Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

NuPrime DAC-10

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla NuPrime DAC & hörlursförstärkare (7)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Visst, all hifi är en fråga om personlig tycke och smak, men vissa grejjor sticker verkligen ut. Jag spelar ST-10 ihop med DAC-10, så detta representerar helheten i kombinationen då jag inte testat dem separat.

  Stark botten, utan att bli dominant i någon region. Mina Mirage M3si behöver ett slutsteg som verkligen håller fast i de nedre regionerna för att spela som bäst och denna generation klass-D från NuPrime levererar ohyggligt väl på den fronten. Det känns enkelt, utan några större funderingar och viktigt nog - gör ingen stor grej av det hela utan får mig bara att fundera varför detta varit ett problem på mycket annat förr.

  Kombinationen representerar såväl manliga som kvinliga röster väl, samt har riktigt bra upplösning även i de högsta regionerna. Jag har oerhört svårt att se någon annan kombination i denna prisklass som har ens i närheten av den total som dessa levererar. Tilläggas kan att jag kör balanserat samt på high gain. På low gain saknades en del i botten av brasset, samt vissa röster främst. Det gav en något tunn, men förvisso rätt god ändå, upplevelse. När jag drog om till high gain så satt jag dock först och bara gapskrattade över hur stor skillnaden var efter man justerat för ljudnivå. Udda nog står det inget i bruksanvisningarna om vad som rekommenderas när man kör kombinationen, men det är lätt nog att höra.

  Vidare har en del kritiserat mina M3si för att vara något skarpa i diskantregionen, men jag har absolut inga problem med det tillsammans med NuPrime-prylarna. Toppen finns där hela tiden, men på samma sätt som den djupaste regionen så är det lugnt och städat med god lätthet och fulla nyanser. Bi-ljud från instrument och efterklang finns alltid kvar på rätt sätt för att musiken ska kännas levande. För just mig finns det inte en chans att jag kommer byta prylar mer nu. Äntligen har jag hittat hem och kan sluta söka efter liiite annorlunda (och då alltid känt att man samtidigt förlorat någon annan del).

  http://www.theabsolutesound.com/articles/nuprime-dac-10h-dacpre-and-st-10-power-amplifier/ finns en mer jämförande review av kombinationen också. Av de saker som nämns där har jag själv haft Wyred4Sound mPRE och mAMP och håller helt med att DAC-10 och ST-10 är klockrent bättre. W4S var en grym kombination då jag köpte dom, men för mig saknades samma upplösning i högre regionerna och jag fick inte samma känsla av ståpäls av tex väl inspelade stränginstrument. Vi snackar nyanser dock, för W4S är jäkligt heta saker också, men jag tvekar inte en sekund att rekommendera NuPrime som bättre! Nyanser är det man söker och det är uppenbar skillnad. Byggkvaliteten och design är också klart bättre. Det märks att NuPrime är van att göra minimalistiska saker utan krusiduller. Man ser kvaliteten, men behöver inte ta till galna färger och fåniga linjer för att försöka se mer ut för världen. (Jag kan inte uttala mig om hörlursförstärkaren eftersom jag inte har sådana behov. Däremot kan vem som helst söka på webben och inse snabbt att det finns väldigt många som köper DAC-10h enbart just på grund av den delen...)

  För den som vill jämföra med andra NuPrime (och indirekt tidigare NuForce, eftersom det är samma snubbar) så kan jag rekommendera http://www.audiocircle.com/index.php?PHPSESSID=33jn3qhi6c3rskgn6rd89kv6e1&topic=138606.0 som en ren beskrivning och jämförelse i vilken typ av ljud som man kan förvänta sig. Att sedan vissa av oss föredrar en sak, beroende på vad vi har i övrigt eller vad vi har för subjektiva preferenser, det är en helt annan sak.