Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Jura Z6

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Jura Espressomaskiner (28)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.80)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  1 år sedan
  Bästa helautomat jag någonsin provat. Lyckas till och med göra en god cappuccino, förutsatt att man väljer den dryck de kallar "Flat white". Går tyst, bönbehållare, vattentank och sumplåda är alla rymliga.

  Föredömligt enkel rengöring men kräver Juras rengöringsprodukter och vattenfilter.

  Drar av lite för att den marknadsförs med möjlighet att ansluta till mobilen. I praktiken tycks det bara funka med Iphone. Har aldrig lyckats koppla en Android-lur till den. Kopplingen borde dessutom vara med WiFi och inte Bluetooth.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Älskar maskinen. Suverän på alla sätt utom ett. Efter 1 år och 3 veckor står det "Error 2 kontakta Juras kundtjänst" sen stänger den av automatiskt. 25000kr och fungerar i ett år?

  Hade varit solklar 10a. Blir så jävla förbannad när man köper dyrt för att få det bästa sen känns det som ett slag i ansiktet när det går sönder.

  Uppdaterat. Jura fixade den på 1 timme. Var en värmesensor som hade gått sönder. Gick på garantin som är 25 månader.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Toppklass, köpte den i januari och kaffet blir lika bra som från espressomaskinerna på caféer.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Full pott, utan tvekan!

  Vår andra espressomaskin och jämfört med vår förra (Melitta Caffeo CI) så är Jura mycket bättre. Personligen tycker jag att kaffet blir bra mycket godare i denna maskin och eftersom jag oftast dricker t.ex. Cappuccino så måste jag säga att denna maskin ger ett fullkomligt oslagbart mjölkskum! Jag har bara sett liknande kvalitet på mjölkskummet på caféer tidigare, riktigt, riktigt bra!

  Vattenbehållare är stor vilket är bra då den inte behöver fyllas på så ofta, vattenbehållaren lyfts även ut framåt (först uppåt någon centimeter sedan framåt) vilket underlättar vid påfyllning speciellt om det är lite tight ovanför maskinen. Locket på vattenbehållaren går att vicka åt sidan så det går enkelt att fylla på vatten med hjälp av en tillbringare utan att ens behöva ta bort behållaren. Maskinen känner även automatiskt av när du sätter i ett vattenfilter (Jura Claris Smart filter), smidigt att slippa aktivera ett nytt filter i menyn vid varje byte!

  Det finns även en massa schyssta tillbehör till maskinen som t.ex. termosar till mjölken, små mjölkkylar, koppvärmare och en massa annat kul.

  I maskinen jag köpte satt det redan monterat en Jura Smart Connect, egentligen en ganska meningslös grej om du nu inte använder Juras Cool Control Wireless mjökkylare som då kommunicerar med maskinen via blåtand och säger till när det är dags att fylla på mjölk. Du slipper med andra ord det skvätt och stänk som uppstår annars när mjölken tar slut.

  Lite ballt är det dock att kunna starta en kaffe från t.ex. en iPad, det finns appar till både iOS och Android, men eftersom kommunikationen sker över blåtand så är räckvidden begränsad vilket gör att du ändå måste stå relativt nära maskinen för att kunna ut yttra funktionen. Men som sagt lite ballt är det allt...

  Värt pengarna (i skrivande stund är det rekommenderade priset från Jura 24990 kr)?

  Nej kanske inte, det beror lite på. Du hittar betydligt billigare maskiner som också gör riktigt gott kaffe men jag rekommenderar ändå denna maskin utan tvekan trots det något höga priset!