Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

XTZ Cinema S2 Atmos

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla XTZ Stativhögtalare & surroundhögtalare (15)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Då XTZ Cinema S2 Atmosphere används som takhögtalare för Dolby Atmos och DTS:X så är det i den konfigurationen som utlåtandet gäller. Jag har ett 7.2.4 system så de sitter två par av S2 Atmosphere i taket. De ger som resten av XTZ Cinema serien ett ljud som är mäktigt utan att låta illa eller hårt. Dolby Atmos ljudet är mycket dynamiskt då ljudobjekten i de ljudsystemet kan slå på alla högtalare om ljudet är mitt i ljudbilden och kraftigt samtidigt som ett ljud fram som hamnar i centerhögtalaren kan låta i normal volym. I Yamaha CX-A5100 så slås alla högtalare på även S2 Atmosphere till alla ljud om man använder Dolby Surround men inte om man använder t.ex. Dolby Surround Pro Logic IIx.

  De fästen som man ska köpas till S2 Atmosphere gör de enkelt att skruva fast dem i taket. Man skruvar fast ena delen i taket och andra i högtalaren och sedan är det ett spår man skjuter ihop dem med så man behöver inte hålla i högtalarna när de ska skruvas fast.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  3 mån sedan
  Med tanke på lutningen och valmöjlighet för placering passar denna på många ställen.
 • Perfekt
  8 mån sedan
  Otroligt bra ljud för pengarna!

  De ger en väldigt behaglig ljudbild som Atmos-takhögtalare och tillsammans med Spirit-serien en helt ypperlig surround-känsla!

  De är väldigt fina i helvitt med vitt fronttyg och passar perfekt i ett vitt tak. Dock är de aningen stora i ett litet rum men ljudet de återger är så bra att detta glöms bort.
  Tillsammans med XTZ Flushmount Kit så monteras dem superenkelt i tak eller vägg ca 1,5 cm ner/ut. Kunde i mitt tycke varit lite tätare men det skulle säkert påverka tåligheten negativt och bara en bagatell.

  Används i 5.0.2-format då jag bor i lägenhet och ger en riktigt skön Atmos-effekt!

  Köpt som utökning till ett 5.0-paket i Spirit-serien via Fyndbörsen. Passar perfekt!
  De är helt fantastiska! Fyndbörsen likaså.
 • Perfekt
  9 mån sedan
  bra och mångsidig högtalare. Bra byggkvalitet
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Funkar mycket bra.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  För detta pris är detta ett fynd. Perfekt för atmos och DTS-X. En av de få riktigt bra lösningar för riktig "tak atmos" för oss som inte vill eller kan bygga in i högtalare i taket eller som inte gillar "påbyggnads" atmos lösning.

  Enda negativa är att det du måste köpa "Flushmount Kit" till varje högtalare om de ska hängas upp på vägg eller tak. Kostar 400 kr/per högtalarpar.

  Smart byggda, då man de kan riktas och anpassas efter dina förutsättningar. Har ett par som bakre atmos (tak) och kommer köpa ett par nya snart för främre atmos (tak) i mitt 5.2.4 atmos system, där mina andra högtalare är Klipsch RP största serie och dessa XTZ lirar bra med den serien. Men tror dessa funkar till viket 5.1 högtalarsystem du än har och vill utöka med atmos oavsett om det är ett 5.2.4 eller 7.2.4 system till ett överkomligt pris får du prestanda till en mycket hög klass.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  För ändamålet är dessa fantastiska! Bra byggkvalitet och smidiga tak/väggfästen! Full pott igen XTZ.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan