Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Garmin Forerunner 235

 Lägg i lista  Jämför
 • Färgskärm, många sensorer, sömnavläsning
 • Upp till 9 dagars batteritid
 • Stöd för Android och iOS
 • Inbyggd GPS och stöd för ANT+
 • Har måtten 45 x 45 millimeter
 • Lanserades under 2015
Stäng
 • Färgskärm, många sensorer, sömnavläsning
 • Upp till 9 dagars batteritid
 • Stöd för Android och iOS
 • Inbyggd GPS och stöd för ANT+
 • Har måtten 45 x 45 millimeter
 • Lanse...
Läs mer
Jämför pris på alla Garmin Pulsklockor & sportklockor (152)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.37)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har haft en hel del pulsklockor innan denna, senast en Garmin FR 620.

  Fungerar mycket bra för mig, skönt att slippa pulsband, den optiska läsaren verkar fungera så bra den kan för mig. Eventuellt att jag kommer köra pulsband vid intervaller där jag vill ha exakt koll på pulsen.
  Skärmen är stor och har plats för 4 datafält. Batteritiden helt OK. 2-3 dagar vid timmas GPS om dagen med aktivitets tracker och 24/7 pulsavläsning.
  Notifications funkar bra, ganska lättnavigerade menyer.

  + Skönt att slippa pulsband på alla pass
  + Stor skräm (jämfört med tidigare klocka)
  + Bluetooth uppladning av pass funkar perfekt
  + Bekväm att ha som vardags klocka

  - Helt OK men batteritiden kunde vart bättre
  - Optisk HR läsning är ännu inte lika bra som ett bröstband men för mig funkar det ok
  - Relativt dyr men så är det om man vill ha saker tidigt.

  Kan rekommenderas. För mig funkar den optiska läsaren bra men har läst att det varierar för olika personer hur bra den fungerar.
 • Bra

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  ==========
  Uppdatering:
  Efter ett års användning har jag lite mer kött på benen.
  Klockan är bra och prisvärd. Pålitlig för det mesta. Mina pass längd och hastighet loggas korrekt och är det det som jag behöver primärt. För 2000 kr är den värd.

  Vad jag inte gillar:
  - Valda inställningar glöms av klockan. Språk, enheter (km/miles) ställs om titt som tätt. Beep-ljud och notiser från telefonen sätts på fast de ska vara avstängda. Jag orkar inte längre ställa om exempelvis språk och kör nu på engelska. Ger en känsla av att mjukvarun är slarvigt utvecklad.
  - Klockan gör sig dum.
  Jag åker mycket rullskidor och längdskidor, inget av dessa finns att välja i klockan utan måste läggas till i efterhand via dator. Platser stämmer nästan aldrig även om GPS:en funkar bra. Har jag åkt rullskidor runt Kungsholmen blir aktivitetens namn "Tomteboda Löpning". Ytterligare problem blir att rekordtider och annan feedback för just löpning blir helt irrelevanta eftersom kategorin "Löpning" "förstörs" av mina (snabbare) kilometertider i längdspåret. Det hade varit skönt med en klocka som "bara funkar" och som inte behöver manuell redigering av aktiviteter i efterhand.
  - Avsaknad av relevant feedback i övrigt. Garmin släppte en ny mjukvara för "Garmin connect", som ska ge bättre feedback och visualisera data på ett bättre sätt. Men varför blir det aldrig särskilt intressant? "Du har rört dig mer idag än en vanlig tisdag!". Jaha. Den enorma datamängd klockan samlar in borde kunna användas bättre.
  - Puls på handleden. Jo, den funkar OK. Men under intervallpass är det bara att glömma. Det är som att en algoritm i klockan tolkar hastiga pulsökningar som avläsningsfel. Som att den inte litar på sig själv. Därför visar den gärna en stabil pulskurva. Ett intervallpass har en jämn fin pulskurva mellan 120-145 fast jag har pendlat mellan 120 och 175. Lyckligtvis hade en kompis ett extra pulsband jag använder vid intervaller.

  Slutsats: Jag gillar klockan trots en del buggar och avsaknad av användarvänlighet. Framför allt använder jag den. Har jag glömt klockan vänder jag hem och hämtar den. Det är bara synd att några smågrejer förtar helheten. Kanske borde jag gå upp en prisklass och kika på en Fenix för att bli nöjd? Det jag är osäker på om den är lika prisvärd som en 235?

  ==========

  Har använt min i mindre ett dygn men är otroligt nöjd med den än så länge.

  Första intrycket var plastigt och hemska beep-ljuden från 80-talet (som lyckligtvis går att stänga av) vände inte känslan till det bättre. Hade jag lagt 2000 kr på en bit onödig plast som gör något som min mobil egentligen klarar av? Trots att jag tränar ganska mycket, vill förstå min utveckling bättre och ska försöka ta mig an Vasaloppet så undrade jag inte om detta var pengar i sjön.

  Men! Efter första löppasset känns det redan klockrent! Skärmen är stor och härlig. Rätt information visas vid rätt tillfälle och hjälper en förstå tempo, puls och distans på ett bra sätt. Klockan sitter fint och GPS och pulsmätare funkar fint till synes. En fröjd att slippa ta med telefonen på rundan.

  En till dimension börjar där passet avslutas; nya rekord visas så fort passet är avslutat och med Garmin Connect kan man se sitt pass på otrolig detaljnivå. Jämföra pulszoner, se hur intensiteten förändras över tid, hitta ens svaga punkter (mjölksyra i uppförsbackar!) et.c.

  I duschen har klockan åter kopplats ihop med min telefon och medan den synkar med klockan får jag upp notiser från iMessage och missade samtal- perfekt! Notifikationer kan jag tänka mig blir ett stressmoment i längden, men bra när man är hemma och kan låta telefonen ligga i ett annat rum utan att missa något viktigt.

  Ska bli väldigt kul när man har byggt upp en databas av träningshistorik!

  Minus blir för att te.x Längdskidåkning inte finns som aktivitet, detta får man manuellt hantera i efterhand. Känns som en löjlig grej att skippa i mellanprisklassen endast för att pusha upp användare i premiumklassen. Vad kostar det Garmin att lägga in alternativet i i klockan? Ingenting.

  Till priset 1990:- känns Forerunner 235 mycket värd!
 • Knappt godkänd

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har haft klockan i ungefär ett halvår. Totalt sett så känns det som en lite ofärdig produkt. Garmin borde kunna bättre än såhär.

  Som träningsklocka är den på många sätt bra men det handlar ju mer om mjukvaran än själva klockan. All tänkbar statistik finns tillgänglig och gränssnittet i klockan är helt okej. Appen ger ännu bättre översikt över motionsrundorna och det är kul att kunna planera träningspass i förväg även om det är helt obegripligt att man måste använda en dator för detta. Problemet som träningsklocka ligger i pulsmätningen. Den optiska pulsmätning är okej för den som vill ha lite koll på pulsen till vardags eller mest kör långa pass med relativt stadig puls. Vid intervallpass eller annan högintensiv träning är mätningen helt oexakt. En såpass dyr produkt borde säljas med pulsband och den optiska mätningen som ett komplement.

  Klockan är ingen smartklocka men kan visa notiser för allt som ryms i apples notiscenter. Det handlar ganska snabbt om att stänga av notiser snarare än att lägga till fler.

  Klockans största problem är att den som sagt inte känns helt färdig. Den låser sig, vill inte ladda, pulsmätningen lägger av osv. osv. Garmin har släppt flera mjukvaruuppdateringar sen jag köpte klockan med problemen består, troligen för att det är fel på hårdvaran. En kompis har en likadan och hans stegräknare har helt ballat ur.

  Jag skulle inte köpa samma klocka igen. Satsa på en med pulsband. Själv hade jag nog struntat i segmentet och köpt apple watch istället.

  Plus:
  Batteritid
  Bra träningsklocka
  Garmin connect är verkligen bra

  Minus:
  Allmänt mjukvarustrul, låsningar etc. som leder till massa omstarter.
  Optisk pulsmätning är inte exakt.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Haft i två och ett halft år och har aldrig haft större problem.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Har haft klockan i ett drygt år och den fungerar mycket bra för löpning.
  Lätt och bekväm, snabb GPS-positionering och tydlig display med de data man vill ha.
  Det kan absolut finnas skäl för att välja en dyrare klocka, tex simläge, kvalitetskänala osv. Men för pengarna och som löparklocka är 235 ett mycket bra val
 • Mycket bra
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Köptes på rea, 1295. Får mycket för pengarna. Fungerar riktigt bra, hittar nästan omgående GPS signal. Bra pulsmätare. Lätt på handleden och sitter bra med bandet. Skärm lättläst och klockan styrs med knapparna på sidan som fungerar enkelt och intuitivt. Enda negativa är att den kan kännas lite plastig.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Köpte denna för att ersätta Garmin Forerunner 45 som jag tyckte hade för liten display.

  Denna känns mycket billigare än GF45, menyerna inte lika logiska som nyare Garmin, hade svårt att para ihopp med mobil, fick uppdatera mjukvaran för att få det att funka, man kan inte lägga till egna aktiviteter som tex Gång.

  Ska man bara ha den när man springer eller cyklar så kan den väl vara ok för priset den säljs för nu (1900 kr).

  Den gick tillbaka till Elgiganten och blev ersatt av en Garmin Fenix 5 istället
 • Bra
  2 år sedan
  Precis köpt denna helt och hållet som träningsklocka och måste säga att jag är grymt nöjd. Visst gränssnittet och tekniken är inte längre top of the line men det beror på att modellen har några år på nacken. Den har ett så pass lågt pris jämfört med vissa andra och synkar lika bra mot strava och andra träningssappar, garmin appen är riktigt bra tycker jag. Den har förutom det precis alla finesser man kan önska sig av en smart klocka. Du kan styra Spotify, pod, telefonen, sms och läsa nyheter via några enkla knappar. Inget stöd för Siri eller annan voice men det stör mig inte.

  En riktigt bra o snygg klocka till ett bra pris.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Har haft den här modellen i drygt 2 år, mest av allt har jag använt den till löpning. Jag har tidigare haft en Garmin FR 305, 220 och har även en Apple Watch som jag jämför den med. Jag kan summera den som följande:

  + Mycket lätt och bra i storleken
  + Lätt att förstå hur knapparna fungerar
  + Bra batteritid, räcker till många timmars löpning
  + Trevligt med pulsmätning (men, se minus)
  + Enkel synkning till appen på min iPhone och därifrån vidare synkning till andra tjänster (Strava, RunKeeper, etc)
  + Ofta grymt snabb på att få en GPS-fix
  + Startar snabbt
  + Kan användas som enklare smartklocka då man får upp notiser på klockan

  - Pulsmätaren är långt ifrån perfekt. Ofta gör den ett bra jobb, men då och då så inser man att pulskurvan man blir presenterad verkar vara helt påhittad. Jag har tagit till diverse tricks för att försöka göra den mer stabil (rakat handleden, ändrat hur hårt jag har den, osv), men inget verkar hjälpa. Jämfört med Apple Watch är den *betydligt* bättre, men jag upplevde pulsmätaren i FR220 som snäppet pålitligare.
  - Lite trist att den har en egen laddningskontakt. Tappar man bort laddaren antar jag att man får beställa en ny. ¯\_(ツ)_/¯
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Bra träningsfunktioner och mycket bra app. GPS och pulsmätare fungerar riktigt bra. Tyvärr så känns klockans gränssnitt inte så logiskt.
  Största besvikelsen är dock displayen som känns som bäst före-datumet passerades för 10 år sedan.
  Blev tyvärr en retur.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  + Mycket prisvärd
  + Enkel att använda
  + Bra app
  + Tål en del smällar och vatten
  + Lång batteritid
  + Massa funktionalitet som jag inte trodde jag skulle använda, stegräknare, meddelande från telefonen, mäter sömn m.m.
  - Lite tråkig display (men hade inte förväntat mig annat med det priset)
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Fungerar bra. Snabb gps. Notiser och liknande fungerar helt okej. iPhoneappen är bra.
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Uppdaterat omdöme: Garmin har släppt uppdateringar till Garmin connect som gett krångel med synkronisering mellan klocka och Garmin connect, efter en lång tid med nya uppdateringar fungerar det nu hjälpligt.
  Jag råkar nu också ut för att batteriet töms hastigt, om det är en uppdatering eller en app som orsakar detta kan man undra, men ännu en grej som man hoppas ordnar sig.

  Intervallpass fungerar undermåligt med handledspulssensorn, oftare fel än rätt.

  ——
  Min första pulsklocka, använder den främst till löpning men även till landsvägscykling.
  Pulsmätare kan ibland ”låsa sig” och uppdaterar inte, senaste uppdateringen kan dock ha åtgärdat detta. Viktigt att man är uppvärmd för att pulsen ska läsas av på bästa sätt.
  Uppdaterar smidigt med Garmin connect och överför med lätthet till Strava. Behändigt med notiser i klockan vid t.ex. inkommande samtal.
 • Knappt godkänd
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Känns verkligen inte premium, hade den kostat 499,- så hade jag inte sagt något.

  Stegräknaren räknar lite som den vill, pulsmätaren blir oftast inte korrekt från 10 minuter in i löpningen, sen hakade den upp sig ibland och räknade inte alls, i 30 minuter hade samma puls konstant vare sig jag sprang eller gick. Jag hade den under fyra träningspass var av två fick jag starta om klockan och börja om efter 20 minuter för att få en korrekt mätning. Oacceptabelt för denna prisklassen.
  Kanske var min ett måndagsexemplar, men den var samtidigt plastig och inte alls lika fin som på bilden. Mer tagen ur en Hobbex katalog från 80-talet.

  Tack till NetOnNet som förstod min frustration och gjorde ett snabbt återköp av klockan.
 • Acceptabel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  För stor att ha på dygnet om tycker jag (min åsikt), så jag har den bara till löpning.
  Pulsmätaren fungerar väldigt dåligt. Mycket sämre än mitt fitbit-armband.
  När jag kör 4x4 intervaller med 3 minuters vila är pulsen i stort sett helt jämn under passet enligt klockan.
  I övrigt nöjd med den för löpning.
  Forerunner 230 är ett bättre köp tycker jag eftersom pulsmätaren i 235 ändå inte duger.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag är jättenöjd med denna träningsklocka!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Oväntat nöjd med denna. Batteritiden är fantastisk, trotts sin avancerade funktionalitet. Finns bra appar och snygga klockor att lägga till. Helt klart värd de 2000 kronorna. Funkar dessutom som andra smarta klockor.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Min första.

  Trivs med den.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Ersatt min Sunto M5 med denna! Vilken skillnad, visst kan Garminklockan mer, men den är också dyrare. De stora skillnaderna kokar jag ner till följande; användarvänlighet och displayen är läsbar i dagsljus och utan glasögon

  För mig som hobbymotionerar ger Forerunner 235 mig allt jag behöver och mer därtill. GPS, puls och stegantal är så exakt jag behöver, det finns säkert högre precision hos andra träningsredskap.

  Personligen tycker jag det är skönt att slippa pulsbandet, men för det riktigt seriöse är det kanske en nödvändighet.

  Min Mac har ibland problem att hitta den och synka snabbt och korrekt. Det är pysslet är störande och jag skulle uppskatta en fix.
 • Acceptabel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Opålitlig/oprecis pulssensor - funkar okej för mätning av snittpuls över längre tid. Om du vill träna pulsbaserat måste du komplettera med pulsband (separat sensor för ca 600 kr).

  Extremt känsliga och plastiga knappar som man lätt kommer åt ofrivilligt när man t ex drar upp tröjärmen. Går att låsa dom men då tappar man möjligheten att byta display under träning.

  Fullmatad med funktioner och en bra GPS. Kort batteritid (bör laddas varannan dag om du har den på dygnet runt).
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag är Supernöjd med klockan.

  Jag har haft två Garmin-klockor innan (FR110 och FR220) och den här är bäst hittills.

  Den bra skärmen är det som utmärker sig mest och så är det kul att man kan byta urtavlans utseende. Jag har installerat en analog urtavla som är riktigt bra.

  Stort plus att klockan har stöd för Garmins IQ appar. Där det bland annat finns appar mer kart-inriktade funktioner så klockan funkar bra för vandring och sånt.

  Pulssensorn under klockan fungerar bättre än förväntat. Jag har haft Fitbit Charge HR tidigare och den pulsmätaren fungerade inte alls på min handled (den fungerade bra om jag satte den klockan på t.ex. överarmen, så det var inte fel på den pulsmätaren).

  Det enda jag saknar i mjukvaran är ett träningsläge till. Nu finns "Run", "Run Indoor", "Bicycle", "Bicycle Indoor" och "Other". Om "Other Indoor" funnits hade det varit grymt. Nu kör jag med "Bicycle Indoor" för gym-träning inomhus istället och så får jag ändra på Garmin Connect hemsidan i efterhand, vilket är helt ok.

  Batteritiden är cirka en vecka med aktivitetsmätning aktivt (pulsmätning och stegräknare till vardags). Om man slår av aktivitetsmätning kan jag tänka mig att batteritiden blir avsevärt längre.

  Det man kan klaga på är att klockan är plastig och knapparna är för lätta att trycka på av misstag. För priset man betalar tycker jag klockan gott kunde vara gjord av bättre material och det skulle verkligen varit bra om knapparna var nersänkta så de inte var lika känsliga.
 • Knappt godkänd
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Plastig.
  Kändes inte premium.
  Mjukvara i klockan ok.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Fullt nöjd med klockan. Fungerar bra både till löpning och cykel. Gillar även Connect appen och dess sync med både Endomondo och Strava. Batteritid är helt ok med tanke på att den mäter puls hela dygnet och att GPS är på några timmar per vecka.
  Skulle jag sakna något, så är det kanske fler aktiviteter och möjlighet att kombinera aktiviteter i tex triathlon.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Efter 1 vecka är jag riktigt nöjd! Lagom med funktioner, många inställningsmöjligheter, smidigt att kunna läsa sms, whatsapp, samtal etc i klockan. Pulsfunktionen fungerar väldigt bra. Batteritid ca 4-5 dagar beroende på hur mycket gpsen används (under träning)
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Min första pulsklocka.

  Jag valde klockan för att slippa pulsband, och pulsmätningen verkar fungera helt ok.

  Lättnavigerade menyer.
  Tror inte jag kommer använda klockan för notifieringar eller byta låt i telefonen. Tycker det är smidigare att fiska upp mobilen.
  Efter två veckors användning har jag inte hunnit störa mig på batteritiden ännu.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Riktigt nöjd med funktionaliteten samt att den är enkel att använda och synka.
  Något plastig