Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Neato Robotics Botvac Connected

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Neato Robotics Robotdammsugare (12)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.90)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Dålig

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Uppdatering 2019-01-30:
  Sänker betyget från 7 till 2. Efter drygt 2,5 år, är hjulen så slitna att dammsugaren inte längre tar sig över trösklar eller ens dörrmattan.
  Så jag kontaktade Neato för att köpa nya hjul till den.
  Men se, det går inte. Trots att det är en slitage-del, går det inte att köpa ersättningshjul. Helt enkelt för att de valt att inte sälja dem.

  Så när hjulen är utslitna, är det bara att slänga dammsugaren på tippen. Om det inte hade varit för att där råkar finnas en kinesisk tredjeparts-tillverkare som säljer nya hjul för ca 500 kr. Men det är samtidigt något som Neato avråder ifrån. Samtidigt som de själva inte har någon lösning på problemet. Uruselt!
  En dammsugare som kostade runt 7000 kr ska inte behöva slängas ett par år senare för hjulen är utslitna.

  Ursprungliga omdömet:
  Efter att min BotVac 85:a gått sönder permanent för andra gången på ett år, fick jag pengarna tillbaka, och köpte denna istället.
  Så denna recension kommer framför allt jämföra BotVac D85 med denna, för att se om det är värt de extra ~2000 kr.

  Framför allt skulle jag vilja påpeka vilken enorm potential de missat i appen.
  Man skulle exempelvis kunna få upp en karta över bostaden (så som roboten kartlagt den), och se var den har kört, var den har kvar att köra, ha möjlighet att lägga till områden att städa en extra gång eller extra noga varje dag, möjlighet att lägga in virtuella spärrar så den låter bli vissa områden (exempelvis stolar som den hänger sig på dag efter dag) o.s.v. o.s.v. Men inget sådant. En start- och stoppknapp, och batteristatus. Det är allt man får - vilket känns väldigt fjuttigt.

  BotVac connected har mycket smidigare filter än 85:an. De gamla filtren fick man stå och gräva i varje dag, och banka på ett galler med jämna mellanrum för att få ut håren och dammet som fastnat mellan lamellerna i filtret. Det behöver man inte nu, för de satt ett litet plastgaller framför lamellerna.
  Där finns dock inget som hindrar en från att köpa Connected:s filter och sätta i en 75:a/85:a.

  Det nya Eco-läget sänker ljudnivån, men städar ändå fullt tillfredsställande. Det är fortfarande inte så man vill titta på TV medan den kör runt benen, men det är ändå betydligt mindre störande.

  Connected har Litiumjon-batteri, vilket gör att man inte behöver vara så noga med hur den laddas/laddas ur, och kommer antagligen ha längre livslängd. Å andra sidan kostar batteriet till de gamla modellerna bara runt 250 kr, så det gör inte så mycket om det behöver bytas en gång var 1,5 år.

  WiFi-uppkoppling
  OBS: den klarar MAX 30 tecken i WiFi-lösenordet, trots att standarden tillåter 63 - vilket krävde många timmars felsökning för att klura ut då den informationen inte finns någonstans.
  Här måste jag säga att den hittills är en ganska stor besvikelse. Så otroligt mycket möjligheter som öppnas upp. Så lite som realiserats.
  Visst, man kan sätta igång en dammsugning även när man inte är hemma. Men det spelar ingen roll för min del, för jag har den ändå schemalagd till att köra en gång om dagen - och det räcker fint.
  Man kan även stoppa den via appen, vilket är väldigt bra om man exempelvis har små barn som håller på att somna i ens famn när den drar igång med sin schemalagda städning.
  Att styra den manuellt är kul en gång, men sällan användbart.

  Omkring 30% av gångerna den stannar och skriker, så är det för att den tror att den hamnat i ett område som den inte kan ta sig ut ifrån (trots att den står mitt ute på golvet). Här tänkte jag att man då kunde köra iväg den en bit manuellt med appen och sedan starta den igen (vilket också supporten sade att man skulle kunna innan jag köpte den). Men icke. Man kan bara starta den igen fysiskt på maskinen.

  Så, är det värt de extra 2000 kr?
  Visst är Eko-läget bra, och jag har ibland nytta av att kunna stoppa den via appen.
  Men jag tycker inte det är värt 2000 kr. En D85 med Connected-filtren hade gjort jobbet precis lika bra.

  Men det kan såklart ändras i framtiden. Bygger de ut appen så man får bättre möjligheter därigenom, så kan det absolut vara värt de extra 2000 kr och mer därtill.
 • Acceptabel

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Den funkar väl sådär tycker jag. Den är inte smart på något sätt tycker jag. Ibland så står jag bara och stirrar på den och förundras över vad den håller på med. Människor som är oroade över att robotarna ska ta över välden kan få komma hem till mig och titta på min robotdammsugare och bli lugnade att det inte kommer att inträffa de närmaste 500 åren iaf.
  Appen funkar sporadiskt och dammsugaren tappar konstakt kontakten med nätverket.
  Men, när den väl funkar så funkar den bra, men den är fortfarande en idiot.
 • Knappt godkänd

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Äger en Neato XV Signature sen två år tillbaka som jag är supernöjd med. Lånade ut den till min far i tre veckor som också blev såld och ville ha en.

  Han köpte Neato Connected som jag riggade och kopplade upp utan problem.
  Lägenheten XV Signature nu har städat utan problem i tre veckor gick inte alls lika bra för den nya Neato Connected.

  Städningen gick sådär
  Sidoborsten som sitter fast med hjälp av en magnet hade lämnats kvar på mattan i vardagsrummet, den stod och juckade mot väggen på 0,3 m2 i över en minut, stannade 20 cm ifrån fåtöljen och tyckte att jag skulle flytta hindret, samma sak händer igen men i hallen som är tom.

  Tröttnade på spektaklet och gick ut en stund men fick snabbt ett meddelande i appen att batterierna var slut och att jag skulle flytta den till laddstationen. När jag kommer tillbaka så har den ställt sig tre dm ifrån laddaren.

  Överlag så är jag ganska missnöjd med Neato Connected som är flera år nyare och över dubbelt så dyr som Neato XV Signature.
  Connected är väldigt bufflig och missuppfattar gärna omgivningen.
  Men den har wifi, den är mycket piggare med sina 18v och har större dustbin samt bättre sug.

  Jag var väldigt nära att uppdatera min XV och beställa en Connected samtidigt som min far, men är vädigt glad att jag passade. Den är inte värd 7490 och inte heller 6270 som den kostar just nu hos många.
  Ska man ha en städrobbot så får den gärna vara mer pålitlig.
 • Alla omdömen

 • Dålig
  7 mån sedan
  Superdyr investering för något som går sönder efter 2 år, och Neato supporten vill inte göra någonting. Inte ens reservdelar säljer de. Tack! Kommer aldrig köpa Neato igen.
 • Dålig
  1 år sedan
  Har haft damsugaren i strax över 3:år. Nu har Neato skickat ut en mjukvaruuppdatering som kraschat damsugaren totalt så att den inte längre startar. Det står endast Install UI.
  Den enda "hjälp" Neato erbjuder är att jag måste ta den till en serviceverkstad.

  Varför ska jag betala en reparation när de fördärvat damsugaren?
 • Dålig
  2 år sedan
  Vi har haft vår botvac i ett och ett halv år och nu är det dags att skicka den på reparation igen. Det är tredje gången. Första gången var efter ett halvår. Då slutade en av brytarna som berättar att den är upplyft fungera. Sätt ner mig på golvet sa den. Supporten var seg vi fick testa allt möjligt innan vi skickade in den. Trots att felet var uppenbart, brytaren på det ena hjulet hade slutat klicka. Sen tog ett antal veckor innan vi fick en ny maskin. Ett halvår senare hände samma sak igen. Ett par veckor senare fick vi tillbaka maskinen reparerad. Och nu idag la den av igen. Denna gången är det ett nytt fel, när man startar städning tänker den en liten stund innan den bara stänger av sig igen med ett meningslöst felmeddelande.
  Det är synd att driftsäkerheten är så dålig för när den fungerar är den riktigt bra. Vi kommer byta ut den mot en ny, men det blir definitivt ingen Neato.
 • Usel
  2 år sedan
  Absolut sämsta produkten jag köpt. Har strulat sen dag 1 och när jag idag pratade med Neatos support så bad de om ursäkt för att den inte gick uppdatera. Den är byggd på väldigt gammal hårdvara menar de så den har inte tillgång till sådant man tar för givet för andra (tom mycket billigare konkurrenter) på marknaden.

  Undvik!
 • Dålig
  2 år sedan
  Har avverkat 4 st på två år för normal städning. Nu har garantin löpt ut så de 7000 kr känns bortkastade... Prova annan maskin.
 • Ganska dålig
  3 år sedan
  Första robotdammsugare vi köpt, läste recensioner noga och denna verkade vara den bästa med god navigering och god förmåga att ta hand om hår/päls från husdjur. Inga klagomål på rengöringsförmåga annat än att navigeringen kan vara envis. Jetson fåtöljer med deras speciella typ av ben/underdel hanterade den inte bra (för att vara diplomatisk). Grym på hår från husdjuren, nästan skrämmande att tömma behållaren när man tyckte det var rent innan.

  Dock - inköpt april 2016. Lasernavigationen gick sönder och fick en ny maskin i maj 2017. Den andra maskinen höll även den bara drygt ett år, gick sönder i juni 2018. Något fel med motorn till borsten. Ingen ny maskin, ingen goodwill - helt enkelt ingenting.

  Jag förstår att garantin bara är 2 år men att två maskiner går sönder helt inom mer eller mindre än två-årsperiod totalt lyfter stora frågetecken avseende produktens kvalitet. Neato kundservice sa i princip "våra regler har blivit mer restriktiva sen nyligen". Inte ens en rabatt på en ny maskin kunde de erbjuda.

  Trist - vad skall man köpa nu? Neato känns inte så hett ...
 • Perfekt
  3 år sedan
  Jag är mer än nöjd. Nu sparar vi flera timmar varje vecka på dammsugning.

  Roboten är mycket smart och den städer fantastiskt.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Städar väldigt bra, över förväntan, men man måste kontinuerligt robotsäkra sitt boende vilket är lite drygt/dyrt. Enkelt att tömma skräpet.
  Fastnar lite för ofta och funktion för att ta sig lös saknas..men den tar sig över 1"-tröskeln i badrummet! :)

  Problem för min robot:
  Sladdar (rensa)
  Barstolarna (köpa magnetband & sätta gräns)
  Kläder (slänga i tvätt inför varje städdag)
  Trasmattor (äntligen bort med skiten!)
  Dörrar (dörrkilar 19.90kr/st)
  Köksstolarna :/ Är största problemet då roboten fastnar i dess exakta innerdimensioner... billigast/bäst resultat är om man sätter upp stolarna på köksbordet.

  Appen är väl hyffsad. Man borde dock lägga till en funktion att kunna tvinga roboten att försöka ta sig lös igen, och igen och igen, när den fastnat.

  Kul med städkartan i Appen så man ser dagens skörd och antalet m2 den städat. :)

  Tror dock att nya versionen
  Neato Botvac D7 Connected
  är den bästa man kan köpa, då man kan sätta ut no-go-zones med appen, vilket jag trodde att denna modell kunde...men icket..

  Blev tvungen köpa magnetband för 179kr istället, vilket funkar rätt bra för att undvika att fastna på barstolarna.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Har två korthåriga hundar och trodde att jag hade koll på läget och hur ofta jag behövde dammsuga. Körde denna dagen efter en dammsugning och efter halva städningen så fastnade den. Detta var inget konstigt i sig då jag inte plockat undan något eller förberett. Men efter denna första halva av städningen så kontrollerade jag behållaren bara för skojs skull. Lätt chockad fick jag se att den var full. Tömmer den och återstartar. När den sedan är "klar" igen så har den nästan en full behållare till.

  Plus:
  +Strategisk städning där mans er att den mappar rummet och lägger en strategi kring städningen.
  +Ökar dammsugningen när den kör mattor. (och sänker farten)
  +Schema, knapp samt app för att köra på och av.
  +Dammsugningsrapport med karta.
  +Även om den inte städar till 100% (vilket de aldrig kommer kunna) så behöver du bara göra punktinsatser efter att du skaffat denna.
  +Förhållandevis tyst. Bra mycket tystare än min vanliga dammsugare. Det är ju ändå en dammsugare och inte en sopborste.

  Minus:
  -Saknar möjlighet att begränsa områden i appen. (Finns på nyare modellen men borde bara vara en mjukvaruuppdatering)
  -Missar lite i områden som den säger att den städat. (Kör dock på eko läget)

  Noteringar:
  Då det är en aktiv mattpiska/borste på den så fungerar det inte att ha tunna trasmattor där den ska dammsuga. Tjocka går bra dock. Samma gäller med sladdar som ligger framme samt kläder eller andra tyger.
  Specifik utformning på saker ställer till det. T.ex. lampfötter som i början är i klättringsbar höjd men blir högre kan göra att den fastnar.
  Men som sagt alla dessa saker är sånt som man behöver ta sig en funderare om man verkligen måste ha eller ha dammsugen automatiskt.
  För i slutändan är det hur mycket man förbereder/förenklar för dammsugaren som påverkar hur bra den fungerar.

  ps. Har inte haft några problem med uppkopplingen eller att den skulle haft svårt att hitta nät. Inga problem med att hitta dockningsstationen för den. I princip inga andra problem mer än att den kört fast när jag gjort ett dåligt förarbete.

  På det hela taget så är det ett köp jag verkligen är glad att jag gjort.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Detta var helt klart ett bra köp. Vår heter Bob och städar hela lägenheten utan att fastna en enda gång. Okej, en del smulor missar han även om de ligger på helt öppen yta. Särskild kökssmulor är han slarvig med. Kanske gillar han inte linoleumgolv? Eller är smulorna lite fuktiga?
  Men han städar oftare än den manuella dammsugaren och går systematiskt under soffor och sängar. Han är mycket envis gällande vår tjocka matta under vardagsrumsbordet. Den blir superren.
  Innan jag går till jobbet på fredagar ställer jag upp stolar på bordet och plockar upp diverse grejer. Sen startar jag honom från appen på tåget hem. Funkar perfekt. Ibland städar vi tillsammans. Jag dammar och han dammsuger. Bara det har gjort städningen roligare. Vi är ett superteam =)
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag är så lycklig över min nya kompis neato! Jag hade väldigt stora förväntningar och jämförde flera månader vilken robot vi skulle köpa. Det var mycket lockande att skaffa en neato då den kör systematiskt och inte bara studsar runt. Valde mellan neato, cleanmate och roomba. Neaton är dyr men lätt värt det eftersom den funkar så bra! Den är tystare än jag trodde också, vår katt är inte särskilt rädd för den.

  Vi har lite jobbig planlösning på lägenheten med smal korridor, flera rum och lite trångt vid matplatsen med stolar och allt som kan ställa till det för roboten. Det klarar det galant! Trodde den skulle fastna och protestera men nej då, roboten tar sats och likt en bärsärk flyttar den på stolen och gör sig fri! Underhållande att titta på :) En gång fastnade den, den försökte bestiga kattens klöspelare och kilade fast sig, förståeligt! Det plingar då till i appen att "Ta bort hindret i min väg" och efter man hjälpt den så fortsätter den snällt med städningen. När den är klar hittar den hem till laddaren och laddar sig. Den städar vår 79 m^2 lägenhet på drygt en timme.

  Det är viktigt att göra rent filter och borstar, helst efter varje gång, då roboten hittar väldigt mycket skräp och damm! Även fast jag gått med den vanliga dammsugaren några dagar innan blir behållaren helt full av katthår, grus och damm. Är man lat och inte tömmer så blir den arg och säger till att behållaren behöver tömmas.

  Mitt betyg blir 10/10 för roboten och 7/10 för appen, den kunde ha lite fler funktioner och ibland funkar inte alternativet "docka". Samlade betyget får bli 9/10, så himla nöjd och hoppas att den håller länge!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Chock är ett starkt ord...
  Jag har testat den i en vecka nu och trodde att jag hade koll på damm och smuts då jag har pollen och kvalsterallergi.
  Sedan tidigare (i sommras) har jag en luftrenare som håller bra koll på pollen och annat i luften i lägenheten (Sthlm innerstad).
  När Neato’n hade kört premiärrundan så insåg jag att jag hade dålig koll på hur det var med golven.

  Normalt dammsugande är nada i jämförelse (i mitt hem) märkte jag när jag tömde filtret efter första ”rundan”, full av damm och annat...(”chocken”)

  När jag fick första ”rapporten” med en totaltäckande vy över hur den hade kört så blev det till att förenkla framkomligheten, lite bökit men av förståerliga skäl så behöver den ju kunna komma fram 😉

  Nöjd?
  Ja!

  Om den hade kunnat komma över tröskeln till badrummet hade det blivit en 10:a
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har haft en roomba innan och denna är
  Ljusår bättre på allt nästan.
  Det enda som inte funkar enkelt är
  Att koppla till mobilen/trådlösa nätverket
  Annars fungerar den riktigt bra och den
  Tar nästan allt.
  Den kostar en del men den levererar också
  Resultat.
  Kan rekommendera denna verkligen trots
  Att d strular att koppla mot mobil.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag trodde robotdammsugare bara gled runt planlöst och fick den med något damm var det bara bra.
  Men fick tipset av en bekant att denna faktiskt fungerar. Fick en demonstration och slog själv till efter ett tag. Och den är faktisk bättre än vad jag trodde.
  Enkel att installera och ett mycket bra städresultat.

  Viktigt att säga av vi tidigare dammsög minst 1 gång per dag. Så vi hade mycket höga krav.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  +
  Kör smart och effektivt
  Fastnar sällan
  Smidiga avgränsare (passiv magnetband)
  Bra tillgång på tillbehör
  Tyst

  -
  Installation genom appen för Android kan inte hitta dolda nätverk (SSID). Fungerar genom iPhone app.

  Allmänt: hemmet måste med alla robotdammsugare "säkras", inget specifikt för denna modellen men de kommer att tugga i sig sladdar, strumpor, dra runt kladdiga saker mm som ligger framme.
 • Dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Helt lyrisk första dagarna sen började problemen samma som tidigare användare nämt (som varit negativa). Sämsta av allt är supporten! Tyvärr har denna maskin alldeles för mkt barnsjukdomar jag fick lyckligtvis lämna tillbaka den till Media Markt dem två ggr den gick sönder.
  En annan grej med robotdammsugare överlag är riskerna man utsätts för. Har hört om folk som kommit hem och deras katt skitit på golvet som sen dammsugaren har släpat runt hela huset... ingen höjdare. Sen är det rätt mkt jobb med att rengöra, få bort hår etc. Min upplevelse blev att jag köpt ett problem. Nej, den manuella dammsugaren är forfarande nr 1 för mig.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har bara haft den i två dagar men är sjukt nöjd. Ser ut som om den ersatt min vanliga dammsugare. Fångar upp supersmå dammpartiklar, allt katthår och kattsand. Behöver bara tömma behållaren och göra rent borsten samt filtret. Jag har en tunna med lock i närheten som gör att detta tar knappt två minuter.

  Uppdatering: Efter fem veckor har jag använt min vanliga dammsugare två gånger. En gång när ett glas åkte i golvet och en gång när min fru gått in i hallen med sina leriga stövlar.
  Jag har trösklar som är typ 10cm som den naturligtvis inte kan klättra över. Men att dammsuga t.ex. övervåningen är så enkelt som att bära upp den och trycka på en knapp.
  Det man får tänka på är att kolla runt på golvet innan så att det inte ligger leksaker eller liknande som kan fastna.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Städar väldigt bra. Jag har tidigare haft en signatur pro och skillnaden mot den är:
  - sidoborste finns och den städar nära väggen, förra lämnade alltid lite små sandkorn kvar vid listen i hallen men nu är allt borta
  - mycket bättre batteri, orkar nu städa hela delen av huset som jag lämnar tillgängligt (ca 100 kvadrat)
  - tystare, framförallt i ecoläge
  - bättre design på filter som gör att den är mycket enklare att tömma
  - starkare sugkraft

  Min hittar alltid tillbaka till laddstationen, även när jag har varit tvungen lyfta den efter fastkörning.

  Städar smart och tar ett rum i taget.

  Den hittar alltid massor av damm, även efter en egen dammsugning.

  Det är praktiskt att kunna starta städ på distans, men oftast kör vi på schema så den städar när vi inte är hemma. Vi har den i hallen så att vi kan köra den extra där eftersom det är smutsigaste rummet.

  Att tänka på innan köp:
  - Den klarar inte alla former av möbler, t.ex. kör den alltid fast i barstolar hos oss som har sluttande fot. Så där har vi alltid avspärrningsband liggande.

  - Den fastnar lätt i mattor som är lurviga eller har fransar. Samma sak med lösa kablar.

  Förbättringar jag skulle vilja se till kommande versioner är bättre avspärrningsmöjlighet. Att ha ett fult band liggande som den dessutom ofta flyttar på är inte speciellt bra lösning. Jag skulle också gärna se att man kunde välja höjd på vilka hinder den kan passera. Jag tycker vår kör över för höga hinder helt enkelt.
 • Knappt godkänd
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Ganska hemsk produkt. Jag har haft den i ett halvår nu. Den har inte funnits så länge på marknaden och har nu relativt snabbt blivit ersatt av D5. Jag jämför med mina tidigare maskiner, iRobot Roomba 521 och (lite äldre) 534 (båda lika dåliga) och den är självklart bättre än dessa pinsamheter, men förvånansvärt lite bättre; den är trots allt betydligt dyrare.

  Det bästa med Neato Connected är att den klarar flera rum och är relativt "demokratisk" med hur mycket tid den spenderar i de olika rummen - jag hade allvarliga problem med detta på både iRobot Roomba 521 och 534 - och den avslutar efter vettig tid. Den sägs vara mer högljudd än konkurrenter, men det ska i så fall inte överdrivas. Rensa bort dammet efteråt är fantastiskt enkelt. Även coolt med styrning via app, även om tillverkarna varit förbluffande icke-uppfinningsrika med vad man kan göra med en sådan. Det blir typ bara sätta på den och stänga av den, meningslöst, finns ju som knapp på maskinen. [Edit, kartan över var den gått som nu tillkommit är dock "på riktigt"; den är trevlig.]

  Här är felen:

  Den verkar inte särskilt intelligent. Den är inne i en avdelning och avstår från uppenbara vägar där. Missar någon gång hörn. Efteråt så är smutsen kvar på några få ställen. Inte mycket illa, men ett problem. Det är svårt att förstå hur den "tänker". Den snurrar runt (ok, säkert för att fota rummet), saktar in, stannar halvvägs på en raksträcka, stannar helt. Tveksamheten gör hur som helst att den inte är helt effektiv. Roomban gick och gick och gick. Värre är att Neato tenderar skippa smuts utanför utskjutande delar i möblemanget. Det är lätt konstaterat efteråt. Händer mer än én gång. Den följer inte konsekvent en linje längs väggen. Stöter den på motstånd, typ misskalkylerar ett stolsben, så håller den sig nästa gång tyvärr utanför med ett par decimeters marginal. Jag antar att detta är anledningen till att om jag kör två gånger så hittar den nästan hälften av lika mycket smuts nästa gång.

  Den trasslar in sig i sladdar. Och är envis. Stor del av sin städning av mitt hem försöker den gång på gång ge sig in i sladdvirrvarret under soffan. Och står och stöter. Jag får blockera med en ihopvikbar stol varje gång.

  Om den kört över min matta så går den in i något gnisslande läge som får en att tro att något är fel på maskinen, men detta är ingen fara. Märkligt dock att det varar flera minuter också EFTER att den kört över.

  När den är klar är den mycket petig med att allt ska vara rätt framför laddaren för att den ska kunna hitta tillbaka. Bruksanvisningen talar om någon meter fritt åt alla håll och det är frågan om det räcker. Jag hade en liten mattkant drygt en meter framför laddaren och då var det kört, då stannade den mitt framför laddaren i stället för att köra in. Så jag måste lyfta bort mattan varje gång när den ska avsluta.

  Den är ganska otydlig med laddningen. Några lampor blinkar svagt och det ska tydligen indikera pågående laddning. Det går, till skillnad från Roomban, inte att ladda den med en sladd i typ ett skåp, utan den måste med precision ställas in i den batterilösa docken. Mycket noga med placering. Det finns ingen knapp på Neato "Kör till docken" för att den ska sköta detta själv (utan vill man detta till varje pris så måste man fake-köra ett spotcleaning-program först). Efter att jag haft den stående i sin dock utan att använda den på mer än en månad, så verkade den inte ha sett till att vara fulladdad, för då klarade den bara två rum. Men det är ju krångligt att se om den är fulladdad.

  Det är krångligt att koppla upp den till appen. Man ska logga in på dess eget WiFi-nätverk med sin mobil och så ska man därifrån välja ett extern nätverk också. Den listan är inte komplett med de nätverk som finns i närheten, utan jag har fått skriva in namnet på mitt (standard)nätverk för hand bokstav för bokstav flera gånger. Det finns mer krångel med detta.

  Till skillnad från nyare D5, så kan den inte uppdateras via WiFi, vilket är absurt med tanke på att den redan är ständigt uppkopplad där. I stället ska man ladda ner någon fil på ett USB-minne och sätta in i den! Jag har haft den i ett halvår och det har inte kommit en enda uppdatering. I Facebook-gruppen så berättar flera att de under senaste veckan fått ett mail om uppdatering, men det har jag inte fått och går jag in på hemsidan så står det att det överhuvudtaget inte finns några uppdateringar.

  Jag har bara nämnt en del fel. Det finns fler. Som att om jag pausar den så hittar den definitivt inte tillbaka till laddaren. Eller att den IBLAND försöker gå in i laddaren självmant när man sätter den nära, en gång av tre cirka. Och en hel del annat liknande. Hela produkten känns beta. Trots att grundfunktionaliteten, själva städningen, är nästan godkänd. Det är allt runtomkring som är slarv slarv.

  Köp inte.
 • Knappt godkänd
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Fantastisk robotdammsugare. Otroligt hur mycket damm som bildas på en dag. Den får upp rubb och stubb. Samvetet lättar när man vet att det blir rent med minimal "effort".

  Roboten kan fastna på tokiga platser emellanåt. Det är beklagligt när man inte är hemma och får notis via appen.

  Nu till det tråkiga: inom tio dagar så ville roboten inte samarbeta, efter kontakt med Neato så visar det sig att det är en defekt på lasern. Siba ville inte byta ut enheten utan refererade mig till Neato. Den är nu skickad till Neato som ska byta ut den. De har även lovat mig kompensation i form av extra tillbehör, vilket är väldigt schysst. Tråkiga är att allt (även Neatos service) tog så långt tid. Har varit utan den i två veckor nu. Det lär dröja en vecka till innan jag får den nya roboten.

  Uppdatering: det har nu gått 6 veckor sedan Neato Connected dog. Har ännu inte fått tillbaka en ny från Neato. De vet inte heller när jag kan få en. Urusel service, jag har "fallit mellan stolarna" enligt dem. All kommunikation tar så lång tid, jag hoppas stort på kompensation. Det sura med det hela är att vi väntar vårt första barn om några veckor och köpet skulle ju underlätta det för oss, det gjorde det inte. Det nya låga betyget reflekterar en allt för seg och komplicerad service. Kanske även en okvalitativ produkt. Som sagt, sex veckor utan robot och förmodligen ett par till.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Fungerar utmärkt och man ser ju tydligt att den har navigerar intelligent och fullt medveten om var den är, inte som de flesta andra robotar som kör efter vissa algoritmer kors o tvärs.
  Tjockare mattor och trösklar på ett par centimeter klarar den utan problem. Några gånger har det hänt att den inte reagerar på avgränsnings magnetbanden, men inte speciellt ofta.
  De avgränsande magnetbanden är dessutom en väldigt bra anledning till att köpa denna och inte någon modell som jobbar med "beacons" sändare för att kunna avgränsa ett område. För det första måste man hålla på o byta batterier i dessa , de kostar alldeles för mycket och blir orimligt om man vill avgränsa många små ytor. Här funkar magnetband väldigt mycket bättre. Bara o klippa till lagom längd. I många fall funkar de även att lägga under en tunnare matta (så de inte syns).

  Orginalmjukvaran var något buggig, och tappade kontakten med neatos servrar, men efter uppdatering så fungerar detta som det skall igen.

  rekommenderar denna verkligen!
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Innan vi köpte denna så lånade vi en Miele Scout RX1 för att utvärdera om en robotdammsugare var något för oss. Så mina kommentarer är i relation till den dammsugaren. Vi har nu haft den i 4 månader och den får gå varje dag när vi inte är hemma.

  Positivt:
  + Det blir rent. Vi har en matta som måste dammsugas varje dag för att se ren ut. Vanliga dammsugare går bet på den mattan. Neaton lyckas faktiskt hålla den ren (det gjorde definitivt inte Mielen).
  + Mielen kunde missa fläckar mitt på golvet. Det gör inte Neaton.
  + Den kommer åt in i hörnen som inte Mielen gjorde.
  + Besvärliga ställen kör den flera gånger på, vilket gör att den faktiskt får med allt skräp.
  + Den fastnar inte på tjocka mattor. Vi har en hundmatta, Ca 30 mm tjock. Mielen fastnade varje gång på den. Neaton tuggar sig upp och fram över den. Och mattan blir ren!
  + Borsten sätter inte igen. Mielens borste måste man rensa minst 1 ggr/vecka (om den går varje dag). Jag har gjort rent den här borsten 2 gånger hittills, på 4 månader.
  + Borsten är lätt att göra ren. (Men det var Mielens borste också.)
  + Bra dammbehållare. Lätt att bort utan att något faller ur, lätta att tömma och rengöra. (Det hade Mielen också.)
  + Delar in rummet i zoner och städar en zon färdigt innan den fortsätter med nästa. Och den gör ett rum färdigt innan den fortsätter med nästa. Mielen kunde köra fram och tillbaka mellan flera rum och hålla på och småstäda på flera ställen samtidigt.
  + Den är snabb. Min pappa hade en Cleanmate s800 på prov. Den navigerar enl "random bounce". Vi provkörde Neaton mot den. När vi väl fått bort alla trasmattor som Neaton fastnade på (Cleanmaten hade inga problem med dem) så var Neaton färdig med rummet på ca 8 min. Cleanmaten hade inte täckta alla ytor efter 20 min. Då avbröt vi, packade ihop den och lämnade tillbaka den.

  Negativt:
  - Den hade svårt att hitta laddstationen i början. Vi gjorde som det står i manualen och flyttade runt den på olika ställen. GÖR INTE DET! Vi gav till slut upp och ställde den på ett ställe där det var lätt att ställa tillbaka dammsugaren och beredde oss på att bära dammsugaren dit själva. Döm om vår förvåning när dammsugaren efter ett 10-tal dagar började hitta tillbaka själv. Den lärde sig! Den har fortfarande problem ibland, men för det mesta går det bra. Det kom en mjukvaruuppdatering (2.2.0) där vi fick börja om. Men efter uppdateringen blev den faktiskt bättre på att hitta tillbaka. Innan uppdateringen så fastnade den dessutom ofta på konstiga ställen. Det händer fortfarande, men inte tillnärmelsevis lika ofta numera. (Mielen hittade tillbaka varje gång. Och körde man den någonstans där den inte kunde köra själv tillbaka så var det bara att sätta ner den på golvet i samma rum som laddstationen så hittade den tillbaka.)
  - Det finns inte alltid en funktion för att köra till laddstationen. Ibland finns den, ibland inte. Jag har inte hittat något mönster.
  - Ingen indikering på om dammsugaren har kontakt med laddstationen förrän den börjar ladda batteriet (vilket tar en stund). Det gör att när man sätter tillbaka den manuellt, vilket blir ganska ofta, så vet man inte om den har kontakt förrän efter en stund. (Mielen hade lampa som blev grön omedelbart när den hade kontakt.)
  - Den låter mycket, även i Eko-läget. Mer än Mielen.
  - Den har problem med trösklar. Vi bor i ett 50-talshus med höga trösklar. Både Mielen och Neaton fastnade inte oväntat på dem (man får stänga dörrarna så är det inget problem). Men, vi har en tröskel som är ca 6 mm hög och 70 mm bred (ingen dörr i det dörrhålet). Mielen tog sig över den utan problem. Neaton får hålla på länge innan den kommer över och vid några tillfällen har den givit upp. Den har faktiskt blivit sämre efter uppdateringen. Den kan ta sig över, men den har bara en väldigt dålig strategi för att göra det.
  - Inget tvättbart filter. Vi har fått byta filter 3 gånger. I Mielen så tog man bara ut det och sköljde av det.
  - Mattor med fransar längre än 5 cm klarar den inte. Fransarna fastar i borsten.
  - Tunna, lätta eller mjuka mattor klara den inte (t.ex. trasmattor). De fastnar i gummilisten bakom borsten och dammsugaren trycker mattan framför sig tills den fastnar helt.

  Neutralt:
  +/- Den kör inte på hindren. Mielen kunde putta leksaker, skor, mindre möbler och sin laddstation(!) framför sig flera meter, körde gladeligen in under och bakom gardiner som hängde ner till golvet och kunde också putta igen dörrar och därigenom stänga in sig själv. Det gör inte Neaton, på gott och ont.
  +/- Appen funkar bra (betydligt bättre än Mielens fjärrkontroll), men är en outnyttjad resurs. De kunde gjort väldigt mycket mer med den. Efter uppdateringen får man kartor över sitt hem, med markering var den städat och inte städat. Kul, men inte särskilt användbart.
  +/- EKO-läget. Något tystare, mycket bättre batteritid, blir lika rent på hårda golv, inte lika rent på mattor, och man måste tömma dammbehållaren oftare (mindre tryck = dammet packas inte lika hårt, antar jag). Vi kör inte med EKO-läget.

  Sammanfattning:
  + Det blir rent
  + Den är snabb
  - Har problem med trösklar, även låga sådana.
  - Har problem med trasmattor

  Mjukvaruuppdateringen (till 2.2.0) har gjort navigationen mycket bättre, men den har fått svårare att ta sig över trösklar. Fixar de till strategin för att ta sig över trösklar i någon mjukvaruuppdatering framöver så blir det full pott på betyget. För förutom det så fungerar den jättebra. Vi är mycket nöjda med den.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Helt sjukt nöjd.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bra dammsugare med roliga funktioner, t ex karta över rengjort område. En liten varning för kommande kostnader för filter och borstar...
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Valde Neato Robotics BotVac Connected eftersom det hade fått bäst i test i flera test och har en tillhörande app till. Efter några veckors användande kan jag konstatera att dammsugaren göt sitt jobb bra men har vissa svårigheter men vanliga saker i ett hem.

  Bland annat
  -Vi har en något hög tröskel som den inte kunde ta sig igenom trots att den försökte. Vi fick byta ut den till en platt tröskel.
  Sladdar på golvet är inget att rekommendera man bör sätta upp sladdar så att dessa inte är i golvhöjd.
  - Borsten på sidan av dammsugaren fastnar i mattfransar. Den stannar och ber om hjälp. Har man mattor med fransar är inte denna typ av robotdammsugare att rekommendera.

  Robotdammsugaren ersätter inte idag en vanlig dammsugare framför allt av praktiska själ som att den inte kommer åt hyllor, lister och små skrymslen. Den stora fördelen som jag ser är att hemmet dammsugs oftare och den tvingar dig till att blocka undan saker vilket gör hemmet mindre stökigt.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Damsugaren fungerar bra och gör ordentligt rent.
  Man bör fundera lite på hur man har möblerat hemma så att dammsugaren kommer åt överallt och inte fastnar.
  Lösa sladdar på golvet blir lätt en fälla och kan sluta med att lampor går i golvet.

  Möbler med ben på 10cm har damsugaren svårt med och fastnar lätt då neaton är 11 cm hög. Jag löste det enkelt genom att tejpa bred maskeringstejp som ett "T" under de skåp vi hade problem med så att neatons laser kunde detektera innan den fastnade.

  Att ställa upp stolarna runt köksbordet underlättar oxå oerhört för neaton och snabbar på dammsugningen dramatisk.

  Att ställa undan eventuellt matskål till husdjur är oxå bra om man inte vill få spillt på golvet.

  Att registrera vår neato på hemsidan och uppdatera till senaste programvaran gav fler funktioner i mobilappen. Det finns dock fortfarande utrymme för förbättringar.

  Om man köper en robotdammsugare oavsett märke ska man vara medveten om att man behöver förbereda lite hemma för att slippa trassel.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bytte från en XV21 så det blev naturligtvis en rätt stor uppgradering. Bytte främst pga att de bytt till litiumbatterier istället för nimh vilket är mycket bättre vilket också märks i att den nu kan städa hela övervåningen utan problem. Ekoläget fungerar lagom att ha igång om man är hemma, turbo om man är borta. Att kunna programmera och styra via wifi är trevligt och lite småkul. Mycket hår fastnar dock i svirveln men antar att det blir så och att man får rensa den någon gång i veckan. Annars tycker jag den tar upp förvånansvärt mycket och luften känns direkt renare när den har kört.

  Fick först en modell vars laddare tjöt, bytte direkt och fick en ny av NetOnNet så all heder till dem för ett snabbt fixat ärende.
 • Ganska bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Helt ok liten maskin. Det råder delad mening i hushållet om den var värd sitt pris, men för att städa en 60m2 så duger den.

  Vi har haft den i ca 8-10 månader och den funkar fortfarande, men den slutade funka under en period, vilket verkade relaterat till laddning. Det löste sig efter en del egen felsökning med av/på knappen o laddningsstationen.

  Vi har bytt borsthuvudet 2 gånger under den tiden, en kostnad man inte ska sticka under stolen med (2st borsthuvuden kostade mig 700kr från tretti.se). Bra att ha i åtanke

  + Städar automatiskt utan större problem.
  + Enkelt underhåll
  + Vi har 2 hundar och 1 katt. Inget av djuren bryr sig alls om att neaton åker runt, dom kan faktiskt till o med sova i samma utrymme.
  + samma resultat som manuell dammsugning i min erfarenhet.

  - Räkna med att byta borsthuvuden flera gånger om året och att dessa i sig kostar en del. Dessutom kan de vara svåra att få tag på.
  - Connected ansluter till wifi och har en App... detta är ju fint, men det fyller ingen vettig funktion. Iom att man betalar ca 1000 sek extra för detta så skulle jag rekommendera att köpa en utan istället. Det skulle tex vara fint med mer statistik (om något).
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  DOA på den första jag fick hem(luckan gick inte att stänga helt)
  Men den andra funkar absolut klockrent. Den går på schema varje dag så det är rent när man kommer hem, står under sängen och märks inte. Får en pling i mobilen när det är dags att tömma filter och när den är klar. Den har fastnat någon gång när en strumpa har blivit liggande på golvet. Annars har den bara tuffat på. Lite högljudd men jag är ju aldrig hemma när den kör.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  En helt fantastisk och smart produkt som arbetar systematiskt.
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Fungerar bra när den fungerar.
  1.a jag köpte laddade inte - DOA.
  Fick en ny som fungerat bra ca 2 månader. Sen har den tappat all orientering och står bara o snurrar på samma ställe.
  Så nu är min 2,a inne på service och vi fick ta fram vanliga dammsugaren.
  Bra produkt, men verkar vara dålig kvalité.

  Update: Fick nr 2 utbytt mot en ny. Så hoppas nr 3 nu håller sig ok.

  Man blir orolig vad som ska hända när garantin går ut...
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Mycket imponerad av Botvac Connected.
  Drog igång den idag för första gången och jag följde dennes städväg genom hela lägenheten med stor förtjusning.

  Jag imponerades av hur smart den var att hantera mängder av stolsben och bordsben och trots det lyckades dammsuga väldigt ordentligt under matsalsbordet.

  Jag tycker den läser av lägenheten på ett effektivt sätt och den tog sig runt alla rum utan problem och lyckades hitta tillbaka till laddstationen efter avslutat uppdrag med bravur!

  Problemlösning hanterade den mycket smidigt och försiktigt och jag trodde vid några tillfällen att den skulle fastna men klarade sig ur knipan utan överdrivet många försök. Den har en smart förmåga att lyfta upp "bakändan" vilket gör att den kan manövrera i trånga utrymmen och på det sättet tas sig ur knipan.

  Jag är helt klart såld på dess förmåga och wifi kopplingen är en bra bonus.

  Allt som allt är jag så här efter jungfrufärden riktigt imponerad och nöjd med inköpet.
  Jag köpte den av Komplett.se för 6000 på kampanj.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Detta är min första robotdammsugare och efter att läst mängder av recensioner där denna blivit bäst i test tänkte jag att jag slår till på värstingmodellen. Fick den för under 6000 på kampanj och den lever verkligen upp till förväntningarna. Kan bara hålla med tidigare recensenter nedan om hur smart roboten är!
  Installationen av nätverksinställningarna gick bra, det finns videor på Neatos hemsida som tydligt visar hur man gör.
  Roboten börjar med att scanna av rummet och vänder sig sedan vinkelrätt mot en vägg och börjar jobbar sig runt utmed väggarna. Sedan ökar den takten och går fram och tillbaka i perfekt raka linjer. Jag har ännu bara kört den i Eco läget och det räcker gott och väl.
  Tidigare dammsög vi i snitt 1 gång/dag och vi har nu efter en dryg vecka inte behövt ta fram dammsugaren en enda gång! Ryamattan klarade den inte utan körde fast men vi skulle ändå köpa ny. Nu med ny matta klarar den hela huset galant.
  Appen är enkel och smidig men man saknar lite rolig info och statistik.

  +Arbetar mycket smart och metodiskt
  +Får upp allt smuts och damm, även i Eco
  +Enkel och smidig app via man kan starta, pausa och stoppa dammsugaren. Att styra dammsugaren likt radiostyrd bil fungerar endast i hemmanätverket
  +Får notifieringar i mobilen när dammsugaren är klar eller har fastnat.

  -Kan inte komma på så mycket, kanske att den inte orkar köra i långhåriga ryamattor.
  -Kunde varit lite lägre, har behövt höja upp byrån m.m.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Trevlig bekantskap. Har precis kopplat in den.. Vid första wifi anslutning var det inte helt självklart att man först ska ansluta direkt mot Neatos egen wifi (inte din vanliga wifi uppkoppling). När du sedan är ihop kopplade mellan smartphone och damsugare anger du din wifi routers namn och inloggnings uppgifter.

  Vid första damsugningen verkar den fungera bra. Fastnade i en lång hårig matta enlig förväntan så det medföljande avgränsningsbandet nyttjades. Tyvärr så verkar det inte fungera att lägga bandet under mattan. Utan det behöver ligga kant i kant och synas.

  Wifi funktionen är en riktig hitt, då flera kan styra ifrån sina egna mobiler.

  Dyr men bra. Netonnet sänkte med 1500 kr i förhållande till övriga aktörer så vi slog till.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Bra har blivit bättre
  Även om det dyra priset inte är motiverat ännu så gör den ett fantastiskt jobb.
  Märks att den blivit ännu effektivare än tidigare Botvac modeller.

  Att man sedan får aviseringar i mobilen av status och att den går att fjärrstyra gör det bara ännu bättre
 • 5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Detta omdöme är under utredning
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Bra har blivit bättre