Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Ubiquiti Networks UniFi AP AC Lite

 Lägg i lista  Jämför
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.62)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fantastisk produkt som inte vänder sig mot ordinarie konsument. Du förväntas vara iaf lite intresserad, även om du inte behöver kunna något innan.

  Många berömmer hårdvaran (vilket är helt korrekt), men klagar på att programvaran (UniFi Controller) är bökig. Det visar att man inte förstått hur produkten är avsedd att användas.

  Hårdvaran, AP:n, är bara halva lösningen, UniFi Controller innehåller mängder av inställningar för att styra mängder av AP:s och annan utrustning i UniFi-floran och hantera dem inte individuellt utan som delar av en helhet. Stöd finns för avancerade grejer som gästnät, vlan, portaler, routing, självkonfigurering av band mm. Det är en lösning utvecklad för företag och entusiaster.

  Man kan absolut använda en enstaka AP:n utan att köra ett stort nät, då använder man UniFi Controller på sin lokala pc för att konfigurera den och kanske man aldrig startar Controller-programmet igen - allt är frid och fröjd. Det är en jättebra produkt på alla sätt, men folk som drar av en stjärna på att det inte finns ett web-gui i AP:n har inte förstått vad de köpt.

  Hårdvaran är top notch: har både UAP-AC-Lite och UAP-AC-LR och både räckvidd och stabilitet är grym.

  Har vi nämnt att Ubiquiti släppte uppdateringar för WPA2-hålet (Krack) samma dag som det publicerades? De släpper hela tiden nya firmwares med fixar och nya features.

  Nyare versioner (min är från 2017-01-03) stödjer både 24V passiv PoE och "riktig" PoE 802.3af.

  Det är bara uppsidor med UniFi, frånsett att man gärna köper fler grejer i serien. Läs gärna http://www.zdnet.com/article/how-to-put-an-end-to-wi-fi-frustrations/
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Supernöjd. Har haft den i en vecka nu och ökade täckningen rejält.

  Hade tidigare en ASUS RT-N66U som jag varit supernöjd med. Men täckningen på UniFi AP AC Lite är mycket bättre. Där jag tidigare kommit upp i ca 30 Mbit/s når jag nu nära 100 Mbit/s.

  Formfaktorn är också bra. Har den monterad i taket och den ser ut som en något förstorad brandvarnare.

  Installationen gick på 10 minuter genom app till mobilen. Vill man ha utökade konfigurationsmöjligheter så får man installera programvara på dator.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Fungerar bra.

  Negativt är att den bara stödjer 24v passiv poe och inte riktig poe.
  Har man andra riktiga poe-enheter man vill köra i samma switch som denna så blir det dyrt då billigaste unifi switchen i dagsläget kostar 2500,-

  Ska man mata från switch blir det billigare att köpa AC pro som stödjer riktig poe.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  4 mån sedan
  Har två stycken i hemmet. En som nätverksbrygga (down-link) och en som traditionell accesspunkt. De har god robusthet, gästnätverksförmåga (tillsammans med Controller), samt VLAN taggning.

  För den nätverksintresserade är detta en fantastisk produkt. För den avancerade hemmaanvändaren; en investering i stabil uppkoppling.

  Jag kan inte bedyra dessa mer än med ett; KÖÖÖP! Konsumption som kommer göra ditt uppkopplade liv lite "lyckigare".
 • Mycket bra
  4 mån sedan
  Fungerar helt smärtfritt. Får 4/5 då täckningen hade kunnat varit något bättre. Dock helt perfekt i en lgh på 80kvm. Enkelt att sätta upp segmenterade trådlösa nät genom controllern.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  Fungerar riktigt bra tillsammans med Ubiquiti EdgeRouter X.

  Drar av 1 stjärna då den lider av coilwhine. Låter minimalt vid daglig användning men tex vid nedladdning skriker den för sitt liv.

  Har aldrig tidigare haft problem med coilwhine gällande en AP/router.
 • Perfekt
  12 mån sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  Fungerar bra. Mycket enkel att konfigurera via app i telefonen. Mer eller mindre bara att plugga in i routern och sätta ett lösenord. Man behöver alltså inte köra en controller för att ha den som enda accesspunkt. Plug and play!

  Min 105kvm stora lgh med flera betongväggar får adekvat uppkoppling med accesspunkten mitt i lgh.

  Kombinationen med en router från Mikrotik (rb750gr3) har varit helt lysande!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Efter en veckas användning och placeringsändringar av dessa tre är jag mycket nöjd med dessa accesspunkter, har tidiagre kört med två Asus RT-N66U en på varje plan har över lag haft ok täckning i huset, (trä kåk på 180m2 i två plan plus källare) men ville ha en bättre central hantering och vlan separering på gästnätet då barnens alla vänner och deras paddor o telefoner på ett säkert sätt skall vara separerat från mitt övriga nät.
  Smidigt att det ingår poe adaptrar till dessa då min nuvarande switch inte har poe.
  Ett litet bekymmer jag hade var ett dessa är så starka att nästan alla enheter i huset, (just nu 24st) nådde alla ap, för att lösa detta har jag ställt ner uteffekten till medium på alla enheter och lagt dem på egna kanaler så kör inte auto läge på 2.4Ghz bandet då det är här det oftas krockar med grannarna.
  Har även aktiverat en nivå på -90dBm så roamingen skall fungera bättre och stängt av den blå leden så de inte syns lika tydligt. så här i efter hand hade det nog räckt med en eller max två enheter i mitt hus, men nu har den ena fått flytta ut i garaget så jag har full täckning även på hela tomten.

  Min Nexus 6P får 196/279mbit på bbk med dessa vilket är helt ok.
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Edit: Gav den 5 stjärnor från början. Men efter att ha försökt koppla in den på ett nytt nätverk och x antal timmar med flera olika support agenter ger jag upp.

  Allt med den här produkten andas kvalitet. Snygg, smart hårdvara, enkel mjukvara, perfekt täckning.

  Felfri produkt!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Riktigt trevlig accesspunkt. Jag är ingen expert på nätverk, men denna var riktigt enkel att installera. Plugga in, ladda hem mjukvaran till datorn, installera, accesspunkten hittas automatiskt, välj autoinställningar, välj wifilösenord och namn, Klart!
  +för att blåa ljuset går att stänga av
  - för att man måste installera java
 • Perfekt
  1 år sedan
  Ubiquiti Networks UniFi AP AC Lite den fungerar perfekt med mycket bra täckning och den är lätt att installera med Unifi Network Appen i mobilen följ bara Kjell & Company's installations guide en länk till guiden här https://www.kjell.com/se/kunskap/guider/guide-sa-installerar-du-fristaende-unifi-accesspunkter
 • Perfekt
  1 år sedan
  Som en del skriver är detta ingen produkt för alla, det kräver ett intresse eller vilja att lära sig. Men resultatet och möjligheterna är fantastiska. Vi kör nu två st APs (en Lite och en LongRange) kopplade till en vanlig Telenor fiber-router med LAN-kabel, en på varje våning i ett trähus. Enheter (mobiler, Ipads etc.) roamar sig mellan de två APs utan problem. Mycket bra hastighet och stabilitet. Då vi har flera barn som spelar var denna uppgradering ett måste i vårt hus.

  Några små tips vid installation:
  - Skapa ett konto först hos Ubiquiti, det underlättar då man ska skapa upp sitt WAN för första gången.
  - Stäng av WAN Upload om du kör trådat ut till alla AP (syns som "hidden" nätverk annars då det är påslaget)
  - Kolla på nätverksanalysatorn och välj kanal manuellt på respektive AP för att slippa överlappning och intereferens.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Stabil, bra täckning, bra support/community.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Installerade en i hallen och en i vardagsrummet. Gjorde setup med Android appen då jag inte är intresserad av mer avancerade inställningar som controllern ger. Finns inte stöd för ÅÄÖ i SSID, i alla fall inte via appen, vilket var frustrerande tills jag insåg problemet. Fungerar nu perfekt med mycket bra täckning och hastighet i hela lägenheten med smidig roaming mellan
  enheterna.
 • Dålig
  1 år sedan
  Är du inte proffs på det här med nätverkskonfigurering ska du undvika detta helt klart. Inget självförklarande UI (bortskämd med Synologys gränssnitt för deras NASar) och inställningarna är övermäktiga för den genomsnittliga användaren tycker jag.
  Så, betraktar du dig inte som en mycket avancerad användare ska du hålla dig långt borta från detta.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Stabil och presterar ok, för den intresserade.

  Tar in fibern i en EdgeRouterSFP + AcLite + nanoHD. Mkt nöjd!
  Kör AcLite via PoE (24V) från routern, smidigt!

  Gick från TimeCapsule till Unifi, en näst intill chockerande stor skillnad. Är man lite tekniskt intresserad så är det ett paradis av kontroll, insikt. Dessutom mycket stabil.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Edit: Köper du denna ny så har den riktig poe. Det är bara den gamla versionen som inte stödjer det.

  Hade tidigare en Asus router med inbyggt wifi som kämpade med räckvidden. Stoppade radion på den och ersatte med en sån här centralt placerad i huset o har perfekt täckning överallt nu,
 • Perfekt
  2 år sedan
  Skaffade denna accesspunkt några dagar efter att jag köpt en EdgeRouter X från sammatillverkarr (är förresten riktigt nöjd med denna router).
  Det går verkligen att managera denna AP in i minsta detalj om man önskar. Jag var ute efter ett stabilt trådlöst nätverk med separat gäst WLAN men fick så mycket mer.
  Det man bör tänka på är att installera Controller-programvaran på en dedikerad dator/server som alltid är påslagen och inte göra som jag först gjorde, på min laptop. Det gick dock bra att flytta konfigurationen till annan dator.
  Riktigt nöjd med denna AP, dock krävs lite mer tid att sätta upp jämfört med konsumentorienterad AP.
 • Perfekt
  2 år sedan
  kopplade in, konfigurerade och sedan har jag inte behövt bry mig mer,
 • Perfekt
  2 år sedan
  Två st på varsin sida av huset i markplan räcker och blir över i prestanda för alla enheter vad det gäller surf och spel. Även källaren (betongbunker) har full täckning och det som skiljer är 1 (en) ms i ping i t ex CS, men oftast samma låga ping som i markplan.

  Är svårt att maxa DL på 1GB fiber, såklart...

  Allt som allt lirar de väldigt bra och framförallt stabilt utan svagheter i täckning.

  Kanske uppgraderar till NanoHD i framtiden, men är inte beroende av att maxa DL. Har ju kört på Lite nu i ett år och de bara funkar :)
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Fungerar, finns bättre Ubiquiti som tex NanoHD.
 • Usel
  2 år sedan
  När denna produkt fungerar är den bra.
  Men mitt problem har varit att när man installerat den så fungerar den perfekt.
  Successivt blir nätverket sämre och sämre.
  Till slut kan man ej koppla sig mot den.
  Har då gjort en reset på enheten och då hittar inte appen den.
  Man kan ej koppla sig med QR-koden.
  Ska nu byta ut denna enhet igen, andra gången jag får problemen som beskrivs ovan.
  Denna gång byter jag nog till något helt annat märke då denna produkt ej verkar hålla kvaliten man kan förvänta sig.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Har haft problem med Wifi i mitt nya hus, har kört med Netgear Nighthawk men utan bra resultat, hade den centralt placerad men det funkade ändå inte.

  Betongväggar och betonggolv ställer till det.

  Köpte 2st Ap ac lite och har aldrig varit nöjdare, stabilt wifi med bra täckning!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Underbar liten AP. Gör det den ska väldigt bra. Har testat med både LR & PRO, men för hemanvändaren kan jag inte rekommendera att köpa någon annan en LITE. I min anläggning har jag konfigurerat upp ett gästnätverk som ligger på ett separat VLAN samt oxå begränsat bandbredden. Fungerar klockrent. Har även två andra VLAN som jag kan använda på samma AP.

  Man behöver ha programmet Unify för att administrera AP'n. Man kan enkelt installera det på en dator man ha uppkopplad till hemmet. Det behöver bara vara igång under den tiden man konfigurerar nätet. Annars kan man skaffa en cloud-key som man kopplar in i närmsta nätverksuttag.

  För och Nackdelar
  + Liten och smidig
  + Bra täckning
  + Bra throughput
  + Snygg
  + Stabil, krashar inte, behöver inte startas om.

  -Lite krånglig installation om man jämför med Allt-i-ett-routrar

  Har haft denna i ett halvår och den bara levererar.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har haft min nu i flera månader och den har fungerat klanderfritt. inte en enda gång har jag behövt göra något med den sedan jag installerade den. Förstklassig produkt.
  Räckvidden är grym. Innan hade jag wifi i routern, en AP, och en repeater. Nu har jag bara denna monterad i taket och den är bättre än alla dem tre tillsammans. Så nöjd. KÖP!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bra accesspunkt med bra täckning och hastighet. Har kört med denna sedan maj 2016 och har inte haft några större problem sedan den installerades. Som tidigare användare sagt är det många inställningar som behöver konfigureras, så för vanliga personer utan någon vidare IT-kompetens kan det vara lite knepigt att komma igång.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bra hårdvara, krånglig mjukvara.

  Kortfattat kan man säga att hårdvaran håller hög klass.
  Mjukvaran för att styra den är krånglig men kompetent.

  Det är en väldigt avancerad accesspunkt med många inställningsmöjligheter som man kanske aldrig behöver i ett hemnätverk.
  Den här produkten är nog först o främst riktad till företag, så den är inte lika enkel att hantera som andra accesspunkter som finns att köpa i hyllan på närmaste elektronik-kedja.
  Det här absolut inget plug and play, så om du hatar att sitta med tekniska prylar, så köp nån annan produkt eller se till att ha en vän som orkar hjälpa till!
  Pga detta så får den inte 10 poäng från mig...

  Bland funktioner så uppskattar jag skanning av frekvensbanden för att hitta ett som inte är överbelastat.
  Det går att skapa flera upp till wlan (per grupp), men det är kanske av mindre intresse för hemmabruk.

  Det tog en dryg timme att få den att fungera med lite strul med installationen av programvaran.
  Accesspunkten klarar väldigt mycket men all konfigurering måste göras via en speciell programvara (UniFi Controller) som måste laddas ner.
  Att installera och få programmet att fungera krävde en del jobb.
  I mitt fall startade ett helt annat java-baserat program på min dator, istället för UniFi Controller, när jag klickade på programikonen.
  Det slutade med att jag fick installera programmet på en annan dator som inte hade java sedan tidigare. Laddade ner o installerade senaste jre till datorn o installerade därefter UniFi Controller.
  Efter det så gick det ganska så smidigt att konfigurera trots att guiden inte är riktad till hemanvändare. En del dator- o nätverkskunskap underlättar.
  Kanske finns det youtube-filmer att följa, men jag klarade mig utan googlande.
  Initialt fyller man enbart in SSID, lösenord samt användarid och lösenord (för två olika konton), samt emailadress.
  Därefter ska accesspunkten vara konfigurerad.
  Om man däremot vill in o pilla på säkerhetsinställningar, kanaler, mm så kan det te sig mer krångligt, då vissa saker konfigureras per site o andra saker per enhet.

  Gällande controller-programmet så får man hoppas att tillverkaren inte konkar, samt fortsätter att släppa uppdateringar av programmet.
  Annars riskerar man att stå där med en utdaterad och okonfigurerbar hårdvara efter några år.
  Ett problem är att när man väl konfigurerat accesspunkten, så går det inte att installera programmet och fortsätta jobba vidare med inställningarna från en annan dator.
  Konfigureringen sparas på datorn.
  Enda sättet (som jag hittat) är att trycka på resetknappen på accesspunkten o börja om från början.
  (Det ska gå att ta backup o göra restore av inställningarna på nåt sätt...)

  I paketet ingår accesspunkten, en POE-injektor samt en snabbguide med väldigt liten teckenstorlek. Jag var tvungen att ladda ner guiden i pdf-format för att få den i läsbar teckenstorlek.
  Nätverkssladd ingår inte, så glöm inte bort att beställa en lång sådan ifall du ska montera den i taket.

  Jag monterade enheten i taket på övervåningen och wifi räcker ner till källaren med nästintill full täckning på 2.4GHz-bandet, så det är ju bra. Det är bättre än på min router Linksys WRT3200ACM.
  Kan inte säga så väldans mycket mer om räckvidd, stabilitet o dylikt då jag inte hunnit testa den så länge ännu.
  När jag haft produkten en längre tid, så återkommer jag kanske med lite mer info.

  Jag är nöjd med hur produkten presterar så här långt, men är tveksam till att rekommendera den pga krånglet.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bättre täckning och hastighet än min tidigare tvåtusenkronors-nånting Asus router. Inte ett uns tecken på överhettning eller instabilitet heller. Nästan irriterad på mig själv att jag inte köpt denna tidigare, hade sparat så mycket tid och huvudvärk. Gillar verkligen hur sömlöst den byter mellan 2.4GHz och 5GHz (samma namn på båda som standard). Väggfäste och skruvar ingår till och med, full pott!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Gick från en UniFi AP till denna AP AC Lite.
  En knapptryckning i Controllern och den nya var adapterad med alla inställningarna jag gjort för den gamla.

  Max på den gamla var 100Mbit och telefoner fick knappa 40.
  Laptop fick 100.

  Nu trycker telefonerna 140+ och laptopen maxar fibern på 250/250.

  Helt underbart för priset.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fantastiskt stabil AP, som aldrig behöver startas om. Bra räckvidd!
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mycket bra täckning med denna.
  Enkel att komma igång med men kräver en del inställningar för att fungera optimalt.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mycket enkel produkt att få igång med Unifi controller. Ger bättre täckning än jag förväntat mig även om throughput försämras på lite avstånd inomhus. Klarar 4 WiFi-nät vilket är perfekt när man behöver separera användare. Kör man flera så verkar den hantera handover väldigt bra. Betydligt bättre fart i min hemmasite med endast en AP lite än Apple Airport Extreme och en Express. Styrkan ligger i enkelheten och smidiga Unifi Controller.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Efter att ha haft en del strul hemma med funderade jag länge och väl
  på om jag skulle slå till på en sådan här. Verkligen inget jag ångrar!
  Försökte läsa på om jag skulle gå på en LR, en Pro, eller en LITE.. (eller fler). Men jag började med en sån här och det verkar räcka och bli över. Bor i ett 95m2 hus med källare, träbjälklag och ganska mycket trä i väggarna. Satte denna på vägg centralt på övervåningen och den bottnar då mitt 100mbit fiber på större delen av markplan. Har anslutning hela källaren även med min grinigaste device (HTC10) även om hastigheten går ner radikalt där (men fortf över 10mbit).

  Täckningen är mycket bättre än min tidigare router men det ska kanske tilläggas att det är en orättvis jämförelse då Ubiquiti:n fick en mycket bättre placering. Å andra sidan är det ju mer möjligt att faktiskt ha den framme då den inte ser ut som ett blinkande starwars-skepp.

  Installationen var ganska enkel men är förstås inte riktigt lika intuitiv som de konsumentgrejer jag tidigare provat. Men skapligt förkunskap och google så är det inga problem.

  Konfigurationsmjukvaran öppnar port 8080 lokalt, vilket kan vara bra att känna till. Normalt sett om du inte är utvecklare själv är det ju inget som stör, men för mig blev det en liten krock.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Mycket nöjd. Kör med 2 st för mitt rätt så stora villa. Fungerar kanon överallt samt hela tomten. Sitter 2 st på vinden.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Men blir lika nöjd varje gång man har med ubiquiti att göra det funkar och är stabilt proffs produkter för hemmanvändaren till du bra pris. Jag får stabil och bra hastighet maxade min 100-megibits lina när jag kör bredbandskollen jag är jätte nöjd. Alla ni som tror att ni får ut 867megabit det får man aldrig får man ut hälften får man vara nöjd. Jag funderar på att skaffa pro modell att sätta på balkongen
 • Acceptabel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Lite besviken på denna har den monterad i mitten av lägenheten (54kvm) ovanför ett par skjutdörrar problemet är att om du står i ena änden där AP:n inte är riktad mot då tappar jag kontakten med nätverket och ibland går de knappt att koppla upp sig igen. Om jag står i andra änden där får jag 300-400mbit och alltid full styrka. Har provat med määängder med inställningar olika kanaler, transmit power, channel width, inaktivera 2.4GHz och detta är utan att Guest-nätverk är aktiverat.

  Om jag står på "rätt" sida kan jag t.o.m gå ut och sätta mig i bilen och ha bra täckning. Kan tycka att en AP för 1000kr bör klara detta.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har kört den i ett par dagar nu, funkar klockrent. Räckvidsmässigt så är den kanske något sämre än min TP-Link Archer C9, men däremot känns den betydligt mer stabil i kommunikationen. Räckvidden räcker för lägenheten som är på 90 kvm med både betong och träväggar.
  Det var lätt att konfigurera APn med hjälp av appen man kan ladda hem till mobiltelefonen. Man kunde även uppdatera firmware med ett enkelt tryck.
  Produkten känns generellt väldigt stabil och genomarbetad, gäller även appen.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Ersatte en seg och buggig Netgear R6400s 5ghz. Bättre täckning och hastighet.
  Lite strul med Windows Firewall när jag skulle adopta APn i Controllern men bra chatsupport från USA så löste det sig.
  Finns lista på Portar på Ubiquitis hemsida.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Aldrig haft så här bra nätverk som med AC-Lite. Jag kör två stycken på vardera våning i huset och funkar så otroligt bra. Enkelt att komma igång om man följer instruktionerna och har aldrig haft problem sedan installationen.