Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Samsung SyncMaster 2443BW

 Lägg i lista  Jämför
SyncMaster 2243BW är en höj- och sänkbar wide-skärm med bra kontrast, 8000:1. Allt inramat i en snygg och slimmad design. Tack vare den höj- och sänkbara foten samt pivotfunktionen så att du kan ställa in den i exakt det läge du önskar. Om du söker en bra wide-skärm i vardagen är SyncMaster 2243BW ett utmärkt val. Stäng
SyncMaster 2243BW är en höj- och sänkbar wide-skärm med bra kontrast, 8000:1. Allt inramat i en snygg och slimmad design. Tack vare den höj- och sänkbara foten samt pivotfunktione... Läs mer
Jämför pris på alla Samsung Datorskärmar (349)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.81)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Använder TVn som bildskärm i mitt biorum. Framförallt när jag kör ljudkalibrering och som skärm när jag bara spelar musik. fungerar bra. Har inget att klaga på.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Kanonbra skärm
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Fick varianten med 50 000:1 kontrast och jag är kanonnöjd med den. Kan hålla med om att det kan se lite illa ut om man tittar uppefrån eller nedifrån, men inte så farligt tycker jag. Lite bleeding också, men jag är inte så känslig. Vad man får för pengarna ger ett högt betyg från mig.

  Har sedan tidigare en Benq G2420HDBL som jag varit nöjd med. Men Samsung monitorn tycker jag är bättre. Mest för att den har upplösningen 1920x1200 vilket jag saknade på Benq skärmen.
 • Knappt godkänd
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Jag är inte den som är kräsen när det kommer till färgåtergivning, betraktningsvinklar, kontraster etc, och jag märker knappt av blödningar och annat om jag inte letar efter det.

  Därför tog jag de flesta negativa omdömen med en stor nypa salt, eftersom det i princip alltid finns personer som tycker att bilden är sådär för att de är van vid något bättre.

  Det var ett misstag!

  Jag kom förvisso från en IPS-panel innan, men trodde inte skillnaden till en TN-panel skulle vara så stor. Har tidigare haft 19"-skärmar med TN-paneler, så jag trodde inte att jag skulle kunna bli missnöjd. Ack så fel jag hade!

  Betrakningsvinkeln är verkligen urusel! Jag antar att TN-paneler i större storlekar utmärker sig tydligare på detta vis än på mindre skärmar. När jag sjönk ner i stolen blev halva skärmen mörk och jag kunde inte ens läsa texten på skärmen.

  Stort plus till Dustin som köpte tillbaka skärmen och till och med stod för frakten tillbaka (trots att det var jag som gjorde misstaget!).

  När detta begav sig var skärmen den billigaste med 16:10 (1920x1200), och steget upp till IPS-panel var klart kännbart för en fattig student. Därför blev det istället en 22" med IPS-panel den gången.

  Idag är dock skillnaden betydligt mindre och man kan få skärmar med IPS-paneler för bara ett par hundralappar mer.

  Min rekommendation är att köpa en IPS-panel om man ändå ska lägga pengar på en ny skärm. Det är lätt att tänka på att man inte bryr sig om betraktningsvinklar, eller att man klarar sig på det mindre, men jag rekommenderar er verkligen varmt att tänka om i så fall. Ni får mycket mer för pengarna om ni bara är beredda att lägga på ett par hundringar för att få IPS-panel!
 • Bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Det här är skärmen som vi för tillfället har som standarskärm på kontoret.

  Saker som gör att den passar på kontor
  * Billig!
  * Vridbar
  * 16:10 (1920*1200)
  * Kvaliteten, håller väldigt bra.

  Saker som man skulle vilja vara bättre:
  * Kontrasten.
  * Betraktningsvinkeln.
  * Den drar en del ström.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  För det priset är det mycket prisvärd. Har inte den bästa betraktningsvinkeln, något som upplyfts av att den är höj- och sänkbar med pivot-funktion. Jag köpte den för över ett år sedan, då för ca 3000kr, redan då var den mycket prisvärd. Efter ca. 3 månader gick tyvärr skärmen sönder, något som löstes extremt snabbt och professionellt av Samsungs support. Jag kontaktade dem och de skickade direkt en ny skärm (2-3 dagar) och jag returnerade min defekta i samma låda. Stora plus för den bra supporten.
 • Mycket bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Har haft skärmen ett tag och är mycket nöjd.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Mycket och bra bild för pengarna! Färgprofilen som kommer med drivrutinerna strular lite med Photoshop men annars inget jag stör mig på.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Stor skärm med 16:10 (1920*1200).
 • Mycket bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Bra skärm för priset! Jag hade inga döda pixlar och ingen backlight bleeding. Inte heller har jag haft några problem med ljud från skärmen, som så många verkar ha problem med. Däremot är betraktningsvinkeln mycket begränsande, iallafall om du jobbar med någon form av grafisk design.
  Till exempel, den här bilden ser ut att ha en enda färg när den är maximerad över hela skärmen, men är i själva verket en övertoning:
  http://dl.dropbox.com/u/99714/Prisjakt/EnFargPaSamsumg2443BW.jpg
 • Dålig
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Blaskiga färger och obefintlig vertikal betraktningsvinkel gjorde att denna skärm var helt oanvändbar för mig. På alla sätt sämre än min 10 år gamla SyncMaster 171B, så det var bara att lämna tillbaka den.

  Inget surr eller döda pixlar på den jag hade hemma, dock.
 • Acceptabel
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Hade mycket höga förväntningar på denna skärm.
  Dessvärre kunde samsung inte leva upp till dessa.

  Mycket bra bild, 1920*1200px snygg design och 24 tum är väl det positiva.

  Negativt:
  Den surrar mycket vid visning av vit bakgrund, helt värdelöst med tyst dator när skärmen låter mer än datorn...
  2 defekta pixlar (trodde detta tillhörde det förflutna men icke)

  Köpvärd?
  Absolut inte!
 • Mycket bra
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Finns två olika revisioner av 2443BW. Den äldre versionen har bara 20 000:1 i kontrast medan den andra har 50 000:1 i kontrast (dynamisk).

  20K = Urtvättade färger och något "grådassig".

  50k = Mycket bättre men har fortfarande svårt att ge samma varma känsla som sin lillebror 223bw.

  Köp den nya revisionen med 50 000:1 kontrast - Mest skärm för den slanten i dagsläget.
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Kanon. gör precis vad man förväntar sig. Inga problem och inga fel. Använder den till att surfa, spela spel och göra musik.

  Gillar även utseendet. Tunn ram och inget tjafs.

  Har lite svårt att förstå andras klagomål på touchknapparna? För en normalt begåvad person är det inga problem alls att knappa sig runt i menyerna.
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  bra skit
 • Acceptabel
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Helt okey för priset om man vill ha en stor skärm. Den gör inte bort sig men jämfört med min 3år gamla Syncmaster 214T men den har sämre bild tyvärr.
  Sen kan jag hålla med många tidigar kommentarer om touchknapparna för menyerna. De suger verkligen.
  Betraktingsvinkeln är väl okey men inte mer.
 • Bra
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Bra skärm för pengarna! Den lider dock av en hel del backlightbleeding. Även betraktningvinkel är under all kritik som man märker så fort man rör sig. Men för de priset så får man räkna med det. Så vill du ha en billig 24" köp!
 • Utmärkt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Riktigt bra skärm, och menyerna behöver man inte knappa i då man kan ändra inställningarna med "MagicTune", tänk dock på att hämta den från deras site ifall du har Vista. Allt fungerar bra på min skärm och märker inga konstigheter, väldigt prisvärd.
 • Utmärkt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Egentligen borde den fått en 10 av mig då den fungerar kanon till allt jag gör. Men jag drar av 1 stjärna pga backlightbleeding. Dock är det knappt märkbart om man jämfört med min gamla skärm, en Samsung 940B. Väldigt nöjd, kan varmt rekommendera denna till andra! Det är ju dessutom ett mycket bra pris på den.
 • Utmärkt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  24" till bra pris 2495:- gav jag för min! lite backlightbleeding vid hel svart bild dock inget man märker vid vanlig användning. Snygg och stilren är den.
 • Mycket bra
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  prisvänlig men en del backbleeding
 • Utmärkt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Otroligt nöjd med skärmen! Jättebra bild och stor skärm som man kan höja, sänka, vrida hur man vill.

  Det negativa är knapparna för inställningarna nederst på skärmen. Som andra skrivit så syns dom knappt och är FÖR känsliga när man ska trycka på dom. Men det är inget stort problem, inte ofta man använder dom.
  Den är något ljusstark också, överlag är det dock en toppenskärm för priset!
 • Bra
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  + En stor skärm till ett bra pris, fin bild och bra fot med många justeringsmöjligheter.

  - Knapparna för inställning är mycket svåra att se. Min hade ett surrande ljud när man sänkte ljusstyrkan, den surrade som en ilsken mygga. Det var inte så bra för man behöver sänka då den är ganska ljusstark.
 • Utmärkt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Enorm yta! Viss backlightbleeding vid helsvart skärm men inte alls farligt. Man kan höra ett högfrekvent men mycket lågt ljud vid byte av ljusstyrka? Men det hör man bara vid själva bytet. Märker inte av dåliga betraktningsvinklar när jag sitter och har mig i vanlig position. Men böjer jag mig ner eller sträcker på mig syns det mycket tydligt hur displayen förändras. Jag trodde inte knapparna skulle va så farliga men de är verkligen helt otroligt usla. Har du det inte helt upplyst i rummet är de obrukbara. Annars är jag mycket nöjd.

  + Mycket ljusstark
  + Justeringsmöjligheter
  + Design
  + Färger samsung panel på min iaf enl servicemenyn

  - Knappar
  - Betraktningsvinklar som alla tn-paneler
  -
 • Utmärkt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Helnöjd! Grymt prisvärd. Inget surr på min heller vid sänkt ljusstyrka (kör 60%).
  Ruskigt praktiskt att kunna ställa den på högkant med en snabb manöver för surf. Behöver knappt scrolla längre och väldigt få sidor är över 1200 pixlar breda!
 • Utmärkt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Pra krejjer!
 • Utmärkt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Om det inte vore för de sabla touch-knapparna för inställningar som inte syns överhuvudtaget med skärmen påslagen så skulle jag ge denna produkt högsta betyg.

  Den är både prisvärd och har bra prestanda. Mitt exemplar har heller inte det något surr vid ändrad ljusstyrka.
 • Mycket bra
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Bra och prisvärd 24" skärm för windowsarbete, film och spel. Som alla TN-paneler är har den sämre betraktningsvinklar och skiftningar i färgton i över och underkant jämfört med mitten. Så ska du arbeta med bildhantering eller du är lite mer kräsen ska du välja en dyrare skärm med S-PVA-panel.

  + Bra bild och färger efter kalibrering.
  + Tillräckligt snabb för FPS-Spel.
  + Bra upplösning 1920x1200. Lagom för storleken och man får lätt plats med 2 dokument/program bredvid varandra.
  + Höj-, sänk-, lut- och tiltbar fot.
  + Ingen eller väldigt lite backlight-bleeding.
  + Både DVI-och VGA-kabel ingår.

  - Dåligt kalibrerad "ur kartongen".
  - Touchknapparna syns dåligt och är svåra att hantera.

  Så sammanfattningsvis är det här en bra och prisvärd skärm för normalanvändaren med god ergonomi som den höj och sänkbara foten ger. Det mest negativa är touch-knapparna och att man med dessa knappar måste kalibrera skärmen för att få bra färger/bild. Som man kan läsa här och på andra forum att det finns exemplar som surrar när man sänker brightness men det är ett tillverkningsfel så det ska bara vara att byta. Mitt exemplar surrar inte oavsett ljusstyrka.
 • Utmärkt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Mycket prisvärd skärm med bra bild. Om jag tittar på den ur konstiga vinklar är färgåtergivningen ojämn, men absolut inget man märker vid normal användning.

  Om jag skruvar ner bakgrundsbelysningen så surrar den i vissa lägen, men sänker jag en procent eller två till försvinner ljudet igen.

  Smidiga inställningar med MagicTune som följer med, man slipper pilla i menyer på skärmen och kan göra det direkt från Windows.
 • Utmärkt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Jag är helnöjd med denna mycket prisvärda 24:a.
  Läste en hel del tester om denna och likvärdiga skärmar och valet föll på den här godbiten.
  Var lite nervös angående folk som får surrande ljud när de sänker Brightness (den är på max som default, för högt). Detta fenomen har jag försökt återskapa men har inte lyckats, mitt exemplar är alltså helt tyst i alla lägen.
  Tummen upp!
 • Bra
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Helt ok skärm för de pengarna.
  För det priset får man kalla den för budgetskärm.
  Testade två ex. Den ena surrade lite när man sänkte ner ljusstyrkan. Den andra var helt tyst. (som vanligt -lotto)
  touchknapparna borde vara belysta, jättesvårt att fumla runt på kvällen med svag belysning i rymmet. Som tur är så ställer man oftast in skärmen och sedan så rör man inte knapparna ngt mer.
  Samsung har jobbat för att få upp betraktningsvinkeln horizontalt som är på 170° det de borde istället göra är att öka den vertikala, det är ju där man oftast ser brister! Så fort man sjunker ner i stolen lite så blir det mörkt i överkant.
 • Knappt godkänd
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Kan tyvärr inte hålla med föregående betyg. Skärmen är enligt mig riktigt dålig, eller så fick jag ett måndagsex:

  1. TN-matrisen ger riktigt dålig betraktningsvinkel. Jag sitter på strax över en armlängds avstånd, och om jag då har ett halvmörkt mönster uppe på skärmen så är det helt svart i överkant, normalt synligt i mitten och på väg att bli överljust i underkant. Totalt oacceptabelt.

  2. Färgerna är bland de blekaste jag sett. Jämfört med min tidigare Dell 2001FP så är de totalt urvattnade. Duger inte om man pysslar med fotografering och vill editera bilderna. Möjligt att det blir bättre med kalibrering.

  3. Den är på fabriksinställning (brightness 100%) på tok för ljus. Sätter man ner brightness så börjar den surra märkbart, och det stör rejält.

  4. Touchknapparna syns knappt i ett normalbelyst rum, och funkar inte helt 100.

  Som positivt får jag väl säga att det inte fanns någon backlight bleed och att responsen var bra vid spel. Tyvärr räcker det inte alls till för att väga upp defekterna.
 • Ganska bra
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Mycket trevlig skärm om man bortser ifrån två saker, för det första. Den är mycket ljusstark (inte i sig ett problem) och man vill därmed sänka ljusstyrkan på den ganska väsentligt. Problemet uppstår dock av att skärmen då börjar surra. Har man då inte på någon annan form av ljud är det allt man hör och det stör.

  Ska ta kontakt med Dustin och prata lite med dem om det, så vi får se om det bli bättre.

  Uppdatering: Skall skicka tillbaka min skärm till Dustin och det blir inte en ny sådan här i alla fall (hört fler som haft problem med att den låter).
 • Perfekt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Jag är väldigt nöjd med skärmen, ganska ljus men går att ändra! toppen !
 • Perfekt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Väldigt nöjd med skärmen !
  Valde den här framför 2493HM, och T240 framförallt pga bättre betraktningsvinkel. Dessutom har den väldigt lite backlightbleeding och gott om inställninsgmöjligheter. Hör absolut inget vid sänkt ljusstyrka. Skönt med touchknappar på ramen även om det kanske inte är den mest intuitiva lösningen.