Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Merkur Futur 700 Safety

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Merkur Rakknivar & rakhyvlar (26)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.37)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Väldigt bra uppgradering från min tidigare gillette superspeed från 1957 som jag använde i 3 år, anledningen jag bytte var att rakbladet sticker ut på sidan lite vilket gör att man kan skada sig i öron mm. Denna modell är heltäckt på sidorna, har ej sett det hos någon annan modell. Någon recension på yt gnällde om att man kunde skada sig för att ställa in hårdheten pga konstruktionen, dock märkte jag den var ganska lös o ställa in så inga problem! Visst mach3 är bra med men dyrare, med denna får man perfekt rakning varje gång till lägre kostnad samt miljövänligare.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Jag gick från Maskin/Gilette till Merkur 700, mest för utmaningsskull, nöjet och personlig utveckling men också pga att maskin rakning ledde till oljig hy när jag inte tvättade av ansiktet lika ofta. Min rakning är idag mer innehållsrik, roligare och disciplinerad. Men visst, hade jag inte läst på så hade säkert jag också tyckt Gillette fortfarande varit "super duper ultra".

  De här hyvlarna är för människor med karaktär och tålamod och inget för otåliga, hjärndöda barnrumpor. Missförstå mig rätt. Det man kan göra är att besöka en riktig barberare som T.ex. Gents för att lära sig tekniken. Eller använda sig av Google och Youtube där det finns mycket information från andra användare hur de gör. Det är inte bara att täcka ansiktet med sprutgrädde och köra långa drag som man gjorde med Gillette.

  Det gör inget att rakhyveln inte håller bladet helt rakt eftersom den ändå lägger sig rakt över huden när man rakar sig, annars hade rak-knivar inte fungerat heller.

  Om jag skulle jämföra Merkur 700 och Gillette

  Stil
  Känsla
  Kvalitét
  Komfort
  Ekonomi
  Uthållighet
  Användarvänlighet

  Så förlorar Merkur i användarvänlighet. Uthållighet tar Merkur med lätthet igen med den minskade kostnaden av bladen. Merkur är bättre på långa strån medans Gillette och Merkur är likvärdiga på korta, Merkur är den som kommer närmast om så önskas och där förlorar Gillette. Merkur är större och pga sin storlek svårt att ta områden runt näsa, öron, ögonbryn. Men Merkur löste det genom att göra en separat hyvel. Utan det tillbehöret så vinner Gillette på just det området.

  Mitt betyg 9/10 med motiveringen, det finns utrymme för förbättringar.
  En mycket angenäm rakhyvel.
 • Ganska bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Jag hade höga förväntningar på den här rakhyveln, som tidigare användare av Gillette-serien - vars produkter är dyra och har kort livslängd. Tyvärr visade det sig bli lite av en besvikelse. Produkten upplevs visserligen ha hög kvalitet, men precisionen håller inte samma nivå. Hållaren för rakbladet var inte helt rakt, vilket resulterade i ett större gap på högra sidan jämfört med den vänstra, och det tar litegrann udden av justeringsfunktionen som erbjuds.

  Jag använder rakhyveln för att raka huvudet, och har märkt att jag inte hinner raka färdigt innan rakbladet känns slött. Det har givetvis mer med rakbladen än själva rakhyveln att göra, men faktum är ändå att det går snabbare att raka sig med en halvslö Gillette-hyvel. En fördel med den här hyveln är dock att den går att använda även när håret har vuxit några millimeter, tack vare möjligheten att justera gapet.

  Den här produkten passade inte mig, men det är för den delen inte en dålig produkt!
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Jag har den kromade versionen, som är lite finare i finishen, men denna fanns inte som vara på Prisjakt.

  Som novis tog det ett tag att lära sig perfekt rakning på de lite svårare ställena med denna hyvel, men redan i början kände jag hur den flög över de konvexa områdena på haka och under näsan, vilket andra gilette, resp billigare engångshyvlar inte gjorde. Hyveln andas kvalitet, och är tillräckligt tung för att göra jobbet. Jag har ibland lite mer skägg att raka bort, och då är ett enblads säkerhetssystem helt perfekt, då det inte sätts igen med skäggstrån och hud lika lätt som patenterade flerbladssystem. (ska man raka sig två gånger om dygnet för att de ska fungera?)
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Bästa rakhyveln jag ägt. Går aldrig tillbaks till Gilette's monopol-hyvlar.
  Bra tyngd, kvalitetskänsla, ställbar höjd. Använder den helst med Feather-rakblad.
 • Perfekt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Känns till en början lite otymplig men det är en vanesak. Man kan se det som att tyngden ger en känsla av kvalité. Använder den med Featherblad som är mycket vassa och ger en otroligt nära rakning. Fick tidigare utslag när jag använde "modernare hyvlar". Är otroligt nöjd med detta köp. Bladen är billiga och håller länge mellan bytena. Spar många sköna slantar under alla de år du kommer att använda denna.
 • Utmärkt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Riktigt knivskarp rakning blir det allt. Justerbar... och i längden mycket billigare än att ha en gillette. Samt rakar minst lika bra som gillette. Själv kommer jag aldrig mer äga en gillette efter att jag använt denna i snart 6 månader. En rakhyvel som håller livet ut.