billigare) rakning än med multibladshyvlar.
 • Perfekt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Rejäl rakhyvel.. är verkligen kvalite och funkar utmärkt. Inget och klaga på..