Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Dell S2716DG

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Dell Bildskärmar (148)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.36)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har haft skärmen i två veckor nu och är inte annat än nöjd! Valde mellan denna och en Asus PG278Q, men den gick bort rätt snabbt efter att ha läst om alla dess problem. Ångrar inte mitt köp!

  Bytte ut min gamla Benq XL2411Z mot denna då min dator är ganska överdimensionerad för just 1080P. Om man jämför dessa två skärmar så har Dell bättre färger efter lite pillande med inställningar. Betraktningsvinklarna är okej, jämförde med min gamla skärm och denna var strået vassare. För att vara just en TN panel så tycker jag att den presterar utmärkt! Kanske inget för er som håller på med bildredigering och liknande men jag köpte den för gaming!

  Kör med följande inställningar på skärmen:
  Brightness 35%
  Contrast 70%
  I Nvidias kontrollpanel ändrade jag följande:
  Gamma 0.70
  Digital Vibrance 60%
  Resten kör jag som det var från början.

  Kort sagt en bra skärm för spel.
  + Ingen Back Light Bleed
  + Inga döda pixlar
  + Utseende som inte skriker gaming
  + G-sync 144hz

  - För små knappar under skärmen, svåra att trycka in.
  - Monitor Deep Sleep läget, rekomenderar er att stäng av det
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har haft den nu i ett par veckor och är extremt nöjd. Har en LG L22WT 22 tummare som jag suttit med innan och det är en rejäl skillnad nu när jag har dom bredvid varandra!
  Det första jag gjorde var att ladda ner TFTcentrals färgprofil
  http://www.tftcentral.co.uk/articles/icc_profiles.htm#caveats
  för skärmen och vilken skillnad! Från att från leverans varit väldigt blek och färglös så blev det en mycket bättre. Riktigt bra för att vara en TN-panel som självklart inte går att jämföra med IPS eller motsvarande.
  Sen var det riktigt trevligt med 144 hertz och G-sync-funktionen.
  Inga döda pixlar. Har inte testat för att se back-bleed men det ser ganska bra ut utan att köra djupare koll av det.
  Skönast är att slippa alla dessa kvalitetsproblem som ASUS och ACER har haft med sina G-sync-skärmar där det är ett lotteri om man ska få en felfri skärm och även hur länge den ska vara felfri..........
  Den är snygg och har en stabil fot som inte svajar så fort man råkar snudda skärmen. Plus med höj och sänkbar fot!

  Enda negativa som dock inte berör mig så mycket är betraktningsvinkeln som är rätt kass. Plus att när skärmen går ner i sömnläge men inte datorn så flyttas bilden över till 22 tummaren och sedan måste man stänga av Dell-skärmen och sätta på den igen för att få över bilden igen...... Funkar dock som det ska då även datorn gått ner i sömnläge.
 • Dålig

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Positivt:
  Bra arbetsyta i program, passar 27" väldigt bra.
  Skönt flyt i bilden med 144Hz och G-Sync.
  Rätt snygg design, stilren, passar till det mesta. Relativt smala kanter.
  Inga extrema quirks/egenheter.
  Billigare än konkurrenterna.

  Negativt:
  Hög gamma/brightness default.
  Väldigt dålig svärta i bilden.
  Dålig färgåtergivning, lite urtvättad bild även efter kalibrering.
  Betraktningsvinkeln är ok men inte mer.
  Nvidia G-Sync sticker på foten med superklister som lämnar ett klisterlappsmärke när man drar bort det, kräver lite arbete för att få bort.

  Sammanfattning:
  Bra skärm för FPS gaming med höga krav på respons. Mindre bra för bildbearbetning, efter kalibrering fungerar den hjälpligt. Färgåtergivningen är rätt dålig vid lägre ljusstyrka och man vill dra ned ljusstyrkan för att öka på svärtan som är väldigt dålig. Ger den ett "nja" i betyg, dock tror jag liknande modeller på marknaden lider lite av samma problem.

  Uppdatering:
  Ett år efter inköp ungefär så fick jag någon konsting burn-in i toppen av skärmen, det syns rätt tydligt även mot ljusa bakgrunder och är väldigt fult/distraherande vid mörkare bakgrunder. Felet täcker 80% av horisontalen på monitorn och 1-3cm ned från toppen. Drar ned betyget på grund av detta,

  Dell support har visat sig vara svåra att få tag på i Sverige, man länkas till tyska sidor då man försöker hitta dem. Men de ska ha en svensk avdelning så ska se om de är villiga att göra något åt felet. Har läst om andra som haft samma fel, de skyller på att man har haft statiska bilder på skärmen länge som brännt fast men jag har alltid haft power saving mode igång. Aldrig haft burn-in på en led-skärm förut.
 • Alla omdömen

 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Superb bildkvalité; den överlägset bästa skärmen som jag har suttit framför. Med 1 ms responstid och G-Sync är den dessutom den bästa spelskärmen som jag har haft nöjet att använda. Att den dessutom ser ut som en normal skärm, helt utan bling-bling och lysdioder som andra gamingskärmar lider av, är dessutom ett stort plus för mig som har passerat 30.

  Det enda som finns att klaga på är att strömreglaget på skärmens underkant är alldeles för hårt. Det är nästan så att skärmen välter innan knappen trycks in. Övriga knappar på undersidan av panelen lider av samma problem de med. Tur att man inte behöver trycka på dem särdeles ofta...

  Edit, två år senare: USB-portarnas placering på baksidan är rejält besvärlig. Man måste praktiskt taget lyfta hela skärmen och lägga den på "mage" för att lyckas få i något. Borde ha kunnat göras bättre.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Just perfect. Nice built, USB hub, very robust and good for gaming and daily computing.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Jag har använt skärmen i ca: 2-3 år

  +Jämn bakgrundsbelysning
  +Bra färger (för att vara TN-panel, fixa rätt ICC-profil)
  +Helt ok svärta (återigen, för att vara TN-panel)
  +Snabb, märker inga eftersläpningar
  +Höjdinställning
  +Tunna kanter
  +Behaglig anti-glare-yta

  -Ger dåliga färger om inte rätt ICC-profil används (färgkalibrering via Windows), vilket tyvärr händer i vissa spel bl.a.
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Poäng för stilren och enkel design, och funktioner som G-sync och 144hz är lika bra här som på alla andra modeller. Stort minus dock för hur extremt dålig denna panel är på att visa jämna färgskiftningar (banding) och urusel vertikal betraktningsvinkel.

  Med en runda kalibrering med en professionell färgmätare blir bilden mycket, mycket bättre, men kan överhuvudtaget inte mäta sig med ens en genomsnittlig IPS-panel. Den är flera mil från en högkvalitativ skärm som tex en iMac.

  Ska du enbart spela spel så funkar denna skärm bra, men är nog extremt dyr i Sverige för bildkvaliteten du får. Ska du surfa eller titta på film så behöver du ha grava synfel för att inte störa dig på detaljer i skuggor och mörka partier.

  Uppdatering 171127: Jag har fått skärmen utbytt en gång av Dell, med ingen skillnad överhuvudtaget. Sedan förklaringen att "den ska helt enkelt vara så", varpå jag skickade tillbaka den till butiken för återköp.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Köpte denna för jag ville ha Gsync och ville inte att skärmen skulle se ut som ett rymdskepp. Vill kunna ha den i ett kontor om jag vill.

  + Ser inte ut som ett pimpat rymdskepp. Ser väldigt stilren ut.
  + 144 Hz, 1 ms, Gsync
  + Bra bild om man ändrar lite inställningar. Personligen rör jag inget i Nvidia Control Panel, men däremot kör jag med 23% ljusstyrka, 70% kontrast, och Preset Mode Standard på färgerna. Ser bra ut enligt mig för surf och spel. TN-panel är ju lite tråkigt, men det är värt kompromissen för att få en stilren skärm tycker jag.
  + Justerbart ställ
  + Mitt ex har inge döda pixlar eller blb

  - Knapparna är väldigt tröga
  - Mycket color banding i mörka/svarta färger. Syns väldigt tydligt i filmer.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag har haft skärmen nu i några dagar. Jag kommer från en Eizo Foris FS2333 som har en IPS-panel. Visst, det här är en TN panel men efter kalibrering så har den nästan lika bra färgåtergivning som min gamla skärm. Betraktningsvinkeln är självklart dålig men det är något man får räkna med när man köper en skärm som har en TN panel.

  Jag kalibrerade skärmen med tftpanels profil: http://www.tftcentral.co.uk/icc_profiles/dell_s2716dg.icc

  Utöver det ändrade jag följande inställningar i skärmen:
  Brightness 26%
  Color: R (97%), G (99%), B (96%)

  144 Hz och 1440p är magiskt! Spelar mest Overwatch och det är som natt o dag jämfört med min gamla skärm. OBS! För att njuta av den här skärmen behövs ett saftigt grafikkort, 10xx serien för att vara specifik.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte denna efter att ha hört alla möjliga skräckhistorier om IPS-skärmarna.

  Läste runt mycket på olika sidor, dom flesta gav den riktigt bra omdöme, medans några sågade skärmen totalt och sa att färgerna var usla etc.

  direkt från lådan så kan jag hålla med om att färgerna var urtvättade och tråkiga, men efter att ha använt ''Fattys gone wild'' ICC profil från Overclock.net och sedan sänka ljusstyrkan en hel del så ser allt helt perfekt ut, tycker denna ser bättre ut än min äldre Dell som var en E-ips skärm.

  Att gå från 1920 x 1200 till 2560 x 1440, samt från 60 hz till 144.Det är heeelt underbart när man spelar Overwatch!

  Låt er inte luras av dom där flashiga IPS-skärmarna, finns en anledning till att dom håller på att bli lika billiga som den här skärmen, dom lider av för mkt skräp helt enkelt.

  Inga döda pixlar, inget IPS-glow, wonderful!