Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

B&W Nautilus 801

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla B&W Golvhögtalare (12)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Kan bara hålla med TheMann att allt låter bättre på ett par av dessa trots åldern och avsaknaden av de nyare modellernas diamantdiskanter.

  Lyssningsupplevelsen påminner mig en demo "Linn vs OnOff" på Takt & Ton för många år sedan där säljaren bad mig lyssna efter vilka instrument som spelades och var musikerna stod i förhållande till varandra. OnOff-grejorna lät väl okej, men när han la skivan på Linn-utrustningen så hände något jag inte kunde ha föreställt mig innan... "draperiet" försvann och där stod artisterna på scenen med instrument jag kunde placera & särskilja från varandra trots att jag inte är någon musiker eller har absolut gehör. Det blev ingen affär för den stackars studenten på studiebidrag och det tog mig många år och modeller av högtalare innan jag så fick möjligheten att köpa ett välvårdat par av dessa väldigt vackra möbler från B&W. WAF kan iofs diskuteras, men i mina ögon (& öron) är de mycket vackra. Transparens, öppenhet, ... flosklerna blir många...

  Tyvärr kräver dessa pjäser såväl väl tilltagen budget, strömförsörjning som bärhjälp för att komma till sin rätt.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Egentligen var min dröm att ha 802D.
  Men efter att ha lyssnat på dessa så var jag inte övertygad så B&W verkade inte vara för mig.
  När det dök upp ett par 801N beggade så tänkte jag att "kan ju iallafall lyssna...". Och det lät bra. Väldigt bra! Men det lät ändå bättre när de kom hem till min elektronik!
  Mycket har skrivits om hur effekthungriga de är. Och visst, jag har inte provat med svetsaggregat från Krell (inte för att jag inte skulle vilja!) men säljaren körde 30w klass A och jag har Primare A34.2 på 150wpc och det funkar utmärkt. De är ju inte så svåra egentligen, 91dB och dippar inte under 3 Ohm. "Gentle Giants" kanske?
  Alla HiFi-klyschor finns där: 3D, lätt och upplöst, torr och djup bas osv, osv.
  Jag är genuint förbluffad över hur mycket bättre dessa är än mina helt nya och moderna "Mid-Fi" högtalare. ALLT låter bättre, även mp3-320kb/s!
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Måste bara säga detta är en dröm högtalare för mig och har varit ett fantastisk köp :)
  Den fyller upp rummet med ett sådant djup och härlig dynamik utan att känna påfrestande i öronen, även vid mkt högt spelande! Och då menar jag högt!
  Som sagt en nackdel finns, dessa pjäser väger 104kg styck, och det låter kankse inte så mkt men!
  Dom är inte fyrkantiga baktil utan ovala, och helt plötsligt inte lika lätta attt flytta,,
  Har redan flyttat dom 2 ggr på mindre än 8 månader första gången när jag hämtade dom, och nu har jag flyttat mina polare uppskattar inte detta ;-)
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Den här högtalaren är otrolig jag har nog inte hört något med bättre djup och stereoperspektiv. Då har jag inte ens nämt basen som är avgrunsdjup men ändå fantastikt bergfast. Ingen bas som vandrar runt i rummet här inte. Mellanregistret är det bästa jag har hört..... Enda nackdelen jag kan komma på är vikten på 104kg som kan vara lite påfrestande, samt designen som väl ändå får beskrivas som fulsnygg.
  10p utan tvekan