Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Audio Technica AT-LP5

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Audio Technica Skivspelare (18)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  1 år sedan
  Helt ok direktdriven LP-spelare. Det som gör att den inte får en 9:a i betyg är att on/off-knappen sitter jäkligt dåligt till på baksidan...
 • Perfekt
  2 år sedan
  En mycket bra skivspelare,
  Jag har monterat en ortofon 2M Bronze pickup, Låter väldigt bra.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Recension avser betalt pris 3299 kr och den AT95EX pickup som levereras med spelaren.

  Spelaren är tung och står stadigt på justerbara fötter. Direktdriften ger minimala hastighetsavvikelser och en oerhört stabil ljudbild. Bra tonarmslagring och korrekt fungerande antiskating gör att den spårar bra med medföljande pickup och har inte gett upphov till några som helst problem med de skivor som spelats. Den känns rejält byggd men är lite känslig för vibrationer. Kommande projekt blir att dämpa insidan av lådan med en kombo av plastelina och dämpmatta av bitumen.

  Ljudet är bra. Mycket bra till och med. Ljudbilden är öppen och fokuserad med ett stabilt basfundament och instrumentens klang kommer fram på ett övertygande sätt. Röster återges bra men saknar kanske en del luftighet i diskanten. Men sett till priset är det mycket bra.

  Det spelar ingen större roll vilken musik man föredrar då tung hårdrock presenteras på samma övertygande sätt som finliret i klassisk musik.

  AT-LP5 är enkel att uppgradera och väl värd en ännu bättre pickup, kanske något i stil med Nagaoka MP – 110 eller Ortofon 2M Blue.

  Rekommenderas varmt.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Gedigen kvalitetskänsla. Lagren i tonarmen är bra och dämpningen i pickuplyftaren är också bra. Antiskatingen fungerar som den ska. Ljudet är mycket bra. Jag gillar verkligen att den är direktdriven. Chassit är lite resonanskänsligt, stänger man locket hastigt "durrar" det i högtalarna.
  Tusan också om chassit hade varit mer "kompakt" hade det varit en fullpoängare.
  Är dock ändå väldigt nöjd med denna spelare. Ljudet och känslan är klart bättre än min 25 år gamla kenwood, det är endast chassit som känns lite, lite billigt. Snygg är den dock.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Spelar otroligt bra för priset!