Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Acer XF240H (bmjdpr)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Acer Bildskärmar (262)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.22)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Bra

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Jag var ute efter en Quake-skärm (quake live och quake champions) och jag är en person som kan, men inte vill betala mer än vad den här kostar för att ersätta min gamla CRT. Samtidigt som jag vill få så mycket som möjligt för pengarna och inte vill spendera speciellt mycket, så är jag rätt kräsen vad gäller bildkvalitet. Det här är så klart en ganska knepig kombination. Och den här skärmen blev minst sagt en utmaning att kalibrera. Inställningarna från fabrik är nästintill farliga för ögonen. Jag rekommenderar inte skärmen till någon som inte vill ta sig tid att kalibrera den. Väljer man däremot att göra det, så är det mycket skärm för pengarna om man är ute efter 144hz. Jag skulle inte rekommendera någon annan 144hz TN-panel med 1080p över denna.

  Jag hade svårt att hitta någon bra guide för kalibrering av denna, men jag utgick från en som jag hittade på google. Eftersom jag inte var helt nöjd så jag har pillat en del själv.

  Dessa inställningar är de jag tycker är allra bäst och ni får gärna testa och se vad ni tycker. Observera att alla skärmpaneler kan skilja sig något från varandra så det här bör inte vara hugget i sten:

  Jag började med att ställa in gamman som tycks vara felaktig från fabrik. Gamma 2.2 är lägre än vad den borde vara, och gamma 2.4 ligger närmre den sanna 2.2. Men även den är egentligen för låg. Men börja med att ställa in skärmen till gamma 2.4 och kalibrera därifrån.

  Det jag gjorde var att bland annat använda mig av http://www.lagom.nl/lcd-test/ för att kalibrera "black level" och "white saturation" men använde även bildkalibreringsverktyget i Windows för att komma så nära korrekt gamma som möjligt. (du behöver bara dra ner slidern några millimeter i windowsverktyget för att hitta rätt och ger bara en marginell skillnad för den som är petig som jag).

  Så för att de här inställningarna ska fungera så bra som möjligt behöver ni ställa in rätt gamma i Windows efter att ha ändrat till 2.4 på skärmen.

  Sedan gäller följande inställningar på skärmen:

  Brightness: 10 (justera detta utifrån hur ljus du sitter, 5-15, eller enda upp till 20 om det är riktigt ljust i rummet. 10 är en bra kompromiss)

  Contrast: 10-27
  (Bilden kan upplevas livlös med kontrast på 10 även om det tar fram de sista detaljerna i ljusa områden. Så jag rekommenderar ändå att dra upp kontrasten till omkring 27. Detta utan att förstöra detaljerna i det vita allt för mycket och det gör att skärmen känns roligare att titta på.)

  Se: http://www.lagom.nl/lcd-test/white.php

  (OBS! detta gäller efter att ni ställt black level till 7.)
  Däremot börjar det bli svårare att urskilja detaljerna i fält 253 med kontrast på 27. På kontrast 10 går det lite lättare, men det kanske ändå är värt att göra den kompromissen för att få upp kontrasten något? Tyvärr är fält 254 bara att glömma om man dessutom vill kunna urskilja detaljerna i svärtan.

  Black level 7
  Med dessa inställningar bör du kunna urskilja alla fälten enda upp till fält 1, (http://www.lagom.nl/lcd-test/black.php) vilket kändes positivt för en TN-panel i den här prisklassen. Det kommer som sagt på bekostnad av att inte kunna urskilja precis allt i vita/ljusa områden om man jämför med en skärm i referensklass. Men det kanske är för mycket begärt av en skärm av det här slaget.

  Blue light off
  ACM off
  Super Sharpness off

  Välj Colour Temp "User" och klicka en gång till för att göra egna inställningar:

  R Gain 55
  G Gain 52
  B Gain 50

  R Bias 46
  G Bias 46
  B Bias 46

  sRGB mode off (prova INTE att ställa in "on" efter att ni gjort inställningarna, för då måste ni göra om dom på nytt även om ni väljer "off" igen.

  6-axis Hue: (lämna allt på 50 så som det redan är inställt)

  6-axis Saturate:

  Nu ser allting lite urvattnat ut, så öka allt under 6-axis Saturate till 54 eller 55. Lite efter vad ni tycker passar bäst. Nu minns jag inte exakt vad jag hade eftersom jag gjorde misstaget att slå på sRGB mode innan jag skrev klart den här guiden vilket förstörde alla inställningar. Men jag har för mig att jag först hade på 55, men drog ner till 54 för att 55 blev lite mycket färgmättnad.

  Närmre än så här kommer inte skärmen hur en IPS kan se ut, och jag är ganska nöjd faktiskt (för en TN-panel). Ändra skärmens ljusstyrka beroende på hur ljust ni har i rummet. 10 tycker jag personligen är en bra kompromiss men kan förstå både dom som vill ställa ner till 5 i ett nedsläckt rum eller de som vill ha enda upp till 20 i ett starkt upplyst rum.

  Spontant kommer ni nog tycka att skärmen ser väldigt mörk ut efter att ha blivit bländade av fabriksinställningarna, men ge er själva lite tid att vänja er så kommer ni nog bli nöjda.

  Med de här inställningarna behöver ni inte använda program som flux som helt förstör bilden/färgerna/vitpunkten. Flux är verkligen en nödlösning och skärmen är mer eller mindre helt defekt vad gäller ljusstyrka.

  Byggkvaliteten och justeringsmöjligheterna är så bra de kan bli i den här prisklassen. Höj/sänk/tilt etc. Positivt är hörlursutgång eftersom grafikkortets ljud ofta är bättre än det inbyggda ljudchippet i moderkorten. Av någon märklig anledning däremot så har jag ett digitalt brummande/pulserande missljud ur hörlursutgången. Om det kommer från grafikkortets signal eller skärmen låter jag vara osagt. Med största sannolikhet är det en defekt i skärmen, men ingen dealbreaker i mitt fall. Ljudet hörs bara när det är helt tyst efter att jag har spelat upp ett ljud, videoklipp eller liknande.

  De inbyggda högtalarna är verkligen ett skämt, men å andra sidan hade jag inte ens koll på att det fanns inbyggda högtalare när jag skaffade skärmen, så att de ens fanns några var ett plus. Räkna däremot inte att ha någon användning av dom.

  Slutbetyget blir en 7:a, efter mycket om och men... Det som drar ner betyget är att jag tycker menyerna är svårnavigerade tills man lärt sig hur de fungerar, och det faktum att ett enkelt knapptryck kan förstöra den kalibrering man ställt in så man behöver börja om från början. Bildkvaliteten är högre än vad man kan förvänta sig i prisklassen och det positiva är att den faktiskt går att kalibrera till acceptabla nivåer. (Risken finns ju alltid att det faktiskt inte går att få till när man köper en billigare TN-panel). Vad som däremot är under all kritik är de förinställda profilerna som är helt oanvändbara. Betraktningsvinklarna är lite si och så med, men det hade kunnat vara värre. Sitter man rakt framför skärmen är det absolut inget problem som gamingskärm. Svärtan är också bra för en TN-panel. Ingen som helst backlight bleeding.

  144hz däremot är jag inte jätteimponerad av eftersom man vänjer sig fort. Visste flyter det bättre, men jag presterar inte direkt bättre på 144hz kontra 60hz. Det viktigaste är det låga responstiden, och vill man komma riktigt billigt undan finns det 75hz skärmar med 1ms responstid. Samtidigt kostar den här skärmen inte mycket mer än 75hz skärmarna. Så sett till priset är det här en bra skärm för spel helt klart. Och den duger till att surfa med utan att man behöver förstöra ögonen. Ser man till vad andra skärmar med samma funktionalitet kostar, så har jag svårt att tro att det finns ett bättre köp än denna.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Gör en liten "in-depth" review eftersom att det inte stod så mycket här.

  Paketering: Kommer i en snygg låda med ett handtag för att man enklare ska kunna bära skärmen. Frigolit sitter på båda sidor om skärmen samt en liten plast påse runtom skärmen så den inte skall skadas.

  Innehåll: Du får en EU-strömkabel och en USA- strömkabel. Man för även en dvi-dual link. OBS! på just denna skärm så ger dvi dual link endast 120hz och har inte heller stöd till AMD freesync. Det finns även en DisplayPort kabel som ger 144hz samt freesync kompatibilitet. Man får även med en aux kabel för ljud till skärmem.

  Installation: Du skruvar först på armen på foten och sedan armen på skärmen. Mycket simpel installation.

  Skärmens utsida: Väldigt fint material och väldigt robust skärm. Enligt mig så är foten lite väl stor och tar lite för mycket plats på skrivbordet. Finns även ett litet hål som jag gissar är gjort för kablar men jag tycker den är lite väl liten och även lite för långt upp på armen.

  Bilden: Ger dig 144hz samt freesync och 1ms responstid gör att allt ser kristallklart ut när man är mitt in game. Har hört folk som klagar på färgerna men jag håller ej med. Der mycket fint ut och om man ökar digital vibrance i grafik inställningarna eller laddar ner "vibrance Gui" så ser det himla vacker ut.

  Sammanfattning: Mycket bra skräm till dig som spelar samt har ett amd kort. Man kan med hjälp av freesync höja inställningarna in game och få ganska låga frame rares men ändå spela helt laggfritt. För er som undrar så är freesync rangen 48-144 hz. Bra bild och funkar perfa till att spela på. Skärmen är även vacker och passar perfekt till min setup.

  Enda negativs är den klumpiga foten, för litet hål för Cable management och skärmen går bara att vrida åt ett håll.
 • Alla omdömen

 • Dålig
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Packade ner den igen en timme efter jag kopplat in den.

  Kopplade in strömkabel och DisplayPort-kabel. Ingen signal. Det tog säkert 15 minuter av att slå på och slå av skärmen, dra ut och sätta in kablar samt stänga av och slå på datorn innan den överhuvudtaget fick en signal. Jag har inte tänkt betala dyra pengar för en skärm som omedelbart visar sån opålitlighet.

  När jag väl fick igång skärmen såg allt hemskt ut. Provade några olika kalibrationer jag googlade fram, men på inget sätt kändes den här skärmen värd att behålla för 2400 kr.

  Själva skärmen kändes plastig och billig, enda anledningen varför den får två stjärnor istället för en är för att foten kändes stabil och för att den inte hade några döda pixlar.

  Glad att jag beställde en Viewsonic XG2402 samtidigt så jag kan skicka tillbaka den här imorgon.
 • Utmärkt
  9 mån sedan
  60hz upplevs som cancer efter att ha sett 144hz. Denna är bra
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Jag köpte denna skärm för att ha som spelskärm till csgo, fortnite och andra fps (first person shooters) spel. Det gjorde jag för att den hade 144 Hz men även bra färger med en dynamisk kontrats på 100 000 000. Den verkade då som den perfekt skärmen för priset.

  Men när jag fick den tyckte jag att skärmens färger såg nästan fula ut och min 5 år gamla Asus TN skärm såg bättre ut. Jag testade killen här på prisjakt inställningar men det blev knappt någon skillnad. Jag kollade upp problemet online.

  Efter en stund kom pappa hem och då skulle jag visa att min nya skärm såg värre ut. Men då efter att varit påslagen i ca 1 timme såg den bättre ut än innan och mycket bättre ut en min gamla. Jag hittade då att skärmen har tyvärr en väldigt lång tid innan den har värmts upp och visar de fina färgerna den kan uppnå.

  Efter ca 3 timar spel är den fullt uppe i sina finaste färger. Därför skulle jag inte rekommendera er att köpa denna skärmen. Den är snabb och bra för csgo där fina färger knappt finns och det mesta är grått i spelet men i t.ex Fortnite där färgerna kan bli fantastiska i solnedgångarna är jag tveksam om jag vill rekommendera den. Om du ofta har långa gaming sessioner så kan jag rekommendera men nog inte annars.
  Hoppas denna recension hjälper dig i ditt nästa köp!
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Den gör vad den skall. Var helt enkelt ute efter en enkel och hyfsat billig skärm med 144HZ för att få mer flyt i fps spel.
  Tyvärr så måste man sitta och pilla lite mer färgerna för de är inte bra default.
  Annars är foten stabil och det är smidigt att man kan vrida hela foten i sidled.
  Nackdelen är att panelen är TN och det betraktningsvinkel blir inte så mycket bättre då, men som en ren gamingskärm så känns detta knappast relevant.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bra värt att köpa
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Tvekade länge innan jag vågade slå till på denna av den enkla anledningen att jag inte hittade några vettiga recensioner om den, men slog till när priset sänkts till 2700:-

  Använder den som spelskärm för FPS mestadels csgo, men spelar även en del andra spel.

  Tycker att skärmen gör sitt jobb bra. Helt OK färger och svärta när man kalibrerat den.

  Designen är i mitt tycke helt OK dock är foten en aning plastig.

  Betraktningsvinklarna är sådär så kanske inte en ultimat skärm för film osv.

  Sammanfattningsvis så rekommenderar jag denna skärm till Er som vill spela med hög FPS i 1080p