Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Ubiquiti Networks UniFi AP AC LR

 Lägg i lista  Jämför
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.59)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fantastisk produkt som inte vänder sig mot ordinarie konsument. Du förväntas vara iaf lite intresserad, även om du inte behöver kunna något innan.

  Många berömmer hårdvaran (vilket är helt korrekt), men klagar på att programvaran (UniFi Controller) är bökig. Det visar att man inte förstått hur produkten är avsedd att användas.

  Hårdvaran, AP:n, är bara halva lösningen, UniFi Controller innehåller mängder av inställningar för att styra mängder av AP:s och annan utrustning i UniFi-floran och hantera dem inte individuellt utan som delar av en helhet. Stöd finns för avancerade grejer som gästnät, vlan, portaler, routing, självkonfigurering av band mm. Det är en lösning utvecklad för företag och entusiaster.

  Man kan absolut använda en enstaka AP:n utan att köra ett stort nät, då använder man UniFi Controller på sin lokala pc för att konfigurera den och kanske man aldrig startar Controller-programmet igen - allt är frid och fröjd. Det är en jättebra produkt på alla sätt, men folk som drar av en stjärna på att det inte finns ett web-gui i AP:n har inte förstått vad de köpt.

  Hårdvaran är top notch: har både UAP-AC-Lite och UAP-AC-LR och både räckvidd och stabilitet är grym.

  Har vi nämnt att Ubiquiti släppte uppdateringar för WPA2-hålet (Krack) samma dag som det publicerades? De släpper hela tiden nya firmwares med fixar och nya features.

  Nyare versioner stödjer både 24V passiv PoE och "riktig" PoE 802.3af.

  Det är bara uppsidor med UniFi, frånsett att man gärna köper fler grejer i serien. Läs gärna https://www.troyhunt.com/ubiquiti-all-the-things-how-i-finally-fixed-my-dodgy-wifi/
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Som en del skriver är detta ingen produkt för alla, det kräver ett intresse eller vilja att lära sig. Men resultatet och möjligheterna är fantastiska. Vi kör nu två st APs (en Lite och en LongRange) kopplade till en vanlig Telenor fiber-router med LAN-kabel, en på varje våning i ett trähus. Enheter (mobiler, Ipads etc.) roamar sig mellan de två APs utan problem. Mycket bra hastighet och stabilitet. Då vi har flera barn som spelar var denna uppgradering ett måste i vårt hus.

  Några små tips vid installation:
  - Skapa ett konto först hos Ubiquiti, det underlättar då man ska skapa upp sitt WAN för första gången.
  - Stäng av WAN Upload om du kör trådat ut till alla AP (syns som "hidden" nätverk annars då det är påslaget)
  - Kolla på nätverksanalysatorn och välj kanal manuellt på respektive AP för att slippa överlappning och intereferens.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Instämer med många tidigare, mycket bra produkt! Enkelt att få igång (om man har lite koll på vad man håller på med)! Riktigt stabil också. Kanske inte det snabbaste man kan få tag på, men för mig var stabiliteten och räckvidden viktigare!

  Är nu frälst av UniFi, det ger lätt mersmak! :)
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  5 mån sedan
  Klockren, har aldrig haft så bra wifi sen jag bytte till Unifi, helt klart ett bra köp.
 • Utmärkt
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Har nu kört Unifi AP AC LR drygt ett år och tyckte det var dags för ett omdöme.
  En del av de negativa omdömena för denna accesspunkt är inte helt i enlighet med vad denna produkt är tänkt för och det krävs visst intresse inom nätverk/teknik för att den ska fungera optimalt – jag skulle på rakt arm säga att detta är en produkt för prosumenter som vill ha mer kontroll.

  Man kan konfigurera accesspunkten via en applikation för mobiltelefonen, men för att verkligen få ut det mesta av Unifi så behöver man använda en controller som antingen körs på Ubiquitis hårdvara (cloudkey) eller exempelvis på en dator/server. Processen för att installera upp denna accesspunkt är väldigt simpel och när du väl har en controller igång så är det bara att använda ”adopteringsfunktionen” för att snabbt lägga till nya accesspunkter till ditt nätverk.

  De uppmätta hastigheterna som jag fått ansluten till denna accesspunkt via WiFi är maximalt ca 500mbit/s upp samt ner när jag kört bredbandskollen på en iPhone 11.

  Plus:
  * Möjlighet till flera SSID med olika VLAN
  * Enkel installation om man har en controller redan uppsatt
  * Bra hastigheter via WiFi och god räckvidd
  * Drivs helt via PoE från min Edgerouter X
  * Möjlighet att stänga av den starka lampan i grännsnittet

  Nackdelar
  * Problem med coilwhine på äldre exemplar, täcks av garantin som Ubiquiti tillhandhåller
  * Mer unifi hårdvara krävs för att den ska kunna användas fullt ut, exempelvis controller.
 • Dålig
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Edit: Efter några veckors användning så har mitt negativa intryck förstärkts avsevärt. Tappar uppkoppling med olika devices. Massa strul med MacBook Pro (finns massa om detta fel på nätet). Nu åker APn tillbaka till affären och annan tillverkare kommer att väljas.
  Köp ej! Har extremt svårt att förstå att denna ligger såpass högt i rating. Jag är normalbegåvad inom teknik och har haft massvis med olika accesspunkter genom åren. Att få igång denna var ett heldagsprojekt. Instruktionerna är inte ens värda namnet. Har du oceaner av tid och älskar att fördjupa dig i nätverksteknik så köp. Om du som jag vill ha en bra och okrånglig sccesspunkt så köp något annat.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Kör två stycken i våran lägenhet som är stor och dessutom har mycket väggar som stör ut i princip alla signaler. Fick till slut till riktigt bra wifi med två såna här varav en är kopplad via Wireless Uplink med bra resultat.
 • Dålig
  1 år sedan
  Dålig manual. Måste använda programvara (ej webbrowser) för att komma åt inställningar, men måste oxå registrera sig för att kunna använda programvara. Inte imponerad över hastigheten 20% av routern (trådad till routern).
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Köptes på Netonnet för 909:- och har sedan tidigare AP AC Lite och fungerar lika bra, dock lite bättre räckvidd på LR. Har jämfört med AC Pro och HD Nano och LR presterar lika eller nästan bättre än dessa.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Kör den som fristående AP till min Asus AC68U i varsin del av huset med samma SSID och lösenord fast olika kanaler. Routern och APn har ungefär samma täckning och tar halva huset var. Inte alltid som klienterna fattar vilken signal som är starkast men generellt sett fungerar det mycket bra. Installationen var mycket enkel via appen.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Inköpt i förrgår och wifi är nu väldigt bra över nedre våningen på huset men behöver komplettera med extra accesspunkt på övre våningen pga tjocka väggar och golv. Jag är 66år och lite okunnig om wifi tekniken men med hjälp av Uni appen så installerades överraskande lätt produkten. Täckningen är nu överlägsen min Asus N55u som visserligen är gammal. Wifi på Asusen är avstängd numera och all wifi går över Unfien.
  Summa summarum är Köp köp.....
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Fungerade inte för mig i alla fall.

  Var tänkt att skicka trådlös signal två våningar upp (i ett hyreshus). Blandat kompott av väggar; betong, puts, gips och vad-har-du.
  Åsa-Nissestyrka på mottagningen (upptill) samt det faktum att en enhet kände inte ens av AP: n.

  Lägg till det krångligaste gränssnittet i historien (som säkert är jättebra efter att du gått en 10-poängs kurs på Oxford) och du får en produkt som jag inte kan rekommendera.

  Digitala samhället suger för övrigt bakdel...!
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Fungerar hur bra som helst! Har haft allmänt struligt Wifi-nätverk med en Asus 87U med mycket problem med koppling mellan enheter som legat på olika frekvenser, 5G och 2G (Denon förstärkare, Chromecasts, Brother-skrivare, mobiler o surfplattor etc.).

  Efter rekommendation från kollegor så köpte jag två stycken. Täckningen är bra - men framförallt så bara funkar Wifi utan minsta problem! Växling mellan 2G o 5G funkar klockrent och har inte haft det minsta problem med diverse uppkopplade enheter på olika frekvenser.

  Jag har en enhet centralt i en enplansvilla på 117kvm. Har ytterligare en i en bastustuga på tomten, så nu finns bra täckning på hela tomten på 850kvm.
 • Bra
  2 år sedan
  Har länge haft en asus RT87U och köpte denna för lättare att placera den bättre samt att den skulle vara som en gud, vilket inte riktigt stämmer.
  inget fel på den men täckningen är ungefär +-0 mot asusen där asusen smiskar den här på fingrarna när det gäller 5g, dessutom är asusens 5g snabbare.
  jag har bättre täckning nu men det beror mest på en bättre placering.

  får hoppas den lever upp till det andra iallafall vilket är stabilitet där asusen kunde bli lite "lynnig" vid låg mottagning och man fick starta om wifit på den enhet man höll på med.

  har inte pillat så mkt med den än så vi får se om jag gjort något fel kanske? det mesta står på auto.

  som sagt inget fel på den men för att kallas long range så gör inte ett speciellt bra jobb.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Har haft den i över ett år utan strul. Bättre täckning, hastighet och driftsäkerhet än de routrar jag haft innan.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Kan inte annat än stämma in i hyllningarna. Det är lite störigt att man inte har controller inbyggd i hårdvaran, och att man utan att köpa en hårdvaru-controller eller att mecka in den på en PI inte kan ha kontrollern ständigt tillgänglig. Nu måste jag starta datorn och programmet för att göra ändringar. Men det är inte så ofta man gör det så jag är ändå supernöjd!
 • Perfekt
  2 år sedan
  Efter att ha haft problem med både Asus och Netgear routers i AP läge (bra styrka men instabil throughput) i min villa bytte jag till Ubiquity AP. Kommer aldrig rekommendera nåt annat i framtiden.

  Under samma förhållanden har den marginellt bättre täckning vid tvn men överlägsen stabilitet. Förr kunde Netflix på Chromecast buffra eller sänka upplösning 10-20ggr på en kväll. Nu har jag på en vecka haft 0 problem även med 2 surfplattor streamandes i soffan medan Chromecasten är igång.

  Är sjukt nöjd även om den vara används som "dum" AP och frugan är nöjd då WAF faktorn är väldigt hög. Att det sen går att göra väldigt mycket avancerat med ubiquity om man vill är ju bara bonus.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Som andra Ubiquiti-produkter är detta en mycket bra AP.
  Maxar fiberlinan in över Wifi, pfSense-router. (250/250Mbit)
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har sedan innan tre "AC LIte", och var sugen på att testa om "AC-LR" var bättre, har en Lite på första våningen som funkar bra men når inte riktigt ut i alla ändar av mitt uterum. då vår skorsten/murstock sitter mellan AP och uterum, så bytte denna mot en AC LR. Och det blir faktiskt mycket bättre så något får man för lite extra pengar, ökar nog täckningen lika mycket som den kostar extra :-)

  Ni som stör er på låsningen på vägg/tak monteringen, ta bara en bågfil och såga av den del som låser, sitter bra även utan låset.

  Min Nexus 6P får 221/261mbit på bbk mot "AC-LR"
  Min Nexus 6P får 196/279mbit på bbk mot "AC-Lite"
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte denna då jag fick ut alldeles för dålig teckning i huset vid fiberinstallation av enbart routen.

  Har placerat den högt på en vägg, centralt i huset, och den täcker allt! Utmärkt produkt!

  Enkel inkoppling, bra hastigheter och utmärkt räckvidd! Otroligt prisvärt istället för att lägga stora summor för routrar när denna gör jobbet bättre!

  Rekommenderas starkt!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Det började med att jag fick 5 Mbit/s på mitt gamla Wifi...
  Fick tips om Ubiquiti av kollegorna som jobbar med WiFi på jobbet.
  Glöm allt du tror att du vet om Wifi genom erfarenheter från hemma-routrar med Wifi, detta är på riktigt!
  Jag har ungefär 12 prylar som pratar Wifi hemma. Jag testade först med en UniFi AP AC och testade olika placeringar inne. Mitt i huset gjorde att jag fick full täckning i hela huset och delvis i trädgården. Det fick mig att tänka om och bytte till två st UniFi AP AC LR, där en är placerad på våning 1 vid ytterdörr och den andra placerad på våning två på fönsterbrädan mot trädgården.
  nu har jag full täckning i hela huset och 90% av trädgården (en blind yta på ena kanten bakom ett förråd). Utomhus har jag mätt upp 50-100Mbit/s med min smartphone.
  Med en kontroller får du dessutom full kontroll på prylarna och det enda negativa jag har att säga om denna är att man inte kan fästa APn i takfästet utan att den låser fast så man måste ha något långt smalt för att ta bort den. (På AP AC gick det att vända takfästet 180 grader och slippa låset)

  OBS att detta bara är en trådlös accesspunkt, du behöver förmodligen en router mellan Internet och AP. Jag kör just nu med två gamla routrar med Wifi avstängt. Den äldsta routern agerar gäst-nät vilket gör att de inte kommer åt något på mitt "intranät".
  Har redan skrivit upp en Unifi Security Gateway på önskelistan!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  bra räckvidd, köpte 2 ihop med en unifi switch 8 150w, la in första ap'n på övervåningen och insåg att de va i princip ingenstans i huset jag inte hade full täckning.
  trodde iaf att 2 skulle behövas men blir nästan overkill... =) jämnfört med en netgear r7000 som jag hade innan så är det som natt och dag...denna är extremt mycket bättre.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har inte märkt någon dramatiskt bättre räckvidd mot PRO modellen när jag jämfört sida vid sida, i andra änden av huset visade signalstyrkan 33% +- 10% på bägge så de tester jag gjort visade snarare identisk räckvidd.

  Nackdelen är passiv 24v poe vilket betyder att den INTE fungerar med Zyxel GS1900-8hp som annat omdöme påstod, för det krävs PRO modellen. Alltså ingen standardiserad POE så glöm poe switch sålänge man inte kör ubiquiti som stödjer 24v.

  Farten är inte imponerande ca 250Mbit, mot 450Mbit med Airport Extreme men räcker gott för mina ändamål.

  Hade föredratt ett webgränsnitt som inte kräver ett program, nu är man låst till den datorn man första gången konfigurera enheten med, mkt smidigare att bara kunna logga in i routern från vilken dator som helst inom samma nätverk ala "192.168.1.10", inser det finns vissa fördelar med detta sätt i ett stort system dock knappast för hemmaanvändaren.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Kanonbra: täcker hela lägenheten med lätthet.
  Har också ett väldigt smidigt webbgränsnitt, som dock kanske kräver lite kunskap för att kunna vara till maximal nytta.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Mycket bra och stark signal. Just nu drivs den via PoE av min Zyxel GS1900-8HP vilket fungerar klockrent. Eftersom detta är min första produkt från Ubiquiti har jag en del kvar att lära vad gäller mer avancerade funktioner och inställningar.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Mycket starkt signal och bra räckvidden. Utmäkrt med Unifi EgdeRouter 5-PoE samt Toughswitch PoE-8 Pro. Ser fram emot min andra AP-AC Pro som dyker upp i januari.