Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Bluesound Pulse Flex

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Bluesound Mobilhögtalare (5)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Valde mellan Bluesound Flex, Sonos One och Heos 1. Valet föll på Flexen pga den trevliga appen och den stora funktionaliteten (knappar, Bluetooth mm). Tror den kommer att funka kanon som pensionärsradio till mina föräldrar.

  Ljudmässigt tycker jag att Sonosen och Heosen har mer rundstrålande ljud medan Flexens ljud är mer riktat. I övrigt har de något skilda ljudkaraktärer. Upplevde i butiken att Flexen hade tyngre bas medan Sonosen och Heosen hade bättre mellanregister.

  Tillbaka till Flexen: När jag drar upp bas- och diskantreglagen till max blir ljudet fylligt och trevligt. Basen är förvånansvärt potent och ren. Out-of-the-box upplever jag dock ljudet som lite tunt.

  Svårt att sätta fingret på, men jag tror att det är den övre delen av mellanregistret som är högtalarens svaghet. Äldre musik, med låg dynamik (utan tydlig bas och diskant), upplever jag som tunn, ingen försköningseffekt här inte.

  Första intrycken:
  Supersmidig Bluetooth-funktion out-of-the-box.
  Genom att koppla upp sig mot högtalarens egna wi-fi-nät kan man dessutom - helt utan router - använda Bluesound-appen och göra enklare inställningar i högtalaren.

  Fördelar:
  + Programmerbara fysiska knappar.
  + Bra bas.
  + Genomarbetad, snygg och logisk app (bättre än både Sonos och Heos tycker jag) och definitivt inte någon halvdan webblösning i appform.
  + Välbygd konstruktion med hög kvalitetskänsla.
  + Batteripack med utbytbara, laddningsbara batterier finns som extrautrustning (+1000 kr). Dessa laddas dessutom när Flexen är ansluten till vägguttaget.
  + Mer flexibel än Sonos (tack vare Bluetooth och frikopplingen från router).

  Nackdelar:
  - Lite klent mellanregister och ingen försköning av musik med dålig ljudkvalitet.
  - Mer riktat ljud än Sonos och Heos.
  - Kanske inte världens hetaste design.

  Jag har sedan tidigare ett gäng Sonos Play:5:or och jag känner väl till deras för- och nackdelar.
  Funktionsmässigt slår Flexen tveklöst Sonos på fingrarna, med en högklassig app dessutom. Ljudkvaliteten har jag svårare att uttala mig om, men jag tror att Sonosen (Play 1) vinner där.
  Känns som Bluesound erbjuder Sonos välbehövlig konkurrens. Ser inga direkta nackdelar med den tidigare jämfört med den senare.

  Jag återkommer när jag har testat alla funktioner på Flexen.

  Uppdatering:
  Att koppla upp Flexen mot det trådlösa nätverket var inte lika smidigt som exempelvis med Sonos. Jag fick en rad felmeddelanden vid anslutningen, vilket jag gissar berodde på att Flexen började tanka ner firmware-uppdateringar utan att jag förstod det (ingen tydlig feedback på det). När uppdateringarna väl var installerade funkade allt bra igen.
  Märker dock att mjukvaran inte är riktigt lika stabil som Sonos mjukvara (kan ev. bero på routern, svårt att säga). Märker att jag förlorar anslutningen till Flexen ibland, t.ex. när jag väljer en radiokanal i TuneIn som inte är online.

  Att koppla musikkällor till de fysiska knapparna är föredömligt enkelt och funkar bra.