Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

D-Link DAP-1620

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla D-Link Accesspunkter, bryggor & repeatrar (55)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (4.94)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Dålig
  1 år sedan
  Uppdaterat: 19 dagar sedan
  Värdelös, KÖP INTE!
  Den är helt opålitlig den tappar signalen, och har ett väldigt udda beteende för sig rent generellt.
  Jag lyckades även koppla ihop 2 st DAP-1620 enheter för att köra trådlöst nät för IPTV, den funkade så länge man gjorde en factory reset på bägge och konfigurerade upp dom men så fort någon av 1620-enheterna tappade strömförsäjningen så gick aldrig länken upp igen som den skulle. Den klarade ej heller att streama IPTV stabilt, blev pixelfel lite då och då.
  Den senaste firmwaren är något bättre men den är fortfarande väldigt opålitlig som bara vanlig extender och andra enheter väljer hellre min router som AP och inte DAP-1620 enheten trots att den är närmare.

  Uppdatering:
  Som WIFI->Ethernet brygga funkar den dock ganska okej. Så den funktionen är fungerande i alla fall.
 • Dålig
  6 mån sedan
  Behöver startas om den hela tiden
  Kort räckvidd
 • Dålig
  1 år sedan
  Har använt denna i både mitt eget hem och andras. Den verkar inte gilla något klimat då den varken förlänger signalen värst lång. Samt så tappar den kontakten och man får starta om den relativt ofta. Oavsett längd från routern så tappade den kontakten (denna var på ett avstånd av 5m i öppet rum).

  Jag skulle inte rekommendera någon att köpa denna.
 • Dålig
  1 år sedan
  Usel förlängare. Tappar kontakten ofta och enda sättet att återfå det är att plocka ut den från vägguttaget.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Lånade ett par från kompisen (som gav upp i sin tur) för att kunna köra som repeater.
  Installationen var verkligen inte direkt plug-n-play, blev varnad innan och att bara kunna synca ihop den med WPS var ingen lek.
  Orkade inte krångla till slut utan köpte ett par Tp-Link som var smidigare att synca ihop med routern.
 • Ganska dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Köpte denna för ett par månader sen pga av att den var billig och hade fått en del bra recensioner. Sämsta köpet. Så fort man har någon mer krävande aktivitet kopplar den ner eller tappar signalen helt. Måste dra ur den ur väggen och plugga in igen för att starta om. Har varit tvungen att göra det i princip varje dag. Skickade den åt h-vete. Åkte och köpte en Ubiquiti Unifi idag. Kvalitet ut i fingerspetsarna. Helt magisk!
 • Dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Installationen var helt okej. Placerades 5 meter från router med en vägg emellan. Fick direkt full signal (3 gröna streck). Varade dock endaste en dag. Tappade styrka till att enbart ha ett oranget streck, vilket är den sämsta möjliga anslutning man kan ha till routern.
  Den ger alltså lika mycket hastighet när jag är uppkopplad 2 meter från den som att koppla upp mig direkt till routern som är 5 meter från med en vägg emellan.
  Kommer att lämna tillbaka den.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Använder den som AP. Ersatte en Netgear som jag aldrig fick att fungera ordentligt.
  Gör det den ska helt utan problem, behöver aldrig starta om den. Kommer upp i ca 130mbit/s på min laptop som saknar AC. Uppdatering: ca 500mbit/s mot en HP x360.
  Plus för gigabit-port och rimligt pris!
 • Acceptabel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har använt denna produkt som Wifi förlängare i 2månader och allt funkar fint men det kommer avbrott ungefär var 30 minut som gör att ska man ha denna produkten till att spela online så rekommenderar jag att titta på en annan produkt eller dra en nätverkskabel till D-link'en från routern.

  Jag har min D-link i hallen och från routern och dit så är det 2 betongväggar. Sedan från D-link'en så är det en betongvägg och då uppstår mitt fenomen med avbrott med cirka 30 minuter mellanrum annars så funkar hastigheterna och så nerströms/uppströms perfekt.
  Så nu ska jag testa att dra en kabel snyggt genom hela lägenheten och se om det funkar bättre utan avbrott sen.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Lättanvänd.
  Lättanvänd. Använder den som repeater. Tappar ofta kontakten och jag är tvungen att starta om den varannan eller var tredje dag. Mina ASUS routrar behövs nästan aldrig startas om. Trodde att D-link blivit bättre de senaste 10 åren men icke! Det verkar som D-link är lika kassa som tidigare på att släppa nya firmware också.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fungerar utan problem, lätt att konfigurera, ger bra hastigheter. Har endast provat den som repeater. Kör mot en TP-Link TL-WDR4300 router med uppdaterat original-F/W. Bör påpeka att jag inte har en generellt krävande miljö map räckvidd, utan D-Link DAP-1620 används främst för att förbättra 5GHz-prestandan.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Räckvidden och hastigheten är i samma klass som min router Linksys WRT1900ACS, http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3321565.

  Testade båda intill varandra (med kabel i mellan router och denna som en ren Accesspunkt) och maxar min hastighet (250/100Mbit) 3 väggar bort.

  Kör jag den som Repeater en våning ner med golv och 2 betongväggar i mellan så är hastigheten runt 40/40

  Blev att jag flyttade ner Routern i källaren till Fibermodemet och sedan kopplade in D-linken på ovanvåningen med nätverkskabel.
 • Usel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Får den att funka med kabel, Wifi får inte kontakt,har fabriksåterställt och försökt med WPS och manuell konfigurering,,, bara att lämna tillbaka
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Verkar fungera bra vart igång ca en vecka nu utan problem, använder som Accesspunkt kopplad via kabel till Switch på nedervåningen. Dyrare TPLINK etc (RE450 etc) stödjer ej Accespunktsfunktion vilket är ett stort plus för denna.

  Vid fri sikt 3-4 meter bort kommer jag upp i:
  260Mbit - 802.11ac - iPhone 6.
  170Mbit - 802.11n (5ghz) - Macbook Pro Retina.

  Det går idiotiskt nog bara att ställa in "mixed mode WPA/WPA2" och inte "WPA2 only".

  Räckvidden särskillt på 5Ghz bandet är imponerande, i andra ändan av huset 3rum bort och en våning ner, (lättbetongväggar) är signalstyrkan 31% medans 2,4ghz bandet inte ens hittas. Så förmodligen bättre räckvidd på 5ghz än dyrare routrar.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har min asus ac66 router i källaren och behövde få lite bättre täckning på ovanvåningen. Testade först en tp-link extender (för repeaterfunktion) men kände att signalstyrkan från routern inte förstärktes tillräckligt.

  Så jag köpte istället denna dlink 1620. Den fungerar även som accesspunkt. Kör med kabel från routern till dlinken. Alltså 100% signal. Använder 5ghz så mycket som möjligt så med denna dlink har jag 5ghz i hela huset.

  Nu har jag även täckning en bit ut i trädgården, även med 5ghz.

  Dessutom var den enkel att ställa in, använde webgränssnittet för att ställa in den som accesspunkt och inte som en repeater.

  Återkommer om den skulle börja strula.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Bra
  11 mån sedan
  Stabil, hade aldrig anslutningsproblem. Framåt signal även i tjockväggat hus utan problem från en asus router.